Infrastrukturë

Tadano ndal prodhimin e vinçave

Published

on

Prodhuesi i vinçave Tadano ka ndaluar përkohësisht prodhimin e vinçave në katër nga fabrikat për shkak të mungesës së komponentëve.

Mungesa e komponentëve është për shkak të mungesës së gjysmëpërçuesve, pushtimit rus të Ukrainës dhe ndikimit në zinxhirin e furnizimit të bllokimeve më të fundit të virusit korona në Kinë.

Prodhimi do të pezullohet midis 9 dhe 13 majit në uzinat Kozai dhe Shido në Japoni.

Produktet e prekura do të jenë terrenet e vrazhda, vinçat e kamionëve dhe të gjitha terrenet.

Në Gjermani, do të ndalohet prodhimi për shkak të mungesës së gjysmëpërçuesve dhe luftës në Ukrainë, fabrikat Tadano Demag dhe Tadano Faun ndaluan prodhimin më 12 prill.

Më 19 prill, pezullimi i mëtejshëm ishte në shqyrtim për muajin maj.

Kompania tha se do të zbulonte çdo ndikim të pezullimit të prodhimit në rezultatet e saj financiare./Media Ndërtimi.

Trending

Exit mobile version