Connect with us

Infrastrukturë

Rifillojnë punimet në rehabilitimin e rrugës Gjilan-Kllokot në gjatësi prej 11 kilometrave!

Published

on

Projekti ishte stopuar në vitin 2020 për shkak të telasheve që kishin lindur me shpronësimet.

Ndërkaq në këtë rrugë qarkullimi i automjeteve është bërë i vështirë për shkak se rruga ka pësuar dëmtime.

Projekti financohet në kuadër të një huaje të cilin e kishte marrë Qeveria e Kosovës nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim për zhvillimin dhe rehabilitimin e rrugëve rajonale, raporton Shqip.com.

Zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi në një intervistë për Shqip.com ka deklaruar se me ngritjen e temperaturave do të nisin punimet në këtë aks rrugor.

“Këto që janë projekte me kredi nga BERZH-i domethënë kanë qenë disa probleme me shpronësime mirëpo tash i kemi zgjidhur të gjitha.  Tash me ngritjen e temperaturave do të fillojnë edhe punimet. Brenda javës do të ketë lëvizje”

“Rruga Gjilan-Kllokot ka nevojë për rehabilitim edhe të pjesës së tjetër që nuk është kontratë. Mirëpo aty do të intervenojmë me kontratën e mirëmbajtjes ku gjendja nuk është e mire”, ka thënë ai.

Thotë se krahas kësaj rrugë do të ketë punime edhe në disa rrugë të tjera regjionale.

“Këto kontratat me kredinë prej BERZH-it është edhe në Gjilan edhe në Ferizaj edhe në Prizren. Dhe fillojnë përnjëherë punimet në të gjitha segmentet”, është shprehur Durmishi.

Ndërkaq komuna e Gjilanit dhe komuna e Vitisë nuk kanë informata për ecurinë e projektit, raporton Shqip.com.

Drejtori i shërbimeve publike në Gjilan, Mentor Mihovci deklaron se pas ardhjes së tyre në pushtet ata kanë filluar që të vendosin kontakte me personat përgjegjës nga niveli qendror.

Thotë se për këtë projekt nuk kanë informata të mjaftueshme.

“Nuk kemi shumë informata në lidhje me këtë rrugë. Por ne kemi paraparë një takim edhe me përfaqësues të Ministrisë. Si dhe kemi kontaktuar edhe me përgjegjësit e projektit. Ky projekt është nga niveli qendror”, ka thënë ai.

Kurse drejtori i shërbimeve publike në Viti, Basri Aliu thotë se nuk kanë pranuar informata të reja për zhvillimin e projektit. “Nuk ka diçka konkrete. Është thënë se do të fillojnë punët mirëpo ende nuk kanë filluar. Si komunë nuk kemi informata”, ka thënë Aliu./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Komuna e Gjakovës hap afatin për konsultime publike të Hartës Zonale

Published

on

Komuna e Gjakovës, përkatësisht drejtoria për Urbanizëm dhe Mbrojtje të Mjedisit, duke filluar nga data 23 maj 2022 deri me datën 21 qershor 2022, shpallë të hapur afatin për konsultime dhe sugjerime publike ne lidhje me draftin e Vlerësimit Strategjik Mjedisor për Hartën Zonale Komunale.

Ndërsa, me datë 10 qershor, e premte, me fillim prej orës 13:30, në Sallën e Kuvendit Komunal, në objektin e ish- Bankosit, mban Konsultim Fizik me Publikun./Media Ndërtimi.

Draftin e këtij dokumenti, mund ta gjeni në ueb faqen e komunës së Gjakovës, në linkun e më poshtëm:

https://kk.rks-gov.net/…/Draft-i-Vleresimit-Strategjik…

Continue Reading

Infrastrukturë

Asfaltohet njëri segment i “Muharrem Fejza”, nuk përdoret rrjeta për të ruajtur rrugën nga gropat  

Published

on

Që nga orët e hershme të mëngjesit të së premtes ka nisur të asfaltohet njëri segment i rrugës “Muharrem Fejza” duke përfshirë rrugët lidhëse prej rrethrrotullimit të rrugës “B” në drejtim të lagjes Mati përkatësisht deri te rruga “Ibrahim Oruçi”.

Drejtoria e Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave-KK Prishtina njoftoi se të premten më 20 maj do të asfaltohen hyrjet në rrugët lidhëse dhe rruga “Muharrem Fejza” nuk do të mbyllet këtë ditë për qarkullim.

Qarkullimi në këtë rrugë do të mbyllet për dy ditë:

E premte, 20 maj 2022, prej orës  06:00-18:00.

E shtunë, 21 maj 2022, prej orës  08:00-18:00.

“Kërkojmë nga banorët e lagjes që automjetet mos tii parkojnë në parkingun paralel me shiritat qarkullues të rrugës dhe as në trotuare për arsye se pengojnë realizimin e punimeve dhe automjetet mund të dëmtohen gjatë spërkatjes me emulsion.”, shkruan në njoftimin e Komunës së Prishtinës.

Mirëpo, gjatë punimeve të shtrirjes finale të asfaltimit nuk është përdor rrjeta në mënyrë që kjo rrugë t’i përballoj krijimit të gropave.

Ndryshe nga Komunat, Ministria e Infrastrukturës ka premtuar se do shtoj cilësinë e punimeve gjatë asfaltimit të rrugëve, duke përdorur kështu produkte të reja dhe efektive.

“Sanimet më nuk do të bëhen si në të kaluarën, por do të përdoren rrjeta, para se të shtrohet shtresa e asfaltit.”, kishte deklaruar zv.ministri i Infrastukturës Hysen Durmishi.

“Prej projektit në projekt vazhdojmë të punojmë për një Prishtinë sa më funksionale dhe praktike.”, është ky zotimi i Drejtorisë së Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave të Komunës së Prishtinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Nënshkruhet marrëveshja për fasadimin e Soliterave në Ulpianë

Published

on

Lajm fantastik për banorët e lagjes “Ulpiana” e ka cilësuar  kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, marrëveshjen ku do të fasadohen ndërtesat ikonike në kryeqytet.

“Nënshkruam “Marrëveshjen e Bashkëfinancimit” me Millennium Foundation Kosovo për rinovimin dhe përmirësimin e furnizimit me energji të ripërtërishme në Ndërtesat Shumëbanesore, të njohura për qytetarët si ‘Soliterët e Ulpianës’.”, deklaroi Rama.

Renovimi është projekt i përbashkët i Komunës së Prishtinës me Bankën Botërore dhe fondet e Korporata e Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC), si një nga shtatë komunat që është përzgjedhur për renovimin e objekteve të vjetra.

Komuna e Prishtinë për një projekt të tillë nuk ka organizuar paraparakitsh asnjë debat publik në të cilën do të mund të shprehshin mendimet për sa i përket këtij renovim në ndërtesat ikonike të Prishtinës./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending