Connect with us

Infrastrukturë

10 mite të gabuara për korsitë e biçikletave, kjo është e vërteta sipas “The Guardian”

Published

on

Sfida për uljen e numrit të automjeteve dhe për të rritur përdorimin e biçikletave është edhe në Londër e në mjaft kryeqendra të tjera evropiane, ku gjithnjë e më shumë po fitojnë dyrrotakët. Gjiganti mediatik “The Guardian”, ka kryer një studim për t’i dhënë shpjegim 10 miteve të gabuara për korsitë e biçikletave.

Sipas studimit, sa më e madhe të jetë hapësira rrugore për makinat, aq më shumë vetura do të qarkullojnë aty. Çka funksionon njësoj edhe me biçikletat: sa më shumë korsi biçikletash, aq më shumë rritet përdorimi i tyre nga qytetarët. The Guardian nënvizon se në të gjithë botën, në çdo qytet ku janë ndërtuar korsi biçikletash, shumë më shumë qytetarë fillojnë t’i përdorin ato. Shembulli më i mirë është Hollanda dhe Danimarka, të cilat dikur kanë pasur edhe numrin më të lartë të viktimave në rrugë nga automjetet.

Ja 10 mitet e gabuara për biçikletat:

1. Korsitë e biçikletave bllokojnë trafikun (dhe rrisin ndotjen)

Ky është miti më i zakonshëm, por tërësisht i gabuar. Supozimi se shtimi i korsive të biçikletave ngushton rrugët dhe shton trafikun nuk qëndron sepse studimet tregojnë se hapësira më e madhe rrugore sjell më shumë vetura. Kurse biçikletat kanë përdorim më efikas të së njëjtës hapësirë. Bllokimi i trafikut varet nga faktorë të tjerë, si rritja e përdorimit të automjeteve private.

2. Askush nuk i përdor ato

Parimi “ndërtoje, se do të vijnë” ka funksionuar në Tiranë dhe kudo. Nëse ndërtuam kënde lojërash në çdo lagje, fëmijët lanë videolojërat dhe dolën jashtë për të luajtur. Por, shembujt në qytete të tjera, edhe më të mëdha se Tirana, tregojnë se aty ku janë ndërtuar korsitë e biçikletave, rritet edhe numri i qytetarëve që i përdorin ato. Një shembull klasik është Sevilja në Spanjë, ku ndërtimi i 50 korsive të biçikletave çoi në një rritje prej 11-fish në numrat e çiklistëve.

3. Përdoren vetëm nga shtresa e mesme/periferisë

Në fakt kjo lidhet më shumë me sat ë sigurta janë korsitë e biçikletave. Sa më të sigurta janë ato, aq më shumë njerëz do t’i përdorin, duke lënë në shtëpi makinën. Pa infrastrukturën e duhur, biçikleta përdoret vetëm nga disa njerëz, kryesisht nga të apasionuarit pas tyre.

4. Dëmtojnë biznesin

Disa nga kundërshtarët më të zhurmshëm të korsive të biçikletave në Londër janë pronarë biznesesh, të cilët argumentojnë se heqja e vendparkimeve është fatale për biznesin e tyre. Por, kjo është plotësisht e gabuar. Qytetet dhe rrugët kryesore individuale po ndryshojnë mënyrën e konkurrencës. Rritja e blerjeve në internet do të thotë se njerëzit preferojnë të mos harxhojnë orë të tëra për të gjetur një parkim makine përpara dyqanit ku duan të blejnë diçka. Studimet kanë treguar se pronarët e dyqaneve kanë tendencë të mbivlerësojnë përqindjen e klientëve që mbërrijnë me makinë, por konsumatorët me biçikletë shpesh blejnë më shumë në një kohë më afatgjatë.
Një studim i krye në Nju Jork tregoi se bizneseve në rrugët me korsi të dedikuara biçikletash, iu rrit xhiroja ditore më shpejt se në rrugët pa korsi.

5. Janë të rrezikshme për këmbësorët

Kjo është një akuzë që s’ka asnjë bazë logjike. Nuk ka të krahasuar fakti se makinat janë shumë, shumë, po shumë më të rrezikshme. Mesatarisht, çdo vit, në Mbretërinë e Bashkuar, midis 0 dhe dy këmbësorë vdesin pasi goditen nga biçikleta. Rreth 400 në vit vdesin pasi u goditën nga makinat.

6. Çiklistët shkelin rregullat, ndaj s’duhet të kenë korsi

Ky mit është kaq i trashë dhe bezdisës sa s’ka nevojë për sqarim. Njerëzit i thyejnë rregullat rrugore me çdo mjet të transportit rrugor, por më shumë i thyejnë kur ngasin një makinë.

7. S’mbaj dot gjëra në biçikletë

Edhe kjo është e pavërtetë sepse ka plot shembuj se çfarë mund të mbash teksa i jep biçikletës. Shumë njerëz përdorin biçikletat pikërisht për të transportuar gjëra që nuk transportohen me makinë, madje kur distancat janë më të shkurtra dhe s’ke nevojë të lodhesh për të gjetur parkim.

8. Ne nuk jemi as Hollanda, as Danimarka

Dikur, as Hollanda nuk ishte Hollanda. Në fillim të viteve 1970, hollandezët kishin statistikat më të këqija të viktimave nga makinat në botë, pasi rrugët e përdorura për dekada nga çiklistët ishin të mbushura me makina. Kjo shkaktoi një lëvizje proteste masive, rezultati i së cilës solli infrastrukturë më të sigurt. Nëse e ka bërë Hollanda, mund ta bëjë çdo qytet i botës.

9. Biçikletat kushtojnë shumë

Aspak e vërtetë! I keni bërë mirë llogaritë se sa ju kushton mirëmbajtja e makinës? Po pagesa mujore e garazhit? Etj etj…

10. Biçikleta nuk është e nevojshme

Po mirë, cila është zgjidhja juaj për trafikun, ndotjen, emergjencat klimatike, zhurmat? Nëse nuk keni një përgjigje, ju’a themi ne: biçikleta!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Infrastrukturë

Së shpejti parkim publik me energji diellore në Durrës

Published

on

Një parkim modern multifunksional po ndërtohet në Durrës, në shërbim jo vetëm të qytetarëve, por edhe në funksion të sezonit turistik.

Për të inspektuar punimet, ishte prezent në kantier Kryeministri Edi Rama i shoqëruar nga kryebashkiakja e Durrësit Emiriana Sako dhe nga drejtori i Fondit Shqiptar të Zhvillimit, Dritan Agolli. “Është një objekt i cili ndodhet në një pozicion shumë të mirë, shumë afër me qytetin.

Durrësi ka një shtim të fluksit të lëvizjes gjatë sezonit turistik dhe një nevojë të madhe për parkim dhe mendojmë që me këtë godinë, me përfundimin e saj do të japim një shërbim të mirë pasi këtu do të akomodohen 400 vende parkimi,

do të ketë poste për biçikletat, karikues elektrik për mjetet elektrike dhe nga pjesa tjetër e funksioneve të objektit kemi parashikuar edhe hapësira të tjera funksionale si zyra të cilat mund të jenë në funksion të transportit publik në qytetin e Durrësit, por edhe salla për aktivitete të ndryshme”, – u shpreh kryetarja e bashkisë së Durrësit.

Godina do të furnizohet me energji falë paneleve diellore ndërkohë që projekti është konceptuar që të funksionoj si një rampë nga hyrja, deri në katin e fundit. Kjo gjë do të bëjë të mundur uljen e sipërfaqes së qarkullimit.

“Nga pikëpamja e teknologjisë ka për të qenë e gjitha me panele fotovoltaike që do të krijojë qëndrueshmëri nga pikëpamja e eficiencës së energjisë së parkimit.

Nuk është thjesht një hapësirë parkimi, por është një hapësirë me jetë e gjallëri gjatë gjithë kohës”, – theksoi drejtori i FSHZH, Agolli. Objekti është i vendosur në një nyje strategjike të qytetit.

“Nga e djathta kemi Portin turistik që po ndërtohet dhe pjesën e portit e Durrësit ekzistues dhe në të majtë kemi godinën e hekurudhës ku ka filluar puna me shtrimin e linjës Durrës – Tiranë dhe Durrës – Aeroport dhe mendojmë se është një nyje shumë e rëndësishme strategjike dhe ky objekt është i një nevoje shumë të lartë për qytetin – tha kryebashkiakja Sako.

Ky projekt, pritet të lehtësojë trafikun në qytet sidomos gjatë sezonit veror./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Prokuroria urdhëron ndalimin e punimeve në rrugën ‘Gëzim Sahiti’ në Ferizaj

Published

on

Pas reagimeve dhe deklaratave të organizatës AVONET dhe shqetësimeve për mos respektim të vendimit të gjykatës themelore në Prishtinë dhe gjykatës së apelit, Prokuroria Themelore në Ferizaj ka urdhëruar inspektoriatin komunal në Ferizaj që të ndalojë punimet që po zhvillohen kundërligjshëm në rrugën Gëzim Sahiti.

Reagimi i prokurorisë vie si rezulatat i takimit të përbashkët me Kryeprokurorin z. Jashari, AVONET dhe banorët e lagjes. Në takim u shtjelluan dhe u prezantuan të gjitha faktet, provat dhe gjendja faktike, e rastit në fjalë.

Prokuroria me veprimet e saja ndaloi vazhdimi e shkeljeve ligjore nga kompania e përfshirë në çështje.

Rrjeti i Organizatave Jo-Qeveritare AVONET shpreh shqetësimin e thellë lidhur me veprimet e kundërligjshme të Drejtorisë së Urbanizmit, në lidhje me zbatimin e vendimeve gjyqësore, konkretisht Aktvendimin A.nr.1365/23 të Gjykatës Themelore në Prishtinë dhe Aktvendimin AA.nr.855/23 Gjykatës së Apelit. Këto vendime kanë bërë shtyrjen e ekzekutimit të vendimit të lejes ndërtimore në rrugën Gëzim Sahiti, në Ferizaj.

Këto veprime të kundërligjshme janë duke u bërë në një amulli totale të krijuar nga Drejtoria e Urbanizmit dhe Mjedisit në Komunën e Ferizajt. Për AVONET kjo amulli e krijuar është manifestim i paditurisë ose kapjes së Komunës së Ferizajt nga mafia e betonit.

AVONET ka parashtruar kërkesa për qasje në dokumente publike në Gjykatën Supreme dhe në Gjykatën Themelore në Prishtinë ku ka kërkuar sqarime në lidhje me rastin e krijuar nga zyrtarët e Komunës së Ferizajt. Nga këto institucione kemi pranuar informacione zyrtare se vendimi gjyqësor në lidhje me rastin në fjalë ende nuk është ekspedituar (dërguar) në gjykatën e shkallës së I-rë gjegjësisht Gjykata Themelore në Prishtinë nuk e ka pranuar ende këtë vendim gjyqësor.

Nga përgjigjjet e Komunës së Ferizajt shohim se zyrtarisht organet komunale nuk kanë marr asnjë veprim, në drejtim të fillimit të punimeve në objektin banesor në rrugën Gëzim Sahiti. Kurse nga gjendja faktike në terren shohim se punimet zhvillohen pa u penguar fare, madje punëkryerësit deklarohen se kanë leje pune nga Komuna e Ferizajt. Për këtë kemi njoftuar edhe organet e rendit siç është Prokuroria Themelore në Ferizaj dhe Policia e Kosovës, por deri më tani nuk kemi parë asnjë veprim nga organet në fjalë. AVONET vlerson se me këtë mosveprim po rrezikohet rëndë siguria juridike e qytetarëve.

Continue Reading

Infrastrukturë

Rruga Kijevë – Dollc, jepen zotime se do të kryhen brenda afatit

Published

on

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka marrë pjesë në inaugurimin e nisjes së punimeve të projektit “Zgjerimi i rrugës nacionale N9-Segmenti Kijevë-Dollc”, më 19.04.2024.

Me këtë rast, ai tha se punimet e kësaj rruge do të kenë edhe mbikëqyrës të punëve të kryera.

Ndërsa zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi njoftoi që janë tri llote të punimeve të kësaj rruge.

Ai tha se afati për llotin më të madh është 260 ditë, por u shpreh i bindur se punimet do të realizohen para këtyre afateve.

“E nisëm me Podujevën për të vazhduar me Mitrovicën me ritëm të lartë dhe tani po e fillojmë ndërtimin e rrugës në drejtim të Pejës. Janë tri llote. Afati më i gjatë është 260 ditë për llotin me të madh, por unë jam i bindur që do të realizohen para këtij afati të gjitha llotët”- tha ai.

Kurti dhe Durmishi u pyeten edhe lidhur me ankesat e qytetarëve që për shkak të punimeve do të mbyllen disa biznese.

Durmishi tha se devijimi i rrugës ka filluar shumë më herët.

Komplet elaborimin e studimit ua kam dhënë përfaqësuesve të bizneseve”- tha ai.

Ndërsa, kryeministri Kurti tha se kjo çështje do të diskutohet dhe se nuk dëshirojnë ta dëmtojnë askënd për shkak të këtyre punimeve.

Po ashtu, ministri i Infrastrukturës, Liburn Aliu tha se po i kushtohet rendësi që shpronësimet të kryhen në kohë në mënyrë që të mos krijojnë probleme tjera.

“Në dallim të projekteve të mëhershme ajo që i kemi kushtuar rendësi është që shpronësimet të kryhen në kohë dhe të mos kemi problem me shpronësime, të cilat pastaj na krijojnë pengesa në projekt. Ky projekt është duke u realizuar në mbikëqyrjen e një kompanie. Të gjitha këto na sigurojnë që punimet të kryhen në kohë”- tha Aliu.

Ai ka njoftuar më 25.03.2024 se është nënshkruar kontrata për fillimin e ndërtimit të rrugës Prishtinë – Pejë, segmenti Kijevë-Dollc.

Kjo kontratë, siç ka bërë të ditur ministri, kap vlerën 21 milionë euro dhe se rruga do të jetë me katër korsi./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending