Connect with us

Makineritë

Komatsu ofron udhëzime 3D të makinerive në të gjithë gamën e ekskavatorëve

Published

on

Komatsu ka njoftuar se do të ofrojë paketën e udhëzimit të makinerive 3D të Smart Construction si një përmirësim teknologjik për një gamë të gjerë makinerish standarde Komatsu si dhe flota të përziera, një dekadë pasi lançoi Kontrollin e saj inteligjent të Makinerisë (iMC).

Teknologjia 3D Machine Guidance Kit do të jetë një shtesë e disponueshme për ekskavatorët zvarritës dhe me rrota të çdo marke nga 13 në 120 ton. Kompleti thuhet gjithashtu se ofron një gamë të gjerë konfigurimesh për makineritë në të gjitha gjeneratat.

“Paketa e udhëzimit të makinerive 3D është rezultat i përpjekjeve të gjera nga Komatsu për të ofruar një sistem vërtet miqësor për përdoruesit, duke i dhënë operatorit një nivel asistence dixhitale pavarësisht nga kërkesa,” tha Richard Clement, Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm i Ndërtimit Smart.

Duke blerë një ekskavator me Kompletin e Udhëzimit të Makinerisë 3D, klientët do të jenë në gjendje të përdorin makineritë e tyre me drejtimin e makinerive 2D dhe 3D. Kompleti i udhëzimit të makinerive 3D mund të personalizohet me shtesa të ndryshme opsionale, të tilla si një kovë me pjerrësi dhe komplet çiftëzimi, komplet boom me dy pjesë, çantë e përparme shumë e gjatë dhe pajisje radio SATEL.

Zhvilluar nga Komatsu për ndërtim inteligjent, kompleti i udhëzimit të makinës 3D thuhet se mbështetet plotësisht nga rrjeti i shpërndarjes Komatsu./Media Ndërtimi

Makineritë

Develon prezanton 19 modele si pjesë e gamës së gjeneratës së fundit të ekskavatorëve

Published

on

Develon, më parë Doosan Construction Equipment, ka përfunduar lançimin e 19 modeleve si pjesë e gamës së gjeneratës së fundit të kompanisë ‘DX-7M’ të ekskavatorëve të gjurmuar që variojnë nga 2-53 ton për tregjet e nivelit 2 dhe të nivelit 3 në mbarë botën në Azi, Oqeani, Jug. Amerika, Lindja e Mesme dhe Afrika.

OEM thotë se ekskavatorët e rinj janë projektuar për një gamë të gjerë tregjesh nga ndërtimi, marrja me qira, riciklimi, përpunimi i mbetjeve dhe shërbimet komunale deri te miniera dhe gurore.

Modeli më i vogël në gamë është mini-ekskavatori 2.8 ton DX27Z-7M 2.8 dhe më i madhi është DX530LC(A)-7M 53 tonësh. OEM thotë se të gjitha modelet ofrojnë “performancë të përmirësuar ndjeshëm” krahasuar me makinat e gjeneratës së mëparshme për shkak të përmirësimeve të tilla si motorë më të fuqishëm dhe sisteme të reja hidraulike me rrjedhje më të lartë.

Eskavatori DX200A-7M 20 t dhe të gjithë ekskavatorët më të mëdhenj nga DX300LC(A)-7M e lart përfshijnë teknologjinë Virtuale Bleed Off (VBO) të Develon.

Sistemi VBO përdor një pompë elektronike të kontrolluar me presion brenda një sistemi hidraulik me qendër të mbyllur për rritje të produktivitetit deri në 17% dhe përmirësime të efikasitetit të karburantit deri në 32%, në varësi të modelit dhe modalitetit të zgjedhur. Valvula kryesore e kontrollit me qendër të mbyllur minimizon humbjen e presionit, ndërsa pompa elektronike e kontrolluar me presion menaxhon dhe optimizon fuqinë e motorit në mënyrë më efektive.

Gama e re e ekskavatorëve janë të gjitha të pajisura si standard me versionin më të fundit 3.0 të sistemit Develon Fleet Management, i cili ofron një sistem të menaxhimit telematik duke mbledhur të dhëna nga sensorët në makina./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Volvo do të prodhoj automjete me çelik pa fosile

Published

on

Në prill 2021, Volvo Group njoftoi fillimisht se kishte nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me prodhuesin e çelikut SSAB për çelik pa fosile, me bashkëpunim të vazhdueshëm midis dy kompanive për prodhimin e automjeteve.

Tani, në një hap tjetër përpara në rrugën e saj drejt një zinxhiri vlere të emetimeve neto të gazrave serrë deri në vitin 2040, Volvo Group ka nënshkruar një marrëveshje me H2 Green Steel për të bashkëpunuar në çelikun me emetim pothuajse zero që do të përdoret në prodhimin e automjeteve komerciale.

Sipas marrëveshjes afatgjatë, Volvo Group do të blejë çelik nga fabrika e re e H2 Green Steel në Boden në Suedinë Veriore, me prodhimin e çelikut me emetim pothuajse zero të planifikuar të fillojë në fund të vitit 2025 dhe dërgesat të fillojnë në mesin e 2026. Çeliku do të përdoret në prodhimin e kamionëve, autobusëve dhe pajisjeve të ndërtimit.

Volvo Group është një anëtar themelues i Koalicionit First Movers, i cili është zotuar që të paktën 10% e të gjithë çelikut të blerë çdo vit të ketë pothuajse zero emetime deri në vitin 2030. Ai vuri në dukje se, ndërsa automjetet komerciale kalojnë gjithnjë e më shumë drejt zgjidhjeve të elektrizuara, gjurmët mjedisore i rrjetit të furnizimit dhe prodhimit bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm. Çeliku me emetim gati zero fokusohet në reduktimin e emetimeve në një pikë ku ndikimi mjedisor minimizohet ndjeshëm nëse nuk eliminohet./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Skanska po piloton një ekskavator elektrik Volvo EC230, zëvendëson Komatsu PC228 me naftë

Published

on

Volvo EC230 është ekskavatori elektrik më i madh i këtij lloji dhe është projektuar të ketë të njëjtat aftësi si një ekskavator me naftë. Duke qenë se fuqizohet nga bateritë, jo nga motori, përdorimi i tij do të ulë emetimet në vendin e punës dhe do të reduktojë zhurmën gjatë ndërtimit.

“Industria e ndërtimit është përgjegjëse për 40% të emetimeve të karbonit të lidhura me energjinë. Qëllimi ynë në Skanska është të vazhdojmë të jemi një lider i mendimit në zgjidhjet e qëndrueshme për industrinë e ndërtimit,” tha James Bailey, Zëvendës President Ekzekutiv i Skanska USA Civil.

Skanska po zëvendëson ekskavatorin aktual Komatsu PC228 me naftë me Volvo EC230 për të ngarkuar kamionë me material eksporti nga një rezervë në oborrin jugor të stacionit La Brea.

Ekskavatori elektrik do të përdoret për një provë 90-ditore dhe është një nga katër programet e tilla pilot në Amerikën e Veriut për të testuar suksesin e një ekskavatori elektrik të kësaj madhësie në një megaprojekt të rëndësishëm si Projekti Purple (D Line) Extension Transit, ndërsa avancimi i mëtejshëm i misionit të Skanska për reduktimin e emetimeve të karbonit të trupëzuar.

Mason Ford, Drejtor i Shërbimeve të Qëndrueshmërisë dhe Pajisjeve Skanska USA Civil, komentoi se, “Përdorimi i këtij ekskavatori të madh elektrik në një megaprojekt të tranzitit publik shton zbatimin tonë të vazhdueshëm të teknologjive të gjelbra, duke e çuar Skanska drejt objektivave tona klimatike globale të karbonit neto zero. emetimet deri në vitin 2045”.

Ekskavatori Volvo EC230 është lançuar në Evropë, ku Skanska ka përdorur EC230 në projektin e saj Slakthusområdet, dhe veçmas në Kinë. Pajisjet pritet të jenë të disponueshme në Amerikën e Veriut në vitin 2024./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending