Connect with us

Uncategorized

Komunitetet nuk mund të krijohen nëpër qytete përmes inovacionit teknologjik!

Published

on

Gjersa ai po vdiste nga kanceri i mushkërive në shtratin e tij të spitalit në vitin 1966, Walt Disney përdori panelet e tavanit si një rrjet për projektimin e qytetit të tij të së ardhmes. EPCOT, ose Prototipi Eksperimental i Komunitetit të së nesërmes, ishte obsesioni i fundit i animatorit dhe producentit pionier të filmit.

I planifikuar si pjesë e Projektit të Disney Florida pranë Orlandos, EPCOT do të ishte një qytet kopsht radial gjithnjë në përmirësim i ndërtuar nga e para, duke akomoduar 20,000 njerëz. Ai do të përfshinte një zonë biznesi prej 50 hektarësh me kupolë, transport nëntokësor, një shërbim të automatizuar të grumbullimit të plehrave dhe zona banimi, tregtare dhe rekreative të përcaktuara me kujdes.

“Do të jetë një komunitet i planifikuar dhe i kontrolluar”, shpjegoi Disney. “Nuk do të ketë pensionistë, të gjithë duhet të punësohen”.

Qyteti i zotëruar dhe menaxhuar nga Disney dhe partnerët e tij, qytetarëve të tij do t’u kërkohet të heqin dorë nga sundimi demokratik dhe e drejta për të zotëruar pronë në këmbim të privilegjit për të jetuar në një qytet pa lagje të varfëra dhe plot shtëpi me “qira modeste”, të nënshkruar nga vlerat e familjes bërthamore dhe gjithmonë në avantazh të inovacionit teknologjik. “Do të jetë një komunitet i planifikuar dhe i kontrolluar”, shpjegoi Disney në një film të realizuar pak para se të vdiste. “Nuk do të ketë pensionistë, të gjithë duhet të punësohen”.

Se EPCOT nuk u ndërtua kurrë, ia detyrojmë Disney-t që është një duhanpirës i rëndë. Po të kishte jetuar, nuk ka gjasa që ai të ishte penguar. Siç ishte, korporata arriti të nxirrte nga legjislatura e Floridës pothuajse gjithçka që kërkohej për të filluar ndërtimin, dhe i mungonte vetëm dëshira e Disney-t për të përfunduar punën. Në vend të tij, ne kemi parkun tematik Epcot të Disney World, i cili huazon shumë nga EPCOT për sa i përket ideve, veçanërisht besimit të tij në fuqinë gjithëpushtuese të përparimit, gjithmonë të shtruar në mënyrë jo ironike në një vizion nostalgjik të Amerikës së qytetit të vogël.

Thënë kështu, Kompania Walt Disney nuk dështoi krejtësisht në ndjekjen e elementeve të vizionit të themeluesit të saj për krijimin e një komuniteti të masterplanifikuar. Qyteti Floridian i Celebration është aq afër sa i afrohet një përpjekjeje të botës reale për të realizuar nostalgjinë e Disney për fëmijërinë e tij.

E themeluar në mesin e viteve 1990 dhe e vendosur në të njëjtën tokë të blerë nga korporata si pjesë e Projektit origjinal të Floridës, Celebration dikur në pronësi të Disney nuk është komuniteti i EPCOT i qiramarrësve të papërfaqësuar të nxitur nga përparimi. Përkundrazi, është një komunitet i banorëve të pasur të shtëpive, të tërhequr në mënyra të ndryshme nga joshja e Disney-t, ëndrra për të jetuar në një qytet të vogël dhe siguria e një investimi të mençur në pronë. Ashtu si pjesa më e madhe e Amerikës periferike të klasës së mesme, ka mungesë punësimi, përballueshmërie dhe diversiteti, një pakicë shërbimesh të përditshme dhe dyqane me pakicë, si dhe një formë qeverisjeje nga lart-poshtë.

Lexuesi do të falet që të besojë se jemi në fund të tregimit. Mjerisht, ajo sapo ka filluar. Disney mund të ketë vdekur dhe bashkë me të edhe vullneti për të realizuar EPCOT. Megjithatë, çmenduria vazhdon.

Pjesa më e madhe e asaj që Disney parashikoi për komunitetin e tij të masterplanifikuar eksperimental është shtytësi ideologjik në qendër të një valë të re të ndërtimit të qytetit

Sot, pjesa më e madhe e asaj që Disney parashikoi për komunitetin e tij të masterplanifikuar eksperimental është shtytësi ideologjik në qendër të një vale të re të ndërtimit të qytetit.

Pionieri i plotë i qytetit EPCOT plus është New Songdo i Koresë së Jugut. Duke u premtuar qytetarëve të saj “një cilësi të pashembullt të jetës pasi teknologjia, burimet dhe inovacioni bashkohen për të krijuar një komunitet ndërkombëtar të klasit botëror”, ai mbështetet nga një paketë “shërbimesh inteligjente”, duke menaxhuar gjithçka nga shtëpia tek trafiku e deri te shëndeti, dhe është aq të avancuara teknologjikisht sa të kenë hequr nevojën për të ashtuquajturat industri “3D” – ose “të pista”, “të rrezikshme” ose “të vështira”. Është, thonë zhvilluesit e tij, i pari “qytet në një kuti” në botë, që kushton rreth 40 miliardë dollarë.

E vërteta është se, e para në botë apo jo, pa asnjë industri prodhuese dhe shërbimi komunal për të folur, Songdo nuk ndihet si një qytet. Të joshur nga njohuritë e tyre teknologjike, krijuesit e tij gabojnë duke menduar se kompleksiteti i një qyteti të vërtetë mund të përsëritet nga një sistem i gjerë dhe i paracaktuar zgjidhjesh hyrje-dalje.

Në mënyrë të ngjashme, ata ngatërrojnë qytetarët e Songdo-s – njësoj siç bën Disney në vizionin e tij për EPCOT – për funksionarë, dëshirueshmëria e të cilëve matet në të njëjtën bazë hyrje-dalje si pjesa tjetër e qytetit. Ata kanë dështuar, pretendon autorja dhe arkitektja Rachel Keeton, të krijojnë “qytetin me të vërtetë të zgjuar”, i cili përveçse të kujdeset për “çdo nivel të shoqërisë”, duhet të trajtojë “pjesët e qytetit që sfidojnë përkufizimin”, të largohen ” hapësirë ​​për spontanitet, fleksibilitet dhe iniciativa bazë” dhe mirëpresim diversitetin dhe transparencën.

Si një qytet i tipit EPCOT i komunitetit të masterplanifikuar, Songdo nuk është i vetëm. Ashtu si Disney, i cili preferoi të investonte në një EPCOT në vend që të aplikonte nivelet e tij të jashtëzakonshme të krijimtarisë për zgjidhjen e shtrirjes urbane të Los Anxhelosit në vend që të rinovojë qytetet që kemi, zgjidhja e preferuar shpesh është të fillojmë nga e para: aktualisht ka, thotë shkrimtari Wade Shepherd. , 120 projekte të përmasave të qytetit që po zhvillohen në mbi 40 vende, një zhvillim që do të shohë mjedisin urban të Tokës më shumë se dyfish gjatë shekullit të ardhshëm.

Këto qytete kryesisht të U-së konsiderohen si opsioni më i lirë dhe më i lehtë: ka më pak kultura të krijuara për të punuar, përmes ose me të; nuk ka asnjë infrastrukturë ekzistuese që të pengojë nënstrukturat kompjuterike që konsiderohen kritike për sistemet dhe funksionet e këtyre qyteteve; dhe rregulloret që zakonisht mund të veprojnë si një kontroll mbi dizajnet e zhvilluesve janë të pakta në terren.

Ironikisht, janë pikërisht këto arsye që shërbejnë si të dhëna për shkallën relativisht të dobët të suksesit të qytetit të ndërtuar nga e para në arritjen e utopisë së masterplanifikuar të teknologjisë së lartë. Përveç nëse një përgjigje e ndërtuar urgjentisht për një vrimë gjigante në treg – dhe të aftë për t’u përshtatur me ndryshimet në atë treg – qytetet e lindura plotësisht janë thjesht ide të këqija të hedhura në botë.

Disa mund të qëndrojnë, shumica jo. Ata nuk do të kenë asnjë arsye ekonomike për të ekzistuar, nuk do të kenë asnjë formë identiteti dhe kulture, dhe ka të ngjarë të duhet të vuajnë rezultatet e predikimit të krijuesve të tyre për teknologjinë si përgjigje për të gjitha problemet. Monumente të vetmuara, të mërzitshme, boshe të magjisë teknike, ato do të jenë si Songdo ose Lavasa e Indisë ose Ordos e Kinës: provë e gjallë që komunitetet nuk mund të krijohen thjesht nga ajri dhe se qyteti e lehtëson jetën e tij në vend që ta projektojë. qëndron – siç do ta ketë zbuluar pa dyshim Walt Disney, sikur të kishte jetuar për të nxitur EPCOT në krijim.

Opinion nga Adam Scott dhe Dave Waddell. Ata janë autorë të librit “The Experience Book”, të botuar nga Black Dog Press në shtator të vitit 2022. Ky opinion është një fragment i redaktuar nga libri i tyre./Media Ndërtimi.

Uncategorized

Las Vegas NIGHTCLUBS Guide for Hookup

Published

on

There are a lot of wonderful reasons to become a member of an Las Vegas hookup dating local community. First, if you’re looking for love, it’s easy to find like minded people in a group that shares your interests and hobbies, of all. This offers you an opportunity to meet up with someone that works with you inside the exact same basic way you happen to be. Most of us have such varied interests and tastes that it can be difficult to find someone to date, especially when you’re searching for someone with whom you have nothing in common.

Secondly, not only do you meet other people in these online dating services, but you’ll also be surrounded by like-minded people. This can be great for mingling. If you meet someone interesting and intriguing, chances are you’ll have plenty of similar interests, for instance. It might even bring about you getting together with at a diner or bar. That in itself can be a useful process or start of a partnership. So, it is free,. That’s it can be a win-win situation.

casual fling USA

But, perhaps the greatest benefit of online dating! You don’t be forced to pay just one cent up front to utilize a dating service. No inquiries questioned. Each of the members’ information is kept strictly confidential and private.

On the internet hookup dating residential areas are not just for dating, needless to say. They are also ideal for interacting. You can chat with other members to see what their likes and dislikes get and are to know them on a a lot more personal degree. This gives you a great idea of who you need to satisfy.

You’ll have the opportunity for additional details on people. You could meet someone that you imagine maybe you have some thing in normal with. Possibly you’ll find a person through your chapel or any other chapel organizations. Or maybe you can interact with a person out of your nation.

No matter what your objectives are, be sure you stay realistic about finding someone in this manner. Realistic desired goals like going for meal or grooving by no means injured any individual. Of course, if it doesn’t work out, a minimum of you didn’t waste materials just one $ upon an on the web dating https://www.usasexguide.online/las-vegas/ Las Vegas NIGHTCLUBS website! So, go for the matchmaking fun! There are several hookup dating services from which to choose!

But be careful. If you meet someone in person who is not of the same moral standards as yourself, do not allow your dates to proceed if you don’t think you could ever trust this person. It could be unfortunate permit a person move-in jointly whilst you discover you are unable to stand up her or him. Just make sure before you take the plunge, even though Las Vegas online dating does work!

Some Las Vegas hookup dating services are free, some are membership dependent. The paid versions generally offer you far better possibilities and a better quality of user profiles. For more information, check out their websites. You’ll get a lot of information and facts there. And perhaps you’ll even fulfill someone on the web that you just will fall in love with!

Continue Reading

Uncategorized

Mało znane argumenty na temat Kasyno Platnosc Blik.

Published

on

Co do maksymy depozyt przy kasynie nie zaakceptować powinien obciążyć cię dodatkową należnością, jednak przetestuj regulamin własnego banku. Płatności BLIKIEM do kupienia są na rzecz użytkowników produktów mobilnych mnogości banków na terytorium polski. Żeby upewnić się, bądź Twój financial institution na pewno współpracuje z BLIKIEM, wystarczy wizytować oficjalną witrynę BLIK.

Użytkowanie on line casino online BLIK z wykorzystaniem tego systemu płatności nie jawi się być trudne, bowiem działanie aplikacji oraz kodu jest bardzo intuicyjne. Jedynym wymaganiem, poza kontem w banku, jest właśnie posiadanie produktów mobilnej. Lecz pamiętaj, iż financial institution, z którego ofert korzystasz, może pobierać opłaty. Dokładnie stwierdź regulamin swego banku, jakiego używasz służące do dokonywania płatności BLIK na rzecz kasyn online. Podczas gdy już skorzystamy z tego sposobu płatności, to możemy liczyć na bonusy od depozytu po kasynach, którymi właśnie mogą być darmowe spiny. Zachęcamy służące do sprawdzenia polskiej listy najkorzystniejszych kasyn z Blikiem jak i również free spinami. Korzystanie z Blik w kasyno on-line wydaje się wygodne i polega w zatwierdzeniu operacji przez przepisanie 6 cyfrowego kodu, który pojawia się w programów banku lub na jego stronie www.

Kasyno Platnosc Blik: Jak znaleźć to tanie

Natychmiastowe transfery pieniędzy Blik kasyno online istnieją już osiągalne w najlepszych naszych kasynach online. Dzięki Blik gracze mają możliwość bezpłatnie, pewnie i bardzo szybko składać depozyty, obstawiać zakłady i zdobywać wysokie rekompensaty oraz jackpoty na najznamienitszych automatach online. Wystarczy przepisanie 6 cyfrowego kodu Blik i kilkukrotne naciśnięcie przycisków potwierdzających całą czynność. Cała czynność jest bardzo prosta, zautomatyzowana i nieskomplikowana.

Najistotniejsze kasyna on-line, które posiadają ważną, europejską licencję mają możliwość oferować płatności Blik. Kolejne okno, to lista wraz z wszystkimi przydatnymi opcjami tworzenia depozytu w legalnym kasynie Energy Casino wraz z Blik. Wybieramy usługę Szybkiego Transferu Bankowego, aby dokonać wpłaty do kasyna z Blik.

Dlaczego jakiekolwiek ciało nie jest tym, jak powinieneś obecnie robić jak i również mówić o Kasyno Platnosc Blik

Od momentu chwili wybrania kształty płatności, aż do znalezienia się pieniędzy w twoim koncie, nie powinno minąć większą ilość wiadomości niż kilka minut. Gracze nieczęsto mogą w tej chwili odnaleźć kasyna z opcja BLIK, ze względu na jej miejscowy zasięg.

Płatności bezdotykowe, będą inicjowane i uwierzytelniane bezpośrednio przy aplikacji mobilnej każdego banku, który podaje Blika, natomiast ich ochrona życia i zdrowia będzie gwarantowane m. in. Za sprawą technologi tokenizacji Mastercard Digital Enablement Service. Taka osobiście procedura obowiązuje podczas należności pieniędzy z kasyna online np. Szyfr przepisujesz na portalu banku lub na monitorze bankomatu.

Free Spiny I Promocje Kasynowe W Redbox

BLIK działa na podstawie o sześciocyfrowy kod, który możemy wygenerować w aplikacji mobilnej własnego banku. System kodowania jest aktualny przez dwóch minuty i należy go wpisać przy odpowiednim rejonie. Do zakończenia transakcji niezbędne jest zatwierdzenie płatności w produktów mobilnej, spośród której ów kod wygenerowaliśmy. Gdy całokształt przebiegło pomyślnie, czyli zdążyliśmy wpisać i zatwierdzić system kodowania BLIK, pieniążki zostaną przekazywane błyskawiczne. BLIK to popularna w Polsce strategia płatności elektronicznych, uruchomiona w lutym 2015 roku. System został opracowany i wydaje się obsługiwany poprzez PSP (Polski Standard Płatności), gdzie należą najogromniejsze banki w kraju. Pozwala na zwykłe błyskawiczne przekazywanie pieniędzy.

  • Blik powstał bowiem w 2015 r. i posiadał służyć przyspieszeniu płatności online.
  • Pierwotnym krajem, który ma użyczyć w swoich bankach płatności BLIKiem, będzie prawdopodobnie Rumunia.
  • Istnieją także banki, które w ogóle nie pobierają żadnych opłat związanych z korzystaniem spośród Blika.

Energy Casino, to dzięki główniej stronie www serwisu wybiera „Wpłata”. Co więcej wpisuje sumę depozytu, walutę, wybiera premia i klika w pas z procedurami płatności. Przy kasynie Fortune Clock do kupienia są informacje o tym jak korzystać wraz z bonusów jak i również free spinów. Zobaczcie, dlaczego powinno się korzystać spośród tej formy płatności. Jedną wraz z najważniejszych zalet Blik w kasynach on-line, to, że wszystkie operacje finansowe są bezpłatne. Internauci, którzy chcą zagrać na automatach online Blik, muszą tylko przepisać kod i przycisnąć kilka razy przycisk potwierdzający całą czynność.

Polacy uwielbiają zabawy slotowe ze względu na brak zagmatwanych reguł i zasad, interesującą fabułę i wygląd, https://socialmixin.com/picking-out-effortless-methods-for-chinese-brides/ niskie zapłaty, ale głównie wysokie rekompensaty pieniężne oraz jackpoty. Najczęściej to spółki czy banki współpracujące z BLIKIEM zabierają na własnej osoby wszystkie koszta transakcji. Płatność BLIK w kasynie raczej nie zaakceptować będzie różniła się dlatego od innych płatności, jak na przykład np.

Powszechność programu, bezpieczeństwo oraz całkowita anonimowość transakcji Blik kasyno on-line powinny namówić każdego gracza z naszego kraju. Kasyna online z licencją najczęściej przyjmują wygrane w trakcie kilku godzin. Czasami aczkolwiek zdarza się naprawdę, że wypłata wygranej przy kasynie internetowym z Blik może zając odrobinę więcej czasu. Powodem tegoż są bardzo surowe wymogi licencyjne, które nakładają organizacje państwowe dzięki kasyna online. Muszą one szczegółowo sprawdzać ważność depozytów i stawianych warsztatów.

Continue Reading

Uncategorized

The value of Strategic Planning for Board Management

Published

on

Developing and implementing ideal plans is among the most important jobs of board directors. They are in charge of setting and having company desired goals, overseeing financial records and treatments and creating a strategic plan that aligns with the business.

How the board will go about managing strategy varies dramatically from one company to a different. Some planks are dominated by managers who have more time and insight to focus on the strategy, while others prefer to have their board associates help out in the expansion process.

Best practices suggest that panels start the method by completing a SWOT analysis. This requires analyzing the organization’s talents, weaknesses, possibilities and dangers to create a tactical roadmap for the future.

The board should use the outcomes of your SWOT examination to set strategic goals that are BRILLIANT and significant. These desired goals are designed to achieve the quest and vision of the nonprofit or for-profit business.

In addition , the plank should create metrics to measure improvement toward appointment these SENSIBLE desired goals and develop strategies for achieving each objective. They should likewise review the over here progress of the ideal goals for least quarterly.

The board will need to monitor a company’s improvement against the strategic desired goals to ensure that management is definitely making a good choices and executing in those alternatives effectively. The board can do this by analyzing progress upon specific objectives, looking at progress against strategic desired goals and assessing the impact of acquisitions and divestitures at the business.

Continue Reading

Trending