Connect with us

Aktuale

Drejtorëve komunalë u kërkohet dinamikë e shtuar në realizimin e projekteve

Published

on

Nënkryetari i Komunës së Podujevës, Nexhmi Rudari, ka kërkuar nga drejtorët komunalë që t’i nisin procedurat e prokurimit për projektet e parapara për sivjet.

Në takimin e Bordit të drejtorëve, Rudari ka thënë se pasi Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik të Kosovës ka lejuar hapjen e ofertave, shërbimi i prokurimit duhet të vazhdojë zhvillimin e procedurave.

Në njoftimin për media thuhet se Nexhmi Rudari, i cili e ushtron edhe detyrën e kryetarit, ka thënë se për shkak të vonesave si pasojë e pandemisë, tash duhet të ketë dinamikë më të shtuar për realizimin e projekteve të parapara.

“Në mbledhjen e Këshillit të Drejtorëve të Komunës së Podujevës, të cilën e udhëhoqi nënkryetari Nexhmi Rudari, u diskutua lidhur me zhvillimin e procedurave të tenderimit dhe dinamikën e procedurave për projektet kapitale. Në takim u tha se tash pasi Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik të Kosovës ka lejuar hapjen e ofertave, shërbimi i prokurimit të vzhdojë me zhvillimin e procedurave për projekte të ndryshme. Drejtorët e drejtorive raportuan lidhur me projektet e planifikuara për realizim gjatë këtij viti buxhetor”, thuhet në njoftimin për media të Zyrës për informim.

Bëhet e ditur se nënkryetari Rudi ka kërkuar përshpejtim të procedurave.

“Meqenëse situata e krijuar nga shpallja gjendjes së emergjencës shëndetësore dhe marrjes së masave të tjera kufizuese nga Qeveria, si pasojë pandemisë COVID-19, nënkryetari Rudari kërkoi nga drejtorët përshpejtim të dinamikës për inicimin e procedurave në harmoni me Ligjin e Prokurimit Publik për realizimin e projekteve të planifikuara”, thuhet tutje në njoftim.

KOHA ka raportuar në muajin prill se shumë projekte të parapara për sivjet rrezikojnë të mos realizohen dhe rrjedhimisht nuk do të mund të shpenzohet buxheti i paraparë për to. Deri më tash asnjë projekt i paraparë për sivjet nuk ka filluar në Komunën e Podujevës. Ndërkohë, kishte pasur ndërprerje të punimeve edhe në ato projekte që kishin nisur vitin e kaluar. Një shqetësim të tillë e kishin ngritur edhe zyrtarët opozitarë në këtë komunë. Kryetari i Qendrës së Lëvizjes Vetëvendosje, Bajram Ajeti, ka thënë se përveç pandemisë pasojë e dështimit të projekteve është edhe keqmenaxhimi dhe keqeverisja nga ekzekutivi komunal. Sipas tij, edhe në të kaluarën janë treguar dobësi të tilla dhe se tash në këtë kohë të vështirë për tërë vendin, rreziqet janë edhe më të mëdha. Edhe këshilltari komunal nga radhët e PDK-së, Rafet Llapashtica, ka theksuar se pret vonesa të realizimit të projekteve dhe suficit buxhetor. Sipas tij, qytetarët do të përballen me problemet me të cilat janë përballur edhe deri më sot.

Në anën tjetër, edhe nënkryetari Nexhmi Rudari, kishte thënë se nëse kjo pandemi do të zgjasë edhe në qershor apo në fillim të korrikut rrezikojnë të të mos mund t’i shpenzojnë mjetet për projekte kapitale dhe në kët rast suficiti buxhetor do të ishte i pashmangshëm.

Në mbledhjen e Bordit të drejtorëve të Komunës është trajtuar edhe çështja e dëgjimeve publike për Qarkoren Buxhetore 2021 dhe Kornizën Afatmesme Buxhetore 2021-2023.
“Për shkak të masave të kufizimit të lëvizjes dhe shmangies së grumbullimit të qytetarëve, si pasojë e pandemisë, në takim u bisedua edhe për mundësinë e organizimit përmes platformës online të dëgjimeve publike për Qarkoren Buxhetore për vitin 2021 dhe Kornizën Afatmesme Buxhetore 2021/23, thuhet në njoftim.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Aktuale

Ekspertët e AKK-së diskutojnë për zhvillimin e sistemeve kadastrale

Published

on

Menaxhmenti i Agjencisë Kadastrale të Kosovës ka ftuar në një takim gjithëpërfshirës të gjithë ekspertët e institucionit, për të diskutuar në lidhje me projektet e planifikuara për avancim dhe zhvillim gjatë këtij viti dhe vitit të ardhshëm, të sistemeve kadastrale dhe sistemeve tjera me të cilat menaxhon AKK.

Në këtë takim, përveç prezantimit të punës së deritanishme të grupit punues për këtë çështje, u kërkua nga secili që të paraqesë idetë dhe kërkesat për ndryshime në secilin sistem të cilët janë planifikuar të zhvillohen.

Gjatë ditëve në vijim, Agjencia Kadastrale e Kosovës do të mbajë takim edhe me palë tjera të interesit me qëllim të informimit mbi punën, projektet dhe aktivitetet e AKK-së./Media Ndërimi

Continue Reading

Aktuale

Ministria e Financave rekruton staf për mbledhje të tatimit në pronë

Published

on

Me qëllim të grumbullimit të mjeteve në tatimin në pronë, ministria e Financave dhe Transfereve ka shpall tender për gjetjen e një “profesionisti” i cili ka traget mbledhjen e detyrueshme të tatimit në pronë.

Sipas vendimit të bërë publik në Komisionin Rregullativ të Prokurimit Publik (KRPP) nga tre aplikonte, Ramiz Ramadani është vlerësuar me pikë maksimale dhe e ka fituar punën.

Ai për 12 muaj për mbledhje të tatimit do të paguhet 9 mijë e 840 euro, raporton IndeksOnline.

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve udhëhiqet nga ministri Hekuran Murati, nga e cila IndeksOnline nuk ka marrë përgjigje si zakonisht për pyetjet e dërguara.

Po ashtu nuk dihet nëse ministria që drejton Murati e ka shuar departamentin e tatimit të pronës, ku në të kaluarën ka pasur të punësuar./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Mungesa e inventarit në vlerë të 80 mijë eurove për QKMF-në Gjilan, të dhënat dërgohen në hetuesi

Published

on

Kryetari i Gjilanit, Alban Hyseni, ka thënë se të gjitha të dhënat që janë raportuar për inventarin në vlerë të 80 mijë eurove për në QKMF-në në Gjilan, i ka dërguar në hetuesi.

Hyseni, fillimisht tha se në momentin kur është bërë auditimi në QKMF është konstatuar që ka mungesë të inventarit në raport me blerjet që janë bërë.

“Tash së fundmi kam parë disa lajme nëpër portale me fotografinë time dhe me zhdukjen e këtyre 80-mijë eurove. Unë kam deklaruar publikisht, të gjitha të dhënat sa i përket këtij rasti do t’i dërgoj në hetuesi, dhe këtë e kam bërë. Është një polic i krimeve ekonomike ose i hetuesisë së krimeve ekonomike që ka ardhë në zyre te unë dhe i ka marrë këto materiale, edhe të printuara si raport, por edhe si USB, pra material elektronik. Në raportin e auditorit të brendshëm të Komunës së Gjilanit, kur është bërë auditimi i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare është konstatuar që ka mungesë të inventarit në raport me blerjet që janë bërë. Pra gjendje faktike me gjendjen që ka qenë e deklaruar përmes faturave”, tha ai në emisionin “Këndi i Debatit” në Tëvë1.

Ai tha se si parti kanë mbërri në momentin kur është bërë vetëm kalimi i stafit nga objekti i vjetër në atë të riun.

“Kur kemi qenë në qeverisje QKMF ka qenë në objektin e vjetër, ndërkohë tranzicioni është bërë në qershor të vitit të kaluar dhe kemi dalë nga objekti i vjetër në objektin e ri. Të gjitha porositë për inventarizim të objektit të ri kanë qenë tashmë të bëra, pra kanë qenë porosi të mëhershme. Ka komision për inventarizim, ka zyrtarë për pranim. Ne e kemi mbërri vetëm kalimin e stafit nga objekti i vjetër në të riun. Pjesa e porosive për këto materiale inventarizimi është kryer më herët, nga një komision paraprak. Ndërkohë, ajo çfarë ka ndodhur në vitin 2021 dhe 2022 është vetëm pranimi i mallit. Menaxhmenti ka qenë i njëjtë qysh ka qenë më herët, pa asnjë ndryshim të vetëm. Vetëm kryeinfermierja është me ushtrues detyre tani, sepse ajo që ka qenë më herë ka dalë në pension, dhe nuk është hapur ende konkursi”, tha i pari i Gjilanit.

Hyseni, tha se tashmë janë porositur mbi 500 tavolina, por që mungojnë më shumë se gjysma e tyre.

“Ajo çfarë ka ndodhur tash është se kemi mbi 500 tavolina që i kanë porositur dhe mungojnë më shumë se gjysma e tyre. Pse? Këtë duhet ta thotë hetuesia. Në raportin e auditorit të brendshëm thuhet se janë porositur kaq tavolina, kaq dollape e kështu me radhë, dhe janë evidentuar në vendin e ngjarjes kjo, kjo, kjo. Kjo temë është politizuar shumë shpejtë. Unë kam kërkuar nga drejtoresha e Shëndetësisë, që këtë rast të ia lëmë në dorë hetuesisë dhe të mos merremi fare me këtë punë”, tha kryetari nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje.

Kryetari i Gjilanit tha se vlera e inventarit arrin afro 100 mijë euro, jo vetëm 80 mijë.

“Ka vlerë, nuk është vetëm 80 mijë, ka më shumë. Sepse, raporti i auditorit të jashtëm që ka nxjerrë këtë informacion është për vitin 2022, por këtu ka porosi edhe për vitin 2021, ka edhe për 2020. Shuma është afërsish 100 mijë eurove. Mandej, çfarë ka ndodhur? Janë porositur disa materiale për korridore dhe është thënë se këto janë kompensuar me ato, vlera është e njëjtë, e kështu me radhë”, shtoi ai./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending