Connect with us

Infrastrukturë

Sistemi i Unifikuar i Adresave me ndërlidhjen e regjistrit civil implementohet në Mitrovicë

Published

on

Agjencia Kadastrale e Kosovës në kuadër të implementimit të Projektit për Regjistrimin e Pronës në Kadastër dhe për Infrastrukturë Gjeohapësinore ka paraparë edhe përfundimin e implementimit të Sistemin e Unifikuar të Adresave dhe ndërlidhjen e regjistrit të adresave me regjistrin civil.

Me qëllim të informimin për së afërmi me ecurinë e projektit në fjalë, me benefitet nga implementimi tij dhe me sfidat me të cilat ky projekt ballafaqohet Ministri i Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës  Liburn Aliu dhe Ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme Xhelal Sveqla kanë mbajtur një takim pune me ekspertë të Agjencisë Kadastrale të Kosovës të prirë nga Zv. Drejtorja e Përgjithshme Afërdita Thaçi dhe me Drejtorit e Përgjithshëm të Agjencisë së Regjistrit Civil Blerim Camaj.

Në këtë takim eksperti i AKK-së në fushën e adresave Amir Sogojeva prezantoi të arriturat e gjertanishme në fushën e adresave,  respektivisht kompletimin e emrave të rrugëve dhe numrave të adresave me tabela në komunat dhe përfundimit e këtij aktiviteti në komunat e mbetura, mbledhjen dhe përditësimin e të dhënave të adresave (rrugëve, numrave të hyrjeve, adresimet e brendshme), ndërlidhjen e Regjistrit Civil me Regjistrin e Adresave dhe listoi sfidat me të cilat implementimi i këtij projekti po ballafaqohet e që kryesisht janë rezistimi i implementimit të projektit nga autoritetet e Komunave Leposaviq, Zveqan, Zubin Potok dhe Mitrovicë e Veriut, pastaj mosmirëmbajtja e rregullt e sistemit të adresave nga Komunat, mungesa e stafit në komuna e ngjashëm.

Sa i përket ndërlidhjes së regjistrit të adresave me regjistrin civil Ministrat Aliu dhe Sveçla u njoftuan edhe me pilot projektin që me përkrahje të GIZ-it gjerman do të implementohet në Komunën e Mitrovicës dhe atë të Istogut e i cili më pas, varësisht të gjeturave, do të pasohet në të gjitha komunat  e Republikës së Kosovës.

Duke e konsideruar këtë projekt si të rëndësisë kapitale për qytetarët e Republikës së Kosovës të cilëve u mundësohet ofrimi i shërbimeve të shpejta e kualitative dhe për institucionet e Republikës së Kosovës, e me theks të veçantë ato në fushën e sigurisë, menaxhimit të situatave emergjente, fatkeqësive të natyrave të ndryshme dy Ministrat pos që ofruan përkrahje në implementim të tij kërkuan edhe propozime profesionale se si mund të avancohet para që projekti të implementohet në mënyrë të shpejtë edhe në mënyrë kualitative./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Komuna e Gjakovës hap afatin për konsultime publike të Hartës Zonale

Published

on

Komuna e Gjakovës, përkatësisht drejtoria për Urbanizëm dhe Mbrojtje të Mjedisit, duke filluar nga data 23 maj 2022 deri me datën 21 qershor 2022, shpallë të hapur afatin për konsultime dhe sugjerime publike ne lidhje me draftin e Vlerësimit Strategjik Mjedisor për Hartën Zonale Komunale.

Ndërsa, me datë 10 qershor, e premte, me fillim prej orës 13:30, në Sallën e Kuvendit Komunal, në objektin e ish- Bankosit, mban Konsultim Fizik me Publikun./Media Ndërtimi.

Draftin e këtij dokumenti, mund ta gjeni në ueb faqen e komunës së Gjakovës, në linkun e më poshtëm:

https://kk.rks-gov.net/…/Draft-i-Vleresimit-Strategjik…

Continue Reading

Infrastrukturë

Asfaltohet njëri segment i “Muharrem Fejza”, nuk përdoret rrjeta për të ruajtur rrugën nga gropat  

Published

on

Që nga orët e hershme të mëngjesit të së premtes ka nisur të asfaltohet njëri segment i rrugës “Muharrem Fejza” duke përfshirë rrugët lidhëse prej rrethrrotullimit të rrugës “B” në drejtim të lagjes Mati përkatësisht deri te rruga “Ibrahim Oruçi”.

Drejtoria e Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave-KK Prishtina njoftoi se të premten më 20 maj do të asfaltohen hyrjet në rrugët lidhëse dhe rruga “Muharrem Fejza” nuk do të mbyllet këtë ditë për qarkullim.

Qarkullimi në këtë rrugë do të mbyllet për dy ditë:

E premte, 20 maj 2022, prej orës  06:00-18:00.

E shtunë, 21 maj 2022, prej orës  08:00-18:00.

“Kërkojmë nga banorët e lagjes që automjetet mos tii parkojnë në parkingun paralel me shiritat qarkullues të rrugës dhe as në trotuare për arsye se pengojnë realizimin e punimeve dhe automjetet mund të dëmtohen gjatë spërkatjes me emulsion.”, shkruan në njoftimin e Komunës së Prishtinës.

Mirëpo, gjatë punimeve të shtrirjes finale të asfaltimit nuk është përdor rrjeta në mënyrë që kjo rrugë t’i përballoj krijimit të gropave.

Ndryshe nga Komunat, Ministria e Infrastrukturës ka premtuar se do shtoj cilësinë e punimeve gjatë asfaltimit të rrugëve, duke përdorur kështu produkte të reja dhe efektive.

“Sanimet më nuk do të bëhen si në të kaluarën, por do të përdoren rrjeta, para se të shtrohet shtresa e asfaltit.”, kishte deklaruar zv.ministri i Infrastukturës Hysen Durmishi.

“Prej projektit në projekt vazhdojmë të punojmë për një Prishtinë sa më funksionale dhe praktike.”, është ky zotimi i Drejtorisë së Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave të Komunës së Prishtinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Nënshkruhet marrëveshja për fasadimin e Soliterave në Ulpianë

Published

on

Lajm fantastik për banorët e lagjes “Ulpiana” e ka cilësuar  kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, marrëveshjen ku do të fasadohen ndërtesat ikonike në kryeqytet.

“Nënshkruam “Marrëveshjen e Bashkëfinancimit” me Millennium Foundation Kosovo për rinovimin dhe përmirësimin e furnizimit me energji të ripërtërishme në Ndërtesat Shumëbanesore, të njohura për qytetarët si ‘Soliterët e Ulpianës’.”, deklaroi Rama.

Renovimi është projekt i përbashkët i Komunës së Prishtinës me Bankën Botërore dhe fondet e Korporata e Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC), si një nga shtatë komunat që është përzgjedhur për renovimin e objekteve të vjetra.

Komuna e Prishtinë për një projekt të tillë nuk ka organizuar paraparakitsh asnjë debat publik në të cilën do të mund të shprehshin mendimet për sa i përket këtij renovim në ndërtesat ikonike të Prishtinës./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending