Connect with us

Makineritë

Kamioni me mikser tërësisht elektrik i gatshëm për kantieret e ndërtimit, kalon provat me sukses

Published

on

Përzierësi i parë tërësisht elektrik i betonit të gatshëm në Mbretërinë e Bashkuar ka përfunduar një provë tre-mujore të dërgesave komerciale në Birmingham për Tarmac.

‘E-Mixer’, i zhvilluar nga Renault Trucks dhe TVS Interfleet, është kamioni i parë miks që operon në Mbretërinë e Bashkuar me emetime zero në tubin e gazit.

Ajo ka funksionuar nga uzina Tarmac’s Washwood Heath në Birmingham. Tarmac tha se “ka ambicie” për përdorimin eventual të gjerë të kësaj automjeti në të gjitha operacionet e tij urbane.

Me të njëjtin kapacitet mesatar si një automjet konvencional me naftë, ‘e-mixer’ pritet të kursejë 42 ton CO2 në vit, me zero emetime për milje krahasuar me 1,55 kg CO2 për milje për ekuivalentin e tij të karburantit fosil.

Ben Garner, drejtuesi i logjistikës së karbonit të ulët të Tarmac, tha: “Ne jemi përkushtuar të jemi në ballë të zbatimit të zgjidhjeve të transportit dhe logjistikës me CO2 të ulët dhe funksionimi i suksesshëm i këtij e-përzierësi është i rëndësishëm./Media Ndërtimi.

Makineritë

Komatsu ofron udhëzime 3D të makinerive në të gjithë gamën e ekskavatorëve

Published

on

Komatsu ka njoftuar se do të ofrojë paketën e udhëzimit të makinerive 3D të Smart Construction si një përmirësim teknologjik për një gamë të gjerë makinerish standarde Komatsu si dhe flota të përziera, një dekadë pasi lançoi Kontrollin e saj inteligjent të Makinerisë (iMC).

Teknologjia 3D Machine Guidance Kit do të jetë një shtesë e disponueshme për ekskavatorët zvarritës dhe me rrota të çdo marke nga 13 në 120 ton. Kompleti thuhet gjithashtu se ofron një gamë të gjerë konfigurimesh për makineritë në të gjitha gjeneratat.

“Paketa e udhëzimit të makinerive 3D është rezultat i përpjekjeve të gjera nga Komatsu për të ofruar një sistem vërtet miqësor për përdoruesit, duke i dhënë operatorit një nivel asistence dixhitale pavarësisht nga kërkesa,” tha Richard Clement, Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm i Ndërtimit Smart.

Duke blerë një ekskavator me Kompletin e Udhëzimit të Makinerisë 3D, klientët do të jenë në gjendje të përdorin makineritë e tyre me drejtimin e makinerive 2D dhe 3D. Kompleti i udhëzimit të makinerive 3D mund të personalizohet me shtesa të ndryshme opsionale, të tilla si një kovë me pjerrësi dhe komplet çiftëzimi, komplet boom me dy pjesë, çantë e përparme shumë e gjatë dhe pajisje radio SATEL.

Zhvilluar nga Komatsu për ndërtim inteligjent, kompleti i udhëzimit të makinës 3D thuhet se mbështetet plotësisht nga rrjeti i shpërndarjes Komatsu./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Develon prezanton 19 modele si pjesë e gamës së gjeneratës së fundit të ekskavatorëve

Published

on

Develon, më parë Doosan Construction Equipment, ka përfunduar lançimin e 19 modeleve si pjesë e gamës së gjeneratës së fundit të kompanisë ‘DX-7M’ të ekskavatorëve të gjurmuar që variojnë nga 2-53 ton për tregjet e nivelit 2 dhe të nivelit 3 në mbarë botën në Azi, Oqeani, Jug. Amerika, Lindja e Mesme dhe Afrika.

OEM thotë se ekskavatorët e rinj janë projektuar për një gamë të gjerë tregjesh nga ndërtimi, marrja me qira, riciklimi, përpunimi i mbetjeve dhe shërbimet komunale deri te miniera dhe gurore.

Modeli më i vogël në gamë është mini-ekskavatori 2.8 ton DX27Z-7M 2.8 dhe më i madhi është DX530LC(A)-7M 53 tonësh. OEM thotë se të gjitha modelet ofrojnë “performancë të përmirësuar ndjeshëm” krahasuar me makinat e gjeneratës së mëparshme për shkak të përmirësimeve të tilla si motorë më të fuqishëm dhe sisteme të reja hidraulike me rrjedhje më të lartë.

Eskavatori DX200A-7M 20 t dhe të gjithë ekskavatorët më të mëdhenj nga DX300LC(A)-7M e lart përfshijnë teknologjinë Virtuale Bleed Off (VBO) të Develon.

Sistemi VBO përdor një pompë elektronike të kontrolluar me presion brenda një sistemi hidraulik me qendër të mbyllur për rritje të produktivitetit deri në 17% dhe përmirësime të efikasitetit të karburantit deri në 32%, në varësi të modelit dhe modalitetit të zgjedhur. Valvula kryesore e kontrollit me qendër të mbyllur minimizon humbjen e presionit, ndërsa pompa elektronike e kontrolluar me presion menaxhon dhe optimizon fuqinë e motorit në mënyrë më efektive.

Gama e re e ekskavatorëve janë të gjitha të pajisura si standard me versionin më të fundit 3.0 të sistemit Develon Fleet Management, i cili ofron një sistem të menaxhimit telematik duke mbledhur të dhëna nga sensorët në makina./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Volvo do të prodhoj automjete me çelik pa fosile

Published

on

Në prill 2021, Volvo Group njoftoi fillimisht se kishte nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me prodhuesin e çelikut SSAB për çelik pa fosile, me bashkëpunim të vazhdueshëm midis dy kompanive për prodhimin e automjeteve.

Tani, në një hap tjetër përpara në rrugën e saj drejt një zinxhiri vlere të emetimeve neto të gazrave serrë deri në vitin 2040, Volvo Group ka nënshkruar një marrëveshje me H2 Green Steel për të bashkëpunuar në çelikun me emetim pothuajse zero që do të përdoret në prodhimin e automjeteve komerciale.

Sipas marrëveshjes afatgjatë, Volvo Group do të blejë çelik nga fabrika e re e H2 Green Steel në Boden në Suedinë Veriore, me prodhimin e çelikut me emetim pothuajse zero të planifikuar të fillojë në fund të vitit 2025 dhe dërgesat të fillojnë në mesin e 2026. Çeliku do të përdoret në prodhimin e kamionëve, autobusëve dhe pajisjeve të ndërtimit.

Volvo Group është një anëtar themelues i Koalicionit First Movers, i cili është zotuar që të paktën 10% e të gjithë çelikut të blerë çdo vit të ketë pothuajse zero emetime deri në vitin 2030. Ai vuri në dukje se, ndërsa automjetet komerciale kalojnë gjithnjë e më shumë drejt zgjidhjeve të elektrizuara, gjurmët mjedisore i rrjetit të furnizimit dhe prodhimit bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm. Çeliku me emetim gati zero fokusohet në reduktimin e emetimeve në një pikë ku ndikimi mjedisor minimizohet ndjeshëm nëse nuk eliminohet./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending