Connect with us

Infrastrukturë

Prodhuesit e pajisjeve të ndërtimi e ‘izolojnë’ Rusinë

Published

on

Prodhuesit e pajisjeve të ndërtimit po i bashkohen rritjes së kompanive perëndimore që mbyllin operacionet e tyre në Rusi, pas vendimit të saj për të pushtuar Ukrainën fqinje.

Hitachi Construction Machinery, Komatsu dhe JCB kanë njoftuar të gjitha vendimet për të pezulluar operacionet në vend, për momentin.

Hitachi Construction Machinery tha se po mbyllet, por do të vazhdojë të monitorojë zhvillimet në Rusi dhe Ukrainë, me shpresën e një zgjidhjeje paqësore.

Në deklaratën e saj, Hitachi tha, “Prioriteti ynë më i lartë është siguria e palëve tona të interesuara, duke përfshirë punonjësit e grupit tonë dhe familjet e tyre, klientët, tregtarët dhe partnerët e zinxhirit të furnizimit.

“Hitachi Construction Machinery ka marrë vendime për të ndaluar gradualisht prodhimin në Hitachi Construction Machinery Eurasia LLC, selinë e saj rajonale përgjegjëse për prodhimin dhe shitjet në Rusi dhe CIS, dhe të ndalojë eksportet nga Japonia në Rusi deri në njoftimin e mëtejshëm, për shkak të rreziqeve të mundshme që lidhen me biznesi.

“Ne jemi të përkushtuar të marrim vendimet e duhura sa më shumë që të jetë e mundur bazuar në mbledhjen e informacionit dhe komunikimin e ngushtë me bazat tona në mbarë botën.”

Komatsu tha se po pezullonte dërgesat në Rusi për shkak të “ndërprerjes aktuale të zinxhirit të furnizimit dhe pasigurisë së situatës financiare dhe ekonomike”.

Kompania ka ngritur një grup pune emergjence, të kryesuar nga Presidenti dhe CEO i saj Hiroyuki Ogawa, për të mbledhur informacion dhe për të diskutuar çdo masë të ardhshme.

Kompania tha, “Komatsu është thellësisht i shqetësuar për situatën aktuale në Ukrainë dhe po monitoron nga afër zhvillimet. Kompania sinqerisht shpreson që situata të zgjidhet në mënyrë paqësore sa më shpejt të jetë e mundur.”

Në fillim të javës së kaluar, JCB tha se kishte “ndërprerë të gjitha operacionet [në Rusi], duke përfshirë eksportin e makinerive dhe pjesëve rezervë”.

Infrastrukturë

Asfaltohen disa rrugë në Komunën e Prizrenit

Published

on

Në vazhdën e punimeve të shumta infrastrukturore, në rrugë të ndryshme, lagje e fshatra, në Komunën e Prizrenit, të martën kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj vizitoi nga afër punimet që po zhvillohen në rrugën “Rugova” në lagjen mbi spital.

Poashtu, në këtë lagje së shpejti fillon asfaltimi në Rrugën “Norë Kelmendi”, pasi të bëhet nivelizimi i pusetave.

Kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj, këto projekte i konsideroj se janë shumë të rëndësishme për rregullimin e infrastrukturës për banorët e zonës duke e lehtësuar jetën e tyre pas një periudhe të gjatë me vështirësi.

“Gjatë muajit tetor do të punojmë për rregullimin e infrastrukturës në shumë lagje brenda qytetit dhe në segmentet që lidhin të gjitha zonat e Komunës së Prizrenit, në përgjithësi, me ç’rast do të lehtësohet jeta e të gjithëve. Së bashku e ndërtojmë Prizrenin!”, deklaroi kryetari Totaj./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Hapen dy objektet e reja parashkollore në Gjakovë

Published

on

Të martë, u hapën dy objektet e reja parashkollore në kuadër të Institucionit parashkollor “Ganimete Tërbeshi”, njërën në lagjen e Çabratit dhe tjetrën në Novosellë.

“Jemi përkujdesur në detaje që këto ambiente të përmbushin të gjitha kriteret e nevojshme për edukim të duhur për më të vegjlit tanë. Investime si këto do të vazhdojnë edhe më tutje në lagje dhe fshatra të tjera të komunës, për faktin se kërkesat vazhdojnë të jenë të mëdha” u shpreh Kryetari i Komunës, Ardian Gjini.

Continue Reading

Infrastrukturë

Planet e Gjermanisë, të bëhet me central të gjelbër

Published

on

Kompania energjetike me bazë në Gjermani, Lausitz Energie Bergbau AG (LEAG) thuhet se po planifikon të vendosë 7 GW kapacitet të energjisë së rinovueshme në zonat minerare të Luzacias deri në vitin 2030. Kompania shpreson se kjo do të funksionojë duke i dhënë një shtysë të konsiderueshme tranzicionit të energjisë në rajon.

LEAG vlerëson se plani do të përfshijë investime prej më shumë se 10 miliardë euro (9.7 miliardë dollarë amerikanë) përveç krijimit të vendeve të punës në Gjermaninë lindore.

Nisma, me nofkën GigawattFactory, do të kombinojë zgjidhjet e ruajtjes së energjisë, hidrogjenin e gjelbër si dhe termocentralet e erës dhe diellore për të vënë në dispozicion energjinë miqësore me mjedisin në rajonin e Gjermanisë Lindore.

Parqet fotovoltaike (PV) dhe me erë do të ndërtohen në zonat pas minierave të LEAG në bashkëpunim me partnerin dhe zhvilluesin e projektit EP New Energies GmbH (EPNE).

Drejtori menaxhues i EPNE, Dominique Guillou, komentoi se Fabrika Gigawatt me një kapacitet prej 7 GW dhe potenciali i mëtejshëm përtej 2030-ës janë një moment historik në tranzicionin gjerman të energjisë dhe do të avancojë ndjeshëm ndryshimin strukturor në zonat e minierave të hapura të Luzacias./Media Ndëtimi.

Continue Reading

Trending