Connect with us

Infrastrukturë

Industria e arkitekturës ka treguar pak interes në eksplorimin e praktikave alternative

Published

on

Industria e arkitekturës ka treguar pak interes në eksplorimin e praktikave alternative, proceseve dhe modeleve të biznesit, duke pasur parasysh se mënyra tradicionale është po aq e ndjeshme ndaj cikleve të tregut si industritë e tjera. Zgjidhjet e dizajnit me porosi, gurthemeli i praktikës konvencionale, i bëjnë proceset e standardizimit dhe shërbimet e shkallëzimit sfiduese. Ky fokus gjithashtu çon në flukse pune të fragmentuara midis firmave dhe palëve të interesuara.

Stabiliteti dhe vendosja e praktikave tradicionale mund të krijojë një kulturë kundërshtuese ndaj rrezikut, duke penguar inovacionet përçarëse brenda industrisë.

“Prodhimi” i arkitekturës është një koncept në zhvillim që devijon nga format tradicionale të praktikës, duke i parë ndërtesat si produkte të përsëritshme dhe të shkallëzueshme. Kjo qasje rrit zinxhirin e vlerës së pasurive të paluajtshme duke fragmentuar procesin e projektimit. McKinsey & Co. “Normalja e ardhshme në ndërtim: Si përçarja po riformëson ekosistemin më të madh në botë” identifikon qasjet e bazuara në produkte si një nga forcat e mundshme që do të formësojnë transformimin e industrisë në dekadat e ardhshme.

Shumë startup po eksperimentojnë me teknologji modulare dhe sisteme përbërëse për të prodhuar ndërtesa.

Qëndrueshmëria është një shtytës kryesor prapa arkitekturës së produktivizuar. Moliving argumenton se metodat e tyre modulare dhe të parafabrikuara të ndërtimit thjeshtojnë procesin e ndërtimit duke reduktuar ndjeshëm mbetjet e ndërtimit. “Nëse shikoni se sa mbeturina shkaktohen nga ndërtimi i një shtëpie me porosi çdo herë, me siguri po flisni për dy kazana që vlejnë – ne vazhdojmë të përsërisim të njëjtin proces të kotë pa pushim. Me qasjen tonë, unë e di deri në vidën e fundit sa do të përdoren për çdo dhomë Pra, për sa i përket mbeturinave, unë po krijoj vetëm një kosh të vogël mbeturinash për dhomë kundrejt një koshi të tërë.” Duke “ripaketuar” teknikat ekzistuese “në një mënyrë më të zgjuar”, ndërtimi modular zvogëlon gjurmën e tyre mjedisore duke ofruar hapësira jetese efikase dhe funksionale.

Juno beson se krijimi i ndërtesave që grumbullojnë karbonin në vend që ta emetojnë atë është vetëm fillimi. Përtej materialeve dhe proceseve më të qëndrueshme, ata i kanë dhënë prioritet nxitjes së hapësirave të qëndrueshme që banorët mund të përjetojnë në mënyrë të prekshme – përmes përfundimeve të menduara, dizajnit dhe jetës së përditshme. Dhe falë fokusit të tyre në ndërtesat tërësisht elektrike në qytete me udhërrëfyes për energji të pastër, sistemi rezidencial i Juno-s priret drejt karbonit të mishëruar neto zero në njësitë e tij shumëfamiljare. Ky “prodhim” i arkitekturës përfaqëson një ndryshim paradigme nga normat e praktikës tradicionale. Duke i parë ndërtesat si produkte të shkallëzueshme, firmat si Moliving dhe Juno drejtojnë dizajnin dhe ndërtimin përmes sistemeve modulare dhe komponentëve të parafabrikuar. Kjo qasje rrit kontrollin e cilësisë, redukton mbeturinat, përmirëson qëndrueshmërinë dhe hap ekonomi të reja të shkallës.

Sidoqoftë, prodhimtaria kërkon një riformulim themelor të mënyrës se si ne konceptojmë dhe ofrojmë mjedisin e ndërtuar. Arritja në një “ndërtesë që ia vlen të përsëritet” kërkon një prototip të gjerë, të menduarit sistematik rreth komponentëve dhe kombinimeve dhe një kërkim të pamëshirshëm të cilësisë së jashtëzakonshme. Arkitektët duhet të kuptojnë në mënyrë intime nevojat e banorëve dhe kërkesat rajonale për të krijuar dizajne fleksibël, tërheqëse universale. Ndërsa shkëputja nga modelet e vendosura paraqet sfida, shpërblimet e mundshme janë të jashtëzakonshme – arkitektura më e bukur, e qëndrueshme dhe e arritshme e arritur përmes efikasiteteve transformuese. Ndërsa më shumë profesionistë eksplorojnë prodhimtarinë, industria më në fund mund të katalizojë risitë përçarëse të vonuara prej kohësh në qasjen tonë ndaj botës së ndërtuar.

Infrastrukturë

Qeveria miraton tre vendime rreth shpronësimeve për interes publik

Published

on

Qeveria e Republikës së Kosovës ka zhvilluar mbledhjen e rregullt në të cilën ka:

Miratuar vendimin preliminar për shpronësim për interes publik të pronës së paluajtshme ish shoqërore PSH “Progres” e cila preket nga realizimi i Projektit: “Ndërtimi i Qendrës së Paraburgimit dhe Institucionit Korrektues në Prizren”, për nevoja të Shërbimit Korrektues të Kosovës/Ministria e Drejtësisë, ZK Dushanovë, Komuna Prizren.

–          Miratuar vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme të pronarëve dhe zotëruesve të interesit të cilat preken nga realizimi i Projektit: Ndërtimi i Rrugës Rajonale R221 Cerkolez-Rakosh, Zonat Kadastrale: Cerkolez, Rakosh, Suhogërllë dhe Uçë, Komuna Istog.

–          Miratuar vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme të cilat preken nga realizimi i Projektit: Konservimi, Restaurimi dhe Ndërtimi i Kompleksit Memorial “Masakra e Reçakut:, ZK Reçak, Komuna e Shtimes.

Po ashtu, në këtë mbledhje qeveria ka Ndarë 200,000.00 € për Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës për realizimin e projektit përmes marrëveshjeve me trupat e Organizatës së Kombeve të Bashkuara./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

BKT po financon me kredi ndërtimin e Aeroportit të Vlorës

Published

on

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës është projekti i radhës i partneritetit publik-privat që po mbështet me financim nga sektori bankar vendas.

Banka Kombëtare Tregtare (BKT) po financon me një kredi prej 56 milionë eurosh shoqërinë Vlora International Airport, me qëllim investimin për ngritjen e atij që pritet të jetë aeroporti i dytë funksional në vend.

Kontratat e partneritetit publik privat mes qeverisë shqiptare dhe konsorciumit fitues për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës u lidh në prill të vitit 2021 dhe vlera e investimit e parashikuar në kontratë është rreth 103 milionë euro (pa TVSH).

Por, kontrata parashikon garanci financiare në favor të investitorit nga qeveria shqiptare. Në rast se të ardhurat minimale të parashikuara në planin e biznesit të operimit të aeroportit nuk realizohen, kompania koncesionare do të përfitojë një shumë që mund të arrijë deri në 138 milionë euro përgjatë 10 viteve pas fillimit të operimit të aeroportit.

Koncesioni u fitua nga një konsorcium i përbërë nga kompania Mabco Constructions SA, YDA Insaat Sanayi ve Ticaret dhe 2A Group. Por, në dhjetor 2022, Mabco Constructions SA bleu edhe 40% të aksioneve nga ortaku turk YDA Insaat Sanayi ve Ticaret.

Pas blerjes së aksioneve që mbaheshin nga kompania turke, Mabco Constructions zotëron 98% të aksioneve në shoqëri.

Mabco Constructions është një shoqëri e regjistruar në Zvicër, në pronësi të biznesmenit Kosovar Behgjet Pacolli, ndërsa pjesa e mbetur prej 2% të aksioneve mbahet nga 2A Group, kompani ndërtimi nga Kosova, në pronësi të biznesmenit Valon Ademi.

Kontrata parashikon që aeroporti të përfundojë këtë vit dhe të nisë operimin vitin e ardhshëm. Aeroporti i Vlorës pritet të jetë më i madhi në Ballkan dhe pista e tij do të mundësojë operimin e avionëve të mëdhenj për fluturime ndërkontinentale./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Sheshe, hapësira për këmbësorë dhe trafik i organizuar – disa nga efektet e ndërtimit të nënkalimit

Published

on

Agjenci këshillimore ‘Shërbimi i Arkitektit të Kryeqytetit’ (SHAK) ka treguar disa nga efektet e ndërtimit të nënkalimit në rrugën “Agim Ramadani” të Prishtinës.

Mbi 100 mijë makina hyjnë pothuaj çdo ditë në Prishtinë. Rreth 80 mijë të tjera janë makina të vetë prishtinasve. Rrjedhimisht, në një ditë të zakonshme, pothuaj 200 mijë makina ndodhen brenda kryeqendrës. Për pasojë, në kohë të pikut dhe në disa fyte të ngushta, trafiku rëndohet shumë.

Vetëm në nyjën e rrugëve “Agim Ramadani”, “Haxhi Zeka” dhe “Ibrahim Lutifu”, përskaj Xhamisë së Çarshisë, në një ditë të zakonshme kalojnë rreth 30 mijë makina. Në kohët e pikut, nëpër këtë nyjë kalojnë mbi 12 mijë makina. Pra, 40 për qind e trafikut ditor.

Këto shifra janë të mjaftueshme për të vënë në pah rëndësinë e zgjidhjes së problematikës së trafikut në këtë zonë. Sipas Planit të Mobilitetit të Qëndrueshëm Urban (PMQU), zhvillimi i një sistemi të integruar të transportit publik, që synon përmirësimin e qasjes në të gjithë qytetin dhe përmirësimin e lidhjes ndërmjet vendbanimeve të tjera urbane në partneritet me ofruesit e transportit publik, është zgjidhja e këtij problemi.

Projekti parasheh ndërtimin e nënkalimit ku do të bëhet zgjerimi i sheshit deri te Sahat Kulla, si dhe do të bëhet lidhja me sheshin ekzistues të njohur si Trekëndëshi. Ndërsa, automjetet do të qarkullojnë nën të.

Edhe sipas Planit Rregullues “Qendra 1” dhe , parashihet ndërtimi i një tuneli në këtë zonë, me qëllim të zgjerimit të shesheve qendrore të qytetit dhe lidhjes së tyre me zonën e vjetër historike.

Tuneli shtrihet në rrugën “Agim Ramadani”, kurse në drejtimin kah Gërmia, nuk do të jetë i mundur ndërtimi, për shkak të zonave të mbrojtura te Xhamia e Madhe dhe Akademia e Arteve. Për ta rregulluar qasjen në atë rrugë do të ofrohen alternativa që shkarkojnë ngarkesat e trafikut të cilat rëndoheshin në kryqëzimin me rrugën “Agim Ramadani”.

Tuneli parshihet të ketë tre shirita qarkullues, prej të cilëve njëri do të jetë vetëm për autobusë dhe dy të tjerët për automjete. Ai do të fillojë nga ndërtesa e Komunës së Prishtinës dhe deri tek ndërtesa e Teatrit Kombëtar, me gjatësi prej 240 metrash./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending