Metropolet botërore që dikur ushtonin nga zhurma e mijëra turistëve, veturave e motoçikletave, tani janë shndërruar në “zona fantazmë”.

Këtë më së miri e dëshmojnë imazhet satelitore të Planet Labs Inc, që tregojnë së se si dikur atraksionet turistike dukeshin dhe si janë tani, kur pothuajse tërë bota është izoluar nga frika e përhapjes së mëtejme e coronavirusit.

Dikur plazhet e njohura numëronin mijëra turistë nga e mbarë bota, ndërsa sot ato shërbejnë si “pushimore” për shpendët që kërkojnë ushqim për të mbetur gjallë.

Njëjtë po ndodh edhe me atraksionin turistik në Romë siç është koloseu dhe kanalet e gondolave në qytetin e Venedikut. /Telegrafi/

San Marco, Venedik, Itali

San Marco, Venedik, Itali

Venedik, Itali

Venedik, Itali

Oxford Circus, Londër, Mbretëria e Bashkuar

Oxford Circus, Londër, Mbretëria e Bashkuar

Zyrat Qendrore të Google, Lugina e Silikonit, Kaliforni, SHBA

Zyrat Qendrore të Google, Lugina e Silikonit, Kaliforni, SHBA

Parku Qendror, New York, SHBA

Parku Qendror, New York, SHBA

Akuariumi Shedd, Chicago, SHBA

Akuariumi Shedd, Chicago, SHBA

Vija kufitare Afganistan-Pakistan

Vija kufitare Afganistan-Pakistan

Mekë, Arabia Saudite

Mekë, Arabia Saudite

Kajro, Egjipt

Kajro, Egjipt

Plazhi Copacabana, Rio de Janeiro, Brazil

Plazhi Copacabana, Rio de Janeiro, Brazil