Connect with us

Aktuale

BE dhe Egjipti forcojnë mundësitë e investimeve në Konferencën e Kajros

Published

on

Presidentja e Komisionit Evropian von der Leyen mori pjesë në Konferencën e Investimeve BE-Egjipt në Kajro së bashku me Presidentin egjiptian Abdel Fattah El-Sisi. Konferenca mblodhi së bashku mbi 1,000 përfaqësues të biznesit dhe qeverisë nga të dyja palët me synimin për të përfituar sa më mirë nga mundësitë e shumta të biznesit midis BE-së dhe Egjiptit.

Konferenca pason nënshkrimin e Partneritetit Strategjik dhe Gjithëpërfshirës midis BE-së dhe Egjiptit marsin e kaluar, i cili hapi një epokë të re në marrëdhëniet BE-Egjipt. “Kanë kaluar vetëm 100 ditë që kur hapëm një epokë të re miqësie midis Egjiptit dhe Bashkimit Evropian. Dhe sot, ne tashmë po korrim frytet, “tha presidentja von der Leyen në konferencë.

Presidentja njoftoi përfundimin e mbi 20 marrëveshjeve midis kompanive evropiane dhe partnerëve egjiptianë, me vlerë mbi 40 miliardë euro, në sektorë që variojnë nga hidrogjeni te menaxhimi i ujit, nga ndërtimi te kimikatet, nga transporti në aviacion dhe automobila.

Për më tepër, BE-ja dhe Egjipti nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi për një operacion të Asistencës Makro-Financiare prej 1 miliard €. Memorandumi parashtron reformat që Egjipti do të ndërmarrë për të marrë fondet. Veprimet e propozuara të politikave rrotullohen rreth tre shtyllave: promovimi i stabilitetit makroekonomik, përmirësimi i mjedisit të biznesit dhe rritja e konkurrencës së Egjiptit dhe mbështetja e tranzicionit të gjelbër të Egjiptit.

Në përputhje me Partneritetin Strategjik dhe Gjithëpërfshirës, ​​një operacion i dytë prej 4 miliardë eurosh mund të pasojë më vonë, pasi të miratohet nga Parlamenti Evropian dhe Këshilli.

BE-ja dhe Egjipti nënshkruan një projekt tjetër për 25 milionë euro, i cili do të fokusohet në trajnimin e të rinjve egjiptianë për të zhvilluar dhe forcuar aftësitë e teknologjisë së pastër dhe dixhitale.

Presidenti von der Leyen përshëndeti nënshkrimin e të dy marrëveshjeve duke thënë se “këto reforma do të nxisin një mjedis më të fortë biznesi, do të tërheqin më shumë investime dhe do të krijojnë më shumë vende pune të mira në Egjipt”.

Presidentja e mbylli fjalën e saj në konferencë me një këndvështrim optimist për të ardhmen e marrëdhënieve dypalëshe dhe për përfitimet reciproke që do të rrjedhin prej tyre: “Në vetëm 100 ditë, ne tashmë kemi sjellë energji të reja në partneritetin tonë. Dhe ky është vetëm fillimi.

Egjipti dhe Evropa janë më afër se kurrë më parë. Pra, ky është një partneritet i vërtetë fitues, si për Egjiptin ashtu edhe për Evropën, për njerëzit dhe për biznesin, dhe sigurisht për të mirën e përbashkët,” përfundoi presidentja von der Leyen./Media Ndërtimi

Aktuale

Si të bëheni arkitekt në Inteligjencën Artificiale?

Published

on

Inteligjenca artificiale është larg të qenit një koncept i huaj dhe i ri. Arkitektët kanë eksploruar AI që nga vitet 1960, duke u thelluar në koncepte të tilla si shkrimi, arkitektura parametrike, algoritmet evolucionare, automata celulare, fraktale dhe sistemet L. Skriptimi është i ngjashëm me krijimin e një ekuacioni që gjeneron rezultate të projektimit në vend të vlerave numerike.

Në arkitekturë, një arkitekt i AI është përgjegjës për zhvillimin e skripteve, studimin e algoritmeve, sigurimin që rezultatet e projektimit plotësojnë nevojat e projektit dhe krijimin e algoritmeve kur është e nevojshme. Me fjalë të thjeshta, AI Architects janë projektues që ndërtojnë sisteme të inteligjencës artificiale për të zgjidhur problemet. Kompanitë në ditët e sotme varen nga arkitektura gjeneruese dhe mjetet e AI për të përfunduar projektet e tyre komplekse; Këtu nevojiten arkitektë të AI që kanë një kuptim të qartë në teknologjinë e informacionit dhe inteligjencën artificiale për të kontrolluar zgjidhjet e AI brenda organizatës duke siguruar që projekti të funksionojë pa probleme.

Roli i përgjithshëm i AI Architects është të përmirësojë operacionet e biznesit duke hartuar plane të detajuara për sistemet e AI, duke bashkëpunuar me anëtarët e ekipit si inxhinierë dhe shkencëtarë kompjuterikë për të siguruar një proces të qetë dhe për të mbikëqyrur zbatimin duke siguruar që zgjidhjet e AI që ata ofrojnë janë në përputhje me projekti duhet të prodhojë rezultate të sakta dhe të dobishme.

Është e rëndësishme të pranohet se inteligjenca artificiale nuk mund të zëvendësojë kurrë intuitën dhe ndjeshmërinë njerëzore në arkitekturë. Gjithmonë mbani mend se ju e kontrolloni mjetin, jo anasjelltas. Prandaj, është e nevojshme të shfrytëzojmë përparimet e vazhdueshme në teknologji, e cila ka qenë e vazhdueshme për 70 vitet e fundit, në dobinë tonë duke krijuar asistentë robotikë që na ndihmojnë të arrijmë të pamundurën duke ndikuar pozitivisht në mjedis, i cili ka nevojë të dëshpëruar për t’u marrë në konsideratë. dhe kujdesi./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Rritja e kërkesës për rrymë do t’i mbajë gjallë termocentralet me thëngjill

Published

on

Kërkesa për rrymë në botë është duke shënuar rritjen më të shpejtë në gati 20 vjet, për shkak të përdorimit të kondicionerëve, si pasojë e rritjes së temperaturave, ka thënë Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë, në një raport të publikuar të premten.

Sipas gjetjeve, ky trend, që pritet të vazhdojë edhe më 2025, nënkupton vazhdimësinë e përdorimit të energjisë me thëngjill, ndonëse do të rriten kapacitetet e energjisë së ripërtrishme.Shumë vende në botë janë duke regjistruar temperature rekorde dhe valë të të nxehtit, shkruan Radio Evropa e Lirë.

Rritja e konsumit global të energjisë pritet të shkojë në gati 4 për qind më 2024 – më e madhja prej vitit 2007.

Rritje e njëjtë është parashikuar edhe për vitin 2025, në krahasim me 2.5 për qind të rritjes së kërkesës më 2023.India pritet të jetë lidere në këtë aspekt, e pasuar nga Kina.Në gjetjet e raportit është përmendur që në këtë periudhë do të rriten edhe kapacitetet për energji të ripërtrishme dhe që kjo energji të tejkalojë atë me thëngjill më 2025.

Megjithatë, mënyrat për prodhim të energjisë që shkaktojnë më shumë ndotje, siç është ajo me thëngjill, do të vazhdojnë të jenë të qëndrueshme, sidomos në Kinë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Pas freskimit të motit, shfuqizohet ndalimi i qarkullimit të kamionëve mbi 7.5T

Published

on

Zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi, ka njoftuar se është shfuqizuar vendimi i datës 13 korrik 2024, për ndalimin e qarkullimit në Autoudhë, Rrugë Nacionale dhe Rajonale të automjeteve për transportin e mallrave me peshë më të madhe se 7.5T, shkruan Ekonomia Online.

“Duke marrë parasysh parashikimin e motit nga Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, sipas të cilit parashihen rënie të ndjeshme të temperaturave ditëve në vijim, kemi marrë vendim për shfuqizimin e vendimit të datës 13 korrik 2024, për ndalimin e qarkullimit në Autoudhë, Rrugë Nacionale dhe Rajonale të automjeteve për transportin e mallrave me peshë më të madhe se 7.5T”, ka njoftuar Durmishi.

“Faleminderit për mirëkuptimin tuaj gjatë këtyre ditëve me temperatura të larta”, ka shkruar ai./Media Ndërtimi

 

Continue Reading

Trending