Connect with us

Dizajn

Në Londër ndërtohet një pavijon gjigant në formë gjysmë hëne nga druri

Published

on

Studioja e arkitekturës Unknown Works ka projektuar The Armadillo, një pavijon në formë gjysmë hëne, i ndërtuar nga harqe druri, i cili shfaqet si pjesë e Festivalit të Arkitekturës në Londër.

Panelet janë bërë nga druri eukalipt, i cili sipas prodhuesit Xilonor është shumë i qëndrueshëm dhe i papërshkueshëm nga uji dhe nuk është përdorur më parë për struktura të jashtme në MB.

“Ne vendosëm të skalitnim tipologji të reja nga ky material, duke krijuar forma novatore CLT dhe sisteme pioniere të fiksimit të çmontueshëm”, tha drejtori i Unknown Works Ben Hayes për Dezeen.

Pasi të përfundojë Festivali i Arkitekturës në Londër, pavijoni do të zhvendoset në Houghton Estate për të qenë pjesë e Festivalit të Muzikës dhe Arteve Houghton në Norfolk.

“Armadillo, i pari i këtij lloji, qëndron si një eksperiment i gjallë në festivalin Houghton Arts & Music, ku do të vëzhgohet gjatë viteve në vijim”, përfundoi Hayes.

Armadillo ishte një bashkëpunim midis Unknown Works, Xilonor, ConstruktCLT dhe Houghton Music & Arts Festival me mbështetjen e Studio Allen, Rothoblaas, ARUP, Charcoalblue, Klimstar dhe Rubio Monocoat.

Modele të tjera të fundit të CLT përfshijnë një teatër kube brenda një muzeu suedez dhe një shtëpi të lëvizshme në Barcelonë./Media Ndërtimi

Dizajn

Finesë arkitektonike: Roli i lavamanëve luksoz të kuzhinës në shtëpitë moderne

Published

on

Kuzhinat janë bërë thuajse zemra e shtëpive moderne dhe çdo detaj ka një rëndësi të jashtëzakonshme. Mes këtyre detajeve, lavamanët luksoz të kuzhinës shkëlqejnë si deklarata stili dhe nevoja funksionale mes elegancës dhe prakticitetit. Kjo ruan të gjithë pamjen e gjërave në një dhomë.

Evolucioni i lavamanit të kuzhinës

Lavamani i kuzhinës i viteve të kaluara sigurisht që ka ndryshuar. Nga një kohë kur ishte thjesht funksionale, ajo është transformuar për t’u bërë një nga elementët më të kërkuar në dizajnin e kuzhinës sot. Kjo rritje në zinxhirin e vlerës pasqyron qëndrimet në zhvillim në lidhje me dekorimin e shtëpisë dhe rëndësinë në rritje të kuzhinës si një qendër sociale.

Jo shumë kohë më parë, lavamani ishte thjesht një legen funksional për larjen e enëve. Sot, është një element i zgjedhur me kujdes për t’u përshtatur me tavanet, dollapët dhe pajisjet. Është një pararojë se si kuzhina po evoluon në një shprehje të stilit personal, ashtu si pjesa tjetër e shtëpisë.

Si të zgjidhni një lavaman luksoz

Lavamanët luksoz vijnë në gamë çmimesh shumë të ndryshme, kështu që është e rëndësishme të gjesh një ekuilibër midis dëshirës dhe nevojës së një lloji të veçantë lavaman.

Konfigurimi i kuzhinës

Madhësia dhe forma e kuzhinës do të ndikojnë gjithashtu në zgjedhjen e lavamanit nga pronari i shtëpisë. Një lavaman i madh shtëpie në fermë do të pushtonte një hapësirë të vogël, ndërsa një lavaman i vogël bari mund të duket i pavend në një kuzhinë të madhe.

Modelet e Përdorimit

Mënyra se si përdoret kuzhina duhet të drejtojë zgjedhjen e lavamanit. Një familje që gatuan shumë mund të dëshirojë një lavaman të thellë me shumë legen; një familje kuzhinierësh të rastësishëm mund të preferojë një të thjeshtë.

Kërkesat e Mirëmbajtjes

Disa materiale dhe disa përfundime kërkojnë shumë më tepër mirëmbajtje se të tjerët. Është e rëndësishme të përcaktohet sasia e kohës dhe yndyrës së bërrylit që mund t’i kushtohet mirëmbajtjes së lavamanit.

Planet afatgjata

Nëse një rimodelim i kuzhinës nuk është në të ardhmen e afërt, mund të jetë me vlerë të investoni në një lavaman të nivelit të lartë për vitet në vijim.

Lavamanët luksoz të kuzhinës hyjnë në listën në rritje të nevojave moderne të nevojshme në modelet e sotme të shtëpive. Ata përshtaten me hijeshi me funksionalitetin dhe estetikën për të rritur vlerat praktike  të kuzhinës. Duke zgjedhur lavamanin e duhur, pronarët mund të krijojnë hapësirë që e bën efikasitetin të jashtëzakonshëm dhe është një reflektim i vërtetë i stilit personal. Me kuzhinat që vazhdojnë të zhvillohen si zemra e shtëpisë, roli që do të luajnë këto pajisje të nivelit të lartë do të bëhet shumë i rëndësishëm./Media Ndërimi

Continue Reading

Dizajn

Festival ngjyrash pranë Stacionit të Trenave në Prishtinë

Published

on

Prishtina ishte mikpritëse e edicionit të 8-të të festivalit ndërkombëtar “Meeting of Styles”.

Me artin e tyre, rreth 130 artistë të grafitit përçuan mesazhe nën tematikën “Educate to Elevate”, ndërsa u dhanë ngjyra rreth 2.800 metrave katrorë mure të kryeqytetit, shkruan Radio Evropa e Lirë.

Festivali i artit të rrugëve sivjet u mbajt nga data 28 deri më 30 qershor në hapësirat pranë Stacionit të Trenave.

Continue Reading

Dizajn

Investimi në mirëqenie: Hapësirat e punës nxisin produktivitetin dhe fitimin!

Published

on

Përtej estetikës, dizajni i vendeve tona të punës ndikon drejtpërdrejt në shëndetin tonë. Studimet zbulojnë një lidhje të qartë midis cilësisë së dobët të dritës dhe aksesit të kufizuar në pamjet natyrore me rritjen e lejes së sëmurë.

Politikat pa duhan kanë qenë dukshëm efektive, duke ulur prevalencën e pirjes së duhanit me 3.8% dhe duke ulur konsumin e duhanit me 3.1 cigare të konsiderueshme në ditë për duhanpirësit e vazhdueshëm.

Vendet e punës ose mund të mbështesin mirëqenien ose të jenë të dëmshme për të. Dizajni i ndërgjegjshëm i zyrës mund të përziejë aspekte të shëndetit në hapësira për të kultivuar mirëqenien fizike, mendore dhe sociale.

Me një njohje më të madhe të sinergjisë midis dizajnit të vendit të punës dhe mirëqenies së punonjësve, organizatat po përfshijnë praktika të projektimit me qendër shëndetin për të promovuar një fuqi punëtore të angazhuar dhe produktive. Strategjia e vendit të punës e orientuar drejt mirëqenies së banorëve përfiton punëtorët individualë duke kontribuar në suksesin e përgjithshëm të organizatës.

Dizajni i zyrës me qendër shëndetin kontribuon në kursimin afatgjatë të kostos dhe zbutjen e rrezikut për kompanitë. Studimet tregojnë një lidhje të qartë midis cilësisë së dobët të ajrit, ndriçimit të pamjaftueshëm dhe mungesës së punonjësve. Anasjelltas, dizajni me në qendër shëndetin përkthehet në më pak ditë sëmundjeje, kosto të reduktuara të kujdesit shëndetësor dhe një fuqi punëtore më produktive.

Kjo përkthehet në kursime afatgjata të kostos dhe zbutje të rrezikut për kompanitë. Përfitimet shtrihen përtej kursimeve të menjëhershme. Vendet e shëndetshme të punës ndihmojnë gjithashtu kompanitë të përmbushin standardet e pajtueshmërisë dhe të shmangin çështjet e mundshme ligjore. Investimi në mirëqenien e punonjësve nuk është thjesht një iniciativë për t’u ndjerë mirë, por është një vendim strategjik biznesi me një ndikim dukshëm pozitiv në performancën financiare dhe qëndrueshmërinë afatgjatë organizative./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending