Connect with us

Infrastrukturë

KEDS-i detyron bizneset t’i blejnë trafot, më pas ua merr ato për t’i bërë pronë të vete

Published

on

Prej privatizimit të Distribucionit të Energjisë në vitin 2012-të, bizneset kosovare vazhdojnë t’i paguajnë shuma të majme kompanisë turke KEDS për kyçje në rrjetin elektrik.

Varësisht prej kapacitetit, bizneset kanë paguar deri në 50 mijë euro vetëm për tu kyçur në rrjet.

Bizneset vetëm për marrjen e pëlqimit e vendosjes së trafos duhet të paguajnë deri në 5000 mijë euro.

Kompanitë biznesore janë të detyruara të paguajnë edhe për trafon, ani pse sipas rregulloreve në fuqi kjo është përgjegjësi e KEDS-it.

Disa biznese për Ndërtimi.info kanë treguar përvojën e tyre, të cilat janë ankuar për shuma të mëdha të mjeteve që po iu kërkon KEDS-i me rastin e kyçjes së tyre në rrjet, si dhe pagesat shtesë për trafo.

Për t’u kyçur në rrjetin elektrik, bizneset janë të detyruara t’i paguajnë taksat për kapacitet dhe taksat e kyçjes.

Shumë pronar që kanë dashur të mbeten anonim tregojnë dëshmi se për më shumë se 5000 euro janë të detyruar të paguajnë për t’u kyçur në rrjetin elektrik.

Përpos kësaj ata është dashur ta paguajë edhe tarifën e trafos në vlerë të mbi 40 mijë eurove, e cila më pas bëhet pronë e distributorit të energjisë elektrike për Kosovë.

Bizneset paguajnë edhe për kabllot si dhe instalimin.

ZRRE e konfirmon se KEDS-i i detyroi kundërligjshëm bizneset t’i blejnë trafot

Zyra e Regullatorit të Energjisë (ZRRE) e ka konfirmuar përmes një raporti të monitorimit të cilin e ka siguruar Buletini Ekonomik, pas kërkesës për qasje në dokumente publike.

“Ndërsa për aplikuesit për kyçje që nuk janë për objekte banesore, KEDS në Pëlqimet Elektroenergjetike në disa raste ka kërkuar edhe pagesën e grupit matës ose edhe vendosjen e grup matësit nga vet aplikuesi, e që kjo është në kundërshtim me nenin 54 të Ligjit për Energjinë Elektrike, në të cilën theksohet se: “Pajisjet matëse për matjen e energjisë elektrike janë pronë e Operatorit të Sistemit të Transmetimit dhe Operatorit të Sistemit të Shpërndarjes, siç përcaktohet në Ligjin për Energjinë”, thuhet në raportin “Ofrimi i Shërbimeve për Konsumatorë nga KEDS dhe KESCO për periudhën Janar-Dhjetor 2018”.

Në një rast, njëri nga bizneset ka paguar 7500 euro vetëm për tu kyçur në rrjetin elektrik.

Ndertimi.info ka dërguar pyetje në adresë të zëdhënësit për media në KEDS, Viktor Buzhala, por nuk ka marrë përgjigje në lidhje me këtë çështje.

Zyra e Rregullatorit për Energji në Kosovë (ZRRE), që në të njëjtën kohë është edhe rregullatori kryesor për KEDS-in, ka lejuar KEDS-in që të operojë me këto çmime për kyçjen në energji elektrike të bizneseve që nga viti 2012, pra të punojë me një çmimore, e cila në 2005 ishte e miratuar për KEK-un./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Mungesa e hapësirave publike në plazhet e Velipojës

Published

on

Velipoja ka çelur sezonin turistik ku kanë mbërritur turistet e parë vendas e të huaj. Rezervimet janë të kënaqshme për 3 muajt e verës, por shqetësim mbetet hapësira e vogël e plazheve publike dhe uji që shkon në çezma në orar të reduktuar.

Velipoja e ka nisur sezonin duke pritur turistë nga Gjermania e vende të tjera. Prenontimet janë të kënaqshme, ndaj pritet një sezon i suksesshëm.

Pushuesit shprehin shqetësim për hapësirën e pamjaftueshme në plazhet publike dhe ujin e pijshëm që shkon me orar të reduktuar, shkruan Report TV.

“Kemi shtëpinë këtu dhe e shfrytëzojmë ne vere. Ne kemi ankesa jemi banorë dhe nuk na lënë një vend të caktuar për plazh publik e kanë cunguar kane ardhur deri tek pika e vrojtimit. Shqetësim tjetër mungesa e ujit në çezma, vjen një herë në ditë, por këtu duhet të ketë ujë 24 orë”, tha një qytetar.

Ndërsa turistët e ardhur nga Kosova tregojnë arsyet pse mbeten besnikë të këtij destinacioni turistik.

“Çdo vit vij këtu, dy here ne sezon më pëlqen pastërtia, këtë vit më mirë se vitet e tjera. Unë e zgjedh Velipojën për ujin e pastër dhe rërën me jod”, tha një pushues nga Kosova.

Operatoret turistike kane nisur prej javësh përgatitjet dhe shprehen të kënaqur me rezervimet.

“Velipoja gjatë fillimit të qershorit ka pasur vizitorë të huaj gjermane e zvicerane dhe italianë që janë të përhershëm. Po kthehet në turizëm elitar”.

“Bëj thirrje bashkisë, atyre që do marrin drejtimin e ri të kenë një koordinim më të mirë me bizneset për pjesën e pastrimit. Velipoja të ketë panoramë tjetër sa i përket pastrimit”, Lekë Marku, operator turistik në Velipojë.

Vetëm 35 km larg qytetit, Velipoja është kryefjalë e sezonit turistik për Shkodrën./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Zgjerohet stadiumi ikonik Anfield Road për 5200 ulëse

Published

on

Sapo lojtarët e Liverpool FC u larguan nga fusha në fund të sezonit të futbollit në Premier League të Mbretërisë së Bashkuar, vinçat dolën në fushë për të filluar zgjerimin e stadiumit ikonik Anfield Road.

Pamjet tregojnë sesa punë është bërë tashmë për të siguruar që shtëpia e Liverpool FC të jetë në gjendje të mbajë rreth 61,000 tifozë kur lojërat të rifillojnë në gusht.

Rreth 5,200 vende për pranim të përgjithshëm po shtohen, plus 1,800 të tjera me akses në sallonet e bareve sportive dhe ambientet e mikpritjes.

Kur të përfundojë përmirësimi prej 100 milionë eurosh i stadiumit, stadiumi do të jetë një nga më të mëdhenjtë në Premier League.

Liverpool thotë se kërkoi 75 punëtorë ndërtimi, plus katër vinça me kapacitet deri në 600 tonë, për të ngritur çatinë e stadiumit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Brenda 1 viti përfundon autostrada 16 km Thumanë-Kashar, do të ketë 12 ura dhe 11 nënkalime

Published

on

Brenda 12 muajsh, aksi Thumanë-Kashar do të ketë përfunduar. Lajmin e dha ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, gjatë inspektimit të kësaj rruge, së bashku me kryeministrin Edi Rama. Sipas saj, deri më tani janë dorëzuar 40% e punimeve dhe brenda këtij viti do të ketë mbaruar e gjithë traseja.

Balluku theksoi se edhe në këtë aks që është pjesë e korridorit blu, krahas autostradës, janë ndërtuar edhe rrugët paralele pa pagesë.

“Në gjurmën Thumanë-Kashar punimet kanë ecur shumë mirë dhe bëhet fjalë për 40% të punimeve të dorëzuar. Gjurma është 21 km dhe rrugët paralele që ndërtohen u japin mundësi qytetarëve të zgjedhin autostradën e shpejtësisë 140 km në orë dhe me pagesë, ose rrugët e tjera paralele. I gjithë korridori blu do të jetë me rrugë paralele. 16 km rruga paralele”, raporton A2.

Balluku bëri të ditur se po punohet njëkohësisht në të dy kantierët, ndërsa autostrada krahas korsive do të ketë edhe korsi emergjence.

“Kemi autostradën 2 herë 2 korsi 3. 75 metra dhe korsi emergjence me nga 3 metra secila. 11 ura 12 nënkalime dhe dy pjesë së lidhjes së nënkalimeve me disnivel. Procesi më i rëndësishëm është lidhja e nyjës së Rinasit. Këto projekte të hapura duhet të vendosen në mënyrën e duhur që të mos kemi mbivendosje të projekteve dhe të gjitha do të jenë në të njëjtën kohë dhe ARRSH do të jetë mbikëqyrësi. Thumanë-Kashar është shumë i avancuar kemi interes të jetë më shumë e avancuar. Problemi më i madh që hasim është Fushë-Kruja e ngarkuar sidomos në verë. Brenda vitit mbarojë e gjithë traseja, kurse brenda 12 muajsh të jetë e dorëzuar si rrugë”.

Balluku foli edhe për segmentet e tjera të korridorit blu, ku aksi më i komplikuar, sipas saj do të jetë Kashar-Lekaj, që do të ndërtohet plotësisht i ri.

“Segmenti Muriqan-Milot e kemi çuar fokusin te lidhja në urën e Zusit. Pjesa e parë do të nisë nga ura e Zusit. Shumë shpejt do të kemi dizajnin për ta pasur dhe kuptuar si do të shkojë. Milot-Thumanë jemi në momentet e fundit të negociatës, e kemi bazën kontraktuale dhe brenda këtij muaji firmoset aksi Milot-Thumanë duke i dhënë mundësi që aksi të hapet menjëherë.

Aksi më i komplikuar është Kashar-Lekaj. Është 100% gjurmë e re do të jetë gjeologji problematike dhe një zonë që do të ndërtohet nga e para me tunele dhe ura dhe jemi në fazën e negocimit. Një problematikë që kemi është fakti që kemi një lidhje të By Pass-it të Tiranës dhe këtij segmenti dhe po koordinojnë detajet e fundit mes stafeve që punojnë për By Pass-in e Tiranës dhe stafit të këtij aksi.

Pjesa Lekaj-Fier është totalisht e përfunduar dhe mund të nisë puna. Ka shumë zhvillim ekonomik në të dyja anët e rrugës. Ka vend për shpronësim. Të gjitha akset e tjera janë funksionale. Me përfundimin e Levan-Vlorë është formatuar disi në faza të ndryshme i gjithë korridori”./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending