Ndërtim

Piramida e re në Paris gjithnjë e më afër përfundimit

Published

on

Projekti për ndërtimin e godinës së tretë më të lartë në kryeqytetin francez po hyn më në fund në fazën funksionale.

Projekti, i nënshkruar nga Herzog & de Meuron, i ndërtesës së tretë më të lartë në kryeqytetin francez po hyn më në fund në fazën operacionale. Grupi Unibail-Rodamco-Westfield (URW) në fakt i ka caktuar kontraktorit belg Besix ndërtimin e rrokaqiellit piramidal 180 metra të lartë prej 700 milionë eurosh, i cili do të ngrihet, deri në vitin 2026, në zonën e Porte de Versailles, në zemra e ekspozitave Parc des në Paris.

Piramida e xhamit me një bazë trapezoidale dhe e shtrirë mbi 48 kate nuk do të kalojë lartësinë 324 metra të Kullës Eifel, por me të do të konkurrojë për horizontin e kryeqytetit francez. Do të jetë gjithashtu ndërtesa e parë kaq e lartë, pas kullës Montparnasse (210 m), që do të ndërtohet në qendër të Parisit.

Projekti Tour Triangle u konceptua në vitin 2008 në një përpjekje nga ish-kryebashkiaku i Parisit Bertrand Delanoë për të ndihmuar kryeqytetin francez të konkurrojë ‘arkitekturisht’ me kullat më inovative në Londër dhe metropolet e tjera. Ndërtimi i tij, i cili është në diskutim që prej vitit 2008 për shkak të mosmarrëveshjeve për lartësinë e tepërt, u dha dritën jeshile nga gjykata administrative e Parisit vetëm pak ditë më parë dhe do të nisë në fund të vitit për të përfunduar në vitin 2026.

Forma trapezoidale e ndërtesës krijohet nga rrotullimi i akseve veriore dhe jugore në pjesën drejtkëndore. Vëllimi merr parasysh ndikimin e një ndërtese të lartë në rrethinën e saj dhe forma e saj trekëndore redukton hijet në ndërtesat e banimit ngjitur. Fasada do të jetë e thjeshtë dhe në formë kristali për ta bërë objektin të perceptueshëm në mënyra të ndryshme.

Kur të përfundojë, rrokaqiell do të strehojë në 41 katet e tij të zyrave, një qendër konferencash, një qendër Wellness, një qendër kulturore, një çerdhe, një hotel luksoz me 120 dhoma dhe një restorant panoramik./Media Ndërtimi.

Trending

Exit mobile version