Connect with us

Aktuale

Gati një vit pasi humbi jetën punëtori, komuna vendos të rrënojë hotel “Adriatikun”

Published

on

Hotel “Adriatiku” në Mitrovicë vazhdon të mbetet rrezik për jetën e qytetarëve në këtë komunë. Por “Adriatiku”, në pronësi të Ismet Osmanit – Curri, të cilit një vit më parë iu shemb një pjesë dhe mori jetën e një punëtori, nuk do të mbetet gjatë kështu.

Në komunën e Mitrovicës kanë konfirmuar për gazetën inFokus se kanë në plan rrënimin e këtij objekti gjysmë të shembur.

“Intervenimi në këtë objekt për rikthimin e gjendjes fillestare paraqet rrezik me vet faktin që u përmenden dëmtimet e elementeve konstruktive të tij”, thuhet në përgjigjen e këtij institucioni.

Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim bën të ditur se Komuna e Mitrovicës e ka të formuar komisionin për verifikimin e gjendjes faktike në ish- hotelin Adriatik, i cili në përbërje ka dalë në vendin e ngjarjes dhe ka bërë verifikim.

“Në bazë të asaj që është parë në vendin e ngjarjes nga komisioni vlerësues dhe përmes fotografive të objektit në fjalë, komisioni ka konstatuar se objektit i janë dëmtuar elementet konstruktive në përdhesë siç janë; shtyllat, muret vete mbajtëse dhe harqet”, thuhet në përgjigjen për gazetën inFokus.

Për shkak të kësaj gjendje ka ardhur deri tek shembja e një pjese të ish- hotel Adriatiku, kjo shembje sipas komisionit nuk ka ardhur si pasojë e vjetërsisë së objektit, por si pasojë e ndërhyrjeve në sistemin e ndërtimit të elementeve konstruktive.

Kjo edhe është arsyeja që tani Komuna e Mitrovicës ka vendosur ta bëjë rrafsh me tokë këtë objekt.

Aktuale

Rritet çmimi i faturës së mbeturinave nga 4.70 euro në 6.20 euro

Published

on

Çmimi i faturave të mbeturinave do të rritet nga 4.70 euro në 6 euro e 20 cent. Kjo pasi Kuvendi Komunal i Prishtinës votoi rregulloren e re.

Kryeshefi i kompanisë Pastrimi, Petrit Reçica tha për Radio Kosovën se kjo nuk është ndonjë rritje e madhe pasi që kompania ka shpenzime të mëdha. Ndërkohë që Radio Kosova merr vesh se faturat do të rriten nga janari  2024.

Kuvendi Komunal i Prishtinës ka miratuar të enjten rregulloren e re për menaxhimin e mbeturinave, e cila parasheh ndryshime në fatura të mbeturinave. Kryeshefi i ndërmarrjes “Pastrimi”, Petrit Rreçica, tha për Radio Kosovën se në rregulloren e re përfshihet edhe rritja e çmimit të faturave nga 4.70 cent në 6.20 cent.

“Në mesin e ndryshimeve në rregullore të re përfshihet edhe ndryshimi i çmimit të tarifës për shërbime të qytetarëve. Nuk është ndonjë rritje e madhe nga 4.70 euro është diku 6.20 cent”, tha ai.

Reçica, tha se si kompani e kanë mirëpritur këtë rritje për shkak të shpenzimeve jashtëzakonisht të mëdha, siç thotë ai të kompanisë. Ai shtoi se këto çmime do të ndikojnë në sigurim të makinave të reja dhe shërbime sa më cilësore për qytetarët.

“Kemi shpenzime jashtëzakonisht të mëdha duke përfshirë derivatet, pjesëve, mirëmbajtjes së kamionëve dhe duke shtuar faktin se ka ndryshime edhe të çmimeve kanë prekur edhe operimin tonë çdo ditë. Ne si kompani kemi shpenzime jashtëzakonisht të mëdha edhe në deponi, ku ne kemi një vendim të qeverisë i cili rritë me automatizëm çdo 1 janar të vitit për një euro në ton. Prandaj kjo rritje e faturave do të ndikojë sadopak që si kompani të arrijmë të sigurojmë makineri të reja dhe të ofrojmë shërbim sa më cilësor edhe për qytetarët”, shtoi ai.

Reçica, nuk bëri të ditur se prej cilës datë do të zbatohet rritja, mirëpo Radio Kosova merr vesh se kjo do të ndodhë në janar 2024./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Tregu i Fundvitit në Prishtinë, bizneset do të përzgjidhen me short

Published

on

Komuna e Prishtinës ka thënë se për arsye të numrit të lartë të bizneseve të cilat i kanë përmbushur kriteret e thirrjes publike për Tregun e Fundvitit dhe numrit të kufizuar të shtëpizave, është vendosur që përzgjedhja të bëhet përmes procedurës së shortit.

Ata kanë ftuar të gjitha bizneset të cilat i kanë plotësuar kriteret dhe emrat i gjejnë në listën që sot në ora 10:00 në sallën e Kuvendit Komunal të jenë të pranishëm në zhvillimin e procedurës së përzgjedhjes me short.

Tutje është thënë se bizneset të cilat nuk i kanë përmbushur kriteret, rrjedhimisht nuk janë ftuar në procesin e shortit, kanë të drejtë ankese tri ditë.

Ankesa u tha se duhet të drejtohet në Komisionin për Ankesa dhe Parashtresa./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Targat KM gati po zhduken nga veriu i Kosovës

Published

on

Targat me shkurtesën KM (Mitrovicë e Kosovës) dikur përbënin shumicën e targave të automjeteve që qarkullonin në veriun e Kosovës të banuar me shumicë serbe. Mirëpo, vetëm gjatë javëve të fundit, mijëra serbë të Kosovës i kanë konvertuar ato në targa RKS, nën frikën se do t’iu ndalohet qarkullimi.

https://www.evropaelire.org/a/veriu-pa-targat-km-/32708694.html

Continue Reading

Trending