Connect with us

Featured

Zmadhoni një dhomë gjumi të vogël me këto 7 këshilla

Published

on

Një dhomë gjumi e vogël i shtyn shumë njerëz në dëshpërim. MyHOMEBOOK zbulon 7 këshilla se si të krijoni më shpejt dhe me efikasitet më shumë hapësirë në dhomën tuaj të gjumit.

 

Kopjoni lidhjen

Dhoma e gjumit është shpesh dhoma brenda katër mureve tuaja që ofron hapësirën më të vogël. Në të njëjtën kohë, është gjithashtu dhoma që nuk konsiderohet si zonë shoqërore e një shtëpie dhe zakonisht u jepet mysafirëve. Jo pa arsye: Këtu rrotullohen të gjitha llojet e gjërave që nuk kanë asnjë punë këtu. Rrobat e grumbulluara ju privojnë nga rehatia juaj. Meqenëse dhoma e gjumit duhet të plotësojë njërin ose tjetrin aspekt funksional, një dhomë kaq e vogël është shpesh jep  një pamje kaotike. Por një simbiozë e funksionit dhe komoditetit është gjithashtu e mundur në një dhomë gjumi të vogël. Këto 7 këshilla zbulojnë se si ta bëni atë:

 

Këshillë 1: zgjedhja e shtratit

Le të fillojmë me pjesën kryesore: Shtratin. Ky element zë shumë hapësirë ​​në dhomë, veçanërisht nëse është një krevat dopio. Kjo nuk ka pse të ndodhë. Edhe nëse të kujton kohën si student në një konvikt ose në një apartament të përbashkët, shtrati i papafingo është ende i popullarizuar dhe ende është një zgjidhje e përshtatshme nëse dëshironi të arredoni shtëpinë tuaj në mënyrë efikase. Hapësira e fituar në këtë mënyrë krijon mundësi krejtësisht të reja dhe rregullon dhomën e gjumit.

Ata që nuk kanë kokë lartësie ose ngurrojnë të shkojnë të flenë mbi një shkallë gjithashtu kanë modele të tjera për të zgjedhur. Një shtrat ditor ose një krevat divan zë më shumë hapësirë ​​në dhomë kur jeni duke fjetur. Gjatë ditës ato mund të palosen në mënyrë të sigurt.

 

Këshillë 2: Hapësira e fjetjes dhe magazinimit

Në rastin e një dhomë gjumi shumë të vogël, një shtrat me një kuti magazinimi është gjithashtu një blerje e vlefshme, edhe nëse duket pak e rëndë. Dhe edhe nëse shtrati nuk ka tërheqje, këshillohet që në çdo rast të përdorni me përfitim këtë hapësirë ​​të vlefshme nën shtrat. Përdorni për vendosjen e rrobave që nuk ju duhen për arsye sezonale ose për rrobat e shtratit, kutitë e ruajtjes ose kutitë e tekstilit. Ka edhe shtretër me ballina që ofrojnë mjaft hapësirë ​​vertikale për ruajtje ose shtretër që kanë hapësirë ​​rreth kornizës për sende dekorative, libra dhe të ngjashme.

 

Këshillë 3: Dollapi duhet të përshtatet

Në një dhomë gjumi të vogël, mobiljet që nuk përshtaten shpejt bëhen të dukshme. Por meqenëse çdo centimetër llogaritet, ia vlen të investoni dhe zgjidhni mobile me porosi. Kushtet e pakëndshme strukturore siç janë tubat e ngrohjes, kamaret ose ndoshta edhe tavanet e pjerrëta nuk paraqesin pengesë dhe hapësira e dhënë nuk shkon dëm.

Në përgjithësi: Nëse ka pak hapësirë, është e dobishme të përdorni lartësinë. Pra, kur blini një dollap, duhet të përdorni gjithashtu një shtojcë në vend të një modeli më të gjerë të kabinetit. Dhe përsëri keni kursyer pak hapësirë ​​në dhomë.

 

Nëse është e mundur, nuk duhet të keni shumë dollapë të mëdhenj dhe të rëndë në një dhomë të vogël. Do të ishte më mirë të përdoren disa mobile modulare, të cilat zakonisht janë më pak të mëdha. Pra, si thoni për një sirtar të lartë që është mjaft i hollë në gjerësi, por i ndërtuar më lart? Për një pamje më të ajrosur, binarët e rrobav, janë të përshtatshme.

Dhe mendoni për një tavolinë të vogël shtrati, idealisht me një derë për akoma më shumë hapësirë ​​për ruajtje, përmbajtja e së cilës nuk është e dukshme drejtpërdrejt.

 

Këshillë 4: Krijoni hapësirën e magazinimit, përdorni hapësirën e magazinimit

Në mënyrë që të përdorni një hapësirë ​​të vogël në mënyrë të arsyeshme, nuk mjafton t’i kushtoni vëmendje zgjedhjes së saktë të mobileve. E vërtetë ndaj motos “Blegtoria e vogël bën edhe m…”, Konsulentja japoneze e mobileve Marie Kondo kohët e fundit demonstroi me sukses truqet e vogla që mund të përdoren për të mbajtur veshjet tuaja të rregullta. Përveç kësaj, zgjidhini rregullisht, mundësisht një herë në pranverë dhe një herë në vjeshtë. Nëse e keni të vështirë të ndaheni nga gjërat, siguroni veshjet tuaja kryesisht sezonale. Veshjet përkatëse dimërore ose verore që aktualisht nuk kërkohen mund të ruhen në bodrum ose në papafingo.

 

Këshillë 5: Lamtumirë grumbujve me rroba

Në veçanti në dhoma të vogla, kërkohet edhe rendi i jashtëm. Respektimi i këtyre nuk është i lehtë për të gjithë. Sidoqoftë, për të shmangur grumbullimin e rrobave, përdorni pjesë të vogla mobilesh si një “shërbëtor” apo një karrige. Varëse speciale për veshjen e fustaneve etj. Mund të ngjiten pas dyerve dhe kaosi zvogëlohet ndjeshëm. Nëse akoma keni hapësirë ​​të mjaftueshme, mund të vendosni shportën e rrobave në dhomën e gjumit. Nëse jo, kjo mund të vihet edhe në banjë.

 

Këshillë 6: Pamje e pastër

Për një dhomë të rregullt, nuk duhet ta mbingarkoni me shumë copa dhe pajisje. Jastëkët dhe batanijet e shumta sigurisht që e bëjnë një dhomë gjumi më të rehatshme, por disa më pak nuk i japin fund komoditetit. Përkundrazi, atëherë është më pak mbizotëruese. Në asnjë rast nuk duhet të mbeteni plotësisht pa tekstile të këtij lloji, sepse ato janë depo e përsosur e nxehtësisë në dimër.

 

Këshillë 7: Hiqni pajisjet elektonike

Idealisht, asnjë TV me ekran të sheshtë, sistem muzikor, etj., Ose pajisjet shtëpiake nuk duhet të kërkojnë asgjë në dhomën e gjumit. Është vërtetuar se këto nuk kanë një ndikim veçanërisht të mirë në shëndet. Pra, me të!

Nëse dëshironi një pasqyrë në dhomën tuaj të gjumit, duhet të përmbaheni nga vendosja e një orendi tjetër për të. Modelet e kabinetit me një derë pasqyre përkatëse janë varianti më i thjeshtë. Sidoqoftë, është gjithashtu e mundur të përdorni një pasqyrë muri pa kornizë ose ta lidhni një në murin e brendshëm të derës së kabinetit. Një pasqyrë është një zgjedhje e mirë në çdo rast, sepse e bën dhomën të duket më e madhe.

Një dhomë e vogël patjetër që ka nevojë për ndriçim. Nga këto, ju zakonisht përdorni vetëm 2-3 rregullisht. Dhe në mënyrë që të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme në tavolinën e shtratit për libra dhe gota, në një dhomë gjumi të vogël do të preferoni një llambë.

 

Aktuale

‘Autostrada Hangar’ do të hapë dyert për publikun më 5 Mars 2022

Published

on

Autostrada Hangar synon të gjenerojë bashkëjetesë mes komuniteteve duke punuar dhe prodhuar së bashku si një ekip dhe do të përdoret veçanërisht për të plotësuar nevojën urgjente të një edukimi joformal dhe programeve të ndërtimit të aftësive në mënyrë që të fuqizojë të rinjtë në Kosovë dhe rajon.

“Edhe pse hapësira jonë u përdor si një nga ambientet kryesore të edicionit të tretë në 2021, ku patëm një vit mjaft të suksesshëm me ekspozitën tonë ndërkombëtare, programin e zhvillimit të aftësive dhe edukimit, më 5 mars ajo do të jetë gati të hapë dyert e saj me një dizajn i ri dhe një program vjetor.

Deri më tani, ne kemi qenë të përkushtuar për të institucionalizuar “Autostrada Hangar” si institucioni i vetëm i artit bashkëkohor në Prizren përmes krijimit të një programi publik vjetor bazuar në nevojat e komuniteteve dhe partnerëve duke ndjekur parimin e gjithëpërfshirjes, duke e bërë programin të hapur për komunitete të ndryshme dhe më shumë. ekologjikisht të qëndrueshme”, shkruan në njoftim./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Asociacioni i Arkitektëve shpallë zgjedhjet për kryetar

Published

on

Asociacionit të Arkitektëve të Kosovës, njofton se duke u bazuar në Ligjin Nr. 06/L-043, për Lirinë e Asocimit ne Organizata Joqeveritare dhe Nenit 27, të Statutit të Asociacionit të Arkitektëve të Kosovës, të vitit 2020, shpallë Zgjedhjet e rregullta për Kryetarin e AAK-së

Kuvendi zgjedhor i Asociacioni i Arkitektëve kosovar, do të mbahet të mërkurën, më 30.03.2022 nga ora 17:00, në Modelariumin e Fakultetit të Arkitekturës – Prishtinë.

Ftohen, të gjithë anëtarët e Asociacionit të Arkitektëve të Kosovës që të marrin pjesë në kuvendin zgjedhor, dhe në frymën e konkurrencës së lirë dhe kandidimit, të shprehin vullnetin e tyre për tu kandiduar për pozitën e kryetarit të a-a-k, duke u mbështetur në nenin 33, të statutit./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Fasadimi me stiropor do t’ia humbë identitetin ‘Soliterave’ ikonikë në Ulpianë!

Published

on

Komuna e Prishtinës në mars të vitit të kaluar kishte prezantuar planin për renonvimin e banesave të ‘soliterëve’ në lagjen Ulpiana të kryeqytetit.

Renovimi është projekt i përbashkët i Komunës së Prishtinës me Bankën Botërore dhe fondet e Korporata e Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC), si një nga shtatë komunat që është përzgjedhur për renovimin e objekteve të vjetra.

Ish-kryetari Shpend Ahmeti kishte deklaruar se projekti në fjalë ka të bëjë me ndërtesat ikonë të lagjes Ulpiana, si shembulli më i mirë i planifikimit të një lagjeje.

Por, Komuna e Prishtinë për një projekt të tillë nuk ka organizuar paraparakitsh asnjë debat publik në të cilën do të mund të shprehshin mendimet për sa i përket këtij renovim në ndërtesat ikonike të Prishtinës.

Arkitekti A.K, i ka thënë Media Ndërtimit se ky lloj renovimi i ‘soliterave – Kullave ikonike të Prishtinës’ duhet të vlerësohet si shqetësuese për komunitetin e deri tek nivelet e komunës, drejtorit të urbanizmit, Arbër Sadikit kryetarit të komunës, Përparim Ramës dhe Asosacionit të Arkitektëve të Kosovës.

“Është me rendësi të ngritët si çështje identiteti i këtyre kullave ikonike te qytetit! Të ngritët si çështje para se te filloj renovimi, sepse mandej është vonë! Nëse ky projekt realizohet siç është propozuar, këto ndërtesa do te humbin identitetin e çmuar qe ja japin kryeqytetit, do të bëhen sikurse objekti i fakultetit teknik, e shume ndërtesa tjera të mbështjella me stiropor dhe llaq”, deklaroi arkitekti A.K.

“Këto ndërtesa prezantojnë vlera arkitektonike dhe urbanistike të një periudhe të caktuar të zhvillimit për kryeqytetin; poashtu edhe pjesë e memories kolektive!”, shtoi ai.

Një nga arsyeje se pse këto ndërtesa janë njëra nga ikonat e Prishtinës, nuk ka të bëj vetëm me lartësinë e tyre, por është materiali i veçantë që është i aplikuar vetëm në këto ndërtesa banimi, dhe detajet që e përbejnë këtë arkitekturë.

“Materiali i llamarinës dhe detajet/paternet ekzistuese të llamarinës janë me rendësi dhe duhet me u rishfaq ne fasade te rinovuar!

Investimi ne efiqience të energjisë është shumë me rendësi, edhe duhet të bëhet. Mirëpo renovimi i fasadës finale, dizajni dhe materiali i mbështjellësit nuk duhet të ndërrohet! Llamarina e re duhet te aplikohet duke u inspiruar nga fasada ekzistuese.

Në vend të stiroporit dhe llaqit, të aplikohet llamarinë sa me e ngjashme me atë ekzistuese, paternet dhe madhësitë e paneleve të llamarinës të ruhen poashtu!”, thotë për Media Ndërtimin arkitekti A.K.

Rina Meta, nga Milllenium Kosovo për Kallx.com ka thënë se, renovimi i pesë Soliterëve do financohet nga MFK 60 për qind, komuna 30 për qind dhe 10 për qind nga ndërmarrja publike banesore, 5 për qind prej tyre nga ana e banorëve.

Sipas Metës, për momentin është duke u punuar në zgjedhjen e dizajnit për fasadën, pasi komuna ka kërkuar kujdes të veçantë në fasadën që do përdoret, sepse duan të ruajnë identitetin e ndërtesave.

“Momentalisht, jemi në fazën e vlerësimit të dizajneve për fasadën e“Soliterëve”, kurse pas kësaj faze do të filloj procesi i tenderimit të kompanive ndërtimore. Për shkak të veçantisë arkitektonike të këtyre objekteve, Komuna e Prishtinës dhe MFK kanë kërkuar kujdes të veçantë në përzgjedhjen e fasadës dhe implementimin e fazave fillestare, për t’u siguruar ruajtja e identiteti vizuel të këtyre objekteve”, shtoi tutje Meta.

Sipas saj, punimet përfshirë edhe instalimet solare pritet të përfundojnë në pranverën e vitit 2022, kurse ne jemi afër kësaj kohe ndërsa punimet në terren as që kanë filluar./Media Ndërtimi.

 

Continue Reading

Trending