Connect with us

Tech

Vinci investon në robotët për ndërtimin e tuneleve

Published

on

Vinci Construction Grands Projets ka investuar një sasi të pazbuluar fondesh në kompaninë e teknologjisë së tuneleve me bazë në Mbretërinë e Bashkuar HyperTunnel, në mënyrë që ta ndihmojë atë të zhvillojë dhe testojë metodën e saj të re të ndërtimit të tunelit në situata praktike.

Fituesi i Konkursit Vjetor të Fillimit të Ndërtimit të vitit të kaluar në Miami, metoda e HyperTunnel funksionon duke bashkuar robotët në miniaturë dhe teknologjitë e përdorura në miniera, rilevim, printim të mërzitshëm dhe 3D për të ndërtuar tunelin në tokë dhe më pas për ta gërmuar atë.

Kompania, e cila kohët e fundit foli në detaje për metodën HyperTunnel, beson se kjo qasje e re do të ndihmojë në uljen e kostos së tuneleve dhe do të mundësojë përmbushjen e “kërkesës globale për zgjidhje transporti në rritje, por edhe më të qëndrueshme”.

Përveç financimit të zhvillimit praktik të “metodës së HyperTunnel”, investimi i Vinci – i cili është bashkëpunimi më i fundit midis dy kompanive – do të mbështesë gjithashtu rritjen dhe zgjerimin e ardhshëm të HyperTunnel.

Në fillim të këtij viti HyperTunnel u bë anëtar i platformës së inovacionit Leonard të Vinci-t, e cila u jep partnerëve të saj burimet për të shpërndarë shërbimet e saj duke përdorur njësitë e biznesit të Vinci-t.

Guillaume Bazouin, Drejtues i programeve të Start-up dhe Intrapreneurs në Leonard, tha, “Teknologjia e HyperTunnel mund të ndryshojë vërtet lojën kur bëhet fjalë për përmirësimin e sigurisë dhe qëndrueshmërisë së projekteve të ndërtimit nëntokësor./Media Ndërtimi.

Tech

Hidromek prezanton ekskavatorë të serisë H4

Published

on

Hidromek po shfaq ekskavatorët e tij të fundit të serisë H4 në ekspozitën e pajisjeve Hillhead të këtij viti, e cila po zhvillohet aktualisht në Mbretërinë e Bashkuar dhe pritet të tërheqë rreth 20,000 vizitorë të industrisë nga sektorët e riciklimit, ndërtimit dhe guroreve.

Në stendën e Hidromek (X4) janë ekspozuar ekskavatorët me zvarritës HMK 145 LC SR, HMK 230 LC dhe HMK 390 LC HD.

Eskavatorët, të cilët fuqizohen nga motorët me naftë nga Izuzu, kanë pesha funksionale përkatësisht 16, 23 dhe 39 t dhe janë projektuar për të qenë të shpejtë, produktiv dhe efikas.

Ndërsa modeli i ekskavatorit HMK 145 ka një dizajn më kompakt që e bën atë të përshtatshëm për projekte në vende urbane, HML 230 dhe HMK 390 më i madh janë të përshtatshëm për detyra më të vështira – të tilla si ato që përfshijnë inerte dhe materiale gurore.

Dy makinat më të mëdha ofrojnë përmirësime të konsiderueshme në krahasim me modelet në gamën e mëparshme të pajisjeve të prodhuesit.

Falë kohërave më të shkurtra të ciklit, kapaciteteve më të mëdha të kovës dhe shpejtësive më të shpejta të funksionimit, të dy ekskavatorët janë 17% më produktivë se paraardhësit e tyre përkatës.

Përmirësimet në sistemet e lidhjes dhe hidraulike nënkuptojnë gjithashtu që HMK 230 është 21% më efikas, ndërsa HMK 390 është 14% më efikas.

Krahas këtyre, prodhuesi turk po tregon gjithashtu ngarkuesin HMK 102B SUPRA, ngarkuesin me rrota HMK 640 ËL dhe ngarkuesin e tij me rrota HMK 635 ËL – i cili u lançua vitin e kaluar dhe përmban një motor Mercedes-Benz në përputhje me Stage V që kursen karburantin duke ofruar çift ​​rrotullues i lartë në rrotullime të ulëta.

Ndërsa vizitorët në Hillhead mund të shikojnë më nga afër të gjitha makinat, ngarkuesi me rrota HMK 640 i Hidromek dhe ekskavatori i tij HMK 390 LC HD janë vënë gjithashtu në dispozicion si makineri demonstruese./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Tech

Google Maps tani e vlerëson koston e udhëtimit tuaj

Published

on

Një veçori e re e Google Maps që e vlerëson shumën financiare që duhet ta paguani gjatë vozites në një rrugë të caktuar, ka filluar të shfaqet në aplikacionet Android dhe iOS, sipas Google.

Android Police raporton se e ka parë çmimin e ri të tarifave në aplikacion, megjithëse nuk është ende i dukshëm në një palë pajisje që kemi provuar përgjatë së njëjtës rrugë. Funksioni i pagesës u njoftua për herë të parë nga Google në muajin prill, raporton Verge.

Google thotë se çmimi i shfaqur i tarifave bazohet në “informacionet e besuara nga autoritetet lokale të tarifave” dhe merr parasysh tarifat dhe kohën e ditës kur e llogarit koston totale. Ekziston gjithashtu një ndryshim për t’i “shmangur tarifat” kur kalkulohen rrugët.

Google Maps ka qenë më parë në gjendje t’ju paralajmërojë kur një tarifë paguhet në përgjithësi gjatë një udhëtimi, por jo të llogarisë se sa mund të jetë ajo tarifë.

Sipas Google, funksioni është i disponueshëm për “gati 2000” rrugë me pagesë në SHBA, Indi, Japoni dhe Indonezi për aplikacionet e tij iOS dhe Android. Ai thotë se planifikon të shtojë mbështetje në më shumë vende “së shpejti”./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Tech

Bateritë elektrike për makineritë e ndërtimit nuk janë zgjidhje universale!

Published

on

Një studim i kryer në emër të Grupit Liebherr mbi emetimet e gazeve serrë të makinerive tipike të ndërtimit ka treguar se nuk ka zgjidhje uniforme për ngasjet neutrale ndaj klimës së makinave të ndërtimit, se makina të ndryshme janë më të përshtatshme për opsione të ndryshme të energjisë.

Firma konsulente Frontier Economics kreu një analizë të ciklit jetësor të emetimeve të gazeve serrë të makinerive tipike të ndërtimit të pajisura me teknologji të ndryshme lëvizëse për të kuptuar se sa CO2 lind nga prodhimi në funksionim deri në riciklimin e makinerive.

Studimi shqyrtoi vinça të lëvizshëm, miksera kamionësh dhe ngarkues me rrota.

Liebherr thotë se analizat e emetimeve janë përgjithësisht të kufizuara në fazën e funksionimit, por emetimet e gazeve serrë ndodhin gjithashtu në fazat e sipërme dhe të poshtme të ciklit jetësor të makinerive të ndërtimit. Për të marrë një pasqyrë më të saktë analiza shqyrtoi të gjitha fazat e ciklit jetësor, duke përfshirë prodhimin e energjisë dhe sigurimin e infrastrukturës.

“Rezultatet e analizës së ciklit jetësor tregojnë se nuk ka zgjidhje uniforme për lëvizjet neutrale ndaj klimës së makinerive të ndërtimit,” tha Stephen Albrecht, Anëtar i Bordit të Drejtorëve të Liebherr-International AG.

Studimi sugjeroi që për mikserët e kamionëve, disqet elektrike japin kontributin më të madh në reduktimin e emetimeve me kusht që të përdorin 100 për qind energji elektrike të rinovueshme për karikim.

Për vinçën e lëvizshme, funksionimi me vaj vegjetal të trajtuar me ujë (HVO) tregoi potencialin më të madh të kursimit, megjithëse nuk është e rëndësishme që HVO të jetë certifikuar se prodhohet nga ushqimet bimore dhe ushqimore nuk përmbajnë vaj palme.

Hidrogjeni i prodhuar nga burime neutrale të CO2 ishte në shitjen e dytë. Në terma të mundshëm, funksionimi i hidrogjenit të bëhet më e preferuara disponueshmëria e HVO në sasitë e mëdha të kërkuara është e sigurt.

Ngarkuesit me rrota duhet të funksionojnë ose me një makinë elektrike me bateri të ngarkuar me energji elektrike të rinovueshme, ose me e-karburantet.

Liebherr thotë se rezultatet se janë teknologjitë neutrale dhe teknologjitë janë të lidhura, që do të ketë një bateri elektrike nuk duhet të jetë si një zgjidhje universale, por si një teknologji e rëndësishme në zgjedhjen e saj.

“Objektivat dhe stimujt efektivë të klimës për sektorin e makinerive të duhet të kenë teknologji të ndryshme në mënyrë që teknologjia më miqësore me mjedisin të mund të përdoret në kërkesën për të performancës”, shton Albrecht.

Liebherr ka kompjuterin me teknologjinë e lëvizjes me emetim zero, të tilla si ekskavatori me zvarritës R 976-E, i cili furnizohet me energji elektrike me anë të kabllit, miksera kamionësh elektrikë elektrike ETM 1005 dhe ETM 1205, bateritë e makinave janë të ngarkuara me motorët për në internet. dhe nga vendi i punës. brenda ose natës dhe vinçi i parë zvarritës që funksionon me baterinë, LR 1250.1 i shkëputur nga çmimi./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending