Connect with us

Infrastrukturë

Pritet rritje rekorde e industrisë së ndërtimit në Australi

Published

on

Sipas një raporti të ri nga GlobalData, industria australiane e ndërtimit parashikohet të ketë rritje rekorde prej 4.3% në vitin 2022 dhe një normë trevjeçare rritjeje vjetore prej 2.6%.

Australia mbajti zgjedhjet e përgjithshme në maj, në të cilat u zgjodh një qeveri e re laburiste – pritet që qeveria e re të vazhdojë të investojë në infrastrukturë. Për shembull, Labour është zotuar të sigurojë 374.4 milion dollarë për të filluar blerjen e korridorit dhe punimet e hershme në një lidhje të shpejtë hekurudhore midis Sydney-t dhe Newcastle.

Linja pritet të jetë faza e parë e një linje hekurudhore të mundshme në të ardhmen me shpejtësi të lartë midis Sidneit dhe Brisbanit. Laburistët gjithashtu kanë sinjalizuar synimin e tyre për të mbështetur zhvillimin e qarkut hekurudhor periferik të Melburnit prej 36.7 miliardë dollarësh AUD, duke zotuar 1.6 miliardë dollarë drejt seksionit lindor të projektit prej 21.4 miliardë dollarësh AUD.

“Ndërsa investimi i qeverisë laburiste në infrastrukturën e transportit ende nuk është përshkruar plotësisht, ai pritet të ruajë pjesën më të madhe të investimeve të rëndësishme të parë në sektor në vitet e fundit”, tha Willis Rooney, ekonomist në GlobalData.

“Masat për të trajtuar ndryshimet klimatike luajtën një rol të rëndësishëm në fushatën zgjedhore të laburistëve. Në qendër të strategjisë së klimës së Laburistëve është “Plani i Australisë Fuqizuese”, i cili përshkruan një reduktim gjithëpërfshirës të emetimeve dhe zgjerimin e gjenerimit të burimeve të rinovueshme deri në vitin 2030.

“Mundësitë e rëndësishme brenda Fuqizimit të Australisë për industrinë e ndërtimit përfshijnë politikën prej 15 miliardë dollarësh ‘Ri-lidhja e kombit’, e cila synon të përshpejtojë ndërtimin e infrastrukturës së tensionit të lartë për të akomoduar një rritje të konsiderueshme të planifikuar të energjisë së rinovueshme në shkallë të gjerë.”

Pritet që gjithsej 30,000 prona të reja banesash sociale dhe të përballueshme do të ndërtohen gjatë pesë viteve të ardhshme, të financuara nga kthimet e investimeve nga Fondi i Ardhshëm i Housing Australia 7.5 miliardë dollarë AUD./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Bizneset hoteliere dhe gastronome lirohen nga obligimi ndaj Komunës për shfrytëzimin e hapësirave publike

Published

on

Me vendim të Kryetarit, Perparim Rama, bizneset hoteliere dhe gastronome janë liruar nga obligimi ndaj Komunës për shfrytëzimin e hapësirave publike të kryeqytetit për tremujorin e fundit (prill, maj, qershor).

“U bëjmë thirrje që për tremujorin e ardhshëm (korrik, gusht, shtator), i cili shënon edhe fillimin e pjesës së dytë të sezonës verore, të aplikoni për leje shfrytëzimi në Komunën e Prishtinës, përkatësisht në Drejtorinë e Shërbimeve Publike.”, shkruan në njoftimin e Komunës./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Kanadaja financon skemat e rezistencës së infrastrukturës ndaj klimës

Published

on

Qeveria e Kanadasë ka lënë mënjanë fonde të reja që synojnë mbrojtjen e infrastrukturës nga efektet e ndryshimeve klimatike.

Ministrat njoftuan financimin prej 46.7 milion dollarë CA (30 milion £) për dy skema të rezistencës ndaj klimës: iniciativën për Mjedisin e Ndërtuar elastik ndaj Klimës dhe Programin e Standardeve për Mbështetjen e Rezistencës në Infrastrukturë.

Iniciativa për Mjedisin e Ndërtuar Rezistent ndaj Klimës (CRBE), e financuar nga Infrastructure Canada dhe e udhëhequr nga Këshilli Kombëtar i Kërkimeve të Kanadasë, do të ofrojë njohuri për të përshtatur infrastrukturën publike aty ku është e nevojshme, për të informuar ndryshimet në kodet e ndërtesave dhe infrastrukturës dhe për të krijuar udhëzues, standarde, mjete. , dhe zgjidhje teknike për elasticitetin e klimës. Ajo do të ketë financim prej 35 milion dollarë CA për pesë vjet. Nisma do të përfshijë bashkëpunimin në të gjithë sektorin e ndërtimit, nga projektimi dhe vendimmarrja tek ndërtimi, funksionimi, mirëmbajtja dhe rinovimi.

Programi i Standardeve për Mbështetjen e Rezistencës në Infrastrukturë (SSRIP), i udhëhequr nga Këshilli i Standardeve të Kanadasë, do të marrë fonde të reja prej 11.7 milion $ CA gjatë pesë viteve, për të ofruar standarde dhe udhëzime përkatëse që trajtojnë fushat prioritare si nxehtësia, përmbytjet dhe degradimi i ngricave të përhershme. në veri.

Programi po punon me komunitetet dhe përfituesit për të siguruar që këto projekte standardizimi të promovojnë një qasje të qëndrueshme ndaj përshtatjes ndaj ndryshimeve klimatike, të rrisin qëndrueshmërinë dhe të mbështesin vendimmarrjen e informuar për infrastrukturën dhe ndërtesat në të gjithë Kanadanë.

Infrastructure Canada tha se iniciativat do të ndihmojnë në përmirësimin e qëndrueshmërisë ndaj ndryshimeve klimatike duke informuar projektimin, rinovimin dhe përmirësimin e ndërtesave dhe infrastrukturës në të ardhmen. Mjetet dhe njohuritë teknike të zhvilluara do të ndihmojnë komunitetet të marrin vendime të informuara për klimën dhe do të reduktojnë kostot që lidhen me ndërtimin, funksionimin dhe riparimin, tha ai./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Komogllava e Ferizajt bëhet me infrastrukturë të re

Published

on

Punët në rregullimin e infrastrukturës rrugore po vazhdojnë në fshatin Komogllavë të Ferizajt.

“Pamë nga afër punimet në dy projekte infrastrukturore në fshatin Komogllavë, projektin për asfaltimin e rrugëve të mbetura në këtë fshat si dhe projektin për asfaltimin e rrugës dhe rregullimin e trotuarit në Lagjen Tafaliaj në Komogllavë, investime këto që përveç që rrisin standardin e infrastrukturës rrugore në këtë fshat, gjithashtu lehtësojnë jetën e banorëve, duke i ofruar siguri e infrastrukturën e nevojshme.”, deklaroi kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim Aliu./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending