Connect with us

Infrastrukturë

Amco shton pesë modele të vinçave prej 40 tonësh

Published

on

Prodhuesi Amco Veba ka shtuar pesë modele në linjën e tij të vlerësuar të gjeneratës së re të vinçave artikulues, prej 40 tonësh.

Shtrirja maksimale është nga 8,02 deri në 20,90 metra e arritur me nga dy deri në tetë seksione të zgjatjes së bumit dhe një krah 10 metra (nuk disponohet në versionin e shkurtër të bumit NG C).

Nga pesë modelet e reja, dy kanë rrotullim të vazhdueshëm ndërsa tre të tjerët kanë rrotullim të tipit raft dhe pinion. Modelet e linjës së gjeneratës së re janë ndërtuar në një linjë të re të veçantë montimi të vinçit në Poviglio, Itali.

Davide Catellani, një drejtor biznesi në Amco Veba, tha: “Ne jemi krenarë që shtojmë këtë gamë të re vinçash 40 ton metër në linjën tonë të gjeneratës së re. Siguron performancë të lartë, efikasitet maksimal dhe një nivel të lartë besueshmërie, së bashku me një gamë të gjerë karakteristikash inovative dhe një shumëllojshmëri aksesorësh dhe bashkëngjitjesh, duke i bërë këto vinça të përshtatshme në mënyrë ideale për shumë aplikacione nga ndërtimi në logjistikë; naftë dhe gaz në miniera dhe mirëmbajtje me qira.”

Modelet e reja fillojnë nga 40 ton-metra 941 NG Basic, me rrokullisje 430 gradë dhe me një lidhje të dyfishtë. Tjetra është versioni 941 NG C Basic i shkurtër 40 ton metër, gjithashtu me raft dhe rrotullim 430 gradë dhe një lidhje të dyfishtë. 44 ton-metra 944 NG Proportional shton Sistemin e Energjisë Super Amco Veba (Super AVPS) në rrotullimin e raftit dhe pinionit 430 gradë dhe një lidhje të dyfishtë.

I pari nga modelet me rrotullim të vazhdueshëm është VR41 NG Basic 40 ton metër me lidhje të dyfishtë. VR 44 NG Proporcional 44 ton metër shton Super AVPS./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Komuna e Vushtrrisë i dha tender 147 mijë euro kompanisë që nuk i plotësoi kriteret

Published

on

Zyra Kombëtare te Auditimit ka gjetur se Komuna e Vushtrrisë kishte shpallur fituese një kompani e cila nuk i kishte plotësuar kriteret.

Tenderi për të cilin ishte zgjedhur operatori ekonomik që nuk i plotësonte kriteret ka qenë për “ndërtimin e rrugëve lokale në tetë fshatra” Loti 1 në vlerë 147 mijë euro.

Kompania fituese sipas ZKA-së nuk kishte plotësuar kriteret e dosjes së tenderit, pasi që kishte bashkangjitur një marrëveshje me një gurëthyes e cila nuk ishte valide për periudhën e implementimit të projektit, raporton Kallxo.com

“OE fitues, për tenderin e sipërpërmendur, nuk ka plotësuar kriteret e dosjes së tenderit, pasi që ka bashkangjitur marrëveshjen me një gurëthyes, e cila kishte afatin e skadimit deri më datën 11.10.2022, po ashtu, ky gurëthyes kishte licencë operimi vetëm deri më datën 11.10.2022. Më tutje, raporti final për këto punë është nënshkruar më 24.10.2022 në vlerë 147.859 euro, dhe afati i kryerjes së punëve është 50 ditë. Rrjedhimisht OE fituese nuk ka pasur marrëveshje valide për periudhën e implementimit të projektit”- konstaton Zyra Kombëtare e Auditimit.

Në raportin e ZKA-së thuhet se përzgjedhja e kësaj kompanie ka ndodhur si rezultat i kontrolleve të brendshme jo efikase në procesin e vlerësimit të tenderëve konform kritereve të përcaktuara në dosjen e tenderit dhe në njoftim për kontratë.

“Përzgjedhja e OE fitues që nuk përmbush kriteret e përcaktuara me njoftim për kontratë dhe dosje të tenderit, rezulton me shpërblimin e OE dhe në kundërshtim me kërkesat ligjore. Kjo mund të rrezikojë implementimin dhe mos arritjen e objektivave të parapara në projekt”- thuhet në raportimin e auditimit.

Për Komunën e Vushtrrisë raporti i auditimit për pasqyrat financiare për vitin 2022 ka rezultuar me 21 rekomandime, prej tyre pesë rekomandime të reja, 15 të përsëritura dhe një pjesërisht i përsëritur./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Komuna e Prizrenit ua lehtëson bujqve depërtimin në tokat e tyre

Published

on

Komuna e Prizrenit ka njoftuar se është duke vazhduar realizimi i projekti të DBZHR-së “Hapja e rrugëve fushore” në fshatrat e Komunës së Prizrenit.

“Ndërtimi i infrastrukturës për bujqit do ta lehtësoj depërtimin në tokat e tyre për t’i punuar, gjë që ndikon drejtpërdrejt në zhvillimin e bujqësisë.

Aktualisht ekipet përkatëse janë duke punuar në zonën e fshatit Korishë dhe do të vazhdojnë në rajone të tjera të territorit që administrohet nga Komuna e Prizrenit.”, shkruan në njoftim./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Ndikimi ekonomik i Manifesta 14 ishte 20.2 milionë euro!

Published

on

Manifesta 14 Prishtina shpalosi rezultatet kryesore nga anketa e saj e pavarur publike.

Studimi, i realizuar nga Instituti GAPdhe UBO Consulting, shqyrtoi aspekte të ndryshme të efektit të bienales në Prishtinë.

Veçanërisht, ndikimi ekonomik i Manifesta 14 ishte mbresëlënës me 20.2 milionë euro, me një kthim në investim 4 herë më shumë se shpenzimet publike.

Anketa e pavarur tregon se Manifesta 14 zgjeroi kuptimin për kulturën bashkëkohore, u angazhua me komunitetet lokale dhe ndikoi në ndryshimin e perceptimeve ndërkombëtare për Kosovën.

Për më tepër, trashëgimia e Manifesta 14 do të qëndrojë në Qendrën për Praktikë Narrative, një institucion kulturor në zemër të Prishtinës i menaxhuar nga profesionistë vendas.

Ne i gëzohemi Manifesta 14 Prishtina për suksesin e saj, fuqinë transformuese të artit dhe kulturës dhe ndikimin e qëndrueshëm në peizazhin kulturor të Kosovës./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending