Connect with us

Infrastrukturë

Panairi i Tregtisë ‘Dizajni i Shanghait’ shtyhet për në tetor

Published

on

Panairi i Tregtisë Design Shanghai ka riplanifikuar ngjarjen e këtij viti pasi qyteti është në mbyllje pas një shpërthimi të koronavirusit.

Panairi do të të zhvillohet nga 13 deri më 15 tetor.

Fillimisht i planifikuar të mbahet nga 9 deri më 12 qershor, panairi i dizajnit është zhvendosur në vjeshtë pasi Kina vazhdon të ndjejë ndikimin e pandemisë së vazhdueshme të koronavirusit, me Shangain aktualisht nën izolim.

Shtyrja për shkak të “sfidave dhe kufizimeve” në Shangai

Vendimi për të shtyrë shfaqjen u mor “në përgjigje të këshillave të fundit të qeverisë dhe sfidave dhe kufizimeve ndaj ngjarjeve në Shangai gjatë shpërthimit aktual të Covid 19”, tha organizata.

“Ky vendim bazohet në këshilla dhe informacione nga qeveria dhe autoritetet lokale në Kinë dhe në konsultim me partnerët, vendin dhe ekipin e shfaqjes në Kinë dhe ndërkombëtarisht.”

Shfaqja e tetorit do të zhvillohet në të njëjtin vend si në qershor, në Shanghai World Expo & Convention Center. Detajet dhe përditësimet e programit së bashku me iniciativat dixhitale shoqëruese do të publikohen së shpejti.

Bllokimi i vazhdueshëm në Kinë vazhdon të ndikojë në industrinë e dizajnit

Shanghai, qyteti më i madh i Kinës, ka qenë në mbyllje që nga 28 marsi. Qytete të tjera, përfshirë Shenzhen, janë gjithashtu nën izolim pasi varianti omicron Covid-19 është përhapur në pjesën më të madhe të Kinës.

Bllokimi ka pasur një ndikim te arkitektët dhe projektuesit në vend, me projekte të pezulluara dhe biznese që mbyllen ose kalojnë në punë në distancë./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Komuna e Gjakovës hap afatin për konsultime publike të Hartës Zonale

Published

on

Komuna e Gjakovës, përkatësisht drejtoria për Urbanizëm dhe Mbrojtje të Mjedisit, duke filluar nga data 23 maj 2022 deri me datën 21 qershor 2022, shpallë të hapur afatin për konsultime dhe sugjerime publike ne lidhje me draftin e Vlerësimit Strategjik Mjedisor për Hartën Zonale Komunale.

Ndërsa, me datë 10 qershor, e premte, me fillim prej orës 13:30, në Sallën e Kuvendit Komunal, në objektin e ish- Bankosit, mban Konsultim Fizik me Publikun./Media Ndërtimi.

Draftin e këtij dokumenti, mund ta gjeni në ueb faqen e komunës së Gjakovës, në linkun e më poshtëm:

https://kk.rks-gov.net/…/Draft-i-Vleresimit-Strategjik…

Continue Reading

Infrastrukturë

Asfaltohet njëri segment i “Muharrem Fejza”, nuk përdoret rrjeta për të ruajtur rrugën nga gropat  

Published

on

Që nga orët e hershme të mëngjesit të së premtes ka nisur të asfaltohet njëri segment i rrugës “Muharrem Fejza” duke përfshirë rrugët lidhëse prej rrethrrotullimit të rrugës “B” në drejtim të lagjes Mati përkatësisht deri te rruga “Ibrahim Oruçi”.

Drejtoria e Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave-KK Prishtina njoftoi se të premten më 20 maj do të asfaltohen hyrjet në rrugët lidhëse dhe rruga “Muharrem Fejza” nuk do të mbyllet këtë ditë për qarkullim.

Qarkullimi në këtë rrugë do të mbyllet për dy ditë:

E premte, 20 maj 2022, prej orës  06:00-18:00.

E shtunë, 21 maj 2022, prej orës  08:00-18:00.

“Kërkojmë nga banorët e lagjes që automjetet mos tii parkojnë në parkingun paralel me shiritat qarkullues të rrugës dhe as në trotuare për arsye se pengojnë realizimin e punimeve dhe automjetet mund të dëmtohen gjatë spërkatjes me emulsion.”, shkruan në njoftimin e Komunës së Prishtinës.

Mirëpo, gjatë punimeve të shtrirjes finale të asfaltimit nuk është përdor rrjeta në mënyrë që kjo rrugë t’i përballoj krijimit të gropave.

Ndryshe nga Komunat, Ministria e Infrastrukturës ka premtuar se do shtoj cilësinë e punimeve gjatë asfaltimit të rrugëve, duke përdorur kështu produkte të reja dhe efektive.

“Sanimet më nuk do të bëhen si në të kaluarën, por do të përdoren rrjeta, para se të shtrohet shtresa e asfaltit.”, kishte deklaruar zv.ministri i Infrastukturës Hysen Durmishi.

“Prej projektit në projekt vazhdojmë të punojmë për një Prishtinë sa më funksionale dhe praktike.”, është ky zotimi i Drejtorisë së Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave të Komunës së Prishtinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Nënshkruhet marrëveshja për fasadimin e Soliterave në Ulpianë

Published

on

Lajm fantastik për banorët e lagjes “Ulpiana” e ka cilësuar  kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, marrëveshjen ku do të fasadohen ndërtesat ikonike në kryeqytet.

“Nënshkruam “Marrëveshjen e Bashkëfinancimit” me Millennium Foundation Kosovo për rinovimin dhe përmirësimin e furnizimit me energji të ripërtërishme në Ndërtesat Shumëbanesore, të njohura për qytetarët si ‘Soliterët e Ulpianës’.”, deklaroi Rama.

Renovimi është projekt i përbashkët i Komunës së Prishtinës me Bankën Botërore dhe fondet e Korporata e Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC), si një nga shtatë komunat që është përzgjedhur për renovimin e objekteve të vjetra.

Komuna e Prishtinë për një projekt të tillë nuk ka organizuar paraparakitsh asnjë debat publik në të cilën do të mund të shprehshin mendimet për sa i përket këtij renovim në ndërtesat ikonike të Prishtinës./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending