Connect with us

Infrastrukturë

5 arsye pse ndërtimi vuan mungesën e fortë të fuqisë punëtore në Evropë

Published

on

Industria e ndërtimit në Evropë vazhdon të vuajë një çekuilibër të punës, me pothuajse gjysmën e profesioneve të klasifikuara si në mungesë në rajon që i përkasin këtij sektori.

Kjo është sipas raportit të fundit të EURES mbi mungesat dhe tepricat e fuqisë punëtore të publikuar nga Autoriteti Evropian i Punës në fillim të këtij muaji.

Punësimi në ndërtim është rikuperuar gradualisht që nga kriza financiare e vitit 2008, pasi ra me tre milionë punëtorë në Bashkimin Evropian (BE) midis 2008 dhe 2014. Por ende qëndron nën kulmin e 2008-ës prej 15.3 milionë.

Në tremujorin e dytë të 2023, sektori i ndërtimit raportoi shkallën e katërt më të lartë të vendeve të lira të punës nga çdo sektor në BE. JVR në ndërtim është rritur gjithashtu me një ritëm më të lartë se në të gjithë sektorët e tjerë në BE që nga viti 2016, sipas raportit EURES.

Pra, çfarë qëndron pas pabarazive të punës së ndërtimit në Evropë? Raporti EURES shqyrtoi pesë faktorë kyç. Ata ishin:

1) Struktura e moshës

Ashtu si në shumë pjesë të tjera të botës, industria e ndërtimit ka filluar të përballet me një problem akut me numrin e njerëzve që ‘dalin’ nga sektori. Në Suedi, për shembull, vlerësohet se 10% e fuqisë punëtore të ndërtimit do të dalin në pension deri në vitin 2028, sipas raportit. Në Belgjikë, 20,000 punëtorë të kualifikuar pritet të dalin në pension deri në vitin 2027.

Më vete, Parashikimi i Aftësive të Cedefop thekson se ndërsa do të ketë vetëm një rritje modeste të punësimit në 88,000 poste nga viti 2022 deri në 2035, kërkesa neto do të jetë shumë më e madhe, e nxitur nga pensionimi i punëtorëve ekzistues. Ai vlerësoi se 4,127,000 njerëz në Evropë do të largohen nga okupimi gjatë asaj kohe. Kjo bën një kërkesë neto për 4,215,000 njerëz shtesë në sektor midis 2022 dhe 2035.

2) Atraktiviteti i sektorit

Sidoqoftë, ai iu referua një raporti të vitit 2023 nga Federata Evropiane e Industrisë së Ndërtimit (FIEC) e cila vuri në dukje se imazhi i industrisë së ndërtimit mbetet prapa përmirësimeve që ka bërë. “Ka pak interes për të rinjtë për të ndjekur një karrierë në ndërtim. Pavarësisht inovacionit teknik, përfaqësimi i sektorit në mendjen e publikut nuk u përmirësua shumë dhe vazhdon të jetë jo tërheqës”, paralajmëroi ai.

Raporti EURES sugjeroi se nivelet e larta të nënkontraktimit dhe vetëpunësimit ndikojnë gjithashtu në atraktivitetin e sektorit.

Por ai vuri në dukje se një matje e cilësisë së punës e zhvilluar nga Eurofound (2022) zbuloi se punëtorët e përfshirë në ndërtimin e ndërtesave janë më pak subjekt i tendosjes sesa ata në sektorë të tjerë.

3) Struktura e punësimit

Raporti EURES vuri në dukje se struktura e punësimit në sektor, me nivele të shumta nënkontraktimi, nënkupton nivele të larta të vetëpunësimit dhe punësimit të përkohshëm, gjë që çon në fragmentim dhe e bën të vështirë negocimin ose koordinimin e vendosjes së kushteve të përmirësuara të punës dhe pagave. . Një përqindje relativisht e lartë e punësimit në ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (SME) potencialisht do të thotë gjithashtu se kompanitë janë më pak të afta të marrin informacion se si të fitojnë punën që kërkojnë, sugjeroi raporti.

4) Mospërdorimi maksimal i ofertës së punës në dispozicion

Industria e ndërtimit dështon të shfrytëzojë sa më shumë burimet e disponueshme të punës, vuri në dukje raporti. Në veçanti, ai theksoi mungesën e grave në këtë sektor. Në vitin 2008, punësimi i femrave ishte 8.4% e punësimit të përgjithshëm në ndërtim. Deri në vitin 2022, kjo shifër ishte rritur me vetëm dy pikë përqindjeje në 10.4%. Në të kundërt, gratë përbëjnë 46.2% në të gjithë sektorët. Edhe vendi me nivelin më të lartë të punësimit të femrave në ndërtim, Luksemburgu, ka vetëm 15.6% të punësimit të femrave. Raporti EURES iu referua një raporti tjetër të vitit 2020 të quajtur Gratë Mund të Ndërtojnë, i cili sugjeronte se gratë mund të priten të sillen në një mënyrë të caktuar brenda një mjedisi ndërtimi për t’u pranuar, ndërsa punët që kërkojnë forcë konsiderohen ‘mashkullore’, ka mungesë të Balanca punë-jetë që nuk u përshtatet grave me përgjegjësi përkujdesjeje dhe PPE shpesh nuk janë të dizajnuara duke pasur parasysh gratë.

5) Disponueshmëria e aftësive dhe ndryshimi i kërkesave për aftësi

Aftësitë që kërkon sektori i ndërtimit ka të ngjarë të ndryshojnë si rezultat i tranzicionit të gjelbër dhe atij dixhital, vuri në dukje raporti. Marrëveshja e Gjelbër Evropiane pritet të ketë një efekt “të konsiderueshëm” në punësimin në sektorin e ndërtimit për shkak të kërkesës për të rinovuar stokun ekzistues të ndërtesave dhe për të ulur gjurmën e karbonit të sektorit. Komisioni Evropian synon të paktën të dyfishojë normat e rinovimit gjatë 10 viteve të ardhshme, por vetëm 1% e ndërtesave i nënshtrohen rinovimit me efikasitet energjetik çdo vit aktualisht.

Raporti EURES vuri në dukje se politikat e BE-së për ndryshimet klimatike do të çojnë në një rritje neto prej 204,000 vendesh pune gjatë periudhës 2019-2030, por vuri në pikëpyetje nëse ky nivel punësimi mund të realizohej duke pasur parasysh vështirësinë që sektori tashmë përballet në rekrutimin e fuqisë punëtore. Ai sugjeroi se teknologjia kishte potencialin për të zvogëluar intensitetin e punës së prodhimit në të njëjtën kohë me rritjen e atraktivitetit për punëtorët e mundshëm, duke përmendur tarifat si BIM, dronët, sensorët inteligjentë, printimin 3D dhe teknologjinë celulare. Përfshirja në sektor deri më tani ka qenë modeste megjithatë, vuri në dukje ai./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Me tenderë njëburimorë, këta pronarë do t’i gëzojnë së shpejti shtëpitë e reja në veri

Published

on

Ministria e udhëhequr nga ministri Liburn Aliut, Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, vazhdon të japë tenderë njëburimorë.

Për ndërtimin dhe renovimin e shtëpive në veri në të dy tenderët ka vazhduar me procedurë të negociuar, shkruan Indeksonline.

Me procedurë të negociuar pa publikim të kontratës për ndërtimin dhe renovimin e shtëpive në pjesën veriore të Mitrovicës ka shpërblyer dy kompani.

Sipas dosjes së tenderit të publikuar në platformën E-prokurimi për ndërtim të 11 shtëpive e ka shpërblyer me kontratë kompaninë “Limitproject Sh.P.K” me vlerë të kontratës mbi 63 mijë euro.

Lista e pronarëve të cilëve do të iu ndërtohet shtëpia.

Po ashtu edhe për renovimin e 4 shtëpive në veri të vendit me procedurë të negociuar pa publikim të kontratës kjo ministri e ka shpallur fituese kompaninë “Able Group Sh.P.K nga Prishtina me vlerë të kontratës 18 mijë e 255 euro.

Continue Reading

Infrastrukturë

Volvo prezanton një linjë të re të makinerive me naftë dhe elektrike

Published

on

Volvo CE ka prezantuar linjen e re të makinerive të prodhuara, duke shfaqur makineri me naftë dhe elektrike në selinë e saj në Eskilstuna, Suedi.

Kompania prezantoi një linjë të re ekskavatorësh me zvarritës që përfshinte Volvo EC500, EC400 dhe EC230, të cilët kanë peshë maksimale funksionimi përkatësisht 52, 41 dhe 25 ton.

Gama përmban gjithashtu EC210 dhe ECR145, të cilat të gjitha janë përmirësuar me teknologji inteligjente në një sistem të ri elektro-hidraulik. Ndërfaqja e përmirësuar njeri-makinë (HMI) është projektuar për të rritur efikasitetin e karburantit, produktivitetin, sigurinë dhe efektivitetin e përgjithshëm të kostos.

“Ne kemi qenë gjithmonë krenarë që udhëheqim tregun me linjën tonë inovative të ekskavatorëve, dhe tani me këtë gamë të re ne po ndihmojmë klientët tanë të përfitojnë edhe më shumë nga makinat e tyre.”, deklaroi Kurt Deleu, shefi i Ekskavatorëve të Menaxhimit të Produkteve të Volvo CE.

Sipas prodhuesit, makinat e reja “janë një zgjedhje më e pastër dhe më e zgjuar për klientët që kërkojnë të dekarbonizojnë operacionet e tyre”.

Ngarkuesit me rrota dhe ekskavatori me rrota mbështeten nga gamën më të gjerë të zgjidhjeve të karikimit të kompanisë deri më sot, të cilat përfshijnë njësinë e re të lëvizshme të energjisë PU40, për pajisje kompakte./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Firmat franceze dhe daneze do të ndërtojnë “tunelin e shpërthimit të reve”

Published

on

Dy kontraktorë që punojnë në sipërmarrje të përbashkët janë përzgjedhur për të ndërtuar tunelin e shpërthimit të reve në Valby sipas një kontrate me vlerë 490 DKK (71.3 milionë dollarë amerikanë).

Tuneli është projektuar për të mbrojtur pjesën perëndimore të Frederiksberg, pranë Kopenhagës, nga përmbytjet gjatë shpërthimeve të reve dhe reshjeve të mëdha.

Kontraktori danez MT Højgaard Danmark dhe kompania franceze Eiffage do të ndërtojnë projektin për kompaninë e shërbimeve më të mëdha të Kopenhagës HOFOR dhe firmën lokale të shërbimeve Frederiksberg Forsyning.

Tuneli nëntokësor do të jetë 2380 m i gjatë dhe do të ndërtohet si tunel i shpuar me diametër të brendshëm 3.4 m. Tuneli do të ketë kapacitetin për të trajtuar të ashtuquajturat ngjarje 100-vjeçare të shiut dhe do të mbështesë rrjetin e ujërave të zeza duke mbledhur ujërat e tejmbushur nga sistemi i kanalizimit derisa uji të mund të pompohet në impiantin e trajtimit të ujërave të zeza.

Në rastet e shiut ekstrem, uji gjithashtu mund të përcillet drejtpërdrejt në Kalveboderne, një trup ujor në jug të Kopenhagës.

Ndërtimi do të fillojë në vitin 2024 me ngritjen e katër kantiereve dhe boshteve të ndërtimit dhe projekti është planifikuar të dorëzohet në vitin 2028./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending