Connect with us

Tech

Këta janë top 10 prodhuesit më të mirë në botë të pajisjeve të ndërtimit

Published

on

10 prodhuesit më të mirë në botë të pajisjeve të ndërtimit janë përzgjedhur të jenë:

  1. Caterpillar, SHBA

Caterpillar, me seli në Illinois, SHBA, është edhe një herë prodhuesi më i madh në botë i pajisjeve të ndërtimit me shitje prej 32 miliardë dollarësh, që është e barabartë me 13.8% të shumës totale të listës. Caterpillar prodhon një gamë të gjerë pajisjesh ndërtimi, duke përfshirë ekskavatorë, ngarkues me rrota, ngarkues me rrëshqitje, makineri me motor, ngarkues skanues, kamionë transportues dhe më shumë.

  1. Komatsu, Japoni

Komatsu është furnizuesi i dytë më i madh në botë i pajisjeve të ndërtimit dhe minierave me shitje prej 25.3 miliardë dollarësh, një rritje e fortë nga shitjet e vitit të kaluar prej 19.9 miliardë dollarësh. Komatsu shet produktet e saj në mbarë botën, por është veçanërisht e fortë në tregun e saj vendas të Japonisë.

  1. XCMG, Kinë

Xuzhou Construction Machinery Group (XCMG) është edhe një herë furnizuesi më i madh i pajisjeve të ndërtimit në Kinë dhe i treti më i madhi në botë. XCMG ka shijuar një ngritje të fortë në tabelë vitet e fundit dhe ka pasur shitje prej 18.1 miliardë dollarësh në 2021.

  1. Sany, Kinë

Sany Heavy Industry Co., Ltd. është kompania e dytë kineze në dhjetëshen e parë të Tabelës së Verdhë. Sany kishte shitje prej 16 miliardë dollarësh, nga 14.4 miliardë dollarë nga lista e vitit të kaluar. Sany ka një gamë të gjerë produktesh, por është veçanërisht e njohur për ekskavatorët e saj.

  1. John Deere, SHBA

Deere and Company, me seli në Moline, Illinois, prodhon makineri bujqësore, ndërtimore, pyjore dhe të tjera nën markën John Deere. Kompania ngjitet një vend në listë me shitje prej 11.3 miliardë dollarësh. Deere bleu Wirtgen Group në 2017, i cili e pa atë të rritet ndjeshëm në tabelë.

  1. Volvo CE, Suedi

Volvo Construction Equipment gëzoi shitje të forta prej 10.7 miliardë dollarësh për ta parë atë të rritet një vend në tavolinë. Volvo CE, si shumica e kompanive evropiane, pa shitjet të ndikuara keq nga pandemia dhe, siç pritej, gëzoi një rritje të fortë të shitjeve në listën e këtij viti. Volvo CE është një nga OEM-të kryesore në lidhje me pajisjet elektrike.

  1. Zoomlion, Kinë

Zoomlion zbret dy vende në listë me shitje prej 10.4 miliardë dollarësh. Kjo është e pritshme pasi vitin e kaluar kompania kaloi nga numri dhjetë në pesë falë rritjes së tregut kinez ndërsa të gjitha tregjet e tjera ngecën, kështu që kjo rënie në numrin shtatë është diçka si një dalje në mbrëmje.

  1. Liebherr, Gjermani

Liebherr kishte shitje prej 9.4 miliardë dollarësh, gjë që e bëri kompaninë të ngjitej një vend në listë. Liebherr prodhon një gamë të gjerë pajisjesh duke përfshirë ekskavatorë, vinça, ngarkues me rrota, mbajtës teleskopik, dozer dhe pajisje shpimi.

  1. Hitachi, Japoni

Kompania e Makinerisë së Ndërtimit Hitachi pa një rritje të shitjeve në listën e këtij viti në 8.8 miliardë dollarë nga 8.5 miliardë dollarë vitin e kaluar. Në vitin 2021 u njoftua se Hitachi dhe John Deere i kishin dhënë fund sipërmarrjes së tyre të gjatë të përbashkët.

  1. Sandvik, Suedi

Një hyrje e re në dhjetëshen e parë është Sandvik Mining and Rock Technology, me shitje prej 7.2 miliardë dollarësh. Kompania bleu 14 biznese në vitin 2021 si pjesë e strategjisë së saj ambicioze të rritjes./Media Ndërtimi.

Tech

Hidromek prezanton ekskavatorë të serisë H4

Published

on

Hidromek po shfaq ekskavatorët e tij të fundit të serisë H4 në ekspozitën e pajisjeve Hillhead të këtij viti, e cila po zhvillohet aktualisht në Mbretërinë e Bashkuar dhe pritet të tërheqë rreth 20,000 vizitorë të industrisë nga sektorët e riciklimit, ndërtimit dhe guroreve.

Në stendën e Hidromek (X4) janë ekspozuar ekskavatorët me zvarritës HMK 145 LC SR, HMK 230 LC dhe HMK 390 LC HD.

Eskavatorët, të cilët fuqizohen nga motorët me naftë nga Izuzu, kanë pesha funksionale përkatësisht 16, 23 dhe 39 t dhe janë projektuar për të qenë të shpejtë, produktiv dhe efikas.

Ndërsa modeli i ekskavatorit HMK 145 ka një dizajn më kompakt që e bën atë të përshtatshëm për projekte në vende urbane, HML 230 dhe HMK 390 më i madh janë të përshtatshëm për detyra më të vështira – të tilla si ato që përfshijnë inerte dhe materiale gurore.

Dy makinat më të mëdha ofrojnë përmirësime të konsiderueshme në krahasim me modelet në gamën e mëparshme të pajisjeve të prodhuesit.

Falë kohërave më të shkurtra të ciklit, kapaciteteve më të mëdha të kovës dhe shpejtësive më të shpejta të funksionimit, të dy ekskavatorët janë 17% më produktivë se paraardhësit e tyre përkatës.

Përmirësimet në sistemet e lidhjes dhe hidraulike nënkuptojnë gjithashtu që HMK 230 është 21% më efikas, ndërsa HMK 390 është 14% më efikas.

Krahas këtyre, prodhuesi turk po tregon gjithashtu ngarkuesin HMK 102B SUPRA, ngarkuesin me rrota HMK 640 ËL dhe ngarkuesin e tij me rrota HMK 635 ËL – i cili u lançua vitin e kaluar dhe përmban një motor Mercedes-Benz në përputhje me Stage V që kursen karburantin duke ofruar çift ​​rrotullues i lartë në rrotullime të ulëta.

Ndërsa vizitorët në Hillhead mund të shikojnë më nga afër të gjitha makinat, ngarkuesi me rrota HMK 640 i Hidromek dhe ekskavatori i tij HMK 390 LC HD janë vënë gjithashtu në dispozicion si makineri demonstruese./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Tech

Vinci investon në robotët për ndërtimin e tuneleve

Published

on

Vinci Construction Grands Projets ka investuar një sasi të pazbuluar fondesh në kompaninë e teknologjisë së tuneleve me bazë në Mbretërinë e Bashkuar HyperTunnel, në mënyrë që ta ndihmojë atë të zhvillojë dhe testojë metodën e saj të re të ndërtimit të tunelit në situata praktike.

Fituesi i Konkursit Vjetor të Fillimit të Ndërtimit të vitit të kaluar në Miami, metoda e HyperTunnel funksionon duke bashkuar robotët në miniaturë dhe teknologjitë e përdorura në miniera, rilevim, printim të mërzitshëm dhe 3D për të ndërtuar tunelin në tokë dhe më pas për ta gërmuar atë.

Kompania, e cila kohët e fundit foli në detaje për metodën HyperTunnel, beson se kjo qasje e re do të ndihmojë në uljen e kostos së tuneleve dhe do të mundësojë përmbushjen e “kërkesës globale për zgjidhje transporti në rritje, por edhe më të qëndrueshme”.

Përveç financimit të zhvillimit praktik të “metodës së HyperTunnel”, investimi i Vinci – i cili është bashkëpunimi më i fundit midis dy kompanive – do të mbështesë gjithashtu rritjen dhe zgjerimin e ardhshëm të HyperTunnel.

Në fillim të këtij viti HyperTunnel u bë anëtar i platformës së inovacionit Leonard të Vinci-t, e cila u jep partnerëve të saj burimet për të shpërndarë shërbimet e saj duke përdorur njësitë e biznesit të Vinci-t.

Guillaume Bazouin, Drejtues i programeve të Start-up dhe Intrapreneurs në Leonard, tha, “Teknologjia e HyperTunnel mund të ndryshojë vërtet lojën kur bëhet fjalë për përmirësimin e sigurisë dhe qëndrueshmërisë së projekteve të ndërtimit nëntokësor./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Tech

Google Maps tani e vlerëson koston e udhëtimit tuaj

Published

on

Një veçori e re e Google Maps që e vlerëson shumën financiare që duhet ta paguani gjatë vozites në një rrugë të caktuar, ka filluar të shfaqet në aplikacionet Android dhe iOS, sipas Google.

Android Police raporton se e ka parë çmimin e ri të tarifave në aplikacion, megjithëse nuk është ende i dukshëm në një palë pajisje që kemi provuar përgjatë së njëjtës rrugë. Funksioni i pagesës u njoftua për herë të parë nga Google në muajin prill, raporton Verge.

Google thotë se çmimi i shfaqur i tarifave bazohet në “informacionet e besuara nga autoritetet lokale të tarifave” dhe merr parasysh tarifat dhe kohën e ditës kur e llogarit koston totale. Ekziston gjithashtu një ndryshim për t’i “shmangur tarifat” kur kalkulohen rrugët.

Google Maps ka qenë më parë në gjendje t’ju paralajmërojë kur një tarifë paguhet në përgjithësi gjatë një udhëtimi, por jo të llogarisë se sa mund të jetë ajo tarifë.

Sipas Google, funksioni është i disponueshëm për “gati 2000” rrugë me pagesë në SHBA, Indi, Japoni dhe Indonezi për aplikacionet e tij iOS dhe Android. Ai thotë se planifikon të shtojë mbështetje në më shumë vende “së shpejti”./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending