Connect with us

Ndërtim

Pse është e rëndësishme cilësia e shiritit të ventilimit për kurorë të kulmit

Published

on

Disa herë kemi shkruar për rëndësinë e ventilimit të çatisë. Kjo temë është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe çdo element që përbën sistemin e ventilimit duhet të jetë i cilësisë së lartë dhe plotësisht funksional.

Sigurisht, për shkak të faktorëve të ndryshëm, shpeshherë disa elementë të sistemit neglizhohen ose cilësia e tyre vihet në dyshim, por ne në Wienerberger konsiderojmë se çdo element i sistemit është po aq i rëndësishëm dhe nuk devijojmë në fushën e cilësisë.

Pse është e rëndësishme të zgjidhni një shirit ventilimi cilësor?

Shiriti i ventilimit Tondach për kurorë dhe kulmorë ekziston në dy dimensione, gjegjësisht në dy gjërësi, 280 dhe 320 mm, si dhe në disa ngjyra (e zezë, e kuqe dhe kafeje). Prandaj korrespondon me dimensionet dhe llojet e ndryshme të tjegullave dhe tjegullave anësore.

Shpeshherë do të dëgjoni se të gjithë shiritat e ventilimit janë njësoj dhe se paguani vetëm për markën. Megjithatë, gjërat janë krejtësisht ndryshe dhe se dallimet e para vërehen në cilësi sepse çdo markë është aq e fortë sa edhe cilësia e produktit që qëndron pas saj, shkruan Wienerberger.al.

Në rast të shiritit të ventilimit për kurorë dhe kulmorë më poshtë kemi listuar se çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje për të njohur cilësinë.

Materiali nga i cili është prodhuar është krejtësisht alumin, ndaj sigurohet qëndrueshmëria e shiritit pas vendosjes. Dimensionet e hapjeve për ventilim janë 2.5 x 4 mm, që janë më të mëdha se hapjet e shumë shiritave që mund të gjenden sot në treg, edhe pse kjo nuk mund të dallohet lehtë me sy.

Lartësia e valëzimit (palosjeve) është 2.8 mm, që është më e lartë sesa tek shiritat e tjerë, gjë që siguron formësimin dhe fiksimin optimal në të gjitha llojet e tjegullave. Faktori i shtrirjes së shiritit të ventilimit Tondach në kurorë dhe kulmorë është deri në 30%, gjë që do t’ju mundësojë ngjitje ideale të shiritit në tjegulla. Prerja tërthore e ventilimit është 362 cm2/m që përputhet plotësisht me standardet evropiane (përfshirë DIN 4108-3 dhe Ö-Norm).

Butili i vendosur në pjesën e poshtme të shiritit i cili shërben që ai të ngjitet si duhet në sipërfaqen e tjegullës ka një shkallë të lartë kohezioni, që do të thotë se ka një shkallë më të lartë ngjitjeje finale.

Kjo është shumë e rëndësishme sepse me kalimin e kohës ndodh që disa shirita të shkëputen për shkak të cilësisë së dobët të butilit dhe kështu humbasin qëllimin e tyre., shkruan Wienerberger.al.

Duke marrë parasysh këtë, blerja e një shiriti me butil më të keq është thjesht humbje parash, sepse qëllimi humbet shumë shpejt.

Gjerësia e butilit të këtij shiriti është 2 x 25 mm që është e mjaftueshme që nën ndikimin e erës shiriti Tondach të mos shkëputet nga tjegullat dhe të mos humbasë qëllimin e tij parësor./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Ndërtimi i objektit kërkimor nënujor, akomodon 20 banorë

Published

on

Proteus Ocean Group, një sipërmarrje sociale e sektorit privat, ka zgjedhur firmën inxhinierike me bazë në Itali Drass Group si partnerin e saj në Ndërtimin e Prokurimit Inxhinierik (EPC) për ndërtimin e Proteus, një objekt kërkimi nënujor.

Drass Group është i specializuar në teknologjitë nënujore dhe hiperbarike dhe do të ndihmojë në konsultimin e Proteus Ocean Group për projektimin, ndërtimin dhe instalimin në vend të projektit.

Thuhet se objekti përmban laboratorë kërkimi për eksperimente në vend, një strukturë të prodhimit video në shkallë të plotë për media dhe programe edukative të transmetimit të vazhdueshëm të drejtpërdrejtë, dhe një pishinë hëne për t’u ofruar studiuesve qasje të pandërprerë në oqean.

Ai do të përfshijë gjithashtu serën e parë nënujore dhe zonat sociale, hapësirat e punës dhe dhomat e gjumit për deri në 20 banorë.

“Frymëzuar nga puna e eksploruesve dhe ndërtuesve para nesh, Proteus do të luajë një rol jetësor në ruajtjen dhe kuptimin e oqeaneve tona, duke çuar më tej shkencën e oqeanit, duke mundësuar eksplorimin dhe vendosjen e lidhjes njerëzore të oqeanit të nevojshëm për të frymëzuar brezat e ardhshëm për të mbrojtur burimin e njerëzimit. jeta,” tha Fabien Cousteau, themeluesi i Proteus Ocean Group.

E vendosur në brigjet e Curaçao, një ishull në veri të Venezuelës, objekti kërkimor synon t’u mundësojë studiuesve, akademikëve, qeverive dhe industrive private, mediave dhe aquanautëve privatë të kalojnë më shumë kohë në thellësi.

Instalimi i Proteus pritet të fillojë në vitin 2025./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Bëhet një zgjidhje e qëndrueshme për ndërtimin detar

Published

on

Aty ku strukturat e betonit nënujorë shihen shpesh si pushtues që dëmtojnë biologjinë detare, krijuesit e ECOconcrete këmbëngulin se përzierja e tyre ka potencialin për të sjellë jetë të re në zonat përreth porteve, valëve të valëve dhe zhvillimeve ujore.

Në një pyetje dhe përgjigje me Construction Europe, Andrew Rella i kompanisë, PHD, përshkruan produktin dhe procesin.

Si e zvogëlon ECOconcrete sasinë e kërkuar të çimentos? Gjithashtu, si prodhohet pa pasur nevojë për kimikatet e pranishme në shumicën e betoneve të përdorura në porte?

Përgjigje: Përzierja jonë, e bërë nga mbi 50% materiale të ricikluara dhe nënprodukte, mund të përfshihet drejtpërdrejt në përzierjen e betonit në një sasi të barabartë me 10% të përmbajtjes së materialeve çimento. Në varësi të dizajnit të përzierjes, shtimi i përzierjes do të rrisë rezistencën në shtypje deri në 10%, gjë që në projekte të ndryshme ka rezultuar në një mundësi për të reduktuar përmbajtjen origjinale të materialeve çimento. Përzierja shtohet krahas përzierjeve të tjera të kërkuara (si superplastifikuesit, futësit e ajrit, ngadalësuesit, përshpejtuesit) për të neutralizuar një sërë faktorësh negativë të betonit standard dhe për ta bërë betonin më mikpritës për jetën detare.

Teknologjia ECOconcrete promovon rekrutimin e specieve kalcitike si barnacles, koralet, gocat e detit dhe algat korale që ngërthejnë betonin dhe krijojnë një shtresë mbrojtëse bio-mbrojtjeje. Bio-mbrojtja mund të zbut forcat hidrodinamike dhe kimike dhe të rrisë më tej jetëgjatësinë e betonit.

Krahasuar me betonin tradicional, teknologjia e ECOncrete ka treguar aftësinë për të dyfishuar biodiversitetin dhe bollëkun e specieve detare, për të siguruar një lavaman aktiv të karbonit gjatë jetëgjatësisë së strukturës dhe për të përmirësuar ndjeshëm cilësinë e ujit./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Projektohet për t’u ndërtuar ura më e gjatë prej 2 km në Skandinavi

Published

on

Arup ka nënshkruar një kontratë me Administratën Norvegjeze të Rrugëve Publike (NPRA) për të projektuar kalimin 2 km të gjatë Julsundet në Norvegji.

Kur të përfundojë, Arup thotë se struktura do të jetë ura më e gjatë e varur në Skandinavi dhe një nga më të gjatat në botë.

Kompania do të punojë në partneritet me firmën norvegjeze inxhinierike Aas-Jakobsen në projektin për të ofruar dizajn të detajuar për urën, e cila pritet të ketë një hapësirë ​​kryesore prej 1,625 m.

Një ekip inxhinierësh të Arup pritet të udhëheqin dizajnin e kuvertës së çelikut ortotropik të urës dhe do të kryejnë një analizë të lodhjes, duke përdorur teknika modelimi dhe nxjerrjeje stresi për të provuar në të ardhmen strukturën.

Projekti i urës bie në kuadër të përmirësimit E39 Ålesund to Molde, i cili në fund synon të krijojë një autostradë bregdetare pa traget në vend.

Jesper Jensen, menaxher i zhvillimit të biznesit të Arup për Skandinavinë, tha: “Në bazë të marrëdhënieve tona të biznesit me Administratën Norvegjeze të Rrugëve Publike dhe Aas-Jakobsen, ky projekt është një hap drejt zhvillimit të projekteve të tjera të mëdha infrastrukturore në Skandinavi.

“Ne po angazhojmë ekspertët tanë globalë për të mbështetur shpërndarjen e suksesshme të këtij dizajni teknikisht sfidues dhe ambicioz, një nga urat më të gjata të varura në botë.”/Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending