Connect with us

Aktuale

Projekti për ndërtimin e objekteve banesore në Lakrishtë ‘rrëzoi’ kryeshefin ekzekutiv dhe dy anëtarë të bordit në NPB

Published

on

Komisioni Komunal i Aksionarëve të Prishtinës ka shkarkuar dy anëtarët e Bordit të Drejtorëve të Ndërmarrjes Publike Banesore  dhe Arbnora Jashanica.

Nga Bordi thonë se ky shkarkim ka ndodhur pas vendimit që Bordi ka marrë për shkarkim të kryeshefit ekzekutiv të NPB-së, Hajdar Hoxha, por i cili vendim nuk ka arritur as të protokollohet.

Anëtari tashmë i shkarkuar i Bordit të Drejtorëve të Ndërmarrjes Publike Banesore, Bekim Pireva thotë se të enjten e kaluar kishin vendosur unanimisht për shkarkimin e kryeshefit ekzekutiv të NPB, Hajdar Hoxhës, por atë ditë ata nuk patën mundësi teknike që ta protokollojnë vendimin.

Ndërsa, shtoi se sot gjatë ditës kanë pranuar një vendim nga Komisioni Komunal i Aksionarëve, i cili ka shkarkuar dy nga anëtarët e këtij Bordi.

“Më 14.10.2021 kemi organizuar takimin e Bordit të Drejtorëve me arsyen e shkarkimit të kryeshefit ekzekutiv të ndërmarrjes… Unanimisht vendosëm shkarkimin kryeshefit ekzekutiv të NPB, por të njëjtin vendim nuk arritëm ta protokollojmë meqë personat përgjegjës nuk ishin prezent në NPB për të realizuar protokollimin e tij. Për të njëjtin vendim si pasojë e mos mundësisë të protokollimit caktuam takimin e radhës sot, me qëllim që ta protokollojmë vendimin dhe t’ua kumtojmë këtë vendim kryeshefit ekzekutiv. Kjo nuk na u lejua nga nëpunësitë dhe kryeshefit ekzekutiv brenda ndërmarrje banesore… Kur kemi tentuar ta dorëzojmë vendimin kryesueses së Bordit i është dhënë një vendim për shkarkimin e dy nga katër anëtarët e Bordit. Vendimi i tillë ka ardhur si rezultat i presionit me qëllim që të pengohet puna e Bordit për të vendosur ligjshmëri në NPB pasi ne si Bord kemi hasur në shkelje”, u shpreh Pireva për Kosova Press.

Pireva i cili është njëri nga të shkarkuarit sipas vendimit të Komisionit Komunal të Aksionarëve ka treguar se cilat kanë qenë arsyet që i kanë shtyrë ata që të nxjerrin vendim për shkarkimin e kryeshefit ekzekutiv të Ndërmarrjes Publike Banesore.

“Arsyeja që na shtyn për shkaktim të kryeshefit ekzekutiv të NPB janë neglizhenca e kryeshefit ekzekutiv për përcjellje dhe zbatim të projektit në Lakrishtë në përputhje me rregulloret dhe ligjet në fuqi, mos gatishmëria e kryeshefit ekzekutiv për bashkëpunim dhe transparencë ndaj Bordit të Drejtorëve për mos llogaridhënie dhe mos informim. Arsye tjetër është mos respektimi i sugjerimeve dhe kërkesave të shumta të dhëna nga Bordi”, tha ai.

Ndërsa, avokati Skender Musa tha se ndonëse me vendim iu është ndaluar e drejta e ankesës dy anëtarëve të Bordit, ata përsëri do të shfrytëzojnë të drejtën e ankesës.

“Në vendim nuk jepet asnjë arsyetim për përjashtim dhe thuhet se nuk i kanë kryer detyrat e tyre si duhet dhe lidhur me këtë vendim nuk kanë paraparë fare të drejtë ankese… Në këtë kontest, ne konsiderojmë që është shkelur Kushtetuta e Kosovës, respektivisht dispozita që ka të bëjë me ankesa. Pavarësisht që këta dy anëtarë nuk kanë paraparë të drejtën e ankesës, ne do t’i drejtohemi Kuvendit Komunal me ankesë. Nëse Kuvendi Komunal vazhdon në mënyrë arbitrare ta konsiderojë vendimin e ligjshëm, ne do t’i drejtohemi edhe Gjykatës Themelore në Prishtinës – Departamentit për Çështje Administrative”, tha ai.

Aktuale

Vazhdon aksionin i prokurorisë për verifikimin e ndërtimeve në Brezovicë

Published

on

Prokuroria Themelore në Ferizaj bën me dije se aksioni po zhvillohet në bashkëpunim me Drejtorinë e Krimeve të Rënda (DKR) në Prishtinë, Inspektoratin e Minsitrisë së Mjedisit, Departamentin e Mbrojtjes së Mjedisit, Inspektoratin e komunës, Drejtorinë e Parkut Kombëtar “Sharri” dhe Agjencinë Kadastrale.

“Qëllimi i këtij inspektimi është identifikimi i ndërtimit të gjitha objekteve në zonat e mbrojtura të parkut kombëtar se në cilat zona janë ndërtuar ato, a posedojnë leje ndërtimore dhe të njëjtat a janë në pajtim me ligjin”, thuhet në njoftim.

Një aksion i ngjashëm ishte zhvilluar edhe më datën 4 gusht.

Inspektorët kishin dalë në terren për identifikimin e ndërtimeve në zonat e mbrojtura të parkut kombëtar./Media Ndërtimi.

 

Continue Reading

Aktuale

Në Han të Elezit protestohet kundër rritjes së çmimeve të çimentos

Published

on

Në Han të Elezit është protestuar për të kundërshtuar ngritjen e çmimeve të çimentos.

Dhjetëra kamionë kanë marrë pjesë në protestë, duke lëshuar boritë e tyre si shenjë kundërshtimi për këtë rritje.

Naim Mahmutaj, përfaqësues i Shoqatës së Betonjerkave të Kosovës, tha se kjo ngritje është bërë drastike dhe e papërballueshme.

“Jemi mbledhur sot në këtë tubim të qetë për të shprehur kundërshtimin dhe shqetësimin tonë të thellë lidhur me ngritjen e vazhdueshme të çmimit të çimentos. Siç jeni të informuar së fundmi, nga fabrika e çimentos “SharrCem” për ngritje të sërishme të çmimit të çimentos për 17.81 euro për ton, duke përfshirë TVSH-në, që do të hyjë në fuqi nga data 08.08.2022. kjo është ngritja e tretë e çmimit të çimentos brenda këtij viti. Meqenëse nga data 1 janar deri më sot, çmimi i çimentos është ngritur nga 82.01 euro për ton, në 129.80 euro për ton” tha ai.

Mahmutaj gjithashtu përmendi edhe shqetësimet e kësaj shoqate.

“Shqetësimet tona janë: ngritja e shpeshtë e çmimit të çimentos, mungesa e arsyetimit përmbajtjesor për këto ngritje, ngritja në mes të sezonit të punës, ngritja pa paralajmërim paraprak dhe në afat shumë të shkurtër kohor”.

Protesta ishte e qetë dhe pa incidente./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Kërkohet të hetohet ngritja e çmimit të çimentos në Kosovë, vendet e origjinës nuk e kanë rritur çmimin!

Published

on

Kërkohet të hetohet ngritja e çmimit të çimentos në Kosovë, vendet e origjinës nuk e kanë rritur çmimin!

Çmimi i një toni beton në Kosovë është rritur për 60 euro, në treg kushton 150 euro

Prodhuesit e betonit në Kosovë i janë drejtuar kryeministrit Albin Kurti me një letër ku i ankohen për ngritjen e çmimit të cementit, si lëndë e parë për prodhimin e betonit.

Ata thonë se çmimet janë të papërballueshme meqë nga janari kanë pësuar rritje të madhe.

“Ndryshimet vetëm në vitin aktual janë të papërballueshme për mbarëvajtjen e procesit të punëve tona si prodhues dhe të gjithë sektorit të ndërtimtarisë, kjo pasi që nga janari që ishte çmimi 90 euro për ton në këtë moment ka arritur deri në 150 euro për ton”, thuhet ndër të tjera në letër.

Gjithashtu, ata kanë thënë se derisa kanë kontrata të mëhershme për furnizim me beton me çmime më të vogla, kjo po iu shkakton humbje, raporton Nacionale.com.

Kërkojmë nga autoriteti i konkurrencës që të hetojë këtë dukuri pasi që sipas informacioneve që kemi ne si tregtarë, fabrikat e cementit në vendet e origjinës nuk e kanë ngritur çmimet, por ngritja e çmimeve është duke ndodhur vetëm në Kosovë”.

“1.2 milionë tonë me ndryshim në çmim prej 60 euro për ton, 72 milionë euro ndryshim që konsiderojmë se i fitojnë prodhuesit e cementit dhe tregtarët e cementit në dëm të prodhuesve të betonit dhe sektorit të ndërtimtarisë. Poashtu, marrë parasysh që kemi kontrata të mëhershme për furnizim me beton me çmime të volitshme, kjo po bëhet e papërballueshme dhe do të na shkaktojë humbje”, thuhet më tutje në letër.

Në fund, ata thonë se nëse nuk ndërmerren masa për këtë çështje nga qeveritarët, do t’iu duhet të ndërpresin aktivitetet e tyre./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending