Connect with us

Infrastrukturë

Transformimi Urban i Medellín: Një Studim Rasti

Published

on

Medellín qëndron si një shembull frymëzues për shumë qytete në mbarë botën. Është një qytet që kaloi nga frika e thellë kolektive në entuziazmin shpresëdhënës për jetën urbane dhe sociale të karakterizuar nga cilësia dhe bashkëjetesa.

Kriza e qytetit ka qenë gjithmonë e lidhur me dhunën dhe trafikun e drogës. Megjithatë, kjo krizë është më strukturore dhe e thellë, ajo i përgjigjet shumë faktorëve të tjerë, disa prej të cilëve lidhen me rritjen e përshpejtuar të popullsisë së saj, si në shumë qytete të Amerikës Latine.

Nga vitet 1950, qyteti përjetoi një rritje të konsiderueshme të popullsisë, kjo solli me vete një urbanizim që tejkaloi kapacitetin e shtetit për të ofruar zgjidhje të planifikuara strehimi dhe u shfaq shpejt një treg i madh informal për tokë të zhvilluar dhe banesa.

Një faktor tjetër, ai me ndikimin më të madh, ishte shfaqja e trafikut të drogës në lagje. Në rrugët e ngushta dhe në jetën urbane, trafiku i drogës gjeti një mjedis të favorshëm për të lulëzuar. Medellín u zhyt në një krizë të thellë gjatë viteve 1980 dhe 1990, siç dihet nga të gjithë. “Medellín u bë një qytet me një gjeografi ekonomike, sociale dhe urbane konfliktuale.”

Megjithatë, kriza u bë katalizatori për transformimin e qytetit. Të ndihmuar nga ngjarje të tjera të tranzicionit politik dhe shoqëror gjatë këtyre viteve, të cilat kërkuan autonomi më të madhe territoriale dhe pjesëmarrje qytetare, u konceptuan strategji gjithëpërfshirëse ndërhyrjeje për territoret e karakterizuara nga informaliteti, parregullsia dhe ndikimi social që rezulton nga dhuna dhe neglizhenca e shtetit.

Qyteti i Projekteve Gjithëpërfshirëse Urbane (PUI)

PUI është rezultat i disa viteve, i disa projekteve të mëparshme, akademikë, politikanë dhe qytetarë që gjetën në dialog dhe punë kolektive një strategji të favorshme për rindërtimin e territoreve.

Disa precedentë të rëndësishëm që frymëzuan parimet dhe strategjitë e veprimit për Projektet e Integruara Urbane të PUI përfshijnë programin Favela Bairro në Rio de Janeiro, Përvoja e Bogota (Kolumbia në vitet 1990), Ndërhyrja e Lagjeve Margjinale në Barcelonë dhe Programi Integral për Përmirësimi i Lagjeve Subnormale në Medellín – PRIMED. Mësimet e nxjerra nga secila prej tyre formuan themelin për Urbanizmin Social në Medellín. Në mënyrë të ngjashme, sistemi i tranzitit masiv Metro ishte themelor, pasi akset dhe stacionet e tij të lëvizshmërisë u bënë elementë nxitës dhe integrues të PUI-ve.

PUI-të janë një strategji ndërhyrjeje që zbaton modelin e Urbanizmit Social të përbërë nga tre komponentë: fizik, social dhe institucional. Komponenti fizik bazohet në ndërhyrje urbane në shumë shkallë, duke përfshirë projekte me ndikim me cilësi të lartë estetike në hapësirën publike, objektet kolektive, strehimin, lëvizshmërinë dhe mjedisin – një zinxhir projektesh që transformojnë gradualisht territorin. Komponenti social mbështetet në një strategji të dialogut të vazhdueshëm.

Ky mekanizëm arrin në territore përpara ndërhyrjeve fizike, duke krijuar skenarë për identifikimin, çështjet dhe hapësira për mirëkuptim dhe propozime. Komuniteti është bashkëautor dhe mbikëqyrës i projekteve para, gjatë dhe pas. Ky komponent është në një kërkim të vazhdueshëm për një ndjenjë përkatësie dhe qëndrueshmërie. Së fundi, komponenti institucional bëhet koordinator i veprimeve të të gjitha drejtorive komunale, duke siguruar mbështetje të vazhdueshme. Shumë objekte bëhen hapësira komunale për punë në terren, duke koordinuar të gjitha veprimet e nevojshme për të mbajtur aktiv skenarët e pjesëmarrjes së qytetarëve.

Pavarësisht sfidave me të cilat përballet ende, Medellín vazhdon të rikrijojë veten dhe të përshtatet për të përballuar sfidat e reja të shekullit të 21-të. Përvoja e saj tregon fuqinë e planifikimit të integruar dhe pjesëmarrjes së komunitetit në transformimin urban dhe social.

Opinion i shkruar nga Victor Restrepo Alvarez, i cili është arkitekt nga Universiteti Papnor Bolivarian i Medellín dhe një Master në Arkitekturën Spitalore nga Universiteti Politeknik i Katalunjës. Si profesionist, ai ka punuar në sektorin publik në menaxhimin, projektimin dhe ekzekutimin e projekteve të infrastrukturës urbane./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Së shpejti parkim publik me energji diellore në Durrës

Published

on

Një parkim modern multifunksional po ndërtohet në Durrës, në shërbim jo vetëm të qytetarëve, por edhe në funksion të sezonit turistik.

Për të inspektuar punimet, ishte prezent në kantier Kryeministri Edi Rama i shoqëruar nga kryebashkiakja e Durrësit Emiriana Sako dhe nga drejtori i Fondit Shqiptar të Zhvillimit, Dritan Agolli. “Është një objekt i cili ndodhet në një pozicion shumë të mirë, shumë afër me qytetin.

Durrësi ka një shtim të fluksit të lëvizjes gjatë sezonit turistik dhe një nevojë të madhe për parkim dhe mendojmë që me këtë godinë, me përfundimin e saj do të japim një shërbim të mirë pasi këtu do të akomodohen 400 vende parkimi,

do të ketë poste për biçikletat, karikues elektrik për mjetet elektrike dhe nga pjesa tjetër e funksioneve të objektit kemi parashikuar edhe hapësira të tjera funksionale si zyra të cilat mund të jenë në funksion të transportit publik në qytetin e Durrësit, por edhe salla për aktivitete të ndryshme”, – u shpreh kryetarja e bashkisë së Durrësit.

Godina do të furnizohet me energji falë paneleve diellore ndërkohë që projekti është konceptuar që të funksionoj si një rampë nga hyrja, deri në katin e fundit. Kjo gjë do të bëjë të mundur uljen e sipërfaqes së qarkullimit.

“Nga pikëpamja e teknologjisë ka për të qenë e gjitha me panele fotovoltaike që do të krijojë qëndrueshmëri nga pikëpamja e eficiencës së energjisë së parkimit.

Nuk është thjesht një hapësirë parkimi, por është një hapësirë me jetë e gjallëri gjatë gjithë kohës”, – theksoi drejtori i FSHZH, Agolli. Objekti është i vendosur në një nyje strategjike të qytetit.

“Nga e djathta kemi Portin turistik që po ndërtohet dhe pjesën e portit e Durrësit ekzistues dhe në të majtë kemi godinën e hekurudhës ku ka filluar puna me shtrimin e linjës Durrës – Tiranë dhe Durrës – Aeroport dhe mendojmë se është një nyje shumë e rëndësishme strategjike dhe ky objekt është i një nevoje shumë të lartë për qytetin – tha kryebashkiakja Sako.

Ky projekt, pritet të lehtësojë trafikun në qytet sidomos gjatë sezonit veror./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Prokuroria urdhëron ndalimin e punimeve në rrugën ‘Gëzim Sahiti’ në Ferizaj

Published

on

Pas reagimeve dhe deklaratave të organizatës AVONET dhe shqetësimeve për mos respektim të vendimit të gjykatës themelore në Prishtinë dhe gjykatës së apelit, Prokuroria Themelore në Ferizaj ka urdhëruar inspektoriatin komunal në Ferizaj që të ndalojë punimet që po zhvillohen kundërligjshëm në rrugën Gëzim Sahiti.

Reagimi i prokurorisë vie si rezulatat i takimit të përbashkët me Kryeprokurorin z. Jashari, AVONET dhe banorët e lagjes. Në takim u shtjelluan dhe u prezantuan të gjitha faktet, provat dhe gjendja faktike, e rastit në fjalë.

Prokuroria me veprimet e saja ndaloi vazhdimi e shkeljeve ligjore nga kompania e përfshirë në çështje.

Rrjeti i Organizatave Jo-Qeveritare AVONET shpreh shqetësimin e thellë lidhur me veprimet e kundërligjshme të Drejtorisë së Urbanizmit, në lidhje me zbatimin e vendimeve gjyqësore, konkretisht Aktvendimin A.nr.1365/23 të Gjykatës Themelore në Prishtinë dhe Aktvendimin AA.nr.855/23 Gjykatës së Apelit. Këto vendime kanë bërë shtyrjen e ekzekutimit të vendimit të lejes ndërtimore në rrugën Gëzim Sahiti, në Ferizaj.

Këto veprime të kundërligjshme janë duke u bërë në një amulli totale të krijuar nga Drejtoria e Urbanizmit dhe Mjedisit në Komunën e Ferizajt. Për AVONET kjo amulli e krijuar është manifestim i paditurisë ose kapjes së Komunës së Ferizajt nga mafia e betonit.

AVONET ka parashtruar kërkesa për qasje në dokumente publike në Gjykatën Supreme dhe në Gjykatën Themelore në Prishtinë ku ka kërkuar sqarime në lidhje me rastin e krijuar nga zyrtarët e Komunës së Ferizajt. Nga këto institucione kemi pranuar informacione zyrtare se vendimi gjyqësor në lidhje me rastin në fjalë ende nuk është ekspedituar (dërguar) në gjykatën e shkallës së I-rë gjegjësisht Gjykata Themelore në Prishtinë nuk e ka pranuar ende këtë vendim gjyqësor.

Nga përgjigjjet e Komunës së Ferizajt shohim se zyrtarisht organet komunale nuk kanë marr asnjë veprim, në drejtim të fillimit të punimeve në objektin banesor në rrugën Gëzim Sahiti. Kurse nga gjendja faktike në terren shohim se punimet zhvillohen pa u penguar fare, madje punëkryerësit deklarohen se kanë leje pune nga Komuna e Ferizajt. Për këtë kemi njoftuar edhe organet e rendit siç është Prokuroria Themelore në Ferizaj dhe Policia e Kosovës, por deri më tani nuk kemi parë asnjë veprim nga organet në fjalë. AVONET vlerson se me këtë mosveprim po rrezikohet rëndë siguria juridike e qytetarëve.

Continue Reading

Infrastrukturë

Rruga Kijevë – Dollc, jepen zotime se do të kryhen brenda afatit

Published

on

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka marrë pjesë në inaugurimin e nisjes së punimeve të projektit “Zgjerimi i rrugës nacionale N9-Segmenti Kijevë-Dollc”, më 19.04.2024.

Me këtë rast, ai tha se punimet e kësaj rruge do të kenë edhe mbikëqyrës të punëve të kryera.

Ndërsa zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi njoftoi që janë tri llote të punimeve të kësaj rruge.

Ai tha se afati për llotin më të madh është 260 ditë, por u shpreh i bindur se punimet do të realizohen para këtyre afateve.

“E nisëm me Podujevën për të vazhduar me Mitrovicën me ritëm të lartë dhe tani po e fillojmë ndërtimin e rrugës në drejtim të Pejës. Janë tri llote. Afati më i gjatë është 260 ditë për llotin me të madh, por unë jam i bindur që do të realizohen para këtij afati të gjitha llotët”- tha ai.

Kurti dhe Durmishi u pyeten edhe lidhur me ankesat e qytetarëve që për shkak të punimeve do të mbyllen disa biznese.

Durmishi tha se devijimi i rrugës ka filluar shumë më herët.

Komplet elaborimin e studimit ua kam dhënë përfaqësuesve të bizneseve”- tha ai.

Ndërsa, kryeministri Kurti tha se kjo çështje do të diskutohet dhe se nuk dëshirojnë ta dëmtojnë askënd për shkak të këtyre punimeve.

Po ashtu, ministri i Infrastrukturës, Liburn Aliu tha se po i kushtohet rendësi që shpronësimet të kryhen në kohë në mënyrë që të mos krijojnë probleme tjera.

“Në dallim të projekteve të mëhershme ajo që i kemi kushtuar rendësi është që shpronësimet të kryhen në kohë dhe të mos kemi problem me shpronësime, të cilat pastaj na krijojnë pengesa në projekt. Ky projekt është duke u realizuar në mbikëqyrjen e një kompanie. Të gjitha këto na sigurojnë që punimet të kryhen në kohë”- tha Aliu.

Ai ka njoftuar më 25.03.2024 se është nënshkruar kontrata për fillimin e ndërtimit të rrugës Prishtinë – Pejë, segmenti Kijevë-Dollc.

Kjo kontratë, siç ka bërë të ditur ministri, kap vlerën 21 milionë euro dhe se rruga do të jetë me katër korsi./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending