Connect with us

Aktuale

Ndërtimi i Mjekësisë Familjare në Ferizaj bllokohet në Prokurim, 140 tender në rrezik për t’u pezulluar

Published

on

Në kohën kur Organi Shqyrtues i Prokurimit është pa bord deri më datë 16.08.2021 ankesa në nivel lokal janë deponuar gjithsej 141 ankesa (kundër komunave).

Pas dorëzimit të ankesave në OSHP, sipas procedurës tenderët duhet të pezullohen deri në një vendim të bordit të OSHP-së.

Kuvendi i Kosovës e ka themeluar një komision i cili do t’i intervistojë dhe vlerësojë kandidatë për bordin e ri dhe më pas do t’i propozojë Kuvendit kandidatët më të suksesshëm.

Kuvendi i Kosovës aktualisht është në pushim dhe pritet të kthehet në seancën vjeshtore vetëm në muajin shtator.

Nga Komuna e Ferizajt kanë bërë të ditur për Kallxo.com se kanë katër projekte që janë të bllokuara në OSHP, përfshirë projektin për ndërtimin e objektit të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare.

“Janë katër projekte të kategorisë mallra dhe shërbime. Një është për shërbime grafike, një ka të bërë më Shtruarja e rrugëve me zhavorr, Ndërtimi i objektit të ri të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Ferizaj, Fizibiliteti për krijimin e parkut – sheshit në oborrin e shkollës Gjon Serreçi duke i trajtuar gjithashtu edhe ndërtimin e parkingjeve nëntokësore”, ka bërë të ditur Asmir Azemi, U.D i Udhëheqës i Zyrës së Prokurimit në këtë komunë.

Bordi i ri i gjykatës së tenderëve pritet që tek në muajin shtator të mund të votohet nga ana e Kuvendit të Kosovës. Nga ana e shoqërisë civile shprehin shqetësimin se mund të përsëritet një situatë e njëjtë sikurse në vitin 2014, kur bordi i ri nuk i kishte trajtuar ankesat.

“Një situatë e tillë ka ndodhur në vitin 2014 ku edhe në atë kohë nuk janë shqyrtuar ankesat dhe kur ka ardhë bordi i ri me një vendim, konkluzion kanë vendosur që të gjitha ankesat nuk i shqyrtojnë me arsyen se ka kaluar afati ligjor”, tha për Agon Hysaj nga organizata “Democracy Plus”, e cila merret me monitorimin e proceseve të prokurimit.

Gjatë vitit 2020, Organi Shqyrtues i Prokurimit gjithsej i ka shqyrtuar 1,184 ankesa të parashtruar nga operatorët ekonomikë kundrejt vendimeve të autoriteteve kontraktuese lidhur me aktivitetet tenderuese. Prej tyre, Paneli Shqyrtues u ka dhënë të drejtë bizneseve në 668 raste: në rivlerësimin janë kthy 605 raste, ndërsa 63 raste janë kthy në ritenderim./ Media Ndërtimi.

Aktuale

Energjia Elektrike pritet të shtrenjtohet sërish

Published

on

Mosekzekutimi i subvencionit prej 100 milionë eurove nga Qeveria e Kosovës para pak muajve tash mund t’i kushtojë Kosovës deri në 5 milionë euro në ditë import, ose mund të sjellë shtrenjtim të energjisë.

Kosovarët prej ditësh po përballen me reduktime të energjisë elektrike. E që të kjo të parandalohej, Zyra e Rregullatorit kishte propozuar një subvencionim prej 100 milion eurosh nga shteti i Kosovës.

Këto mjete qeveria i ndau që të blihet energji më e lirë, por që nuk u ekzekutuan asnjëherë.

Nga KEDS thonë se edhe në rast se kjo ndodhë, tash është vonë.

Viktor Buzhala, zëdhënës në këtë kompani, paralajmëron se Kosova mund të paguajë shifra marramendëse për import të rrymës muajve të dimrit.

Nga Shoqëria Civile thonë se mos ndarja e mjeteve për energjinë nga Qeveria, do të mund t’iu kushtojë kosovarëve me rritje enorme të tarifave të rrymës.

Në këto ditë  vendi ka prodhuar afër 120 mega vat në orë më pak sesa nga kërkesa e konsumatorëve.

Continue Reading

Aktuale

AKP shpalli shitjen e re të aseteve përmes likuidimit nr. 58 

Published

on

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) zyrtarisht ka shpallur shitjen e aseteve përmes likuidimit nr.58. Lista e tenderëve për privatizim me këtë valë të shitjeve përmban 40 asete/njësi atraktive të ndërmarrjeve shoqërore në Republikën e Kosovës, të cilat paraqesin një mundësi të shkëlqyer për zgjerim të biznesit apo iniciativa të reja biznesore në vendin tonë.

Kjo valë e shitjeve me të gjitha asetet e tenderuara është aprovuar në Bordin e Drejtorëve, kurse AKP i ka njoftuar paraprakisht të gjitha Komunat përkatëse se këto asete të ndërmarrjeve shoqërore do të privatizohen dhe ka shpallur njoftimin për tender në faqen e saj të internetit www.pak-ks.org dhe në mediat e shkruara dhe ato elektronike.

Ofertat e mbyllura për njësitë/asetet që janë në shitje përmes shitjes së aseteve me likuidim nr.58 duhet të dorëzohen në “Sallën e konferencave – Hoteli Grand”, në Prishtinë me datën 7 shtator 2022, nga ora 10:00 deri në orën 12:00, të shoqëruara edhe nga depozita e ofertës dhe tarifa për paraqitjen e ofertës, ashtu siç është parashikuar për secilin artikull.

Kurse hapja e ofertave do të bëhet po të njëjtën ditë, duke filluar nga ora 12:30.

Bashkëlidhur (si më poshtë) gjeni shtegun me  listën e aseteve të tenderuara në këtë valë të shitjeve./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Reagon “Prishtina Parking” për kontratën prej 750 mijë euro

Published

on

Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” SH.A. sqaron opinionin publik rreth disa shkrimeve dhe reagimeve të aktivistëve politikë lidhur me vazhdimin e kontratës “Shërbime për Menaxhimin e Parkingjeve”, ku vlera indikative për 36 muajt e ardhshëm është 750,000.00€ (shtatëqind e pesëdhjetë mijë euro).

Ndërmarrja sqaron se kjo nuk është shuma që do t’i paguhet Operatorit Ekonomik, por në bazë të kontratës së nënshkruar, Ndërmarrja do t’i paguajë kompanisë 15 % të të hyrave për çdo shërbim që kryen kompania e kontraktuar nga Ndërmarrja.

Ta zëmë, nëse Operatori Ekonomik kryen shërbime nga të cilat Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” inkason 100€ (njëqind euro), nga kjo shumë 15 % e të hyrave (15€) do t’i marrë kompania e kontraktuar për të kryer shërbimet.

Gjithashtu në bazë të kontratës së nënshkruar, Operatori Ekonomik ka për obligim të furnizojë stafin me pajisje elektronike si telefona dhe printer digjital, ndërtimin e një server room, vijëzimin e të gjitha parkingjeve në të gjitha lagjet e Prishtinës, vendosjen e tabelave vertikale, mirëmbajtjen e sistemit, si dhe trajnimin e stafit për përdorimin e sistemit.

Është me rëndësi të theksohet se kompania e kontraktuar ka krijuar softuerin dhe tre aplikacione: aplikacioni ku palët paguajnë me sms, aplikacioni për banorët rezident si dhe aplikacioni për smart phone, ku për to është investuar një shumë e konsiderueshme e mjeteve nga kompania e kontraktuar.

Prishtina Parking me punën dhe angazhimin e treguar është shndërruar në një Ndërmarrje model në vend, andaj çdo tentim për të prishur imazhin nga informata të pasakta të sponzorizuara që kanë dështuar të implementojnë sisteme të tilla, është i papranueshëm për ne.

Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” SH.A. fton mediat dhe qytetarët që për çdo informatë të drejtohen pranë zyreve të Ndërmarrjes dhe të mos publikojnë njëanshëm qëndrime nga individë politik.

Continue Reading

Trending