Connect with us

Infrastrukturë

Prezantohet ngarkuesi i parë me rrota në botë me motor hidrogjeni

Published

on

Në fabrikën e saj në Bischofshofen, Austri, Liebherr së fundmi zbuloi atë që thotë se është ngarkuesi i parë i madh me rrota në botë me një motor hidrogjeni.

Si ngarkuesi me rrota me hidrogjen L 566 H që u demonstrua për herë të parë në përdorim praktik, po ashtu u inaugurua stacioni i parë i mbushjes me hidrogjen në qytein e Salzburgut, që përfaqëson një moment historik të rëndësishëm në përdorimin e hidrogjenit si një burim i qëndrueshëm energjie.

L 566 H nga Liebherr thuhet se është prototipi i parë i ngarkuesit të madh me rrota me një motor hidrogjeni. Liebhherr thotë se, pas studimeve të gjera, kjo teknologji u identifikua si zgjidhja optimale për përdorimin e automjeteve të mëdha që janë të vështira për t’u elektrizuar pa emetim CO2.

Për automjetet më të vogla deri në rreth 15 tonë, zgjidhjet elektrike me bateri janë shpesh të përshtatshme. Megjithatë, situata është e ndryshme me makineritë më të mëdha me një peshë funksionimi deri në 40 tonë dhe kërkesa të larta për energji.

Ngarkuesi me rrota përdor motorë pistoni reciprok me hidrogjen. Këta motorë hidrogjeni prodhohen në fabrikën e motorëve të segmentit të produkteve të Liebherr’s Components në Bulle, Zvicër. Ato mundësojnë jo vetëm emetimin zero të gazeve serrë dhe pothuajse asnjë oksid azoti.

Stacioni i mbushjes së hidrogjenit

Si pjesë e zhvillimit të ngarkuesit me rrota hidrogjeni, Liebherr Bischofshofen hapi stacionin e tij të mbushjes me hidrogjen. Një partner i rëndësishëm strategjik në këtë projekt është Maximator Hydrogen, i cili nuk është vetëm prodhuesi i stacionit të sapohapur të karburantit, por edhe një partner kërkimor i Liebherr. Të dy kompanitë po punojnë në impiantet e lëvizshme të mbushjes në mënyrë që makineritë të mund të furnizohen me karburant direkt në kantieret e ndërtimit.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për kantieret e largëta të ndërtimit dhe makinat që nuk janë shumë të lëvizshme. Një partner tjetër është MPREIS, i cili siguron furnizimin me hidrogjen të gjelbër. Kjo është e rëndësishme sepse vetëm nëpërmjet prodhimit pa emetim – duke përdorur energjinë e erës, hidroelektrike ose diellore – hidrogjeni mund të jetë një burim energjie i qëndrueshëm dhe miqësor ndaj klimës./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

SHBA miratoi programin e qendrës së hidrogjenit prej 12.6 miliardë dollarësh

Published

on

Projektet e ndërtimit me vlerë miliarda po vijnë pasi qeveria federale e SHBA-së dhe një organizatë publike-private njoftuan financimin dhe miratimin e projektit e bëjnë shtetin amerikan të Kalifornisë një “Qendra hidrogjeni”

Aleanca për Sistemet e Energjisë së Hidrogjenit të Pastër të Rinovueshme (ARCHES), koalicioni publik-privat me bazë në Kaliforni, bëri njoftimin në 17 korrik.

ARCHES përfshin katër entitete: Zyrën e Guvernatorit të Kalifornisë për Zhvillimin Ekonomik dhe Biznesin, sistemin e Universitetit të Kalifornisë, Këshillin Shtetëror të Ndërtimit dhe Tregtisë së Ndërtimit të Kalifornisë dhe Institutin e Politikave të Rinovueshme 100.

Së bashku me Departamentin Amerikan të Energjisë, ARCHES nënshkroi një angazhim prej 12.6 miliardë dollarësh për të ndërtuar më shumë se 60 stacione të karburantit me hidrogjen në të gjithë shtetin. Skema e shtrirë do të kalojë gjithashtu termocentralet ekzistuese për të përdorur energjinë e hidrogjenit, si dhe do të zëvendësojë pajisjet me naftë në tre porte kyçe të Kalifornisë.Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Miratohet ligji Ekodizajn, produktet mund të riciklohen lehtësisht

Published

on

Një ligj i BE-së ka hyrë në fuqi që do të mundësojë vendosjen e kërkesave dhe informacionit të projektimit ekologjik për pothuajse të gjitha kategoritë e mallrave fizike që dalin në tregun e BE-së. Rregullorja e re Ekodizajn për Produkte të Qëndrueshme bazohet në Direktivën ekzistuese të Ekodizajnit, e cila aktualisht mbulon vetëm produktet që lidhen me energjinë. Ai synon të përmirësojë ndjeshëm qarkshmërinë, performancën energjetike dhe aspekte të tjera të qëndrueshmërisë mjedisore të produkteve të vendosura në tregun e BE-së.

Ekodizajni ka të bëjë me integrimin e konsideratave mjedisore në të gjitha fazat e zhvillimit të produktit. Është thelbësore, në një botë ku ka një kërkesë kaq të lartë për produkte efikase dhe të qëndrueshme si një mënyrë për të reduktuar konsumin e energjisë dhe burimeve.

BE-ja ka qenë prej kohësh aktive në këtë fushë. Ju mund të njihni etiketën e energjisë që vjen në lavatriçe ose frigorifer, për shembull, të cilën e kemi falë BE-së. Por qëndrueshmëria mjedisore ka të bëjë më shumë sesa thjesht efikasitet energjetik. Me miratimin e rregullores, një produkt i qëndrueshëm do të duhet të shfaqë një ose më shumë nga karakteristikat e mëposhtme:

përdor më pak energji

zgjat më shumë

mund të riparohet lehtësisht

pjesët mund të çmontohen lehtësisht dhe të vihen në përdorim të mëtejshëm

përmban më pak substanca shqetësuese

mund të riciklohen lehtësisht

përmban më shumë përmbajtje të riciklueshme

ka një gjurmë më të ulët të karbonit dhe mjedisit gjatë ciklit të saj jetësor

Rregullorja gjithashtu prezanton masa për të ndaluar shkatërrimin e tekstileve dhe këpucëve të pashitura dhe hap një rrugë për të shtrirë ndalime të ngjashme në sektorë të tjerë, nëse provat tregojnë se ato janë të nevojshme. Kompanive gjithashtu do t’u kërkohet të zbulojnë publikisht në faqet e tyre të internetit informacionin vjetor, si numrin dhe peshën e produkteve që kanë hedhur poshtë, si dhe arsyet për ta bërë këtë. Së fundi, ai gjithashtu mundëson kriteret e detyrueshme të Prokurimit Publik të Gjelbër për të shpenzuar fondet publike në një drejtim më të qëndrueshëm. Autoritetet publike në BE në fakt shpenzojnë rreth 1.8 trilion euro për blerjen e punëve, mallrave dhe shërbimeve.

Me këtë ligj të ri, BE-ja synon të ndërtojë historikun e saj të gjatë për ofrimin e përfitimeve për bizneset, konsumatorët dhe mjedisin. Në fund të fundit, vetëm në vitin 2021, ndikimi i masave aktuale të ekodizajnit, që mbulojnë 31 grupe produktesh, kurseu 120 miliardë euro në shpenzimet e energjisë për konsumatorët e BE-së dhe çoi në një konsum vjetor 10% më të ulët të energjisë nga produktet në fushë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Rreth 300 mijë tifozë në hapjen e Lojërave Olimpike në Paris

Published

on

Për herë të parë në histori, ceremonia hapëse e Lojërave Olimpike do të mbahet në lumë. Lumi Sena në Paris do të jetë skena e këtij eventi madhështor, ku pritet të marrin pjesë rreth 300 mijë tifozë.

Kjo ceremoni unike do të jetë një spektakël i papërsëritshëm, duke shënuar një fillim të jashtëzakonshëm për Lojërat Olimpike Paris 2024.

Ceremonia hapëse, e cila do të mbahet më 26 korrik, do të përfshijë një parade madhështore nëpër lumë, me sportistë që lundrojnë përgjatë Senës në anije të zbukuruara.

Parakalimi i sportistëve do të nisë nga ura Austerlitz dhe do të përshkojë 6 kilometra, duke kaluar pranë disa prej monumenteve më të famshme të Parisit, si Kopshti i Bimëve, Invalides, Pallati i Madh dhe Kulla Eifel, për të përfunduar te Trocadéro ku do të mbahet finalja e ceremonisë.

E pjesë e këtij parakalimi do të jenë edhe sportistët e ekipit olimpik të Kosovës, të cilët me krenari do të prezantohen me flamurin shtetëror.

Për ata që nuk do të kenë mundësinë të jenë të pranishëm fizikisht në Paris, ceremonia hapëse dhe një maratonë e tranmetimeve të garave olimpike ju pret në ekranin e Radiotelevizionit të Kosovës./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending