Connect with us

Prokurim Publik

Për mirëmbajtjen e ashensorëve QKUK jep tender 200 mijë euro

Published

on

Qendra Klinike Universitare e Kosovës ka nënshkruar të hënën një kontratë në vlerë rreth 190 mijë euro, raporton “Front Online”.

Ky institucion ka shpërblyer me tender kompaninë “Ejona”, e cila do të ketë përgjegjësinë të mirëmbajë dhe servisojë ashensorët e klinikave të kësaj qendre për tri vjetët e ardhshme.

Aminin për disponueshmerinë e këtyre mjeteve e ka dhënë drejtori i SHSKUK-së, Valbon Krasniqi.

Megjithatë shuma mund të mos harxhohet e gjitha. Kjo, meqë kontrata është publike kornizë, që nënkupton se QKUK paguan vetëm në ato raste kur kompania i duhet për të kryer punë.

Në procesverbalin e hapjes, të cilin e ka siguruar “Front Online”, dokumentohet se biznesi “Ejona” ishte i vetmi që ofertoi.

Operatori konkurroi në këtë aktivitet të prokurimit me një çmim prej 186 e 232 mijë eurove. Dalloi tepër pak me vlerën e parashikuar nga autoriteti kontraktues, QKUK, që ishte 186 mijë e 840 euro.

“Ejona” do të jetë përgjegjëse për 45 ashensorët të cilët janë të vendosur brenda Klinikave të QKUK-së./Media Ndërtimi.

Prokurim Publik

Hapet tenderi për ndërtimin e 6 çerdheve të reja në Kosovë

Published

on

Gjashtë çerdhe të reja në komunat Prishtinë, Podujevë, Gjilan, Viti, Deçan, Gjakovë.

Me qëllim të realizimit të prioritetit qeveritar për zgjerimin e infrastrukturës për edukimin parashkollor, Ministria e Arsimit konform legjislacionit në fuqi, ka hapur tenderin me datë 23 maj 2022 për ndërtimin e gjashtë çerdheve, me projekte tipike me dizajn të njëjtë sipas normave dhe standardeve për këtë nivel.

MAShTi ka publikuar edhe tenderin për projektim të çerdhes së shtatë në Fushë Kosovë, ndërsa po punojmë edhe në adoptimin e objekteve shkollore për këtë qëllim, aty ku ka hapësirë.

Tashmë është publikuar tenderi për renovimin dhe funksionalizimin e objektit shkollor në kopsht për fëmijë në Junik, ndërsa tri të tjera në Ferizaj, Malishevë dhe Kaçanik janë në procedura të përgatitjes së projekteve.

Do të vazhdojmë të zgjarojmë hapësirën, derisa të sigurohemi që secili fëmijë në Kosovë të ketë qasje në këto institicione të rëndësishme për zhvillimin në fëmijërinë e hershme./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Prokurim Publik

Nafta ruse e Lukoil shpallet fitues në tenderin e Qeverisë në Kosovë

Published

on

Në kohën kur tërë bota perëndimore është mobilizuar që t’ia mbyllë dyert produkteve me origjinë ruse, Qeveria e Albin Kurtit ka bërë të kundërtën. Ka shpërblyer me 70 mijë euro një kompani vendore që furnizohet me naftë nga Rusia. Gazeta Insajderi sjell detajet.

Ministria që është përfshirë në këtë skandal është ajo që drejtohet nga Xhelal Sveçla, ministria e Punëve të Brendshme.

Kjo ministri ka shpallur fitues në tenderin për “Furnizimi me vaj, antifriz dhe glykol për ndërtesat Qeveritare dhe Pallatin e Drejtësisë”, një kompani private të Kosovës e cila furnizohet me naftë nga kompania ruse “Lukoil”.

Zyrtarët e prokurimit të kësaj ministrie janë vënë në dijeni për këtë skandal nga një operator ekonomik që ishte pjesë e tenderit.

Kompania që humbi tenderin ka njoftuar zyrtarisht zyrën e prokurimit të MPB-së për faktin që kompania ruse “Lukoil”, është e sanksionuar nga autoritetet kosovare dhe se në të kaluarën përjashtoheshin nga tenderët publik kompanitë që bashkëpunon me këtë firmë ruse të naftës.

Zyrtarët e MPB-së kanë shpërfillur këtë njoftim. Kanë proceduar tutje me shpalljen fitues të tenderit kompaninë “Inter Trading”, që furnizohet nga Lukoil.

E shpërfillur nga MPB-ja e Sveçlës, kompania që ka humbur tenderin ka dorëzuar ankesë në Organin Shqyrtues të Prokurimit.

Kjo ministri ka shpallur fitues në tenderin për “Furnizimi me vaj, antifriz dhe glykol për ndërtesat Qeveritare dhe Pallatin e Drejtësisë”, një kompani private të Kosovës e cila furnizohet me naftë nga kompania ruse “Lukoil”.

Zyrtarët e prokurimit të kësaj ministrie janë vënë në dijeni për këtë skandal nga një operator ekonomik që ishte pjesë e tenderit.

Kompania që humbi tenderin ka njoftuar zyrtarisht zyrën e prokurimit të MPB-së për faktin që kompania ruse “Lukoil”, është e sanksionuar nga autoritetet kosovare dhe se në të kaluarën përjashtoheshin nga tenderët publik kompanitë që bashkëpunon me këtë firmë ruse të naftës.

Zyrtarët e MPB-së kanë shpërfillur këtë njoftim. Kanë proceduar tutje me shpalljen fitues të tenderit kompaninë “Inter Trading”, që furnizohet nga Lukoil.

E shpërfillur nga MPB-ja e Sveçlës, kompania që ka humbur tenderin ka dorëzuar ankesë në Organin Shqyrtues të Prokurimit./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Prokurim Publik

Komuna e Prishtinës shpërblen me tender njëburimor afër 90 mijë € kompaninë e sigurimeve

Published

on

Komuna e Prishtinës ka shpërblyer me tender në vlerë 84 mijë euroshe kompaninë “Roja e Nderit”.

E para e përzgjodhi të dytën si fituese përmes procedurës të negociuar pa publikim të njoftimit për kontratë, raporton “Front Online”.

Kompania “Roja e Nderit” u rekomandua për kontratë më datën 16 maj e gjithçka u finalizua dy ditë më pas, më 18 maj.

Ajo do të përkujdeset për dy muaj për sigurinë fizike te të gjitha objekteve komunale prishtinase.

“Roja e Nderit” është një kompani e themeluar në vitin 2006.

Ajo figuron se merret me rojtari, meqë në Agjencinë e Regjistrimit të Bizneseve i ka deklaruar si primare aktivitetet e rendit dhe të sigurisë publike.

Kjo nuk është hera e parë që biznesi “Roja e Nderit” shpërblehet me tender nga komuna e Prishtinës.

Ndryshe, tenderët njëburimor si ky kufizojnë konkurrencën, teksa rrisin mundësinë për çmime më të larta./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending