Connect with us

Aktuale

Udhëzimi administrativ për dhënien e lejes mjedisore komunale në Kosovë

Published

on

Udhëzimi për dhënien e lejes mjedisore ka hyrë në fuqi pas nënshkrimit të tij nga Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor Ferat Shala. I nënshkruar me datën 2 maj 2017, ky Udhëzim Administrativ tashmë aplikohet në gjithë territorin e Kosovës.

Qëllim i këtij udhëzimi është parandalimi ose zvogëlimi i ndikimeve negative në mjedis për projektet e propozuara, çofshin ato private apo publike. Udhëzimi në fjalë përcakton procedurat për identifikimin, vlerësimin dhe raportimeve për ndërtimet dhe ndikimi i tyre në mjedis.

Mirëpo, para fillimit të punimeve ndërtuesit duhet të jenë të pajisur me lejen mjedisore Komunale. Kjo nënkupton një raport të shkurtër për ndikim e atyre aktiviteteve ose projekteve në mjedis dhe se a janë në përputhje me metodologjinë e vlerësimit se si ishte paraparë të ndikojnë në hapësirën  ku do të ndërtohen.

Njëkohësisht autoriteti kompetente për dhënien e kësaj leje është Komuna. Ndërsa në rast se pronari i cili ka marrë  lejen e  ndërtimit dhe tani dëshiron të bëjë “transfer” t’i kalojë këto të drejtat një personi tjetër sipas Nenit 13 të këtij udhëzimi duhet të:

-Të paraqes kërkesë në Komunë lidhur me këtë transferim

-Bashkëngjit lejen e LMK-së ( Leja Mjedisore për Ndërtim), si dhe

– Kontrata për transferim

LEXO UDHËZIMIN E PLOTË

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Aktuale

62 objekte në rrugën “Agim Ramadani” dhe në afërsi të Parkut të Qytetit do të kyqen në “Termokos”

Published

on

Kanë filluar punimet për zgjerimin e rrjetit të ngrohjes për qendrën e qytetit, nga rruga Agim Ramadani deri tek Parku i Qytetit.

Kështu ka njoftuar nënkryetari i Prishtinës, Alban Zogaj, përmes rrjetit social Facebook.

Zogaj ka thënë se gjithsej në Ngrohtoren e qytetit do të kyqen 62 objekte, me 767 njësi banesore, me një total prej 106.145 metra katror.

Gjatë fundvitit të kaluar, punime për kyqje në ngrohtoren e qytetit ka pasur edhe në lagje tjera si në Arbëri dhe në Rrugën B./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Ministri Murati thotë se zyra ligjore e ministrisë i’a ka dhënë dritën e gjelbër për faljen e 100 eurove të tatimit

Published

on

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka thënë se e ka marrë edhe dritën e gjelbërt nga Zyra Ligjore e ministrisë për të ecur tutje me planin për përfshirje në ligjin e ri edhe dispozitën për zbritjen e takimit në pronë deri në 100 euro për faturën e vitit 2023.

Murati ka thënë se një gjë të tillë kishte deklaruar qysh para një jave.

Ky vendim për faljen e 100 eurove për vitin 2023 është marrë pas reagimeve të shumta rreth rritjes së faturave të tatimit në pronë, sidomos në kryeqytet.

Atë çfarë kam thënë unë, e ka thënë edhe Departamenti Ligjor i MFPT-së:

– që dispozitën për zbritjen e tatimit në pronë deri në 100 euro për faturën e vitit 2023 do ta përfshijmë në ligjin e ri.

Meqenëse tashmë janë bërë disa komuna që kanë mbështetur këtë nismë, ne si ministri, qysh javën që vjen do të nisim procedurat fillimisht duke lëshuar projektligjin për konsultime të brendshme, e pastaj edhe për konsultime publike, dhe pas kësaj do ta dërgojmë për miratim në Qeveri./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Komuna e Prishtinë fton për nënshkrimin e Kontratës Sociale

Published

on

Kryetari i Komunës së Prishtinës së bashku me përfaqësuesit e grupeve të qytetarëve ka kënaqësinë të iu ftoj në ceremoninë për nënshkrimin e Agjendës për Kontratën Sociale për Kryeqytetin që është zotim i përbashkët ndërmjet zyrtarëve të Komunës dhe qytetarëve për të përmirësuar komunikimin, bashkëpunimin dhe veprimet kolektive

Nënshkrimi i Kontratës Sociale për Kryeqytetin do të realizohet të hënën më 6 shkurt nga ora 19-21:00, në Shkollën Fillore “Ismalil Qemaili” në lagjen Bregu i Diellit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending