Connect with us

Aktuale

Dizajni i shtëpive ku tullat e ekspozuara krijojnë ambiente të brendshme me teksturë

Published

on

Dizajnerët e Dezeen i kanë përzgjedhur enterierët që paraqesin tulla të ekspozuara, nga muret me pamje industriale deri te tavanet e harkuar.

Punimet e ekspozuara të tullave u japin këtyre ambienteve të brendshme një ndjenjë rurale dhe rehati. Në vend që t’i mbulojnë muret e brendshme me ngjyrë ose letër-muri, projektuesit i kanë lënë ashtu siç janë ndërtuar fillimisht, duke i dhënë mureve një cilësi industriale.

Dizajnerët e brendshëm nga Belgjika në Brazil kanë përfshirë mure të ekspozuara me tulla në projektet e tyre, shpesh duke kombinuar trendin me elementë të tjerë fshatar.

Ky është përmbledhja më e fundit në serinë tonë Dezeen Lookbooks që ofron frymëzim vizual për dizajnerët dhe entuziastët e dizajnit.

Dizajnët e mëparshëm përfshijnë dhoma gjumi komode në kabina, ambiente të brendshme të stilit Shaker dhe dhoma që duken sikur janë pjesë e një filmi të Ëes Anderson.

Studio projektuese në Londër, Ben Allen, shtoi një palë kasaforta të formuara nga tulla të punuar me dorë në këtë shtëpi viktoriane me tarraca në qytetin e York-ut.

Të vendosura në pjesën e pasme të pronës në formë L, tulla të prodhuara në vend u përdorën për kasafortat e fuçive, të cilat synojnë t’i bëjnë jehonë shumë “fasadave, oborreve dhe korsive me tulla”, të zakonshme për York-un, sipas themeluesit të studios Ben Allen.

Një zgjatim me tulla u fut në pjesën e pasme të kësaj shtëpie në qytetin anglez të Ëeybridge nga firma britanike Soup Architects.

E veshur me tulla gri në pjesën e jashtme dhe të brendshme të saj, pjesa e brendshme e zgjerimit përmban mure tullash të ekspozuara gri të lehta që shtojnë cilësi në mobiljet dhe veprat e tij të hijshme të artit. Një dritare xhami në formë pyke ndriçon muret.

Zyra belge BLAF Architecten ndërtoi Shtëpinë GjG në qytetin e Gentit tërësisht nga tulla të rikuperuara. Ndërtesa ka një formë të çrregullt që reflektohet në hapësirat e brendshme të saj të lakuara.

Në dhomën e ndenjes, tullat e kuqe të ngrohta bëjnë kontrast me një tavan të lartë me trarë druri dhe një grup mobiljesh eklektike. Tullat ekzistuese të ripërdorura u zgjodhën për projektin për të minimizuar mbetjet./Media Ndërtimi.

Aktuale

Hapni dyert për instalimin e Valvulës Termostatike nga ekipet e autorizuara të Prishtina HeatSave

Published

on

Hapni dyert për ekipet e autorizuara ashtu që të përfitoni pajisjet si dhe instalimin e tyre falas. Pas nëntorit, këto pajisje së bashku me instalim do të kushtojnë deri në 500 euro për konsumator.

Andaj, nëse nuk do të jeni në shtëpi në datat e paralajmëruara për instalim në lagjen tuaj, ju lutem kontaktoni në 080099000 sa më parë, që të mos humbisni rastin për instalimin e pajisjeve të reja për radiatorët tuaj si:

Valvulës Termostatike e cila rregullon qarkullimin e ujit të ngrohtë nga sistemi i Ngrohtores Termokos deri tek radiatori.

Termo-Kokës e cila ndihmon në përcaktimin e temperaturës në radiator. Rrotullojeni për të caktuar temperaturën dhe për të kontrolluar shpenzimet e energjisë.

Alokatorit cili vendoset në radiator për të matur temperaturën dhe për të përcjellur shfrytëzimin e energjisë.

Prishtina HeatSave është investim 10M dollarësh nga Fondacioni i Mileniumit i Kosovës (MFK) & Korporata e Sfidave të Mileniumit (MCC), me qëllim të modernizimit të sistemit të matjes së shpenzimeve të ngrohjes përmes Termokos./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Raporti i UN-Habita alarmon qytetet botërore

Published

on

UN-Habitat sapo ka publikuar Raportin e tij vjetor të Qyteteve Botërore gjatë sesionit të njëmbëdhjetë të Forumit Urban Botëror, i cili u zhvillua në Katowice, Poloni nga 27 qershor deri më 30 qershor 2022.

I titulluar “Parashikimi i së ardhmes së qyteteve”, pikat kryesore të publikimit të vitit 2022 janë njohuri për të ardhmen e sferës urbane, bazuar në “tendencat, sfidat dhe mundësitë ekzistuese, si dhe kushtet përçarëse, duke përfshirë mësimet e vlefshme nga pandemia COVID-19”.

Në fakt, ai synon t’u paraqesë qyteteve mënyra për t’u përgatitur për sfidat e ardhshme dhe për të adresuar çështjet aktuale.

Meqenëse popullsia globale që jeton në zonat urbane do të rritet nga 56 përqind në 2021 në 68 përqind në 2050, kryesisht në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, transformimi i qyteteve tona për të arritur një të ardhme më të mirë duhet të jetë një interes global.

Duke pasur nevojë urgjente për “zgjidhje inovative për zonat urbane për t’iu përgjigjur kësaj krize të trefishtë C të COVID, klimës dhe konfliktit”, siç deklarohet nga Nënsekretari i Përgjithshëm i OKB-së dhe Drejtori Ekzekutiv i UN-Habitat Maimunah Mohd Sharif, Raporti i Qyteteve Botërore 2022 bën thirrje për më shumë angazhim nga qeveritë kombëtare, rajonale dhe lokale dhe inkurajon adoptimin e mëtejshëm të teknologjive inovative dhe koncepteve të jetesës urbane./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Studentët e Arkitekturës të UP-së eksplorojnë ndërtimin e zonave urbane në Cottbus të Gjermanisë

Published

on

Studentët Behar Iberhysaj, Tringa Rama, Vanesa Nikqi, Dafina Balaj, Marina Frrokaj, ishin pjesë e Summer School – Introverted and Extroverted Spaces: Neë pedagogical approaches to the house and the city, në Cottbus të Gjermanisë, me dt. 11.06.2022 – 19.06.2022. Kjo vizitë është realizuar fal marrëveshjeve që Fakulteti i Arkitekturës ka me profesorët dhe universitetet në Gjermani.

Studentët kanë eksploruar se si është ndërtuar dhe përvetësuar hapësira urbane në disa territore në Cottbus përmes përjetimit të përvojës së tyre.

Gjate hulumtimit dhe punës së bërë janë përdorur metoda etnografike dhe vizuale për të identifikuar hapësirat që janë dhe mund të bëhen të dukshme dhe ato që janë dhe mund të mbeten të padukshme.

Qëllimi i shkollës verore ka qenë të rikonceptohet raporti mes shtëpisë dhe qytetit, duke reflektuar mbi nocionin se pjesët e dukshme dhe dimensionet prezentë e përbëjnë qytetin, ndërsa e padukshmja dhe jo-prezentja përfaqësojnë shtëpinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending