Connect with us

Aktuale

Hitachi Europe zgjeron teknologjinë e menaxhimit të flotës

Published

on

Hitachi Construction Machinery Europe (HCME) ka lëshuar softuer të ri që do t’u lejojë pronarëve dhe tregtarëve të pajisjeve të kryejnë përditësime të softuerit në makinat e tyre Hitachi nga distanca.

Teknologjia e re ConSite Air u jep përdoruesve një mundësi për të përditësuar softuerin dhe për të aksesuar diagnostikimin, pa pasur nevojë të vizitojnë makinën dhe në kohë më të përshtatshme.

Menaxheri i HCME Solution Linkage, Ryo Kurihara, tha: “Deri më tani, tregtarët tanë do të duhej të ndiqnin fizikisht makinën për të kryer këto veprime.

“ConSite Air kursen kohë dhe para duke mundësuar që kjo të kryhet nga distanca, duke e bërë jetën më të lehtë për tregtarët tanë dhe klientët e tyre dhe duke siguruar efikasitet optimal të punës së pajisjeve të ndërtimit Hitachi.”

I krijuar për të punuar së bashku me sistemin e monitorimit në distancë ConSite, i cili mbledh të dhënat e makinës dhe dërgon një raport mujor mbi performancën e makinës te pronarët e flotës, ConSite Air është shtesa më e fundit në gamën e mjeteve dixhitale të menaxhimit të flotës së prodhuesit.

Ndërsa teknologjia aktualisht është e disponueshme vetëm në makinat e zgjedhura Hitachi, ajo do të zgjerohet për përdorim me “një gamë më të gjerë modelesh në një datë të mëvonshme”.

Consite Air u testua në fillim të këtij viti nga tregtari norvegjez i HCME Nasta dhe nga Kiesel, tregtari i pajisjeve të kompanisë në Gjermani.

Sipas prodhuesit, Nasta dhe Kiesel thanë se përdorimi i ConSite Air do të thoshte se ata nuk duhej të dërgonin mekanikë për të përditësuar makinat.

“Ata gjithashtu komentuan për lehtësinë e tij ndaj përdoruesit dhe se e bën të lehtë monitorimin e problemeve të makinës nga distanca,” tha HCME.

Kurihara shtoi, “Ky zhvillim i fundit është një shembull tjetër se si Hitachi vazhdon të marrë në konsideratë sfidat e klientëve në mënyrë që të ofrojë zgjidhje që do të përmirësojnë sigurinë, do të rrisin produktivitetin dhe do të ulin kostot e ciklit jetësor.”

Aktuale

Hapni dyert për instalimin e Valvulës Termostatike nga ekipet e autorizuara të Prishtina HeatSave

Published

on

Hapni dyert për ekipet e autorizuara ashtu që të përfitoni pajisjet si dhe instalimin e tyre falas. Pas nëntorit, këto pajisje së bashku me instalim do të kushtojnë deri në 500 euro për konsumator.

Andaj, nëse nuk do të jeni në shtëpi në datat e paralajmëruara për instalim në lagjen tuaj, ju lutem kontaktoni në 080099000 sa më parë, që të mos humbisni rastin për instalimin e pajisjeve të reja për radiatorët tuaj si:

Valvulës Termostatike e cila rregullon qarkullimin e ujit të ngrohtë nga sistemi i Ngrohtores Termokos deri tek radiatori.

Termo-Kokës e cila ndihmon në përcaktimin e temperaturës në radiator. Rrotullojeni për të caktuar temperaturën dhe për të kontrolluar shpenzimet e energjisë.

Alokatorit cili vendoset në radiator për të matur temperaturën dhe për të përcjellur shfrytëzimin e energjisë.

Prishtina HeatSave është investim 10M dollarësh nga Fondacioni i Mileniumit i Kosovës (MFK) & Korporata e Sfidave të Mileniumit (MCC), me qëllim të modernizimit të sistemit të matjes së shpenzimeve të ngrohjes përmes Termokos./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Raporti i UN-Habita alarmon qytetet botërore

Published

on

UN-Habitat sapo ka publikuar Raportin e tij vjetor të Qyteteve Botërore gjatë sesionit të njëmbëdhjetë të Forumit Urban Botëror, i cili u zhvillua në Katowice, Poloni nga 27 qershor deri më 30 qershor 2022.

I titulluar “Parashikimi i së ardhmes së qyteteve”, pikat kryesore të publikimit të vitit 2022 janë njohuri për të ardhmen e sferës urbane, bazuar në “tendencat, sfidat dhe mundësitë ekzistuese, si dhe kushtet përçarëse, duke përfshirë mësimet e vlefshme nga pandemia COVID-19”.

Në fakt, ai synon t’u paraqesë qyteteve mënyra për t’u përgatitur për sfidat e ardhshme dhe për të adresuar çështjet aktuale.

Meqenëse popullsia globale që jeton në zonat urbane do të rritet nga 56 përqind në 2021 në 68 përqind në 2050, kryesisht në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, transformimi i qyteteve tona për të arritur një të ardhme më të mirë duhet të jetë një interes global.

Duke pasur nevojë urgjente për “zgjidhje inovative për zonat urbane për t’iu përgjigjur kësaj krize të trefishtë C të COVID, klimës dhe konfliktit”, siç deklarohet nga Nënsekretari i Përgjithshëm i OKB-së dhe Drejtori Ekzekutiv i UN-Habitat Maimunah Mohd Sharif, Raporti i Qyteteve Botërore 2022 bën thirrje për më shumë angazhim nga qeveritë kombëtare, rajonale dhe lokale dhe inkurajon adoptimin e mëtejshëm të teknologjive inovative dhe koncepteve të jetesës urbane./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Studentët e Arkitekturës të UP-së eksplorojnë ndërtimin e zonave urbane në Cottbus të Gjermanisë

Published

on

Studentët Behar Iberhysaj, Tringa Rama, Vanesa Nikqi, Dafina Balaj, Marina Frrokaj, ishin pjesë e Summer School – Introverted and Extroverted Spaces: Neë pedagogical approaches to the house and the city, në Cottbus të Gjermanisë, me dt. 11.06.2022 – 19.06.2022. Kjo vizitë është realizuar fal marrëveshjeve që Fakulteti i Arkitekturës ka me profesorët dhe universitetet në Gjermani.

Studentët kanë eksploruar se si është ndërtuar dhe përvetësuar hapësira urbane në disa territore në Cottbus përmes përjetimit të përvojës së tyre.

Gjate hulumtimit dhe punës së bërë janë përdorur metoda etnografike dhe vizuale për të identifikuar hapësirat që janë dhe mund të bëhen të dukshme dhe ato që janë dhe mund të mbeten të padukshme.

Qëllimi i shkollës verore ka qenë të rikonceptohet raporti mes shtëpisë dhe qytetit, duke reflektuar mbi nocionin se pjesët e dukshme dhe dimensionet prezentë e përbëjnë qytetin, ndërsa e padukshmja dhe jo-prezentja përfaqësojnë shtëpinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending