Connect with us

Ndërtim

KOSTT do të ndërtoj Nënstacionin në Malishevë 220kV, në vlerë prej 5.8 milionë euro

Published

on

Zhvillimi dhe modernizimi i mëtutjeshëm i Sistemit Transmetues të Republikës së Kosovës, mbetet qëllim primar për #KOSTT, dhe në vazhdën e përmbushjes së objektivave tona strategjike sot u nënshkrua kontrata ✍️për shfrytëzim afatgjatë të pronës komunale ndërmjet Kryeshefit Ekzekutiv të KOSTT Evetar Zeqiri dhe Kryetarit të Komunës së Malishevës Ekrem Kastrati, për ndërtimin e Nënstacionit të ri 220/35/10(20)kV Malisheva me linjën transmetuese 220kV.

“Me nënshkrimin e kësaj kontrate, ne sot po vendosim themelet e para për ndërtimin e Nënstacionit të ri në Malishevë, projekt ky përveç rëndësisë që e ka në përforcimin dhe zhvillimin e rrjetit të transmetimit, njëkohësisht krijon kushte për integrim dhe operim të sigurt të burimeve të ripërtërishme të energjisë  në atë rajon,  e që janë objektiva afatgjate të politikave energjetike të vendit”, deklaroi Zeqiri.

Përveç kontratës për shfrytëzim të pronës, KOSTT tashmë ka kontraktuar kompaninë konsulente e cila do të bëjë përgatitjen e dokumentacionit ndërtimor projektues për NS 220/35/10(20)kV Malisheva me linjën transmetuese 220kV. Pas përgatitjes së projektit ndërtimor, në fillim të vitit të ardhshëm pritet të të tenderohet ndërtimi i nënstacionit.

Ndërtimi i nënstacionit të ri 220kV, në vlerë prej 5.8 milionë euro i cili parashihet të përfundoj në vitin 2027, garanton siguri të furnizimit me energji elektrike për Rajonin e Malishevës dhe  mbështetet zhvillimit ekonomik dhe shoqëror të këtij rajoni dhe Republikës së Kosovës./Media Ndërtimi

Ndërtim

Përfundojnë punimet në themelet e Arenës sportive në Milano në vlerë 180 milionë euro

Published

on

Specialisti i inxhinierisë së tokës Trevi ka përfunduar punimet në ndërtimin e themeleve për Arenën e re Santa Giulia 180 milionë euro në Milano, Itali.

Salla sportive me shumë qëllime e projektuar nga arkitekti britanik David Chipperfield dhe Arup, do të presë garat e hokejit mbi akull për meshkuj për Lojërat Olimpike Dimërore 2026 në Milano dhe Kortinë.

Puna kryesore e Trevit përfshinte ndërtimin e 883 shtyllave duke përdorur teknologjinë CFA, 340 prej të cilave kanë një diametër prej 1000 mm dhe 543 të tjerat një diametër prej 1200 mm.

Zona e arenës së re ka toka të përbërë nga rërë dhe zhavorr me shtresa llumi dhe torfe; sipërfaqja e punës bëhet rreth një metër mbi tavolinën e ujit.

Ndërkohë, 100% e materialit të gërmuar të prodhuar nga punimet e gërmimit u rikuperua për përdorim në ndërtimin e rrugëve dhe mbushjet e punimeve civile.

Trevi përdori pajisje për aktivitetet e gërmimit të prodhuara nga Divizioni Soilmec i Trevi Group dhe pjesë e linjës Blue-tech. Makineria është projektuar për të reduktuar konsumin dhe emetimet e CO2 dhe për të frenuar ndotjen akustike./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Bechtel do të ndërtoj termocentralin e parë bërthamor të Polonisë

Published

on

Kontraktori amerikan Bechtel dhe Westinghouse Electric Company kanë nënshkruar një marrëveshje zyrtare për partneritet në projektimin dhe ndërtimin e termocentralit të parë bërthamor të Polonisë.

Fabrika, në vendndodhjen Lubiatowo-Kopalino në Pomerani, vlerësohet të kushtojë 20 miliardë dollarë.

Konsorciumi dhe shoqëria polake Polskie Elektrownie Jądrowe pritet të nënshkruajnë një kontratë shërbimesh inxhinierike javën e ardhshme.

Qeveria polake zgjodhi teknologjinë e reaktorit Westinghouse AP1000® për programin e saj të parë të energjisë bërthamore në nëntor 2022.

Licencimi dhe puna inxhinierike tashmë është duke u zhvilluar për projektin./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Filluan punimet për ndërtimin e dy godinave të para në Portin e ‘Durrës Marina’

Published

on

 

Nisin punimet në Portin e ‘Durrës Marina’, pjesë e një projekti të rëndësishëm në sektorin e hoteleri turizmit. Marina turistike e Durrësit është tashmë realitet dhe jo vetëm projekt në letër.

Në pjesën lindore të portit kanë nisur punimet për ndërtimin e dy godinave të para, për të  cilat është dhënë leja e ndërtimit në fillim të muajit të kaluar.

Firma e ndërtimit që ka fituar të drejtën për ndërtimin e dy hoteleve të para 8 katëshe, po kryen punimet për rrethimin e kantierit dhe gërmimin e bazamentit për dy ndërtesat ne fjalë.

Leja e Ndërtimit dhënë nga Këshilli Kombëtar i Territorit: për objektin: “Godinë banimi dhe shërbimi me 1, 6, 7, 8 dhe 10 kate mbitokë, 1 kat pjesërisht parkim nëntokë dhe 1 kat parkim nëntokë” dhe “Godinë banimi dhe shërbimi 1, 6, 7 dhe 8 kate mbitokë, 1 kat pjesërisht parkim nëntokë dhe 1 kat parkim nëntokë”, Zona 02, Zona e menaxhimi A02 dhe A04, me vendndodhje në “Marina & Jahtet e Durrësit”, me subjekt zhvillues shoqërinë “Durrës Marina” SH.A.

Në projektin e Durrës Marina parashikohet të ndërtohen një sërë rezidencash luksi, ndërsa në sipërfaqen ujore parashikohet ndërtimi i kalatave për strehimin e jahteve të përmasave të ndryshme./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending