Connect with us

Aktuale

Ferrari hap dyqanin e rinovuar me një super enterier në Milano  

Published

on

Gjigandi i prodhimit të automjeteve Ferrari ka hapur dyqanin e ri kryesor në Milano.

E rinovuar plotësisht dhe rikonfiguruar, hapësira shtrihet në një zonë shitjeje prej pothuajse 900 metra katrorë, e rregulluar në tre nivele, e lidhur në mënyrë harmonike në një dimension fluide dhe dinamik, e karakterizuar nga koncepti i ri i dyqanit i aplikuar tashmë në rinovimin e parë të anijes Maranello përuruar në qershorin e kaluar.

Rinovimi i është besuar studios së arkitekturës Sybarite në Londër, interpretimi i ambienteve të brendshme në Milano ndërthur edhe një herë vlerat e inovacionit, stilit dhe performancës.

Rezultati është një qark eksperimental i përbërë nga shtresa të shumta materialesh, imazhesh dhe frymëzimesh që zhytin legjendën, hijeshinë dhe elegancën e universit Ferrari në konceptimin më bashkëkohor të hapësirës së galerisë komerciale.

Kodet e dizajnit dhe materialet ikonike të vizionit të ri të markës me pakicë rishfaqen në Milano, të riformuluara dhe të përshtatura me vendndodhjen e përsosmërisë përmes një evolucioni strukturor dhe skenografik me ndikim të madh vizual. Harkat e fasadës së ndërtesës janë të ndara nga dritaret e kuqe që festojnë ngjyrën simbolike të Ferrarit, duke u zbehur në transparencë, që përfaqësojnë vlerat e shpejtësisë dhe performancës. Me të hyrë në dyqan, muret përshkruajnë një kolonadë terrakote perimetrike të kontrastuar në mënyrë elegante me mure me tulla prej balte të bardhë.

Atriumi qendror dominohet nga një makinë me madhësi të plotë të Formula 1: makina, e pezulluar midis kateve të ndryshme, është një kopje besnike e së njëjtës makinë me të cilën Michael Schumacher fitoi Kampionatin Botëror në 2002.

Dyqani mirëpret vizitorin në një shteg të hapur dhe të përforcuar në të cilin çdo cep parashikon dhe zbulon perspektivën tjetër, duke stimuluar një ndjesi të zbulimit të vazhdueshëm, horizontalisht dhe vertikalisht.

Çdo mjedis, i dallueshëm, por plotësues i të tjerëve, përmban tregimin e vet dhe funksionin e tij ekspozues, duke kompozuar në të njëjtën kohë një narracion koherent dhe fleksibël që shkon nga shpirti i garave të Cavallino deri te koleksionet e reja të modës të krijuara nga Drejtori Krijues. Rocco Iannone.

Ana e djathtë e katit përdhes strehon një ekran tabelash mbi të cilën rrjedhin video dhe imazhe që kujtojnë lidhjen midis Scuderia dhe botës së kinemasë, me paraqitjet e shpeshta të katër rrotave të Maranello në filmat autorë; nga tavani varet një strukturë alumini e krehur e frymëzuar nga linjat e montimit të fabrikës Maranello si një metaforë për lidhjen e vazhdueshme midis njeriut dhe makinës./ Media Ndërtimi.

Aktuale

Hapni dyert për instalimin e Valvulës Termostatike nga ekipet e autorizuara të Prishtina HeatSave

Published

on

Hapni dyert për ekipet e autorizuara ashtu që të përfitoni pajisjet si dhe instalimin e tyre falas. Pas nëntorit, këto pajisje së bashku me instalim do të kushtojnë deri në 500 euro për konsumator.

Andaj, nëse nuk do të jeni në shtëpi në datat e paralajmëruara për instalim në lagjen tuaj, ju lutem kontaktoni në 080099000 sa më parë, që të mos humbisni rastin për instalimin e pajisjeve të reja për radiatorët tuaj si:

Valvulës Termostatike e cila rregullon qarkullimin e ujit të ngrohtë nga sistemi i Ngrohtores Termokos deri tek radiatori.

Termo-Kokës e cila ndihmon në përcaktimin e temperaturës në radiator. Rrotullojeni për të caktuar temperaturën dhe për të kontrolluar shpenzimet e energjisë.

Alokatorit cili vendoset në radiator për të matur temperaturën dhe për të përcjellur shfrytëzimin e energjisë.

Prishtina HeatSave është investim 10M dollarësh nga Fondacioni i Mileniumit i Kosovës (MFK) & Korporata e Sfidave të Mileniumit (MCC), me qëllim të modernizimit të sistemit të matjes së shpenzimeve të ngrohjes përmes Termokos./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Raporti i UN-Habita alarmon qytetet botërore

Published

on

UN-Habitat sapo ka publikuar Raportin e tij vjetor të Qyteteve Botërore gjatë sesionit të njëmbëdhjetë të Forumit Urban Botëror, i cili u zhvillua në Katowice, Poloni nga 27 qershor deri më 30 qershor 2022.

I titulluar “Parashikimi i së ardhmes së qyteteve”, pikat kryesore të publikimit të vitit 2022 janë njohuri për të ardhmen e sferës urbane, bazuar në “tendencat, sfidat dhe mundësitë ekzistuese, si dhe kushtet përçarëse, duke përfshirë mësimet e vlefshme nga pandemia COVID-19”.

Në fakt, ai synon t’u paraqesë qyteteve mënyra për t’u përgatitur për sfidat e ardhshme dhe për të adresuar çështjet aktuale.

Meqenëse popullsia globale që jeton në zonat urbane do të rritet nga 56 përqind në 2021 në 68 përqind në 2050, kryesisht në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, transformimi i qyteteve tona për të arritur një të ardhme më të mirë duhet të jetë një interes global.

Duke pasur nevojë urgjente për “zgjidhje inovative për zonat urbane për t’iu përgjigjur kësaj krize të trefishtë C të COVID, klimës dhe konfliktit”, siç deklarohet nga Nënsekretari i Përgjithshëm i OKB-së dhe Drejtori Ekzekutiv i UN-Habitat Maimunah Mohd Sharif, Raporti i Qyteteve Botërore 2022 bën thirrje për më shumë angazhim nga qeveritë kombëtare, rajonale dhe lokale dhe inkurajon adoptimin e mëtejshëm të teknologjive inovative dhe koncepteve të jetesës urbane./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Studentët e Arkitekturës të UP-së eksplorojnë ndërtimin e zonave urbane në Cottbus të Gjermanisë

Published

on

Studentët Behar Iberhysaj, Tringa Rama, Vanesa Nikqi, Dafina Balaj, Marina Frrokaj, ishin pjesë e Summer School – Introverted and Extroverted Spaces: Neë pedagogical approaches to the house and the city, në Cottbus të Gjermanisë, me dt. 11.06.2022 – 19.06.2022. Kjo vizitë është realizuar fal marrëveshjeve që Fakulteti i Arkitekturës ka me profesorët dhe universitetet në Gjermani.

Studentët kanë eksploruar se si është ndërtuar dhe përvetësuar hapësira urbane në disa territore në Cottbus përmes përjetimit të përvojës së tyre.

Gjate hulumtimit dhe punës së bërë janë përdorur metoda etnografike dhe vizuale për të identifikuar hapësirat që janë dhe mund të bëhen të dukshme dhe ato që janë dhe mund të mbeten të padukshme.

Qëllimi i shkollës verore ka qenë të rikonceptohet raporti mes shtëpisë dhe qytetit, duke reflektuar mbi nocionin se pjesët e dukshme dhe dimensionet prezentë e përbëjnë qytetin, ndërsa e padukshmja dhe jo-prezentja përfaqësojnë shtëpinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending