Connect with us

Uncategorized

Arkitektët mund të jenë të qetë që Arti i Inteligjencës Artificiale nuk po i ‘sfidon’ projektet e tyre

Published

on

Pavarësisht polemikave të justifikuara rreth artit të AI, arkitektët nuk duhet të shqetësohen për uzurpimin e softuerit që mund të gjenerojë imazhe ndërtesash, argumenton Will Wiles.

Këto janë kohë të pasigurta, por ne mund të jemi të sigurt për dy gjëra. E para është se arti i bërë nga inteligjenca artificiale (AI) është këtu për të qëndruar. (Shumë do të mendojnë se fjala “art” në atë fjali ka nevojë për përqafimin mbrojtës të thonjëzave; disa do të mendojnë se “inteligjenca artificiale” ka gjithashtu. Ju lutemi mos ngurroni t’i imagjinoni ato shenja nëse preferoni.)

E dyta është se arti i AI do të mbetet i diskutueshëm, dhe me të drejtë. Artistët kanë frikë, në mënyrë mjaft të arsyeshme, se do të konsumojë shumë nga puna e bukës me gjalpë nga e cila ata varen. Për të shtuar fyerjen ndaj lëndimit, AI është diçka si një plagjiaturë.

Sidoqoftë, është këtu. Barrierat për t’u përdorur po bien: në shtator, OpenAI i dha fund listës së pritjes për platformën e saj të krijimit të imazhit Dall-E, kështu që tani mund të përdoret menjëherë nga kushdo që regjistrohet. Dhe më herët në të njëjtin muaj, një imazh i krijuar nga Jason M Allen duke përdorur Midjourney, një tjetër aplikacion arti i AI, fitoi kategorinë e artit dixhital të konkursit të arteve të bukura në Panairin Shtetëror të Kolorados.

Arti i bërë nga inteligjenca artificiale është këtu për të qëndruar

Faqe të tilla si Midjourney, Dall-E dhe Stable Diffusion përdorin AI për të krijuar imazhe origjinale nga kërkesat e tekstit. “Inteligjenca” e përfshirë ka të bëjë më shumë me të mësuarit, dhe forcën brutale llogaritëse, sesa me intuitën – teknika e bazuar në thelb në trajnimin e kompjuterëve për të përzier dhe zhbërë imazhet derisa të “dinë” se si të krijojnë një imazh nga zhurma, siç shkruan Daniel Fein në ky shpjegues i dobishëm.

Edhe në rastin më të mirë të tyre, imazhet e krijuara kanë një cilësi karakteristike të llum, dhe disa subjekte, si dora e njeriut, duket se i mposhtin ato. Megjithatë, ata janë mjaftueshëm të mirë për të nxitur frikën e përhapur se do t’i privojnë artistët njerëzorë të nënvlerësuar shumë nga puna komerciale nga e cila ata varen, ndërkohë që do të shkatërrojnë punën e tyre ndërsa përdoruesit njerëzor u thonë programeve për të majmunit punën e krijuesve që i admirojnë.

Arkitektura e AI ndihet si një perspektivë më e largët. Arkitektura, në fund të fundit, është një disiplinë që shtrihet shumë përtej pamjes – një ditë një program i vetëm mund të konceptojë një ndërtesë, ta kthejë atë si një grup vizatimesh të konstruktueshme, të detajojë kanalet dhe ulluqet e saj dhe gjatë gjithë kësaj të punojë me një klient dhe një shumëllojshmëri. të kontraktorëve dhe zyrtarëve, siç presim nga një arkitekt njerëzor.

Por a ka tashmë shenja që imazhet e ndërtesave të krijuara nga softueri po cenojnë aftësinë e çmuar të arkitektit për të gjeneruar ide arkitekturore? Fakti që ato mund të mbeten të pandërtuara nuk do të thotë se konceptet e krijuara nga AI do të ishin pa ndikim – arkitektura e letrës mund të jetë një moment i madh.

Imazhi i gjeneruar nga AI, fitues i çmimeve të Allen, Théâtre D’Opera Spatial, përfshin artistë të veshur me veshje në një brendshme shpellore, madhështore të dominuar nga një hapje e madhe rrethore. Dhe një numër në rritje i njerëzve po përdorin këto platforma për të krijuar imazhe arkitekturore në të njëjtën mënyrë.

Ka më shumë se 32,000 imazhe në Instagram duke përdorur hashtag #Midjourneyarchitecture, dhe llogaria në Instagram Midjourney Architecture, e cila mbledh shembuj interesantë, ka më shumë se 34,000 ndjekës. “Arkitektura” e shfaqur është kryesisht fantastike, por ndonjëherë e frikshme reale.

Sidoqoftë, vizionari është natyrshëm ai që tërheq syrin, dhe ia vlen të merret parasysh tërheqja e imazheve në #Midjourneyarchitecture. Kjo mund të fillojë duke marrë parasysh disa nga veçoritë e listuara më sipër si cilësi dhe jo si mangësi.

Natyrisht, rezultatet varen nga inputet e përdoruesve njerëzorë – të cilat, në përgjithësi, ne nuk i dimë – por është interesante që ka rezonanca të përsëritura me punën e disa arkitektëve të veçantë me stile shumë të forta individuale: biomorfizmi i Gaudi-t, çuditshmëria e Eisenman-it. gjeometri, Hadid i lëngshëm.

Por, më joshëse, AI është një i huaj për ortodoksitë. Magjepsja që gjeneron duhet të jetë dekurajuese për ideologët e linjës së ashpër të arkitekturës dhe partizanët e stilit, të cilët fiksohen në koncepte të ngurta objektive të së bukurës dhe që e konsiderojnë devijimin si një dështim moral dhe estetik. Makina nuk pajtohet. Arkitektura gjeneruese është tërësisht e degjeneruar dhe aq më interesante për të.

Shkruar nga: Will Wiles, shkrimtar dizajni dhe autor i katër romaneve, më së fundmi “Prifti i Tehut të Fundit”./Media Ndërtimi.

Uncategorized

Las Vegas NIGHTCLUBS Guide for Hookup

Published

on

There are a lot of wonderful reasons to become a member of an Las Vegas hookup dating local community. First, if you’re looking for love, it’s easy to find like minded people in a group that shares your interests and hobbies, of all. This offers you an opportunity to meet up with someone that works with you inside the exact same basic way you happen to be. Most of us have such varied interests and tastes that it can be difficult to find someone to date, especially when you’re searching for someone with whom you have nothing in common.

Secondly, not only do you meet other people in these online dating services, but you’ll also be surrounded by like-minded people. This can be great for mingling. If you meet someone interesting and intriguing, chances are you’ll have plenty of similar interests, for instance. It might even bring about you getting together with at a diner or bar. That in itself can be a useful process or start of a partnership. So, it is free,. That’s it can be a win-win situation.

casual fling USA

But, perhaps the greatest benefit of online dating! You don’t be forced to pay just one cent up front to utilize a dating service. No inquiries questioned. Each of the members’ information is kept strictly confidential and private.

On the internet hookup dating residential areas are not just for dating, needless to say. They are also ideal for interacting. You can chat with other members to see what their likes and dislikes get and are to know them on a a lot more personal degree. This gives you a great idea of who you need to satisfy.

You’ll have the opportunity for additional details on people. You could meet someone that you imagine maybe you have some thing in normal with. Possibly you’ll find a person through your chapel or any other chapel organizations. Or maybe you can interact with a person out of your nation.

No matter what your objectives are, be sure you stay realistic about finding someone in this manner. Realistic desired goals like going for meal or grooving by no means injured any individual. Of course, if it doesn’t work out, a minimum of you didn’t waste materials just one $ upon an on the web dating https://www.usasexguide.online/las-vegas/ Las Vegas NIGHTCLUBS website! So, go for the matchmaking fun! There are several hookup dating services from which to choose!

But be careful. If you meet someone in person who is not of the same moral standards as yourself, do not allow your dates to proceed if you don’t think you could ever trust this person. It could be unfortunate permit a person move-in jointly whilst you discover you are unable to stand up her or him. Just make sure before you take the plunge, even though Las Vegas online dating does work!

Some Las Vegas hookup dating services are free, some are membership dependent. The paid versions generally offer you far better possibilities and a better quality of user profiles. For more information, check out their websites. You’ll get a lot of information and facts there. And perhaps you’ll even fulfill someone on the web that you just will fall in love with!

Continue Reading

Uncategorized

Mało znane argumenty na temat Kasyno Platnosc Blik.

Published

on

Co do maksymy depozyt przy kasynie nie zaakceptować powinien obciążyć cię dodatkową należnością, jednak przetestuj regulamin własnego banku. Płatności BLIKIEM do kupienia są na rzecz użytkowników produktów mobilnych mnogości banków na terytorium polski. Żeby upewnić się, bądź Twój financial institution na pewno współpracuje z BLIKIEM, wystarczy wizytować oficjalną witrynę BLIK.

Użytkowanie on line casino online BLIK z wykorzystaniem tego systemu płatności nie jawi się być trudne, bowiem działanie aplikacji oraz kodu jest bardzo intuicyjne. Jedynym wymaganiem, poza kontem w banku, jest właśnie posiadanie produktów mobilnej. Lecz pamiętaj, iż financial institution, z którego ofert korzystasz, może pobierać opłaty. Dokładnie stwierdź regulamin swego banku, jakiego używasz służące do dokonywania płatności BLIK na rzecz kasyn online. Podczas gdy już skorzystamy z tego sposobu płatności, to możemy liczyć na bonusy od depozytu po kasynach, którymi właśnie mogą być darmowe spiny. Zachęcamy służące do sprawdzenia polskiej listy najkorzystniejszych kasyn z Blikiem jak i również free spinami. Korzystanie z Blik w kasyno on-line wydaje się wygodne i polega w zatwierdzeniu operacji przez przepisanie 6 cyfrowego kodu, który pojawia się w programów banku lub na jego stronie www.

Kasyno Platnosc Blik: Jak znaleźć to tanie

Natychmiastowe transfery pieniędzy Blik kasyno online istnieją już osiągalne w najlepszych naszych kasynach online. Dzięki Blik gracze mają możliwość bezpłatnie, pewnie i bardzo szybko składać depozyty, obstawiać zakłady i zdobywać wysokie rekompensaty oraz jackpoty na najznamienitszych automatach online. Wystarczy przepisanie 6 cyfrowego kodu Blik i kilkukrotne naciśnięcie przycisków potwierdzających całą czynność. Cała czynność jest bardzo prosta, zautomatyzowana i nieskomplikowana.

Najistotniejsze kasyna on-line, które posiadają ważną, europejską licencję mają możliwość oferować płatności Blik. Kolejne okno, to lista wraz z wszystkimi przydatnymi opcjami tworzenia depozytu w legalnym kasynie Energy Casino wraz z Blik. Wybieramy usługę Szybkiego Transferu Bankowego, aby dokonać wpłaty do kasyna z Blik.

Dlaczego jakiekolwiek ciało nie jest tym, jak powinieneś obecnie robić jak i również mówić o Kasyno Platnosc Blik

Od momentu chwili wybrania kształty płatności, aż do znalezienia się pieniędzy w twoim koncie, nie powinno minąć większą ilość wiadomości niż kilka minut. Gracze nieczęsto mogą w tej chwili odnaleźć kasyna z opcja BLIK, ze względu na jej miejscowy zasięg.

Płatności bezdotykowe, będą inicjowane i uwierzytelniane bezpośrednio przy aplikacji mobilnej każdego banku, który podaje Blika, natomiast ich ochrona życia i zdrowia będzie gwarantowane m. in. Za sprawą technologi tokenizacji Mastercard Digital Enablement Service. Taka osobiście procedura obowiązuje podczas należności pieniędzy z kasyna online np. Szyfr przepisujesz na portalu banku lub na monitorze bankomatu.

Free Spiny I Promocje Kasynowe W Redbox

BLIK działa na podstawie o sześciocyfrowy kod, który możemy wygenerować w aplikacji mobilnej własnego banku. System kodowania jest aktualny przez dwóch minuty i należy go wpisać przy odpowiednim rejonie. Do zakończenia transakcji niezbędne jest zatwierdzenie płatności w produktów mobilnej, spośród której ów kod wygenerowaliśmy. Gdy całokształt przebiegło pomyślnie, czyli zdążyliśmy wpisać i zatwierdzić system kodowania BLIK, pieniążki zostaną przekazywane błyskawiczne. BLIK to popularna w Polsce strategia płatności elektronicznych, uruchomiona w lutym 2015 roku. System został opracowany i wydaje się obsługiwany poprzez PSP (Polski Standard Płatności), gdzie należą najogromniejsze banki w kraju. Pozwala na zwykłe błyskawiczne przekazywanie pieniędzy.

  • Blik powstał bowiem w 2015 r. i posiadał służyć przyspieszeniu płatności online.
  • Pierwotnym krajem, który ma użyczyć w swoich bankach płatności BLIKiem, będzie prawdopodobnie Rumunia.
  • Istnieją także banki, które w ogóle nie pobierają żadnych opłat związanych z korzystaniem spośród Blika.

Energy Casino, to dzięki główniej stronie www serwisu wybiera „Wpłata”. Co więcej wpisuje sumę depozytu, walutę, wybiera premia i klika w pas z procedurami płatności. Przy kasynie Fortune Clock do kupienia są informacje o tym jak korzystać wraz z bonusów jak i również free spinów. Zobaczcie, dlaczego powinno się korzystać spośród tej formy płatności. Jedną wraz z najważniejszych zalet Blik w kasynach on-line, to, że wszystkie operacje finansowe są bezpłatne. Internauci, którzy chcą zagrać na automatach online Blik, muszą tylko przepisać kod i przycisnąć kilka razy przycisk potwierdzający całą czynność.

Polacy uwielbiają zabawy slotowe ze względu na brak zagmatwanych reguł i zasad, interesującą fabułę i wygląd, https://socialmixin.com/picking-out-effortless-methods-for-chinese-brides/ niskie zapłaty, ale głównie wysokie rekompensaty pieniężne oraz jackpoty. Najczęściej to spółki czy banki współpracujące z BLIKIEM zabierają na własnej osoby wszystkie koszta transakcji. Płatność BLIK w kasynie raczej nie zaakceptować będzie różniła się dlatego od innych płatności, jak na przykład np.

Powszechność programu, bezpieczeństwo oraz całkowita anonimowość transakcji Blik kasyno on-line powinny namówić każdego gracza z naszego kraju. Kasyna online z licencją najczęściej przyjmują wygrane w trakcie kilku godzin. Czasami aczkolwiek zdarza się naprawdę, że wypłata wygranej przy kasynie internetowym z Blik może zając odrobinę więcej czasu. Powodem tegoż są bardzo surowe wymogi licencyjne, które nakładają organizacje państwowe dzięki kasyna online. Muszą one szczegółowo sprawdzać ważność depozytów i stawianych warsztatów.

Continue Reading

Uncategorized

The value of Strategic Planning for Board Management

Published

on

Developing and implementing ideal plans is among the most important jobs of board directors. They are in charge of setting and having company desired goals, overseeing financial records and treatments and creating a strategic plan that aligns with the business.

How the board will go about managing strategy varies dramatically from one company to a different. Some planks are dominated by managers who have more time and insight to focus on the strategy, while others prefer to have their board associates help out in the expansion process.

Best practices suggest that panels start the method by completing a SWOT analysis. This requires analyzing the organization’s talents, weaknesses, possibilities and dangers to create a tactical roadmap for the future.

The board should use the outcomes of your SWOT examination to set strategic goals that are BRILLIANT and significant. These desired goals are designed to achieve the quest and vision of the nonprofit or for-profit business.

In addition , the plank should create metrics to measure improvement toward appointment these SENSIBLE desired goals and develop strategies for achieving each objective. They should likewise review the over here progress of the ideal goals for least quarterly.

The board will need to monitor a company’s improvement against the strategic desired goals to ensure that management is definitely making a good choices and executing in those alternatives effectively. The board can do this by analyzing progress upon specific objectives, looking at progress against strategic desired goals and assessing the impact of acquisitions and divestitures at the business.

Continue Reading

Trending