Connect with us

Makineritë

Develon nxjerr në treg miniekskavatorë të rinj 6 tonësh Stage V

Published

on

Develon ka lansuar në treg mini-ekskavatorët e rinj DX62R-7 dhe DX63-7 6 tonësh Stage V me një dizajn të ri të stilit të përbashkët global.

Mini-ekskavatorët e rinj janë krijuar për të ofruar performancë maksimale, stabilitet optimal, shkathtësi të shtuar, komoditet të shtuar të operatorit, kontrollueshmëri, qëndrueshmëri, lehtësi në mirëmbajtje dhe shërbim.

Të dy modelet fuqizohen nga motori i ri me naftë në përputhje me D24 Stage V që ofron fuqi 44,3 kW (59,4 HP). Develon thotë se pavarësisht se ofron një çift rrotullues 8% të rritur prej 26,5 kgm/rpm, motori D24 ende siguron një ulje prej 7% në konsumin e karburantit të motorit.

Për më tepër, DX62R-7 dhe DX63-7 përdorin një Sistem të Sensimit të Ngarkesës që funksionon në një valvul të ri të kontrollit kryesor. Mekanizmi mundëson një goditje më të gjatë të bobinës, duke rritur kështu kontrollueshmërinë dhe efikasitetin/performancën e punës në krahasim me modelet e mëparshme.

Të dy makinat sigurojnë një rrjedhje ndihmëse prej 90 litrash në minutë, gjë që përmirëson efikasitetin e punës me bashkëngjitjet. Kapaciteti i rrjedhës mund të monitorohet lehtësisht në ekranin me prekje 8 inç të Develon Smart në 10 hapa dhe mund të kontrollohet duke përdorur rrotën e gishtit të vendosur në levë.

Kabina e re në DX62R-7 dhe DX63-7 përmban një derë hyrëse të plotë xhami për të maksimizuar dukshmërinë e operatorit në këtë anë të makinës nga brenda kabinës. Një kamerë me pamje nga pas është opsionale dhe llambat e punës me ndriçim të lartë LED (të cilat janë standarde) në kabinë përmirësojnë më tej dukshmërinë dhe sigurinë.

Mini-ekskavatorët përfshijnë sistemin më të fundit celular Develon Fleet Management TMS 3.0 të instaluar si standard, i cili ofron një sistem të menaxhimit telematik për ekskavatorët, duke mbledhur të dhëna nga sensorët në makina./Media Ndërtimi.

Makineritë

Volvo do të prodhoj automjete me çelik pa fosile

Published

on

Në prill 2021, Volvo Group njoftoi fillimisht se kishte nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me prodhuesin e çelikut SSAB për çelik pa fosile, me bashkëpunim të vazhdueshëm midis dy kompanive për prodhimin e automjeteve.

Tani, në një hap tjetër përpara në rrugën e saj drejt një zinxhiri vlere të emetimeve neto të gazrave serrë deri në vitin 2040, Volvo Group ka nënshkruar një marrëveshje me H2 Green Steel për të bashkëpunuar në çelikun me emetim pothuajse zero që do të përdoret në prodhimin e automjeteve komerciale.

Sipas marrëveshjes afatgjatë, Volvo Group do të blejë çelik nga fabrika e re e H2 Green Steel në Boden në Suedinë Veriore, me prodhimin e çelikut me emetim pothuajse zero të planifikuar të fillojë në fund të vitit 2025 dhe dërgesat të fillojnë në mesin e 2026. Çeliku do të përdoret në prodhimin e kamionëve, autobusëve dhe pajisjeve të ndërtimit.

Volvo Group është një anëtar themelues i Koalicionit First Movers, i cili është zotuar që të paktën 10% e të gjithë çelikut të blerë çdo vit të ketë pothuajse zero emetime deri në vitin 2030. Ai vuri në dukje se, ndërsa automjetet komerciale kalojnë gjithnjë e më shumë drejt zgjidhjeve të elektrizuara, gjurmët mjedisore i rrjetit të furnizimit dhe prodhimit bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm. Çeliku me emetim gati zero fokusohet në reduktimin e emetimeve në një pikë ku ndikimi mjedisor minimizohet ndjeshëm nëse nuk eliminohet./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Skanska po piloton një ekskavator elektrik Volvo EC230, zëvendëson Komatsu PC228 me naftë

Published

on

Volvo EC230 është ekskavatori elektrik më i madh i këtij lloji dhe është projektuar të ketë të njëjtat aftësi si një ekskavator me naftë. Duke qenë se fuqizohet nga bateritë, jo nga motori, përdorimi i tij do të ulë emetimet në vendin e punës dhe do të reduktojë zhurmën gjatë ndërtimit.

“Industria e ndërtimit është përgjegjëse për 40% të emetimeve të karbonit të lidhura me energjinë. Qëllimi ynë në Skanska është të vazhdojmë të jemi një lider i mendimit në zgjidhjet e qëndrueshme për industrinë e ndërtimit,” tha James Bailey, Zëvendës President Ekzekutiv i Skanska USA Civil.

Skanska po zëvendëson ekskavatorin aktual Komatsu PC228 me naftë me Volvo EC230 për të ngarkuar kamionë me material eksporti nga një rezervë në oborrin jugor të stacionit La Brea.

Ekskavatori elektrik do të përdoret për një provë 90-ditore dhe është një nga katër programet e tilla pilot në Amerikën e Veriut për të testuar suksesin e një ekskavatori elektrik të kësaj madhësie në një megaprojekt të rëndësishëm si Projekti Purple (D Line) Extension Transit, ndërsa avancimi i mëtejshëm i misionit të Skanska për reduktimin e emetimeve të karbonit të trupëzuar.

Mason Ford, Drejtor i Shërbimeve të Qëndrueshmërisë dhe Pajisjeve Skanska USA Civil, komentoi se, “Përdorimi i këtij ekskavatori të madh elektrik në një megaprojekt të tranzitit publik shton zbatimin tonë të vazhdueshëm të teknologjive të gjelbra, duke e çuar Skanska drejt objektivave tona klimatike globale të karbonit neto zero. emetimet deri në vitin 2045”.

Ekskavatori Volvo EC230 është lançuar në Evropë, ku Skanska ka përdorur EC230 në projektin e saj Slakthusområdet, dhe veçmas në Kinë. Pajisjet pritet të jenë të disponueshme në Amerikën e Veriut në vitin 2024./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Terex sjell kamionët e betonit me hidrogjen

Published

on

Prodhuesi i pajisjeve të ndërtimit Terex Advance do të fillojë të ofrojë motorin me djegie të brendshme me hidrogjen të Cummins si opsion në kamionët e tij të betonit.

Të dy kompanitë nënshkruan një letër qëllimi për të integruar motorin Cummins X15H në serinë Terex Advance Commander të kamionëve mikser me shkarkimin e përparmë.

Makineritë fuqizohen aktualisht nga motorët me naftë të Cummins, por marrëveshja do të thotë që Terex Advance do të jetë gjithashtu në gjendje të ofrojë një opsion karburanti hidrogjeni me zero karbon kur prodhimi serik i X15H të fillojë më vonë këtë dekadë.

Pjesë e platformës agnostike të karburantit të Cummins, X15H bazohet në teknologjinë e njohur të motorit me djegie të brendshme.

Prodhuesi i motorit pohoi se integrimi i motorit në shasinë e kamionit është i thjeshtë dhe nuk do të kërkojë një rishikim të madh të modeleve të automjeteve ose operacioneve të biznesit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending