Connect with us

Aktuale

Komisioni Evropian propozon 500 milionë euro të tjera ndihmë makro-financiare për Jordaninë

Published

on

Komisioni Evropian ka miratuar sot një propozim për një operacion të ri të Asistencës Makro-Financiare (MPA) në Jordani me vlerë deri në 500 milionë euro. Kjo mbështetje financiare është një demonstrim i rëndësishëm i partneritetit dhe solidaritetit të BE-së me Jordaninë. Ndihma financiare e propozuar synon të ndihmojë Jordaninë të mbulojë një pjesë të nevojave të saj për financim të jashtëm, të mbështesë përpjekjet e konsolidimit fiskal dhe të mbështesë përpjekjet për reforma strukturore, në mënyrë që axhenda ambicioze e reformave të Jordanisë të mund të vazhdojë, duke promovuar vendet e punës, rritjen dhe investimet.

Operacioni i ri bazohet në tre programet e mëparshme të MPJ-së përmes të cilave BE-ja ka disbursuar gjithsej 1.08 miliardë euro për Jordaninë që nga viti 2013. Disbursimi përfundimtar për Jordaninë sipas operacionit të fundit të MPJ-së u bë në maj 2023. Programet e mëparshme të MPJ-së e kanë ndihmuar vendin adresimi i nevojave të saj urgjente për financim, përfshirë në kontekstin e pandemisë COVID-19, mbështeti stabilitetin e përgjithshëm makroekonomik dhe ishte një shtytës kryesor i zbatimit të reformave transformuese.

BE ka mobilizuar tashmë rreth 4 miliardë euro për Jordaninë që nga fillimi i kësaj krize në 2011. Kjo mbështetje ofrohet në përputhje me Prioritetet e Partneritetit BE-Jordan, siç u konfirmua gjatë takimit të katërmbëdhjetë të Këshillit të Asociimit Jordan-BE në 2 qershor 2022. Këto prioritete bazohen në vlerat e përbashkëta dhe dialogun dhe promovojnë reforma në fusha të tilla si qeverisja e mirë, sundimi i ligjit, të drejtat e njeriut, kohezioni social dhe mundësitë e barabarta për të gjithë, mosdiskriminimi, mbrojtja e mjedisit dhe klimës, makroekonomia stabilitetin dhe mjedisin e biznesit./Mdia Ndërtimi

Aktuale

KAWA Group, tashmë pjesë e industrisë së ndërtimit në Mbretërinë e Bashkuar

Published

on

Kompania e njohur e ndërtimit KAWA Group, sapo ka inauguruar hapësirën në qendër të Londrës.

Përmes një ceremonie festive është hapur hapësira më e re e KAWA Group, e cila edhe zyrtarisht do të operoj në Mbretërinë e Bashkuar,

KAWA Group do të bëj eksportin e shtëpive modulare, kabinave, kontejnerëve, përpunimin e kuzhinave, dyerve dritareve dhe gjithçka tjetër rreth produkteve të drurit e metalit.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554337212013

https://www.instagram.com/kawagroup.uk/

Këtë vit, KAWA Group do të shënoj vitin jubilar, 15 vjetorin e themelimit, ndërsa si kompani vazhdon të jetë liderë në tregun e ndërtimeve.

Përgjatë viteve, KAWA i ka shtuar gamës së gjerë të ndërtimeve, njësi tejet inovative të banimit dhe biznesit.

Pas zyrës së hapur në Londër, KAWA Group shumë shpejt pritet që rrjetin e operimit ta zgjeroj edhe në qendrat kryesore të Evropës./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Përfaqësuesit e personave me nevoja të veçanta kërkojnë t’iu sigurohet transporti për punë

Published

on

Në Komisionin për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media është mbajtur dëgjim publik për ndryshim plotësimin e Ligjit për zyrtarët publik. Kërkesa për votimin e këtij projektligji patën personat me aftësi të kufizuar, të cilët me anë të saj kërkojnë transport dhe mundësimi i punës online.

Përfaqësuesi i personave me aftësi të veçanta, Gentrit Zeqiri, është shprehur se mungesa e kushteve për transport po ua vështirëson krijimin e kushteve për punë të këtyre zyrtarëve.

“Propozimi i parë ka qenë sigurimi i transportit të zyrtarëve me nevoja të veçanta nga shtëpia në punë dhe anasjelltas dhe propozimi i dytë, është të ju lejohet zyrtarëve me aftësi të veçanta të punojnë edhe nga shtëpia së paku 3 ditë në javë. Sa i përket propozimit të parë është t’iu sigurohet transporti për shkak të mungesës së qasjes ku kemi shume raste, ankesa të këtyre zyrtarëve përkundër faktit që pranohen në shumë punë…për shkak të transportit ata detyrohen t’i lënë këto punë për shkak të vështirësive që kanë”, tha Zeqiri.

Për Zeqirin është e rëndësishme edhe mundësimi i punës online për këta zyrtarë, sipas tij kërkesa e këtij grupi është të mundësohet puna nga shtëpia së paku për tri ditë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Mbi 70 biznese promovohen në panairin “Pan Expo Group-Kosova 2024”

Published

on

Është hapur Panairi i Përgjithshëm Ndërkombëtar “Pan Expo Group-Kosova 2024”, në Prishtina Mall, për herë të parë në Kosovë, ku po marrin pjesë mbi 70 biznese nga vendi, rajoni dhe më gjerë.

Qëllimi i këtij panairi është që kompanitë pjesëmarrëse të ndajnë eksperiencën e tyre me njëra- tjetrën, të mund të shpalosin ofertat e tyre, si dhe të tërheqin klientë dhe bashkëpunëtorë rinj.

Përveç kësaj, qëllim tjetër i këtij organizimi është promovimi i ndërmarrësisë, inovacionit si dhe edukimit të gjeneratave të reja për iniciativën e lirë në biznes.

Organizimi i këtij panairi u vlerësua shumë i rëndësishëm edhe nga vetë bizneset pjesëmarrëse, për çka edhe u shprehën të kënaqur me mundësinë e dhënë për të promovuar produktet dhe shërbimet e tyre.

Drejtoresha e “Pan Expo Group”, Elisa Stefa tha se pavarësisht sfidave të kaluara për organizmin e një panairi të tillë, është e kënaqur me pjesëmarrjen, kualitetin dhe cilësinë e bizneseve. Ajo tregoi se në këtë panair po marrin pjesë biznese nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe vende të tjera jashtë rajonit.

Panairi “Pan Expo Group-Kosova 2024” do të jetë i hapur deri më datën 19 maj. Përgjatë ditëve të panairit do të ketë showroom-e, prezantime live, seminare, aktivitete dhe konferenca./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending