Connect with us

Infrastrukturë

Al Andalus: Perlë perëndimore e arkitekturës islame

Published

on

Arkitektura islame shpesh lidhet me botën arabe, me ndërlikimin e saj, modelet gjeometrike, siluetat simetrike dhe ngjyrat rrezatuese. Sidoqoftë, ndikimi i tij rrjedh nga shumë vende evropiane me rrënjë arabe, si Gadishulli Iberik, i përbërë nga Spanja, Franca Jugore, Gjibraltari dhe Portugalia, e cila u sundua nga arabët nga 711 deri në 1492.

Pavarësisht se Spanja ishte në Evropën Jugperëndimore, ajo kishte një karakter autonom që e bënte të lidhur në mënyrë ironike, por të shkëputur nga identiteti i njohur i rajonit (për shkak të historisë së saj arabe dhe islame). Kjo pjesë e kontinentit evropian ka një të kaluar të pasur historike që kaloi kaq shumë nën sunduesit islamikë në një epokë të njohur si Epoka e Artë Islame. Nisur nga emri i saj, epoka e artë islame shënoi fillimin e iluminizmit në botën e artit, arkitekturës, shkencës, matematikës dhe mjekësisë në Spanjë dhe më gjerë.

Nisur nga emri i saj, epoka e artë islame shënoi fillimin e iluminizmit në botën e artit, arkitekturës, shkencës, matematikës dhe mjekësisë në Spanjë dhe më gjerë. Përgjatë shumë dekadave, arabët pushtuan rajonin dhe shumë kohë pasi u larguan, traditat dhe monumentet e tyre kulturore mbeten. Harqet, kupolat, kolonat, oborret, të njohura edhe si ‘sahn’, qemeret, modelet e ndërlikuara gjeometrike dhe elementët e ujit ishin elementët kryesorë artistikë dhe arkitekturorë që gjenden në pallate, xhami dhe vende të tjera kulti.

Një shembull i gjithçkaje që maurët besonin dhe donin është kalaja e famshme e Alhambra dhe xhamia e Kordobës në Granada, Spanjë, të cilat të dyja janë monumente të jashtëzakonshme arkitekturore deri më tani. Arkitektët, urbanistët dhe artistët e kohëve moderne marrin frymëzim nga këto ndërtesa për shkak të elementeve të tyre origjinale dhe të ndërlikuara arabe dhe islamike që dëshmojnë për krijimtarinë dhe inteligjencën e maurëve, të cilët kishin aq shumë për të sjellë në botën e artit.

Tani, le të gërmojmë thellë në Alhambra dhe rëndësinë e saj!

Alhambra në arabisht përkthehet fjalë për fjalë në “I kuq”. Ai u emërua për shkak të mureve të kuqe unike dhe tradicionale të kështjellës. Alhambra është një nga monumentet e vjetra që ka mbetur sot, duke e bërë atë një vend të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s që nga viti 1984. Është gjurma dhe kujtesa e fundit që është e gjallë dhe e mirë e epokës së artë islame, e arkitekturës në format e saj më të pastra, e detajeve që modelet e sotme bashkëkohore humbasin gjeometrinë, artin dhe bukurinë popullore, të kohërave të vjetra që lindën kaq shumë dhe na mësuan kuptimin e vërtetë të arkitekturës.

Stili arkitektonik i Alhambrës bie nën arkitekturën islame dhe Rilindjen Spanjolle; veçoritë e tij dalluese përfshijnë harqet dhe kolonat, të cilat janë elemente të zakonshme në arkitekturën islame. Shihen gjithashtu afreske, piktura në suva të lagur që shpesh përshkruajnë skena nga natyra, mitologjia dhe feja.

Pllakat e mozaikut gjenden në të gjithë kalanë me ndërlikimin e tyre në detaje dhe tjegullat gjeometrike së bashku me llaçet e skalitura, të cilat janë lloje suvash të përdorura për formacionet dekorative në mure, duke krijuar një dizajn me efekt tredimensional në mur. Muret dekorative të Alhambra përfshinin llaç, pllaka, gdhendje druri, motive dhe mbishkrime që zbukurojnë muret, duke shfaqur mjeshtërinë, mendjet artistike dhe inteligjente të ndërtuesve në atë kohë. Përveç dashurisë së tyre për modelet dhe detajet gjeometrike, ata kishin një pasion ekstrem për poezinë, e cila është e gdhendur nëpër muret e Alhambra. Vargjet poetike në arabisht simbolizojnë kulturën dhe fenë, duke i shtuar një shtresë rëndësie bukurisë arkitekturore të kalasë.

Për shkak se bukuria është e padobishme nëse nuk është funksionale, projektuesit dhe arkitektët e Alhambra zgjodhën materialet e ndërtesës me shumë kujdes për të siguruar rehati gjatë gjithë vitit. Së fundi, një nga tiparet më të rëndësishme dhe më domethënëse të Alhambras dhe arkitekturës islame është shatërvani në një oborr qendror, i ashtuquajturi ‘Sahn’.

Elementi qendror i ujit i shton një tërheqje estetike kompleksit të pallatit dhe është një nga tiparet më funksionale të tij. Ofron ajrim natyral gjatë motit të nxehtë dhe shton një prekje paqeje.

Stili arkitektonik i Alhambra është një testament i shkrirjes së artit, kulturës dhe fesë, duke rezultuar në një strukturë madhështore dhe të bukur që qëndron si një nga simbolet më të njohura të historisë së Spanjës.

Një shembull tjetër madhështor i Epokës së Artë të Islamit në Perëndim është Xhamia e Madhe e Kordobës, e cila është monumenti i dytë më i madh islamik pas Xhamisë së Shenjtë në Mekë, Arabi Saudite, por më i madhi në artin islam perëndimor. Xhamia e madhe zotëroi risitë arkitekturore duke qenë pioniere në përzierjen e elementeve nga Lindja dhe Perëndimi. Kjo përfshin harqe të dyfishta për mbështetjen e çatisë të ndikuar nga struktura si Ujësjellësi Los Milagros në Merida dhe integrimi i metodave të ndërtimit romake dhe vizigot.

Xhamia e madhe e Kordobës përshkruhet si një hibrid arkitektonik që kombinonte vlerat artistike si nga Islami ashtu edhe nga Krishterimi, madje edhe për sa i përket materialit, si kapitelet me huall mjalti dhe sistemet novatore të kasafortës me brinjë.

Ashtu si Alhambra, ajo përfshinte një oborr ose një “sahn” që shërbente për qëllime estetike dhe funksionale në Islam.

Si përfundim, ndikimi i qëndrueshëm i Islamit në arkitekturën spanjolle mishërohet nga trashëgimia e jashtëzakonshme e lënë pas nga kalifatët, studiuesit, matematikanët, shkencëtarët, projektuesit, mjekët dhe shumë mendje të tjera të mëdha. Përtej bukurisë së plotë të krijimeve të tyre artistike, aftësia e tyre për të integruar pa probleme funksionalitetin me kontekstin dhe kohën është ajo që bie në sy. Arsyet prapa risive të tyre dhe metodologjitë që ata përdorën vazhdojnë të jenë lëndë studimi dhe edukimi sot, duke treguar ndikimin e thellë dhe unik të Epokës së Artë Islame dhe Islamit./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Qeveria miraton tre vendime rreth shpronësimeve për interes publik

Published

on

Qeveria e Republikës së Kosovës ka zhvilluar mbledhjen e rregullt në të cilën ka:

Miratuar vendimin preliminar për shpronësim për interes publik të pronës së paluajtshme ish shoqërore PSH “Progres” e cila preket nga realizimi i Projektit: “Ndërtimi i Qendrës së Paraburgimit dhe Institucionit Korrektues në Prizren”, për nevoja të Shërbimit Korrektues të Kosovës/Ministria e Drejtësisë, ZK Dushanovë, Komuna Prizren.

–          Miratuar vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme të pronarëve dhe zotëruesve të interesit të cilat preken nga realizimi i Projektit: Ndërtimi i Rrugës Rajonale R221 Cerkolez-Rakosh, Zonat Kadastrale: Cerkolez, Rakosh, Suhogërllë dhe Uçë, Komuna Istog.

–          Miratuar vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme të cilat preken nga realizimi i Projektit: Konservimi, Restaurimi dhe Ndërtimi i Kompleksit Memorial “Masakra e Reçakut:, ZK Reçak, Komuna e Shtimes.

Po ashtu, në këtë mbledhje qeveria ka Ndarë 200,000.00 € për Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës për realizimin e projektit përmes marrëveshjeve me trupat e Organizatës së Kombeve të Bashkuara./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

BKT po financon me kredi ndërtimin e Aeroportit të Vlorës

Published

on

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës është projekti i radhës i partneritetit publik-privat që po mbështet me financim nga sektori bankar vendas.

Banka Kombëtare Tregtare (BKT) po financon me një kredi prej 56 milionë eurosh shoqërinë Vlora International Airport, me qëllim investimin për ngritjen e atij që pritet të jetë aeroporti i dytë funksional në vend.

Kontratat e partneritetit publik privat mes qeverisë shqiptare dhe konsorciumit fitues për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës u lidh në prill të vitit 2021 dhe vlera e investimit e parashikuar në kontratë është rreth 103 milionë euro (pa TVSH).

Por, kontrata parashikon garanci financiare në favor të investitorit nga qeveria shqiptare. Në rast se të ardhurat minimale të parashikuara në planin e biznesit të operimit të aeroportit nuk realizohen, kompania koncesionare do të përfitojë një shumë që mund të arrijë deri në 138 milionë euro përgjatë 10 viteve pas fillimit të operimit të aeroportit.

Koncesioni u fitua nga një konsorcium i përbërë nga kompania Mabco Constructions SA, YDA Insaat Sanayi ve Ticaret dhe 2A Group. Por, në dhjetor 2022, Mabco Constructions SA bleu edhe 40% të aksioneve nga ortaku turk YDA Insaat Sanayi ve Ticaret.

Pas blerjes së aksioneve që mbaheshin nga kompania turke, Mabco Constructions zotëron 98% të aksioneve në shoqëri.

Mabco Constructions është një shoqëri e regjistruar në Zvicër, në pronësi të biznesmenit Kosovar Behgjet Pacolli, ndërsa pjesa e mbetur prej 2% të aksioneve mbahet nga 2A Group, kompani ndërtimi nga Kosova, në pronësi të biznesmenit Valon Ademi.

Kontrata parashikon që aeroporti të përfundojë këtë vit dhe të nisë operimin vitin e ardhshëm. Aeroporti i Vlorës pritet të jetë më i madhi në Ballkan dhe pista e tij do të mundësojë operimin e avionëve të mëdhenj për fluturime ndërkontinentale./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Sheshe, hapësira për këmbësorë dhe trafik i organizuar – disa nga efektet e ndërtimit të nënkalimit

Published

on

Agjenci këshillimore ‘Shërbimi i Arkitektit të Kryeqytetit’ (SHAK) ka treguar disa nga efektet e ndërtimit të nënkalimit në rrugën “Agim Ramadani” të Prishtinës.

Mbi 100 mijë makina hyjnë pothuaj çdo ditë në Prishtinë. Rreth 80 mijë të tjera janë makina të vetë prishtinasve. Rrjedhimisht, në një ditë të zakonshme, pothuaj 200 mijë makina ndodhen brenda kryeqendrës. Për pasojë, në kohë të pikut dhe në disa fyte të ngushta, trafiku rëndohet shumë.

Vetëm në nyjën e rrugëve “Agim Ramadani”, “Haxhi Zeka” dhe “Ibrahim Lutifu”, përskaj Xhamisë së Çarshisë, në një ditë të zakonshme kalojnë rreth 30 mijë makina. Në kohët e pikut, nëpër këtë nyjë kalojnë mbi 12 mijë makina. Pra, 40 për qind e trafikut ditor.

Këto shifra janë të mjaftueshme për të vënë në pah rëndësinë e zgjidhjes së problematikës së trafikut në këtë zonë. Sipas Planit të Mobilitetit të Qëndrueshëm Urban (PMQU), zhvillimi i një sistemi të integruar të transportit publik, që synon përmirësimin e qasjes në të gjithë qytetin dhe përmirësimin e lidhjes ndërmjet vendbanimeve të tjera urbane në partneritet me ofruesit e transportit publik, është zgjidhja e këtij problemi.

Projekti parasheh ndërtimin e nënkalimit ku do të bëhet zgjerimi i sheshit deri te Sahat Kulla, si dhe do të bëhet lidhja me sheshin ekzistues të njohur si Trekëndëshi. Ndërsa, automjetet do të qarkullojnë nën të.

Edhe sipas Planit Rregullues “Qendra 1” dhe , parashihet ndërtimi i një tuneli në këtë zonë, me qëllim të zgjerimit të shesheve qendrore të qytetit dhe lidhjes së tyre me zonën e vjetër historike.

Tuneli shtrihet në rrugën “Agim Ramadani”, kurse në drejtimin kah Gërmia, nuk do të jetë i mundur ndërtimi, për shkak të zonave të mbrojtura te Xhamia e Madhe dhe Akademia e Arteve. Për ta rregulluar qasjen në atë rrugë do të ofrohen alternativa që shkarkojnë ngarkesat e trafikut të cilat rëndoheshin në kryqëzimin me rrugën “Agim Ramadani”.

Tuneli parshihet të ketë tre shirita qarkullues, prej të cilëve njëri do të jetë vetëm për autobusë dhe dy të tjerët për automjete. Ai do të fillojë nga ndërtesa e Komunës së Prishtinës dhe deri tek ndërtesa e Teatrit Kombëtar, me gjatësi prej 240 metrash./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending