Connect with us

Aktuale

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës merr pjesë në punimet e konferencës Evropiane të arkitektëve

Published

on

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës mori pjesë në 2 nga ngjarjet më të rëndësishme të vitit për arkitekturën Evropiane: në Asamblenë e përgjithshme të Këshillit të Arkitektëve të Evropës #ACE ku Republika e Kosovës, për herë të parë prezantoi temat me rëndësi të komunitetit të Arkitektëve dhe kërkoi përkrahje nga #architectscouncilofeurope në ato tema.

Poashtu, përfaqësuesit e Asociacionit – Kryetari Masar Dushi dhe nënkryetari Bledion Baraliu, morën pjesë edhe në punimet e konferencës Evropiane me temën ‘Internationalisation of the architectural profession & the Neë European Bauhaus’.

Me globalizimin e ekonomisë dhe progresin teknologjik, firmat arkitekturore tani kanë mundësi më të mëdha për të bashkëpunuar dhe punuar në projekte përtej kufijve, brenda Bashkimit Evropian dhe globalisht.

Sipas edicionit të fundit të Studimit të Sektorit ACE, në vitin 2022 5% e arkitektëve evropianë punonin në një shtet tjetër anëtar të BE-së dhe dy për qind jashtë BE-së. Studimi zbulon gjithashtu se gjatë vitit të kaluar, 16% e të anketuarve kishin menduar seriozisht të punonin në një shtet tjetër anëtar të BE-së dhe 6% jashtë Evropës, megjithatë pa marrë masa. Për më tepër, një numër në rritje i arkitektëve trajnohen në vende të ndryshme nga vendi i tyre, duke treguar një interes të vërtetë dhe një kapacitet në rritje të profesionit për të lëvizur përtej kufijve. Prandaj, ka çdo arsye për të besuar se potenciali për ndërkombëtarizim të mëtejshëm të profesionit është i fortë, me kusht që profesionistët të mund të gjejnë mbështetjen e duhur.

Konferenca kishte për qëllim të diskutojë sfidat e qenësishme të punës ndërkufitare dhe eksportit të shërbimeve dhe të paraqesë zgjidhje për të kapërcyer barrierat që hasin profesionistët, duke përfshirë mjetet dhe skemat e ofruara nga Bashkimi Evropian; udhëzim i zhvilluar nga Këshilli i Arkitektëve të Evropës; dhe mbështetjen e ofruar nga organet profesionale në nivel kombëtar. Arkitektët që kanë zhvilluar me sukses biznesin e tyre ndërkombëtarisht do të ndajnë gjithashtu përvojën e tyre. ACE mbështet fuqimisht lëvizjen e Re Bauhaus Evropian të iniciuar nga Komisioni i BE-së, pasi ajo ndihmon për ta bërë cilësinë e mjedisit tonë të jetesës një çështje të interesit publik dhe e ngrit arkitekturën në një nivel politik të paprecedentë. Përtej perspektivave të biznesit dhe sipërmarrjes, konferenca do të ofrojë gjithashtu një mundësi për të diskutuar rëndësinë e vlerave, temave dhe parimeve NEB për pjesë të tjera të botës dhe të theksojë vlerat e përbashkëta që bashkojnë profesionin në të gjithë botën./Media Ndërtimi

Aktuale

KAWA Group, tashmë pjesë e industrisë së ndërtimit në Mbretërinë e Bashkuar

Published

on

Kompania e njohur e ndërtimit KAWA Group, sapo ka inauguruar hapësirën në qendër të Londrës.

Përmes një ceremonie festive është hapur hapësira më e re e KAWA Group, e cila edhe zyrtarisht do të operoj në Mbretërinë e Bashkuar,

KAWA Group do të bëj eksportin e shtëpive modulare, kabinave, kontejnerëve, përpunimin e kuzhinave, dyerve dritareve dhe gjithçka tjetër rreth produkteve të drurit e metalit.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554337212013

https://www.instagram.com/kawagroup.uk/

Këtë vit, KAWA Group do të shënoj vitin jubilar, 15 vjetorin e themelimit, ndërsa si kompani vazhdon të jetë liderë në tregun e ndërtimeve.

Përgjatë viteve, KAWA i ka shtuar gamës së gjerë të ndërtimeve, njësi tejet inovative të banimit dhe biznesit.

Pas zyrës së hapur në Londër, KAWA Group shumë shpejt pritet që rrjetin e operimit ta zgjeroj edhe në qendrat kryesore të Evropës./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Përfaqësuesit e personave me nevoja të veçanta kërkojnë t’iu sigurohet transporti për punë

Published

on

Në Komisionin për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media është mbajtur dëgjim publik për ndryshim plotësimin e Ligjit për zyrtarët publik. Kërkesa për votimin e këtij projektligji patën personat me aftësi të kufizuar, të cilët me anë të saj kërkojnë transport dhe mundësimi i punës online.

Përfaqësuesi i personave me aftësi të veçanta, Gentrit Zeqiri, është shprehur se mungesa e kushteve për transport po ua vështirëson krijimin e kushteve për punë të këtyre zyrtarëve.

“Propozimi i parë ka qenë sigurimi i transportit të zyrtarëve me nevoja të veçanta nga shtëpia në punë dhe anasjelltas dhe propozimi i dytë, është të ju lejohet zyrtarëve me aftësi të veçanta të punojnë edhe nga shtëpia së paku 3 ditë në javë. Sa i përket propozimit të parë është t’iu sigurohet transporti për shkak të mungesës së qasjes ku kemi shume raste, ankesa të këtyre zyrtarëve përkundër faktit që pranohen në shumë punë…për shkak të transportit ata detyrohen t’i lënë këto punë për shkak të vështirësive që kanë”, tha Zeqiri.

Për Zeqirin është e rëndësishme edhe mundësimi i punës online për këta zyrtarë, sipas tij kërkesa e këtij grupi është të mundësohet puna nga shtëpia së paku për tri ditë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Mbi 70 biznese promovohen në panairin “Pan Expo Group-Kosova 2024”

Published

on

Është hapur Panairi i Përgjithshëm Ndërkombëtar “Pan Expo Group-Kosova 2024”, në Prishtina Mall, për herë të parë në Kosovë, ku po marrin pjesë mbi 70 biznese nga vendi, rajoni dhe më gjerë.

Qëllimi i këtij panairi është që kompanitë pjesëmarrëse të ndajnë eksperiencën e tyre me njëra- tjetrën, të mund të shpalosin ofertat e tyre, si dhe të tërheqin klientë dhe bashkëpunëtorë rinj.

Përveç kësaj, qëllim tjetër i këtij organizimi është promovimi i ndërmarrësisë, inovacionit si dhe edukimit të gjeneratave të reja për iniciativën e lirë në biznes.

Organizimi i këtij panairi u vlerësua shumë i rëndësishëm edhe nga vetë bizneset pjesëmarrëse, për çka edhe u shprehën të kënaqur me mundësinë e dhënë për të promovuar produktet dhe shërbimet e tyre.

Drejtoresha e “Pan Expo Group”, Elisa Stefa tha se pavarësisht sfidave të kaluara për organizmin e një panairi të tillë, është e kënaqur me pjesëmarrjen, kualitetin dhe cilësinë e bizneseve. Ajo tregoi se në këtë panair po marrin pjesë biznese nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe vende të tjera jashtë rajonit.

Panairi “Pan Expo Group-Kosova 2024” do të jetë i hapur deri më datën 19 maj. Përgjatë ditëve të panairit do të ketë showroom-e, prezantime live, seminare, aktivitete dhe konferenca./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending