Connect with us

Ndërtim

Faza e parë e Portit të ri në Porto Romano tenderohet këtë vit

Published

on

Autoriteti Portual i Durrësit pritet të tenderojë këtë vit fazën e parë të punimeve për portin e ri të Porto Romanos.

Punimet në këtë fazë kanë një kosto rreth 390 milionë euro dhe pritet të përfundojnë brenda vitit 2025, bëjnë me dije burimet nga Autoriteti Portual i Durrësit.

Faza e parë e ndërtimit përfshin ndërtimin e terminalit të kontejnerëve, lidhjen me infrastrukturën rrugore, hekurudhore, rrjetin e kanalizimeve, energjisë elektrike dhe furnizimin me ujë.

Në këtë fazë do të ndërtohet gjithashtu një objekti detar, fushëveprimi i të cilit ende nuk është përcaktuar.

Në këtë fazë do të ndërtohen vendbregëzimet, ndërtesat e përbashkëta, ndërtesa e zyrave doganore dhe agjencive të tjera, porta kryesore e portit, objektet e sigurisë dhe mbrojtjes civile, zyrat e kapitenerisë së portit dhe kulla e kontrollit të VTS, nënstacione etj.

APD, me mbështetjen e Ministrisë së infrastrukturës dhe Energjisë do të sigurojë të gjitha miratimet e nevojshme për të realizuar fazat e tenderimit dhe ndërtimit (nga 2023 e në vijim) në varësi të mundësive financiare, raporton revista Monitor.

Përveç përpunimit të mallrave rreth 2 milionë kontejnerë në vit, Porti i ri Porto Romanos parashikohet të përpunojë deri në 1 milionë pasagjerë në vit, edhe pse ky shërbim ishte lënë për tu kryer nga Marina e Jahteve në Durrës.

Autoriteti Portual i Durrësit ka lidhur tashmë një kontratë konsulence me bashkimin e operatorëve “HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. – ADEC ENGINEERING CONSULTANCY L.L.C. – ABKONS SH.P.K. -TAULANT SH.P.K. – GEO-ENG SH.P.K.”, për përgatitjen e projektit teknik dhe dokumenteve të tenderit për ndërtimin e Portit të integruar të Durrësit në Porto Romano si edhe pajisjeve/superstrukturës për trajtimin e ngarkesave.

Royal HaskoningDHV që ka punuar për studimin e fisbilitetit për Portin ri në Porto Romano ka finalizuar një kosto totale prej rreth 2 miliardë eurosh për ndërtimin tërësor të portit.

Faza e parë e punimeve pritet të përfundojë në vitin 2025, por i gjithë porti do të përfundojë tërësisht në vitin 2050.

Ndërkohë pala shqiptare ende nuk ka qartësuar formën e financimit të këtij projekti të kushtueshëm dhe strategjik për vendin.

Porti tregtar i Durrësit do të zhvendoset ne Porto Romano për arsye se në vend të tij do të zhvillohet një projekt i ri me ndërtesa luksoze dhe një marinë jahtesh, një investim me kompani pjesëmarrëse nga Emiratet e Bashkuara Arabe. Zhvendosja e shërbimeve tregtare nga Porti i Durrësit në Porto Romano do të bëhet në disa faza për një periudhe rreth 20 vjeçare.

Ndërkohë ky proces ka nxitur pasiguri tek investitorët dhe përdoruesit e Portit të Durrësit, pasi ndërtimi i një porti të ri kërkon investime të mëdha dhe një infrastrukturë krejt të re.

Ndërtimi i portit të ri në Porto Romano do të kërkojë financime të konsiderueshme për zbatimin e plotë të tij dhe vetëm në fazën e parë 390 milionë euro pa TVSH. Të paktën 46% e financimit do të sigurohet nga qeveria dhe 54% nga sektori privat.

Modeli i një PPP-je në ndërtim duket se do të shtrihet edhe në këtë projekt ndërkohë që edhe operimi do të përfshijë sektorin privat me kontrata specifike një model që e ka aktualisht edhe Porti i Durrësit./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Projekti i shëtitores së Durrësit ngre shqetësime për dëmtimin e plazhit

Published

on

Qeveria e Shqipërisë premton se projekti i shëtitores do t’i japë një vlerë të re zonës bregdetare të Durrësit, por urbanistë dhe qytetarë ngrenë pikëpyetje për efektshmërinë e saj dhe shqetësohen për ngushtimin e hapësirës së rërës në dispozicion të pushuesve.

Në fillim të janarit, kryeministri Edi Rama postoi në faqen e tij në Facebook foto nga ai që e quajti “kantieri i lungomares së Durrësit” dhe premtoi se ky projekt do t’i jepte një vlerë të re “krejt zonës bregdetare të qytetit turistik”.

Projekti i lungomares së Durrësit shtrihet nga Ura e Dajlanit deri te godina e Kavalishencës së Ministrisë së Brendshme dhe pritet t’u kushtojë taksapaguesve rreth 284.9 milionë lekë. Ajo parashikon ndërtimin e një shëtitoreje për këmbësorë, një piste vrapimi si dhe korsi për biçikletat, por jo të gjithë duken të kënaqur me këtë projekt.

Inxhinieri urbanist, Agim Koçi i tha BIRN se shëtitorja që po ndërtohet është e panevojshme dhe se zëvendësimi i rërës me betonin do ta komplikojë edhe më shumë situatën për pushuesit e plazhit të Durrësit.

“Mjafton të riparohej trotuari i ngushtë që ishte ndërtuar para pallateve në mesin e viteve 2000, si dhe të hiqej bordura prej tulle në krah,” tha Koçi.

“Lëvizja e kalimtarëve mund të bëhej si më parë në trotuarin që ndan rërën nga bar-restorantet,” shtoi ai.Ndërsa makineritë e rënda po vazhdojnë punën për ndërtimin e lungomares, operatorët turistikë në qytetin e Durrësit janë të shqetësuar se ndërhyrjet në infrastrukturë do të zvogëlojnë hapësirën e rërës si dhe do t’i ndryshojnë fytyrën plazhit.

Eksperti i turizmit, Edmond Basho thotë se bazuar në kontratat e deritanishme të hoteleve të mëdha të Durrësit dhe Kavajës pritet një rritje me 10-15 e numrit të turistëve të huaj krahasuar me vitin 2022./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Kush po ndërton reaktorë të vegjël modularë dhe sa kohë do të zgjasë?

Published

on

Energjia bërthamore po kthehet në mes të krizës globale të energjisë dhe lëvizjes drejt zeros neto.

Një gjeneratë e re e reaktorëve të vegjël modularë me bazë tokësore (SMR), zakonisht prodhojnë 300 MWe ose më pak.

Fillimisht të përshtatura nga teknologjia në nëndetëset bërthamore dhe aeroplanmbajtëset bërthamore, SMR-të për gjenerimin e energjisë civile premtojnë kohë më të shkurtra ndërtimi falë fabrikimit në fabrikë të komponentëve të standardizuar, jashtë raftit.

Ato janë gjithashtu tërheqëse sepse gjurmët e tyre më të vogla do të thotë se ato mund të përshtaten në vendin e termocentraleve të çaktivizuara me qymyr dhe zonave të tjera në fushë kafe.

Në fund të vitit 2022, Balfour Beatty nënshkroi një aleancë të re për të ndërtuar SMR në Mbretërinë e Bashkuar për Holtec me bazë në SHBA.

Por deri më tani, vetëm një ose dy SMR me bazë tokësore janë në ndërtim e sipër, megjithëse disa kompani janë duke punuar në zhvillimin dhe vendosjen e tyre në këto shtete: SHBA, Kinë, Britani, Kanadë, Koreja e Jugut  dhe Argjentina.

Continue Reading

Ndërtim

Në Prishtinë do të ndërtohen edhe tri shkolla të reja në vlerë 12 milionë euro

Published

on

Komuna e Prishtinës me buxhetin e vitit 2023, ka planifikuar ndërtimin e tri shkollave të reja, në vlerë prej mbi 12 milionë eurosh. Drejtues të shkollave dhe njohës të arsimit, vlerësojnë se është shumë e nevojshme ngritja e kapaciteteve infrastrukturore në kryeqytet pasi që shumë shkolla po përballen me numër të madh të nxënësve në paralele.

Mbi 12 milionë euro do t’i kushtojë Komunës së Prishtinës ndërtimi i tri shkollave të reja, që është planifikuar të ndërtohen në kryeqytet me buxhetin e vitit 2023. Se kryeqyteti ka nevojë për ndërtimin e objekteve të reja shkollore, e thonë edhe drejtues të shkollave, pasi shumica e tyre përballen me numër të madh të nxënësve. Njëra  prej tyre është Shkolla fillore “Pavarësia” për të cilën komuna ka ndarë buxhet për ndërtimin e një aneksi. Drejtori i kësaj shkolle, Shefki Rusinovci, i tha Radio Kosovës se ka vite që kjo shkollë përballet me mungesë të hapësirës shkollore dhe numër të madh të nxënësve nëpër klasa.

“Këtë sfidë nuk e kemi vetëm këtë vit, por së paku për gjashtë vite. Kemi bërë kërkese për ndërtimin e një aneksi për të krijuar hapësirë të mjaftueshme që në kushte normale të zhvillojmë procesin edukativo  arsimor.  Ky vit është më i ngarkuari dhe na ka detyruar që të nxjerrim një kalendar me tri ndërrime. Edhe pse kështu me tri ndërrime, prapë se prapë paralelet janë të ngarkuar me nxënës”, tha Rusinovci,

Edhe njohës të arsimit vlerësojnë se është i nevojshëm ndërtimi i objekteve të reja shkollore. Rinor Qehaja, nga Instituti “ Edguard” në një përgjigje për Radio Kosovën, tha se investimet në infrastrukturë shkollore duhet të bëhen në mënyrë që të garantojnë që numri i nxënësve të mos ta tejkalojë numrin e lejuar pasi ndikon në mësimdhënie.

“Mbipopullimi i disa shkollave në qendra të mëdha vjen si rezultat i migrimit të brendshëm dhe si i tillë kërkon përgjigje institucionale. Dhe kjo nënkupton që të kemi një rialokim të nxënësve në këto lagje por edhe ndërtim dhe investim në infrastrukturë që do të na garantojë që numri i nxënësve të mos tejkalonte atë të lejuarin në institucionet tona shkollore”, tha Qehaja.

Ndërtimi i shkollave të reja është planifikuar të bëhet në lagjet Sofali, Mat dhe Veternik. Projekti do të jetë dy vjeçar ndërsa vlera e tij  mbi 12 milionë euro. Ndërtimi i këtyre shkollave, do të mundësojë që 2 mijë e 500 nxënës të vijojnë mësimin në lagjet e tyre ku jetojnë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending