Connect with us

Infrastrukturë

750 mijë euro kostoja e renovimit të Shtëpisë së Kulturës “Xhemajli Berisha” në Prizren

Published

on

Po vazhdojnë punimet në renovimin e Shtëpisë së Kulturës “Xhemajli Berisha” në Prizren, projekt i cili është investim i Drejtorisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, me vlerë prej 750 mijë eurosh.

“Renovimi i tërësishëm i këtij objekti, që ekziston nga vitet e ’60-ta, përveç që do t’i përmbushë të gjitha nevojat, sidomos të artistëve të arteve dramatike, do të jetë fantastik për vizitorët e teatrit edhe nga aspekti estetik.

Në kuadër të punimeve, po ndërtohet dhe salla e ekspozitave për artet pamore, gjë që e kompleton tërësinë e këtij tempulli të kulturës.”, shkruan në njoftimin e Komunës së Prizrenit./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Kryeministri Kurti vizitoi vendpunimet e rrugës Kijevë – Zahaq, segmenti Kijevë – Dollc

Published

on

I shoqëruar nga ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu dhe zëvendësministri i këtij dikasteri, Hysen Durmishi, si dhe zëvendësministrat Taulant Kelmendi dhe Mentor Arifaj, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, sot gjatë paradites vizitoi vendpunimet e rrugës Kijevë – Zahaq, segmenti Kijevë – Dollc.

Ai u njoftua nga menaxherët e kontratave të tre loteve të këtij segmenti mbi ecurinë e punimeve. Kryeministri përshëndeti edhe falënderoi punëtorët dhe kompanitë për punën që po e bëjnë në realizimin sa më të shpejt të këtij projekti infrastrukturor me rëndësi të madhe për rajonin e Pejës.

Në javën e parë të muajit korrik u hapën procedurat për dorëzimin e ofertës për ndërtimin e Rrugës Nacionale N9 Kijevë-Zahaq, përkatësisht segmenti Dollc-Zahaq. Segmenti i kësaj rruge ka gjatësi totale 16.27km, e ndarë në 4 lote, me buxhet të planifikuar të projektit prej rreth 46 milionë €./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Dy kompani marrin dritën jeshile për projektin më të madh të sinjalizimit në botë me vlerë 1.1 miliardë dollarë

Published

on

Firma inxhinierike dhe e ndërtimit DT Infrastructure dhe specialisti i mjeteve lëvizëse dhe sinjalizimeve Alstom kanë fituar një marrëveshje prej 1 miliard dollarësh Australianë (1.1 miliardë dollarë) për të zëvendësuar sistemet ekzistuese të sinjalizimit dhe kontrollit të trenave në Perth, Australia Perëndimore.

Do të jetë projekti më i gjatë i sinjalizimit në botë për nga gjatësia e rrugës dhe do të shfaqë teknologjinë e kontrollit të trenave të bazuar në komunikimet Urbalis të Alstom (CBTC) të instaluar nga fuqia punëtore lokale e DT Infrastructure sipas një kontrate për Autoritetin e Transportit Publik të Australisë Perëndimore (PTA).

Pasi të përfundojë, projekti do t’i sigurojë Perth një rritje prej 40% në kapacitetin e rrjetit.

Projekti i sinjalizimit me kapacitet të lartë është pjesë e programit Metronet dhe siguron 750 vende pune në Australinë Perëndimore me një sërë ekspertësh globalë të Alstom dhe DT Infrastructure që vendosen ndërkombëtarisht në Perth për projektin./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Fillon punën fabrika e parë në Gjermani për prodhimin e ‘asfaltit të gjelbër’

Published

on

Fabrika e “parë” e përzierjes së asfaltit pothuajse pa karbon në Gjermani filloi prodhimin në Bavari pas një bashkëpunimi midis Benninghoven dhe kompanisë së ndërtimit të rrugëve Altomünster.

Marka Wirtgen Group tha se objekti i ri – i vendosur në Aichach, Bavari, Gjermani – është një hap tjetër në krijimin e “asfaltit të gjelbër” në zero.

Hapja e rrugës për një produkt më të qëndrueshëm është përdorimi i pluhurit të drurit në vend të naftës si burim energjie. Më parë, uzina përdorte rreth 600,000 litra vaj ngrohjeje për të prodhuar një prodhim vjetor prej 60,000 litrash asfalti, i cili rezultoi në emetime prej 1,800 ton CO2.

Kontraktori dhe operatori i një fabrike përzierjeje në Aichach, Gjermani, Christian Schweiger iu afrua Benninghoven më shumë se katër vjet më parë për të bashkëpunuar në një plan për përdorimin e burimeve të rinovueshme si burim energjie.

Benninghoven instaloi një kufizues fuqie që ndihmon në uljen e performancës së djegësit në 12 MW/h. Nëse impianti zgjerohet, djegësi është projektuar me kapacitet të mjaftueshëm rezervë për të shkallëzuar performancën në përputhje – një aspekt që Schweiger i sinjalizoi Benninghoven si jetik për projektin.

Fabrika e “parë” e asfaltit të gjelbër në Gjermani kaloi vite në purgatorin rregullator

Pavarësisht nga qëllimi i bashkëpunimit i rrënjosur në reduktimin e emetimeve të CO2 – pra reduktimin e dëmit publik – Wirtgen Group vuri në dukje se afati kohor nga ideja në prodhim kërkonte vite miratimi rregullator.

 

 

Continue Reading

Trending