Connect with us

Infrastrukturë

Autobusët e vjetër të Tiranës së Re, Unazës dhe Kombinat-Kinostudio do të zëvendësohen me elektrikë brenda vitit 2029.

Published

on

Autobusët elektrik do të kenë korsi të dedikuara, kapacitet më të madh si dhe do të rritet shpejtësia e lëvizjes së qytetarëve.

Për çmimin e biletës do të vendoset pas zbatimit të projektit bazuar mbi kostot.

Tre linja autobusësh në Tiranë, do të zëvendësohen plotësisht me autobusë elektrikë, brenda vitit 2029.

Bëhet fjalë për linjën e Tiranës së Re, Unazës dhe Kombinat-Kinostudio, ku do të futen 50 autobusë elektrikë, të cilët do të kenë 52 kilometra korsi të dedikuara në të dyja anët e rrugës.

Autobusët elektrik, do të zëvendësojnë plotësisht ato që janë aktualisht, ndërkohë që nuk pritet të rishikohet çmimi i biletës.

“Do të jenë me kapacitet shumë më të lartë se autobusët aktual. 50 autobusë që do të jenë 100% elektrike dhe numri i autobusëve që do të jenë në dispozicion është parashikuar të mbuloj të gjithë kërkesën.

Autobusët aktual do të zëvendësohen 100%. Bileta nuk ka një parashikim për ndryshim, por kostoja mund të sugjerojë në të ardhmen një ndryshim kostoje të operimit të këtyre linjave”, tha nënkryetarja e Bashkisë së Tiranës Jonida Halili.

Për realizimin e këtij projekti në Komisionin e Veprimtarisë u diskutua edhe kredia prej 50 milionë euro që do të merret nga KFË gjermane.

“Kostoja totale e projektit parashikohet në 110 milionë euro, 50 milionë euro është kjo kredi, 30 milionë euro është grant nga BE dhe pjesa tjetër 29 milionë euro është kosto e mbuluar nga bashkia”, tha zëvendësministrja e Financave Adela Xhemali.

Nënkryetarja e Bashkisë Tiranë, thotë se këto linja të reja, do të lehtësojnë transportin e qytetarëve.

Infrastrukturë

Prokuroria Themelore në Gjakovë në aksion kundër shkatërruesve të mjedisit

Published

on

Një kamion transportues dhe një ekskavator janë sekuestruar për shkak të aktivitetit ilegal të nxjerrjes së zhavorrit përgjatë shtratit të lumit Drini i Bardhë.

Lajmin e ka bërë të ditur Prokuroria Themelore në Gjakovë, përmes një njoftimi për media, teksa ka bërë të ditur se në disa fshatra të Komunës së Rahovecit, është duke u degraduar ambienti për shkak të aktivitetit të tillë ilegal.

“Prokurori koordinator për hetimin e krimeve kundër mjedisit, Kastriot Memaj, ka urdhëruar inicimin e rastit për veprën penale ‘Ndotja, degradimi ose shkatërrimi i mjedisit’ nga neni 338 i KPRK-së. Njëkohësisht, në koordinim me policinë, janë duke u ndërmarrë veprime aktive në drejtim të kapjes së kryesve të kësaj vepre penale”, thuhet në njoftim.

Tutje, thuhet se prokuroria mbetet e përkushtuar maksimalisht në luftimin e dukurive të tilla të kundërligjshme që degradojnë ambientin dhe u bëhet thirrje qytetarëve për bashkëpunim në luftimin e këtyre dukurive./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Ura e Kukësit pritet të hapet më 1 qershor

Published

on

Segmenti tre kilometra i aksit Kukës-Morinë, pjesë e Rrugës së Kombit nga mbikalimi i Gostilit deri te ura e Kukësit tashmë është hapur për qarkullimin e mjeteve.

Plot tri javë iu deshën kompanisë koncensionare për vendosjen e shtresave të stabilizantit dhe asfaltimin e njërit segment rrugor që lidh dy anët e Urës së Re me Rrugën e Kombit, ndërsa po punohet për përgatitjen për asfaltimin e segmentit tjetër rrugor në hyrje të Urës së Re.

Konstrukti metalik i urës së re mbi Drin, tashmë është pozicionuar në bazamentin përfundimtar të saj ndërsa po punohet për montimin e pjesëve dhe vendosjen e shtresave të nevojshme drejt përmbylljes së projektit dhe vënien në funksion të plotë brenda muajit qershor, e gatshme për sezonin e verës.

I gjithë trafiku i mjeteve nga Shqipëria drejt Kosovës dhe anasjelltas, përgjatë tri javëve u devijua në qytetin e Kukësit përmes tri hyrjeve dhe një dalje.

Gjatë gjithë kësaj periudhe, nuk u shënuan incidente që kishin të bënin me pengesa në qarkullim për shkak të fluksit, ndërsa u arrit të mirëmenaxhohej siç duhet e me një orar të paracaktuar për mjetet e vogla dhe ato të transportit të mallrave.

Ura e Madhe lidh Rrugën e Kombit dhe dy brigjet e liqenit të Fierzës dhe konsiderohet si një nga urat me hapësirën më të madhe në Ballkan në tipologjinë e saj./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Inspektorati aksion për lirimin e hapësirave publike në Prishtinë

Published

on

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, ka njoftuar se Inspektorati i Kryeqytetit po vazhdon me lirimin e hapësirave publike.

Rama përmes një postimi në ‘Facebook’, ka bërë me dije se po lirohen hapësirat që janë zënë me terrasat e lokaleve, në qendër në afërsi të “Pallatit të Rinisë”.

“Nuk lejohet uzurpimi i pronës publike! Inspektorati i Kryeqytetit po vazhdon me lirimin e hapësirave publike të cilat ishin nxënë dhe po shfrytëzoheshin si pjesë (terrasa) të lokaleve. Këto ditë një e tillë është duke u larguar në zonën qendër në afërsi të “Pallatit të Rinisë””, ka shkruar Rama./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending