Connect with us

Infrastrukturë

Çfarë ndodh kur hapësirat publike janë pa tualete publike?

Published

on

Në fushën e dizajnit, ne shpesh flasim për të siguruar që ka hapësira të mjaftueshme publike për t’i shërbyer një komuniteti. Ne diskutojmë nevojën për parqe publike në mënyrë që njerëzit të kenë akses në hapësirat e jashtme.

Ne mendojmë për transportin publik dhe se si varësia jonë në pakësim te makinat do të ndihmojë për të siguruar që ne të kemi një planet më të shëndetshëm. Por çfarë ndodh me hapësirat publike që na mungojnë? Çfarë ndodh kur nuk kemi banjo publike të mjaftueshme?

Qyteti i Nju Jorkut është shtëpia e mbi nëntë milionë banorëve, me miliona të tjerë që vizitojnë çdo vit. Ka vetëm 1,103 tualete publike në të gjithë zonën e pesë bashkive. Vetëm dy prej tyre janë të hapura 24 orë në ditë.

Ky është një problem serioz për këdo, banor apo jo, që e gjen veten në nevojë të papritur për një tualet, por nuk ka vend në dukje. Çështja e mungesës së banjove të mjaftueshme publike në qytetin e Nju Jorkut, dhe zona të tjera të mëdha metropolitane, ka një histori të rrënjosur thellë në mënyrën se si u projektuan ndërtesat tregtare dhe rezidencat private. Historikisht, banjat publike ekzistonin për njerëzit që nuk kishin ende një tualet në shtëpitë e tyre, gjë që në atë kohë shihej si një luks.

Qytetet amerikane në vitet 1860 që panë një fluks të konsiderueshëm emigrantësh filluan të ndërtonin më shumë tualete publike për të përmbushur kërkesën në rritje të punëtorëve të fabrikës që kishin nevojë t’i përdornin ato gjatë gjithë ditës.

Pas Luftës së Dytë Botërore, shumë tualete publike u mbyllën, pasi qytetet ranë me rritjen e shtrirjes periferike. Kjo shkaktoi mungesa të konsiderueshme buxhetore për parqet e qytetit dhe banjat publike ishin shpesh të parat që ndjenin ndikimet. Shumë tualete të tjera publike u mbyllën gjatë viteve 1970 dhe 80 për shkak të kostove të mirëmbajtjes, pasi qytetet e zhvendosën përgjegjësinë për mirëmbajtjen e tyre te pronarët e bizneseve dhe menaxherët e pronave lokale. Kishte gjithashtu shqetësime për sigurinë rreth banjove publike, ku shumë prej tyre u vandalizuan dhe u bënë pika të nxehta për krimin.

Kërkesa për më shumë tualete publike vjen me stigmën e konsiderueshme rreth asaj se kush mund të ketë më shumë nevojë për to dhe se si ato përdoren në mënyra alternative, veçanërisht gjatë kulmit të pandemisë COVID-19.

Në Seattle, shumë shoferë dërgesash dhe nëpunës publikë vunë re se me shumë biznese të mbyllura sipas rregullave të qytetit, kishte pak vende ku ata të përdornin banjën. Dyqanet që i lejonin këta punonjës dhe të pastrehët të përdornin objektet e tyre, nuk po e bënin më këtë. Si rezultat, qyteti instaloi 114 tualete të përkohshme dhe rihapi pesë tualete brenda sistemit të bibliotekave publike të Seattle për përdorim publik.

Tualetet publike janë një nga çështjet më të rëndësishme me të cilat mund të përballemi për sa i përket mënyrës sesi vazhdojmë të mendojmë për zhvillimin e hapësirave publike. Ekzistenca e tyre, ose mungesa e tyre, ndikon në çdo person të vetëm që mund të gjendet larg shtëpisë, por që ka nevojë për një hapësirë ​​të qashme, të sigurt dhe të pastër për të kryer nevojat.

Opinion i shkruar nga arkitektja amerikane Kaley Overstreet./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Me tenderë njëburimorë, këta pronarë do t’i gëzojnë së shpejti shtëpitë e reja në veri

Published

on

Ministria e udhëhequr nga ministri Liburn Aliut, Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, vazhdon të japë tenderë njëburimorë.

Për ndërtimin dhe renovimin e shtëpive në veri në të dy tenderët ka vazhduar me procedurë të negociuar, shkruan Indeksonline.

Me procedurë të negociuar pa publikim të kontratës për ndërtimin dhe renovimin e shtëpive në pjesën veriore të Mitrovicës ka shpërblyer dy kompani.

Sipas dosjes së tenderit të publikuar në platformën E-prokurimi për ndërtim të 11 shtëpive e ka shpërblyer me kontratë kompaninë “Limitproject Sh.P.K” me vlerë të kontratës mbi 63 mijë euro.

Lista e pronarëve të cilëve do të iu ndërtohet shtëpia.

Po ashtu edhe për renovimin e 4 shtëpive në veri të vendit me procedurë të negociuar pa publikim të kontratës kjo ministri e ka shpallur fituese kompaninë “Able Group Sh.P.K nga Prishtina me vlerë të kontratës 18 mijë e 255 euro.

Continue Reading

Infrastrukturë

Volvo prezanton një linjë të re të makinerive me naftë dhe elektrike

Published

on

Volvo CE ka prezantuar linjen e re të makinerive të prodhuara, duke shfaqur makineri me naftë dhe elektrike në selinë e saj në Eskilstuna, Suedi.

Kompania prezantoi një linjë të re ekskavatorësh me zvarritës që përfshinte Volvo EC500, EC400 dhe EC230, të cilët kanë peshë maksimale funksionimi përkatësisht 52, 41 dhe 25 ton.

Gama përmban gjithashtu EC210 dhe ECR145, të cilat të gjitha janë përmirësuar me teknologji inteligjente në një sistem të ri elektro-hidraulik. Ndërfaqja e përmirësuar njeri-makinë (HMI) është projektuar për të rritur efikasitetin e karburantit, produktivitetin, sigurinë dhe efektivitetin e përgjithshëm të kostos.

“Ne kemi qenë gjithmonë krenarë që udhëheqim tregun me linjën tonë inovative të ekskavatorëve, dhe tani me këtë gamë të re ne po ndihmojmë klientët tanë të përfitojnë edhe më shumë nga makinat e tyre.”, deklaroi Kurt Deleu, shefi i Ekskavatorëve të Menaxhimit të Produkteve të Volvo CE.

Sipas prodhuesit, makinat e reja “janë një zgjedhje më e pastër dhe më e zgjuar për klientët që kërkojnë të dekarbonizojnë operacionet e tyre”.

Ngarkuesit me rrota dhe ekskavatori me rrota mbështeten nga gamën më të gjerë të zgjidhjeve të karikimit të kompanisë deri më sot, të cilat përfshijnë njësinë e re të lëvizshme të energjisë PU40, për pajisje kompakte./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Firmat franceze dhe daneze do të ndërtojnë “tunelin e shpërthimit të reve”

Published

on

Dy kontraktorë që punojnë në sipërmarrje të përbashkët janë përzgjedhur për të ndërtuar tunelin e shpërthimit të reve në Valby sipas një kontrate me vlerë 490 DKK (71.3 milionë dollarë amerikanë).

Tuneli është projektuar për të mbrojtur pjesën perëndimore të Frederiksberg, pranë Kopenhagës, nga përmbytjet gjatë shpërthimeve të reve dhe reshjeve të mëdha.

Kontraktori danez MT Højgaard Danmark dhe kompania franceze Eiffage do të ndërtojnë projektin për kompaninë e shërbimeve më të mëdha të Kopenhagës HOFOR dhe firmën lokale të shërbimeve Frederiksberg Forsyning.

Tuneli nëntokësor do të jetë 2380 m i gjatë dhe do të ndërtohet si tunel i shpuar me diametër të brendshëm 3.4 m. Tuneli do të ketë kapacitetin për të trajtuar të ashtuquajturat ngjarje 100-vjeçare të shiut dhe do të mbështesë rrjetin e ujërave të zeza duke mbledhur ujërat e tejmbushur nga sistemi i kanalizimit derisa uji të mund të pompohet në impiantin e trajtimit të ujërave të zeza.

Në rastet e shiut ekstrem, uji gjithashtu mund të përcillet drejtpërdrejt në Kalveboderne, një trup ujor në jug të Kopenhagës.

Ndërtimi do të fillojë në vitin 2024 me ngritjen e katër kantiereve dhe boshteve të ndërtimit dhe projekti është planifikuar të dorëzohet në vitin 2028./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending