Infrastrukturë

Asfalti me temperaturë të reduktuar testohet për të balancuar CO2

Published

on

Asfalti me temperaturë të reduktuar është një prirje në rritje pasi autoritetet e ndërtimit të rrugëve fokusohen në çështjet që lidhen me balancën e CO2, mbrojtjen e burimeve dhe reduktimin e inputit të energjisë, sipas Wirtgen Group.

Asfalti me temperaturë të reduktuar është një përzierje e prodhuar në një temperaturë midis 110 °C dhe 130 °C. Asfalti i nxehtë, nga ana tjetër, prodhohet zakonisht midis 140 dhe 180 °C – zakonisht me bitum në 160 °C si lidhës.

Avantazhi kryesor i përzierjeve me temperaturë të reduktuar është se ato mund të prodhohen dhe përpunohen lehtësisht në një mënyrë konvencionale, thotë Wirtgen.

Impiantet e përzierjes së asfaltit nga Benninghoven janë në përdorim në të gjithë botën. Wirtgen beson se ato janë prova se standardet e larta në lidhje me cilësinë e përzierjes dhe efikasitetin ekonomik, së bashku me kërkesat klimatike dhe të shëndetit dhe sigurisë, të gjitha mund të kombinohen në mënyrë perfekte.

Sipas Shoqatës Gjermane të Asfaltit, një ulje e temperaturës prej vetëm 30 °C rezulton në një kursim prej 0,9 litra vaj ngrohjeje (ose një ekuivalent karburanti) për ton asfalt të përfunduar.

Wirtgen i shtuar me një prodhim ditor prej 2,000 ton përzierje, kjo korrespondon me një kursim prej 1,800 litra vaj ose deri në tre të katërtat e konsumit vjetor të energjisë për ngrohje të një shtëpie – ulja e emetimeve të CO2 është 6,000 kg në ditë.

Shumë kompani po përpiqen të arrijnë zero emetime në planet e tyre afatgjata dhe kjo metodë demonstron një potencial të lartë për kursimin e energjisë, si dhe reduktimin e ndjeshëm të emetimeve të CO2./Media Ndërtimi.

Trending

Exit mobile version