Connect with us

Uncategorized

“Arkitektët duhet të refuzojnë narrativen ‘ndiq pasionin’ tënd dhe ta shohin veten si punëtorë”

Published

on

Na thuhet se për të pasur sukses duhet ta shohim punën tonë si pasionin tonë. Kjo paqartësi mohon realitetin thelbësor të jetës sonë profesionale: ne jemi punëtorë para së gjithash.

Përpara se të organizoheni për të bërë ndryshime në kushtet tuaja të punës, së pari duhet ta shihni veten si punëtor. Kjo do të thotë të refuzosh narrativen e shtyrë nga punëdhënësit dhe institucionet akademike se “ndjekja e pasioneve tuaja personale” është rruga drejt përmbushjes.

Kjo nuk do të thotë se ne nuk jemi të pasionuar për atë që bëjmë. Ne e duam atë që bëjmë. Por ne duam të respektohemi nga ata të cilëve u ofrojmë dhe për punën tonë, duke u ndjerë të ngritur dhe të qëndrueshëm në këtë proces.

Si punëtorë, koncepti ynë për zakonet e pranueshme të punës është krijuar nga eprorët tanë

Drejtuesit e firmave sinjalizojnë me zakonet e tyre të punës se minimumi është të punoni në mënyrë rutinore me orë të gjata dhe ta bëni këtë sepse jeni të pasionuar. Në një intervistë të fundit në Dezeen me Andy Cohen, bashkë-CEO i Gensler, studioja më e madhe e arkitekturës në botë, ky nocion i ndjekjes së pasioneve tuaja u shfaq dukshëm. Dhe ndërsa bëri thirrje që profesioni i arkitekturës të jetë më pak “nga lart-poshtë” dhe të adoptojë një “stil lidershipi më të sheshtë, më bashkëpunues”, ai zbuloi gjithashtu se punon 12 orë në ditë.

Ndonëse me qëllim të mirë, fjalët e tij tradhtuan një keqkuptim të zakonshëm, të natyrshëm të asaj që do të thotë nga lart-poshtë, çfarë nënkupton dhe kë ndikon.

Si punëtorë, koncepti ynë për zakonet e pranueshme të punës është krijuar nga eprorët tanë. Ndërsa në shumicën e rasteve, drejtuesit e firmave nuk synojnë domosdoshmërisht që punëtorët të punojnë me orë të gjata – madje duke konfirmuar qëllimet e kompanisë për 40 orë javë në takime, grumbullime ekipore, email – punëtorëve u tregohet se ajo që shprehet mund të mos jetë pritshmëria e vërtetë.

Ne shikojmë drejtuesit e firmave duke punuar me orë të tëra duke ndjekur klientët e rinj, duke shqyrtuar vizatimet dhe duke dërguar komunikim natën vonë. Shpesh këto komunikime kërkojnë rishikime të minutës së fundit me nënkuptimin – të qartë ose jo – se ato duhet të rishikohen gjënë e parë në mëngjes përpara takimit të madh të klientit.

Pavarësisht dekreteve të tyre për të “shkëputur” ose “të mos punojmë shumë”, ose “të sigurohemi që të mos digjemi”, ka gjithmonë përjashtime: një redaktim i fundit, një person i fundit në interpretim, një diagram i fundit, një i fundit. shkulje e vogël e masës që rrjedh në çdo faqe të prezantimit. Kur dhe si mund të merren këto rishikime, nëse jo shumë jashtë kufijve të një dite të zakonshme pune?

Duke e komplikuar çështjen, drejtuesit e firmave tona – dhe shpesh edhe menaxherët e projekteve – nuk monitorojnë orët që punojmë. Puna ka përfunduar, nuk ka pyetje. Në fakt, drejtuesit e firmave shpesh kërkojnë që punëtorët të mos regjistrojnë orët e tepërta jashtë orarit në një projekt për të mbajtur metrikat në linjë ose për shkak se ato janë përtej kontratës së klientit. Më keq, menaxherët e projektit, nga frika e pasojave, do të nën-raportojnë orët për t’u dukur fitimprurëse.

Mos ulni qëllimisht tarifat e firmave të tjera vetëm për të fituar një projekt apo edhe për t’i lënë jashtë biznesit! Fatkeqësisht, sipas Institutit Amerikan të Arkitektëve, dy pronarë firmash nuk mund të diskutojnë tarifat ose të bien dakord reciprokisht që të mos bëjnë një konkurs pa shkelur ligjet federale antitrust. Në të kundërt, sindikatat – dhe kështu punëtorët – janë të përjashtuar nga ligjet antitrust. Për të braktisur strukturat nga lart-poshtë, pse të mos lejohet ndryshimi nga poshtë-lart?

E vetmja mënyrë e mbrojtur ligjërisht që pushteti të kalojë te punëtorët është përmes sindikatave. Drejtuesit e firmave që besojnë se industria do të përfitonte nga eliminimi i strukturave “nga lart-poshtë” duhet të angazhohen për të mos ndërhyrë në përpjekjet për t’u bashkuar. Ata duhet të premtojnë se nuk do të punësojnë firma ligjore që shkatërrojnë sindikatat. Ndryshe, deklaratat e tyre nuk janë në mirëbesim. Siç shprehet në mënyrë kaq elokuente asistent profesori i Shkollës së Dizajnit në Rhode Island, Jess Myers, “fuqia e punëtorëve nuk është një kupë për t’u përdorur kundër menaxhimit ose për të rregulluar një industri; është një mjet për të siguruar stabilitet”.

Fuqia e punëtorëve nuk do të thotë “grupe pune” apo “komitete” apo “anketime” të sanksionuara nga punëdhënësit. Ne i kemi udhëhequr ato iniciativa, ato nuk rezultojnë në ndryshim real. Është koha për të lënë punëtorët të flasin, për të krijuar një rrugë më të mirë, për t’u bashkuar.

Ndryshimi i kulturës së punës së tepërt, mentalitetit të pasionit mbi kompensimin dhe krijimit të një mjedisi pune që është gjithëpërfshirës fillon me bashkimin si punëtorë. Ndërsa flasim me më shumë punëtorë të interesuar se si mund t’i mbështesë sindikatat, ne parashikojmë një të ardhme ku e gjithë fusha do të ngrihet për të pasur ndikim të barabartë si kolegët tanë në industrinë e ndërtimit. Solidariteti në numër.

Andrew Daley është një organizator, aktivist dhe arkitekt në Brooklyn. Ai është një organizator bashkëpunëtor në Architectural Workers United aktualisht duke punuar me Shoqatën Ndërkombëtare të Makinistëve dhe Punëtorëve të Hapësirës Ajrore (IAMAW) në organizimin e përpjekjeve brenda industrisë së arkitekturës./Media Ndërtimi.

Uncategorized

Las Vegas NIGHTCLUBS Guide for Hookup

Published

on

There are a lot of wonderful reasons to become a member of an Las Vegas hookup dating local community. First, if you’re looking for love, it’s easy to find like minded people in a group that shares your interests and hobbies, of all. This offers you an opportunity to meet up with someone that works with you inside the exact same basic way you happen to be. Most of us have such varied interests and tastes that it can be difficult to find someone to date, especially when you’re searching for someone with whom you have nothing in common.

Secondly, not only do you meet other people in these online dating services, but you’ll also be surrounded by like-minded people. This can be great for mingling. If you meet someone interesting and intriguing, chances are you’ll have plenty of similar interests, for instance. It might even bring about you getting together with at a diner or bar. That in itself can be a useful process or start of a partnership. So, it is free,. That’s it can be a win-win situation.

casual fling USA

But, perhaps the greatest benefit of online dating! You don’t be forced to pay just one cent up front to utilize a dating service. No inquiries questioned. Each of the members’ information is kept strictly confidential and private.

On the internet hookup dating residential areas are not just for dating, needless to say. They are also ideal for interacting. You can chat with other members to see what their likes and dislikes get and are to know them on a a lot more personal degree. This gives you a great idea of who you need to satisfy.

You’ll have the opportunity for additional details on people. You could meet someone that you imagine maybe you have some thing in normal with. Possibly you’ll find a person through your chapel or any other chapel organizations. Or maybe you can interact with a person out of your nation.

No matter what your objectives are, be sure you stay realistic about finding someone in this manner. Realistic desired goals like going for meal or grooving by no means injured any individual. Of course, if it doesn’t work out, a minimum of you didn’t waste materials just one $ upon an on the web dating https://www.usasexguide.online/las-vegas/ Las Vegas NIGHTCLUBS website! So, go for the matchmaking fun! There are several hookup dating services from which to choose!

But be careful. If you meet someone in person who is not of the same moral standards as yourself, do not allow your dates to proceed if you don’t think you could ever trust this person. It could be unfortunate permit a person move-in jointly whilst you discover you are unable to stand up her or him. Just make sure before you take the plunge, even though Las Vegas online dating does work!

Some Las Vegas hookup dating services are free, some are membership dependent. The paid versions generally offer you far better possibilities and a better quality of user profiles. For more information, check out their websites. You’ll get a lot of information and facts there. And perhaps you’ll even fulfill someone on the web that you just will fall in love with!

Continue Reading

Uncategorized

Mało znane argumenty na temat Kasyno Platnosc Blik.

Published

on

Co do maksymy depozyt przy kasynie nie zaakceptować powinien obciążyć cię dodatkową należnością, jednak przetestuj regulamin własnego banku. Płatności BLIKIEM do kupienia są na rzecz użytkowników produktów mobilnych mnogości banków na terytorium polski. Żeby upewnić się, bądź Twój financial institution na pewno współpracuje z BLIKIEM, wystarczy wizytować oficjalną witrynę BLIK.

Użytkowanie on line casino online BLIK z wykorzystaniem tego systemu płatności nie jawi się być trudne, bowiem działanie aplikacji oraz kodu jest bardzo intuicyjne. Jedynym wymaganiem, poza kontem w banku, jest właśnie posiadanie produktów mobilnej. Lecz pamiętaj, iż financial institution, z którego ofert korzystasz, może pobierać opłaty. Dokładnie stwierdź regulamin swego banku, jakiego używasz służące do dokonywania płatności BLIK na rzecz kasyn online. Podczas gdy już skorzystamy z tego sposobu płatności, to możemy liczyć na bonusy od depozytu po kasynach, którymi właśnie mogą być darmowe spiny. Zachęcamy służące do sprawdzenia polskiej listy najkorzystniejszych kasyn z Blikiem jak i również free spinami. Korzystanie z Blik w kasyno on-line wydaje się wygodne i polega w zatwierdzeniu operacji przez przepisanie 6 cyfrowego kodu, który pojawia się w programów banku lub na jego stronie www.

Kasyno Platnosc Blik: Jak znaleźć to tanie

Natychmiastowe transfery pieniędzy Blik kasyno online istnieją już osiągalne w najlepszych naszych kasynach online. Dzięki Blik gracze mają możliwość bezpłatnie, pewnie i bardzo szybko składać depozyty, obstawiać zakłady i zdobywać wysokie rekompensaty oraz jackpoty na najznamienitszych automatach online. Wystarczy przepisanie 6 cyfrowego kodu Blik i kilkukrotne naciśnięcie przycisków potwierdzających całą czynność. Cała czynność jest bardzo prosta, zautomatyzowana i nieskomplikowana.

Najistotniejsze kasyna on-line, które posiadają ważną, europejską licencję mają możliwość oferować płatności Blik. Kolejne okno, to lista wraz z wszystkimi przydatnymi opcjami tworzenia depozytu w legalnym kasynie Energy Casino wraz z Blik. Wybieramy usługę Szybkiego Transferu Bankowego, aby dokonać wpłaty do kasyna z Blik.

Dlaczego jakiekolwiek ciało nie jest tym, jak powinieneś obecnie robić jak i również mówić o Kasyno Platnosc Blik

Od momentu chwili wybrania kształty płatności, aż do znalezienia się pieniędzy w twoim koncie, nie powinno minąć większą ilość wiadomości niż kilka minut. Gracze nieczęsto mogą w tej chwili odnaleźć kasyna z opcja BLIK, ze względu na jej miejscowy zasięg.

Płatności bezdotykowe, będą inicjowane i uwierzytelniane bezpośrednio przy aplikacji mobilnej każdego banku, który podaje Blika, natomiast ich ochrona życia i zdrowia będzie gwarantowane m. in. Za sprawą technologi tokenizacji Mastercard Digital Enablement Service. Taka osobiście procedura obowiązuje podczas należności pieniędzy z kasyna online np. Szyfr przepisujesz na portalu banku lub na monitorze bankomatu.

Free Spiny I Promocje Kasynowe W Redbox

BLIK działa na podstawie o sześciocyfrowy kod, który możemy wygenerować w aplikacji mobilnej własnego banku. System kodowania jest aktualny przez dwóch minuty i należy go wpisać przy odpowiednim rejonie. Do zakończenia transakcji niezbędne jest zatwierdzenie płatności w produktów mobilnej, spośród której ów kod wygenerowaliśmy. Gdy całokształt przebiegło pomyślnie, czyli zdążyliśmy wpisać i zatwierdzić system kodowania BLIK, pieniążki zostaną przekazywane błyskawiczne. BLIK to popularna w Polsce strategia płatności elektronicznych, uruchomiona w lutym 2015 roku. System został opracowany i wydaje się obsługiwany poprzez PSP (Polski Standard Płatności), gdzie należą najogromniejsze banki w kraju. Pozwala na zwykłe błyskawiczne przekazywanie pieniędzy.

  • Blik powstał bowiem w 2015 r. i posiadał służyć przyspieszeniu płatności online.
  • Pierwotnym krajem, który ma użyczyć w swoich bankach płatności BLIKiem, będzie prawdopodobnie Rumunia.
  • Istnieją także banki, które w ogóle nie pobierają żadnych opłat związanych z korzystaniem spośród Blika.

Energy Casino, to dzięki główniej stronie www serwisu wybiera „Wpłata”. Co więcej wpisuje sumę depozytu, walutę, wybiera premia i klika w pas z procedurami płatności. Przy kasynie Fortune Clock do kupienia są informacje o tym jak korzystać wraz z bonusów jak i również free spinów. Zobaczcie, dlaczego powinno się korzystać spośród tej formy płatności. Jedną wraz z najważniejszych zalet Blik w kasynach on-line, to, że wszystkie operacje finansowe są bezpłatne. Internauci, którzy chcą zagrać na automatach online Blik, muszą tylko przepisać kod i przycisnąć kilka razy przycisk potwierdzający całą czynność.

Polacy uwielbiają zabawy slotowe ze względu na brak zagmatwanych reguł i zasad, interesującą fabułę i wygląd, https://socialmixin.com/picking-out-effortless-methods-for-chinese-brides/ niskie zapłaty, ale głównie wysokie rekompensaty pieniężne oraz jackpoty. Najczęściej to spółki czy banki współpracujące z BLIKIEM zabierają na własnej osoby wszystkie koszta transakcji. Płatność BLIK w kasynie raczej nie zaakceptować będzie różniła się dlatego od innych płatności, jak na przykład np.

Powszechność programu, bezpieczeństwo oraz całkowita anonimowość transakcji Blik kasyno on-line powinny namówić każdego gracza z naszego kraju. Kasyna online z licencją najczęściej przyjmują wygrane w trakcie kilku godzin. Czasami aczkolwiek zdarza się naprawdę, że wypłata wygranej przy kasynie internetowym z Blik może zając odrobinę więcej czasu. Powodem tegoż są bardzo surowe wymogi licencyjne, które nakładają organizacje państwowe dzięki kasyna online. Muszą one szczegółowo sprawdzać ważność depozytów i stawianych warsztatów.

Continue Reading

Uncategorized

The value of Strategic Planning for Board Management

Published

on

Developing and implementing ideal plans is among the most important jobs of board directors. They are in charge of setting and having company desired goals, overseeing financial records and treatments and creating a strategic plan that aligns with the business.

How the board will go about managing strategy varies dramatically from one company to a different. Some planks are dominated by managers who have more time and insight to focus on the strategy, while others prefer to have their board associates help out in the expansion process.

Best practices suggest that panels start the method by completing a SWOT analysis. This requires analyzing the organization’s talents, weaknesses, possibilities and dangers to create a tactical roadmap for the future.

The board should use the outcomes of your SWOT examination to set strategic goals that are BRILLIANT and significant. These desired goals are designed to achieve the quest and vision of the nonprofit or for-profit business.

In addition , the plank should create metrics to measure improvement toward appointment these SENSIBLE desired goals and develop strategies for achieving each objective. They should likewise review the over here progress of the ideal goals for least quarterly.

The board will need to monitor a company’s improvement against the strategic desired goals to ensure that management is definitely making a good choices and executing in those alternatives effectively. The board can do this by analyzing progress upon specific objectives, looking at progress against strategic desired goals and assessing the impact of acquisitions and divestitures at the business.

Continue Reading

Trending