Connect with us

Aktuale

Njihuni me të drejtat tuaja të pasagjerëve në BE përpara se të udhëtoni

Published

on

Valixhet e mbushura dhe gati për të shkuar? Për ata prej jush që nisen së shpejti në një pushim veror, shpresojmë që planet tuaja të udhëtimit të mos shkojnë keq, por nëse duhet, duhet të dini se rregullat e udhëtimit të BE-së mbulojnë pasagjerët në një sërë mundësish. Pavarësisht nëse fluturimi juaj anulohet, treni juaj vonohet ose bagazhi juaj humbet në anijen tuaj të lundrimit, ju keni të drejtë të bëni një kërkesë sipas të drejtave të pasagjerëve në mbarë BE-në.

Ajo që keni të drejtë nëse keni nevojë të bëni një kërkesë do të ndryshojë nga lloji i transportit që përdorni (ajror, hekurudhor, autobus/trainer ose varkë) dhe nëse udhëtoni brenda, jashtë ose brenda BE-së.  Megjithatë, në shumicën e rasteve, ekziston një procedurë standarde që duhet ndjekur nëse keni nevojë të bëni një pretendim për një vonesë, anulim ose probleme me bagazhin.

Së pari, kontaktoni kompaninë e udhëtimit nga e cila keni blerë biletën tuaj, duke përdorur formularin e ankesës që ata ofrojnë. Nëse nuk merrni një përgjigje nga kompania brenda 1 deri në 3 muaj në varësi të llojit të transportit të zgjedhur, ose nëse nuk jeni të kënaqur me përgjigjen, mund të bëni një ankesë pranë autoritetit kombëtar përkatës në vendin ku problemi ndodhi. Mund të kontaktoni gjithmonë Qendrën tuaj Evropiane të Konsumatorit për ndihmë dhe këshilla për problemet që lidhen me të drejtat e pasagjerëve gjithashtu.

Nëse ende hasni probleme me kërkesën tuaj, mund të përpiqeni gjithashtu të zgjidhni mosmarrëveshjen tuaj duke përdorur procedurat jashtë gjykatës – ose një subjekt për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve alternative. Nëse e keni blerë biletën tuaj në internet, mund të paraqisni ankesën tuaj përmes platformës së Zgjidhjes së Mosmarrëveshjeve në internet.

Këto 2 forma të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve janë në dispozicion vetëm për banorët e BE-së. Nëse keni aftësi të kufizuara ose lëvizshmëri të reduktuar, ju keni të drejtën të qaseni në udhëtimin me avion, tren, autobus, autobus ose varkë si kushdo tjetër dhe të drejtën për ndihmë falas në terminale dhe automjete në bord./Media Ndërtimi

Aktuale

Si të bëheni arkitekt në Inteligjencën Artificiale?

Published

on

Inteligjenca artificiale është larg të qenit një koncept i huaj dhe i ri. Arkitektët kanë eksploruar AI që nga vitet 1960, duke u thelluar në koncepte të tilla si shkrimi, arkitektura parametrike, algoritmet evolucionare, automata celulare, fraktale dhe sistemet L. Skriptimi është i ngjashëm me krijimin e një ekuacioni që gjeneron rezultate të projektimit në vend të vlerave numerike.

Në arkitekturë, një arkitekt i AI është përgjegjës për zhvillimin e skripteve, studimin e algoritmeve, sigurimin që rezultatet e projektimit plotësojnë nevojat e projektit dhe krijimin e algoritmeve kur është e nevojshme. Me fjalë të thjeshta, AI Architects janë projektues që ndërtojnë sisteme të inteligjencës artificiale për të zgjidhur problemet. Kompanitë në ditët e sotme varen nga arkitektura gjeneruese dhe mjetet e AI për të përfunduar projektet e tyre komplekse; Këtu nevojiten arkitektë të AI që kanë një kuptim të qartë në teknologjinë e informacionit dhe inteligjencën artificiale për të kontrolluar zgjidhjet e AI brenda organizatës duke siguruar që projekti të funksionojë pa probleme.

Roli i përgjithshëm i AI Architects është të përmirësojë operacionet e biznesit duke hartuar plane të detajuara për sistemet e AI, duke bashkëpunuar me anëtarët e ekipit si inxhinierë dhe shkencëtarë kompjuterikë për të siguruar një proces të qetë dhe për të mbikëqyrur zbatimin duke siguruar që zgjidhjet e AI që ata ofrojnë janë në përputhje me projekti duhet të prodhojë rezultate të sakta dhe të dobishme.

Është e rëndësishme të pranohet se inteligjenca artificiale nuk mund të zëvendësojë kurrë intuitën dhe ndjeshmërinë njerëzore në arkitekturë. Gjithmonë mbani mend se ju e kontrolloni mjetin, jo anasjelltas. Prandaj, është e nevojshme të shfrytëzojmë përparimet e vazhdueshme në teknologji, e cila ka qenë e vazhdueshme për 70 vitet e fundit, në dobinë tonë duke krijuar asistentë robotikë që na ndihmojnë të arrijmë të pamundurën duke ndikuar pozitivisht në mjedis, i cili ka nevojë të dëshpëruar për t’u marrë në konsideratë. dhe kujdesi./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Rritja e kërkesës për rrymë do t’i mbajë gjallë termocentralet me thëngjill

Published

on

Kërkesa për rrymë në botë është duke shënuar rritjen më të shpejtë në gati 20 vjet, për shkak të përdorimit të kondicionerëve, si pasojë e rritjes së temperaturave, ka thënë Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë, në një raport të publikuar të premten.

Sipas gjetjeve, ky trend, që pritet të vazhdojë edhe më 2025, nënkupton vazhdimësinë e përdorimit të energjisë me thëngjill, ndonëse do të rriten kapacitetet e energjisë së ripërtrishme.Shumë vende në botë janë duke regjistruar temperature rekorde dhe valë të të nxehtit, shkruan Radio Evropa e Lirë.

Rritja e konsumit global të energjisë pritet të shkojë në gati 4 për qind më 2024 – më e madhja prej vitit 2007.

Rritje e njëjtë është parashikuar edhe për vitin 2025, në krahasim me 2.5 për qind të rritjes së kërkesës më 2023.India pritet të jetë lidere në këtë aspekt, e pasuar nga Kina.Në gjetjet e raportit është përmendur që në këtë periudhë do të rriten edhe kapacitetet për energji të ripërtrishme dhe që kjo energji të tejkalojë atë me thëngjill më 2025.

Megjithatë, mënyrat për prodhim të energjisë që shkaktojnë më shumë ndotje, siç është ajo me thëngjill, do të vazhdojnë të jenë të qëndrueshme, sidomos në Kinë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Pas freskimit të motit, shfuqizohet ndalimi i qarkullimit të kamionëve mbi 7.5T

Published

on

Zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi, ka njoftuar se është shfuqizuar vendimi i datës 13 korrik 2024, për ndalimin e qarkullimit në Autoudhë, Rrugë Nacionale dhe Rajonale të automjeteve për transportin e mallrave me peshë më të madhe se 7.5T, shkruan Ekonomia Online.

“Duke marrë parasysh parashikimin e motit nga Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, sipas të cilit parashihen rënie të ndjeshme të temperaturave ditëve në vijim, kemi marrë vendim për shfuqizimin e vendimit të datës 13 korrik 2024, për ndalimin e qarkullimit në Autoudhë, Rrugë Nacionale dhe Rajonale të automjeteve për transportin e mallrave me peshë më të madhe se 7.5T”, ka njoftuar Durmishi.

“Faleminderit për mirëkuptimin tuaj gjatë këtyre ditëve me temperatura të larta”, ka shkruar ai./Media Ndërtimi

 

Continue Reading

Trending