Connect with us

Ndërtim

Deri kur mund të ndërtojmë? Urbanistët parashikojnë deri në vitin 2050 mbi 6 miliardë njerëz do të jetojnë në qytete

Published

on

Shumë planifikues urban parashikojnë se deri në vitin 2050, më shumë se 6 miliardë njerëz do të jetojnë në qytete dhe në vende ku ndërtimi nga jashtë nuk është një opsion, e vetmja mënyrë për të vazhduar me dendësinë në rritje është ndërtimi.

Ndërtesa më e lartë vjen gjithmonë me sfida të shumta dhe gjithashtu një konkurrencë jo aq delikate për firmat e arkitekturës që të kenë emrin e tyre të lidhur me ndërtesat më të mëdha. Pothuajse aq shpejt sa një ndërtesë quhet si një nga më të lartat në botë, një tjetër bën rrugën drejt tabelës së vizatimit, disa vite më vonë duke marrë titullin.

Ndërsa qielli është kufiri, si ndikon kjo në konstruktueshmërinë e projekteve dhe cilat bëma të metodave dhe materialeve të ndërtimit na kanë mundësuar të ndërtojmë retë?

Së pari, është e rëndësishme të kuptojmë se si të përcaktojmë teknikisht ndërtesat e larta. Këshilli për Ndërtesat e Larta dhe Habitatin Urban (CTBUH) përcakton dy nëngrupe ndërtesash që arrijnë lartësi të konsiderueshme.

Një ndërtesë “supertall” përkufizohet si 300 metra (984 këmbë) ose më e lartë, dhe një strukturë “megatall” arrin të paktën 600 metra (1968 këmbë) e lartë. Me ritmin e sotëm, të paktën një rrokaqiell super i lartë përfundon çdo vit, me 132 rrokaqiejt super të lartë që kanë përfunduar ndërtimin që nga qershori 2020.

Burj Khalifa është ende rrokaqiell më i lartë në botë, me përmasa 2722 këmbë ose pak më shumë se gjysmë milje. Kohët e fundit, pas 8 vitesh ndërtimi, Merdeka 118 në Malajzi përfundoi ndërtimin dhe ishte vetëm 500 këmbë më i shkurtër se Burj Khalifa.

Parashikohet se ndërtesa e parë në botë me një milje të lartë mund të përfundojë brenda 30 viteve të ardhshme, duke sjellë gjithashtu një trend të ri të ndërtesave që janë mbi 3200 metra të larta.

Ndërtesat e larta vijnë me të gjitha llojet e problemeve mekanike dhe strukturore. Sa kohë do të presin njerëzit për një ashensor kur udhëtojnë nga lobi në katin e 200-të? Si do t’i rezistojnë ndërtesave megatalike forcat natyrore që ne mund t’i parashikojmë dhe ato që nuk mund t’i parashikojmë? Shumë nga këto çështje zgjidhen duke hakuar materialet dhe sistemet moderne me të cilat jemi njohur tashmë dhe duke krijuar të tilla që mbështesin një industri inovative ndërtimi.

Edhe më të ardhme janë idetë se si mund të duket e ardhmja e betonit.

Betoni ka mbetur kryesisht i pandryshuar për qindra vjet.

Ndërsa është jashtëzakonisht i qëndrueshëm, shumë njerëz po kërkojnë alternativa të reja pasi vazhdon të jetë një burim kryesor i emetimeve të CO2.

Disa studiues janë duke kërkuar për bio-betonet, që kanë aftësinë të shërojnë çarjet e tyre duke shtuar baktere gëlqerore që mund të zgjasin jetën e betonit deri në dyqind vjet.

Edhe druri, i cili duket se nuk ka gjasa të përdoret ndonjëherë si një element kryesor strukturor në një strukturë megatali, po gjen një jetë të re në strukturat prej druri të laminuara të kryqëzuara që i japin atij forcë të krahasueshme me çelikun.

Për të demonstruar aftësitë e drurit, Sumitomo Forestry, një firmë projektimi me bazë në Japoni, zbuloi së fundmi planet e saj për të ndërtuar një strukturë prej druri 350 metra të lartë në Tokio. Ndërtesat më të larta janë vetëm në horizont, dhe materialet dhe metodat e ndërtimit po arrijnë shpejt për të qenë në gjendje t’i bëjnë realitet këto ëndrra të larta.

Ky artikull është pjesë e ArchDaily për temën “E ardhmja e Materialeve të Ndërtimit”./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Qeveria jep 6 milionë euro shtesë për punimet e rrugës Prishtinë-Podujevë

Published

on

‘Punët me intensitet të lartë’ në rrugën Prishtinë – Podujevë kanë bërë që Qeveria e Kosovës të ndajë edhe 6 milionë euro shtesë për këtë projekt infrastrukturor.

Më 3 korrik 2023, Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, ka bërë të ditur inauguruar fillimi i punimeve në rrugën Prishtinë-Podujevë.

Kompanitë që kanë fituar kontrata nga Ministria e Infrastrukturës për të ndërtuar rrugën Prishtinë – Podujevë, rezultojnë se në të kaluarën kanë pasur gjoba të shqiptuara nga Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM), për nxjerrje ilegale të mineraleve.

Të dhënat e siguruara nga KPMM tregojnë se kompanitë ndër vite janë gjobitur për nxjerrje ilegale të zhavorrit, gurit të fortë, rërës apo të reshpes.KPMM ka bërë të ditur për KALLXO.com se kompanitë e gjobitura e që janë duke punuar rrugën Prishtinë – Podujevë janë ‘Pro&Co Group’, ‘2A Group’, ‘Bageri-1’, ‘Bageri’, ‘Kosova Aslfalt’ dhe ‘Beni-com’.

Konsorciumi i organizatave të shoqërisë civile i përberë nga Group for Legal and Political Studies, Institute for Development Policy (INDEP) dhe Instituti GAP, në kuadër të projektit: “Mbështetje për Shoqërinë Civile për të Rritur Mbikëqyrjen Publike dhe Llogaridhënien e Institucioneve Publike të Kosovës”, shpreh shqetësimin e thellë për shkeljet e njëpasnjëshme ligjore në procesin e prokurimit “Zgjerimi i rrugës nacionale Prishtinë – Besi – Podujevë” nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës.

Edhe përkundër rekomandimeve të KRPP-së, si dhe shkeljeve të evidentuara, MMPHI ka vazhduar jashtëligjshëm me nënshkrim të kontratave dhe operatorët ekonomik kanë filluar punën. Ne kërkojmë që të rishqyrtohen dhe të anulohen vendimet e marra në mënyrë të jashtëligjshme, si dhe ju bëjmë thirrje organeve kompetente ta hetojnë këtë aktivitet të prokurimit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Vazhdon ndërtimi dhe renovimi i shtëpive të shqiptarëve në Veri të Kosovës

Published

on

Në Mbledhjen e 162-të të Qeverisë, miratuam vendimin për vazhdimin e mëtutjeshëm të Rindëritimit dhe Renovimit të Shtëpive individuale të familjeve, të cilëve u janë dëmtuar shtëpitë gjatë periudhës kohore 1998/1999.

Gjatë luftës së fundit, vendit tonë i janë shkaktuar dëme masive shkatërruese nga Serbia, që vazhdojmë t’i vuajmë ende edhe sot.

Bazuar në situatën e gjendjes faktike të familjeve në Veriun e Republikës se Kosovës, dhe sipas Raportit të Komisionit Vlerësues të Komunës së Mitrovicës mbi dëmet e shkaktuara të luftës gjatë viteve 1998/99, në kuadër të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në bashkëpunim me organin kompetent komunal, është marrë vendimin për vazhdimin e projektit për rindërtimin dhe renovimin e shtëpive të dëmtuara gjatë asaj periudhe kohore./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Pezullohet ndërtimi i linjës hekurudhore Budapest-Beograd

Published

on

Puna e ndërtimit në linjën hekurudhore Budapest-Beograd është pezulluar pasi konsorciumi kontraktor kinezo-hungarez përpiqet të përmbushë standardet e sigurisë të Bashkimit Evropian (BE).

Konsorciumi, i udhëhequr nga konstruktorët kinezë dhe homologët e tyre hungarezë, po përballet gjithashtu me tejkalime buxhetore, vonesa të projektit dhe negociata politike mbi projektin, i cili shihet si një komponent kryesor i Iniciativës së Rripit dhe Rrugës së Kinës.

Fillimisht i nisur me një buxhet prej 2.1 miliardë euro, projekti është goditur me një sërë pengesash, më e fundit prej të cilave është dështimi për të siguruar një sistem sigurie që përputhet me standardet e BE-së. Kjo ka ngecur aktivitetet e ndërtimit në linjën hekurudhore.

Një nga kërkesat kryesore për projektin është të mundësojë që trenat të udhëtojnë me shpejtësi deri në 160 km në orë. Për ta arritur këtë, linja hekurudhore duhet të jetë në përputhje me sistemin e sigurisë të standardizuar nga BE, i njohur si Sistemi Evropian i Kontrollit të Trenit (ETCS).

Përpjekjet e konsorciumit për të përmbushur këto kërkesa thuhet se kanë rezultuar të pasuksesshme deri në këtë pikë.

Sipas raporteve nga rrjeti lokal i gazetarëve Telex, projekti gjithashtu tani ka nevojë për fonde shtesë, kryesisht për shkak të rritjes së kostove të ndërtimit.

Kompania hungareze në konsorcium, RM International, ka tërhequr fuqinë punëtore dhe makineritë e saj nga kantieri.

Raportohet se ata janë ricaktuar për rinovimin e linjës kryesore hekurudhore të Hungarisë midis Budapestit, Gyor dhe Vjenës.

Përmirësimi i linjës hekurudhore Budapest-Beograd është një projekt hekurudhor me shpejtësi të lartë prej 350 km i financuar kryesisht nga Exim Bank e Kinës, e cila po kontribuon me 85% të investimit total të projektit.

Continue Reading

Trending