Connect with us

Tech

Investimi në të ardhmen e guroreve dhe minierave

Published

on

Investimi po transformon – ngadalë – sektorin e guroreve dhe minierave në një me teknologji më të integruar dhe pajisje të qëndrueshme, shkruan Andy Brown.

Minierat dhe guroret kanë qenë prej kohësh, në shumicën e aspekteve, përpara ndërtimit në lidhje me përdorimin e teknologjisë së re.

Përkundër kësaj, shifra prej një miliard ton material që transportohet në mënyrë autonome në një vit nga një kompani është ende paksa befasuese – dhe mbresëlënëse.

Kjo është sasia e materialit që kamionët autonome Caterpillar që përdorin komandën CatMineStar lëvizën në një vit të vetëm nëpër 18 vendndodhje të minierave në mbarë botën.

Ka kuptim që minierat të jenë përpara ndërtimit kur bëhet fjalë për adoptimin e teknologjisë së re – minierat kanë më pak pjesë lëvizëse sesa kantieret e ndërtimit.

Për shembull, një lokacion në qendër të qytetit mund të ketë të bëjë me publikun, si dhe të ketë një gamë më të gjerë pajisjesh dhe stafesh nga kontraktorë të ndryshëm; shumica e minierave janë në vende të largëta me më pak njerëz dhe lloje të pajisjeve.

Operacioni autonom në miniera ka ekzistuar për dekada, megjithëse ndoshta shkalla e adoptimit nuk ka qenë aq e shpejtë sa ishte parashikuar fillimisht.

“Autonome është rritur padyshim, edhe pse jo aq shpejt sa prisnin njerëzit. Thjesht duhet më shumë kohë që minierat ta zbatojnë këtë nga sa e kishin parashikuar njerëzit kur kjo me të vërtetë filloi të dilte 10 deri në 15 vjet më parë,” komenton Matthew Gilewicz, bashkëpunëtor dhe partner i lartë në The Parker Bay Company, një biznes kërkimor tregu që operon në miniera. industrisë.

Ai thotë se arsyeja për këtë janë kostot e konsiderueshme të përfshira – për të pasur ekonomi të shkallës dhe kursime të kostos, ajo duhet të zbatohet në një shkallë më të madhe. Vetëm të kesh një grusht kamionësh autonome nuk do ta prishë atë. Tani që shumë miniera kanë bërë këtë investim fillestar, shkalla e adoptimit po rritet.

“Në dy ose tre vitet e fundit dërgesat e kamionëve të rinj autonome kanë qenë rreth dyfishi i asaj që ishin në tre ose katër vitet e mëparshme, që është rritje e arsyeshme. Ajo që kemi parë shumë më tepër në dy vitet e fundit, është rinovimi i njësive,” thotë Gilewicz.

“Kishte po aq njësi të konvertuara për të funksionuar në mënyrë autonome sa njësi që dërguan të reja gati autonome. Kjo është e rëndësishme pasi, nëse i shikoni ato shifra historikisht, pothuajse të gjitha makinat e reja autonome disa vite më parë ishin dërgesa të reja.”, tha tutje Gilewicz./Media Ndërtimi.

 

Tech

Publikohet harta digjitale e Shtëpive-Shkolla të viteve 90-ta në Kosovë

Published

on

Ekipi i SpaceSyntaKska publikuar platformën digjitale: www.shtepiteshkolla.org, ku është prezantuar puna e deritanishme për krijimin e hartës së parë digjitale të ‘Shtëpive-Shkolla’të viteve 90-ta në Kosovë.

Kjo platformë është krijuar që të kontribuoj në përpjekjen për dokumentimin dhe identifikimin e hapësirave fizike, të cilat numërojnë rreth 3000 ndërtesa private, të shfrytëzuara për të akomoduar sistemin arsimor në gjuhën shqipe pas mbylljes së shkollave nga pushteti serb.

Tregimin mbi sistemin e mësimit në shtëpi-shkolla kemi vendosur ta bëjmë përmes hartës në mënyrë që rrëfimit për këtë ngjarje t’i jepet një ndjenjë më e fortë me vendin, të ilustrohet manifestimi hapësinorë si dhe ta komunikoj në mënyrë më efikase ngjarjen me publikun.

Puna jonë për dokumentimin e kësaj ngjarje ka nisur në Prishtinë, me idenë që të vazhdoj më tutje për t’a përfshirë të gjithë territorin e Kosovës.  Ne jemi të dedikuar që kjo platformë të shndërrohet në një arkivë digjitale të qëndrueshme e cila do t’i kontribuoj ruajtjes së kujtesës kolektive të njërës prej ngjarjeve historike më të vecanta të rezistencës paqësore të qytetarëve të Kosovës, që në atë kohë nënkuptotne të shkuarit në shkollë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Tech

Në mungesë të punëtorëve, kompania merr robotë që mbledhin deri në 25,000 mjedra në ditë

Published

on

Një kompani ka vendosur që robotët e saj të mbledhin mjedra në dy vende në Portugali.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, robotët autonomë kanë katër “krahë” për të mbledhur, duke përdorur teknologjinë e sensorëve.

Dhe tani puna është duke vazhduar për të rritur shpejtësinë e mbledhjes së mjderave, duke synuar që secili robot të mbledhë 4 kilogramë fruta në orë ose më shumë se 25,000 mjedra në ditë.

Ndryshe, vlerësohet se norma mesatare e “mbledhjes së një njeriu” është prej 15,000 në një ditë pune standarde tetë-orëshe.

E lançuar në vitin 2016, Fieldwork u krijua për të zhvilluar dhe komercializuar robotë autonome për të mbushur boshllëqet e produktivitetit dhe për të punuar së bashku me njerëzit.

Grupi aktualisht ka dy lloje robotësh të tillë: një vertikale që mund të përshtatet për një shumëllojshmëri të bimëve frutore dhe një platformë horizontale që mund të vendoset në mjedise të shumta bujqësore pa mbikëqyrjen njerëzore.

Madje, duke përdorur AI, këta robotë mund të vlerësojnë pjekurinë e kulturave të frutave dhe perimeve dhe të përcaktojnë se kur duhet të mblidhen, përkatësisht korren./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Tech

Volvo investon në firmën e ekskavatorëve elektrikë

Published

on

Volvo CE ka njoftuar se ka ndërmarrë një investim shumicë në prodhuesin holandez të pajisjeve, Limach, i cili prodhon ekskavatorë elektrikë për tregun vendas.

Gjiganti suedez thotë se masa e lejon atë të zgjerojë portofolin e tij të elektromobilitetit, duke shtuar pesë makinat kompakte elektrike që ka sjellë tashmë në treg.

Gama aktuale e Limach – duke përfshirë atë që kompania pretendon se ishte ekskavatori i parë elektrik në tregun holandez – shkon nga mini-ekskavatori elektrik kompakt E18.3 me një gamë funksionimi prej 1,810 kg në E140.1, me një peshë funksionimi mbi 14,000 kg.

Pas investimit të Volvo-s në Electric Special Technics – që operon me emrin Limach – kompania do të personalizojë gjithashtu ekskavatorët me rrota dhe zvarritës të Volvo CE, me teknologjinë e saj të baterive Li-Ion.

Thomas Bitter, Shefi i Teknologjisë në Volvo CE, tha, “…ne besojmë se bashkëpunimi në mënyra të reja është çelësi për të përmbushur kërkesën në rritje për zgjidhje të qëndrueshme.

“Si një lider në zgjidhjet e ndërtimit elektrik, ne e shohim Limach si një aktor interesant në një treg progresiv dhe një plotësues i madh për portofolin tonë ekzistues të makinerive elektrike, që do të thotë se klientët tanë do të përfitojnë nga një gamë më e gjerë për t’iu përshtatur kërkesave të tyre.

Ai shtoi, “Puna së bashku dhe me bazën tonë të kombinuar të klientëve, hap mundësi për bashkë-mësim dhe zgjerim të përvojave të këtyre llojeve të zgjidhjeve, ndërsa ne vazhdojmë të drejtojmë transformimin drejt burimeve të qëndrueshme të energjisë.”

Duke ecur përpara, Volvo thotë se investimi do të çojë në një numër të makinerive të saj që motorët e tyre me naftë të zëvendësohen nga kompletet e elektrifikimit të Limach.

Rens de Bruijn, CEO në Limach, tha, “Limach u krijua me qëllim të zhvillimit të pajisjeve të ndërtimit me një makinë elektrike. Çdo makinë është bërë me porosi në objektin tonë të prodhimit në Ede në Holandë dhe dorëzohet sipas specifikimeve të klientit.

“Që nga zhvillimi i ekskavatorit tonë të parë demonstrues në 2017, ne kemi parë kërkesë në rritje nga klientët në Holandë. Falë investimit nga Volvo CE, ne mund të rrisim prodhimin e ekskavatorëve tanë elektrikë dhe të zgjerojmë gamën që ofrojmë për të përmbushur këtë oreks në rritje për ngasje elektrike.”/Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending