Connect with us

Arkitekturë

Gjërat që duhet t’i dini para se ta hapni firmën tuaj të arkitekturës

Published

on

Gjëja më e rëndësishme që një firmë e arkitekturës duhet të bëjë për t’u bërë e suksesshme është krijimi i arkitekturës së mirë.

Por, përveç kësaj, ka shumë elemente për suksesin e biznesit, veçanërisht në botën tonë aktuale që mbisundohet nga PR dhe marketingu.

Për çdo themelues të firmës së arkitekturës, një nga vendimet e para dhe më të mëdha që duhet të bëjnë për profilin e tyre publik është ajo se si duhet të thërrasë kompaninë.

Këto këshilla vini çdo herë në konsideratë:

Përzgjedhja e një emri origjinale

Sigurisht, pjesa më e rëndësishme e zgjedhjes së një emri është zgjedhja e diçkaje të paharrueshme e cila është e lidhur, në një farë mënyre, me vetë kompaninë.

Konsiderata Kulturore

Shqyrto si funksionon emri juaj në gjuhë të tjera

Nëse planifikoni të bëni një praktikë lokale, kjo ndoshta nuk do të ndikojë shumë tek ju. Por, për ata me ambicie ndërkombëtare, duhet të paguajnë për të drejtuar emrin e tyre  nëpërmjet Google Translate në disa gjuhë të botës.

Konsiderata ligjore

Kontrolloni  nëse emri juaj nuk është marrë tashmë

Bota është një vend i madh dhe ka kaq shumë emra në të. Nëse emërtoni praktikën tuaj duke përdorur emrin tuaj ose nëse emri juaj i shpikur nuk është aq origjinal sa keni menduar, mund të gjeni se një tjetër praktikë arkitekturore tashmë ka pasur të njëjtën ide.

Nëse kjo praktikë është në të njëjtin vend si e juaj, kjo mund të jetë një problem serioz, pasi në shumë vende, kompania më e vjetër mund ta detyrojë ligjërisht atë që është më e re për të ndryshuar emrin e vet për të mbrojtur interesat e tyre të biznesit. Megjithatë, dy praktika në vende të ndryshme me të njëjtin emër mund të shkaktojnë konfuzion dhe situata  që duhet të shmangen me aq sa është e mundur.

Konsiderata Teknike

Një nga komponentët qendrorë për të bërë marketing një firmë këto ditë është që të ketë një faqe interneti të kompanisë dhe se faqja e internetit duhet të jetë e lehtë për t’u gjetur. Ashtu si duhet të siguroheni që një firmë tjetër e arkitekturës nuk ka marrë emrin tuaj, duhet të siguroheni që një kompani tjetër (e çdo lloji) nuk ka marrë tashmë URL-në apo faqen me të njëjtin emër.

Sugjerimi i fundit është:

Mos përdorni pikësimin ose formatimin e pazakontë!/Ndertimi.info/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Arkitekturë

Arkitektura duhet të braktisë menaxhimin piramidal për të përmirësuar kushtet e punës!

Published

on

“Firmat e arkitekturës duhet të adoptojnë më shumë stile të udhëheqjes bashkëpunuese për të adresuar ankesat e punës në industrinë e ndërtimit”, thotë Andy Cohen, drejtues i një nga studios më të madhe të arkitekturës në botë.

“Unë mendoj se profesioni ynë do të fitonte shumë energji nëse nuk do të ishte kaq i fokusuar nga lart-poshtë dhe piramidat,”, tha Cohen.

Në vend të kësaj, firmat duhet të adoptojnë një “stil lidershipi më të sheshtë, më bashkëpunues si ai që jemi përpjekur të bëjmë”, tha bashkë-CEO i firmës gjigante për Dezeen.

Komentet vijnë mes kritikave të vazhdueshme për kushtet e punës në firmat e arkitekturës në mbarë botën, duke përfshirë paga të ulëta dhe orët e gjata.

Ai është i bindur se ndjenja e parimit dhe qëllimit është çelësi që studiot e arkitekturës të tërheqin dhe mbajnë talentin përballë konkurrencës së ashpër për talentin krijues nga industria e pasur e teknologjisë.

“Nëse nuk jeni të drejtuar nga qëllimi, nëse njerëzit nuk ndihen sikur kanë atë platformë të shkëlqyer për të lulëzuar, ata do t’i bashkohen organizatave të tjera, do t’i bashkohen Googles dhe Metas, dhe unë mendoj se profesioni ynë si një e gjithë duhet të krijojë atë ndjenjë qëllimi,”, tha ai.

“Dhe çfarë kohe më të mirë se tani, duke dalë nga Covid – çfarë kohe më të mirë kur ndodhin të gjitha këto ndryshime masive, që me të vërtetë firmat tona, profesioni ynë, të bëjnë një ndryshim pozitiv në botë.”/Media Ndërtimi.

Continue Reading

Arkitekturë

Arkitektura e hapësirës dhe eksplorimi i habitateve njerëzore

Published

on

Përderisa përparimet në teknologji përshpejtohen, ëndrra e fëmijërisë së secilit për eksplorimin e hapësirës do të kthehet në një realitet të arritshëm.

“Hapësira: kufiri i fundit” siç tregohet nga William Shatner në rolin e kapitenit James T. Kirk në serinë Star Trek, është oqeani i ri dhe i pakufizuar i njohurive dhe zbulimeve për qytetërimin tonë. Ëndrra për të arritur planetë të tjerë, sistemet fillestare dhe botët do të bëhet e vërtetë një ditë.

Kjo është arsyeja që njerëzimi duhet të kujdeset për format e tij të banimit dhe llojin e arkitekturës që do të ndërtojë në të ardhmen.

Në ditët e sotme, arkitektura hapësinore dhe vendbanimet njerëzore në orbitë dhe në planetë të tjerë, po bëhen temat më në zhvillim mes arkitektëve, projektuesve dhe inxhinierëve./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Arkitekturë

Inteligjenca Artificiale si një bashkëpunëtor i dizajnit kreativ për arkitektët

Published

on

Gjersa përparimet teknologjike në të gjitha industritë i shtyjnë kufijtë përpara, arkitektët gjithashtu po ndjekin trendin dhe kurrë nuk duan të mbeten prapa.

Shfaqja e Inteligjencës Artificiale (AI), robotikës, printimit 3D, algoritmeve dhe mjeteve llogaritëse ndihmojnë për të lehtësuar shumë detyra në jetën tonë të përditshme që do t’i duheshin orë, ditë dhe madje edhe javë që një njeri t’i bëjë ato.

Si një shembull i thjeshtë, algoritmet në sistemet e navigimit mund t’ju tregojnë rrugën më të shpejtë për në destinacionin tuaj, e cila është një mënyrë shumë e përshtatshme për udhëtimet tuaja të përditshme.

Nëse nuk mendojmë për qëllimet për të manipuluar procesin tonë të vendimmarrjes, algoritmet vërtet ndihmojnë.

Ndërsa kompani të tilla si Google, Open AI (DALL·E 2), Facebook dhe Tesla po dyfishojnë studimin e niveleve të larta të inteligjencës artificiale, mësimin e makinerive dhe mësimin e thellë në kërkimin e tyre, ato ndonjëherë bëjnë njoftime që i trembin të gjithë.

“DeepMind i Google thotë se është në prag të arritjes së inteligjencës artificiale të nivelit njerëzor”, raportuar nga Independent. Inteligjenca artificiale e nivelit njerëzor është afër arritjes më në fund, sipas një studiuesi kryesor në divizionin e AI të Google DeepMind.

E njëjta gjë vlen edhe për profesionin e arkitekturës. Arkitektët po përdorin algoritme shumë komplekse në një mjedis kompjuterik për të gjeneruar hapësira dhe gjeometri të paimagjinueshme. Këto gjeometri mund të krijohen në softuer të shumtë kompjuterik si Rhinoceros 3D, Grasshopper3D, Autodesk Maya, Houdini, Autodesk Revit, Dynamo, Cinema 4D, etj.

Duke përsëritur një parametër, këto algoritme mund të gjenerojnë qindra modele me të njëjtat parime siç janë përcaktuar në Kodi.

Por ishte kryesisht brenda kufijve të rregullave të paracaktuara. Nuk mund të shkonte përtej dhënies së një ideje të re dhe të menduarit në vend të stilistit.

Deri kohët e fundit, mësimi i makinës u shfaq dhe luante rolin e një engjëlli shpëtimtar për të gjithë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending