Connect with us

Ndërtim

3 miliardë euro investohen për ndërtimin e linjës hekurudhore Napoli-Bari

Published

on

Webuild ka filluar punimet e ndërtimit me vlerë 3 miliardë euro të linjave hekurudhore të shpejtësisë së lartë për linjën e re të Italisë Napoli-Bari dhe përmirësimin e linjës Palermo-Catania-Messina të vendit.

Punimet në linjat Napoli-Bari dhe Palermo-Catania-Messina janë për dy kontrata të veçanta, të cilat iu dhanë një konsorciumi të udhëhequr nga Webuild në 2021 nga Rete Ferroviaria Italia (Gruppo FS Italiane), dhe do të shohin kontraktorin të ndërtojë një total prej 83 km linjë në jug të vendit.

Për kontratën e linjës Napoli-Bari, kompania do të ndërtojë dy seksionet përfundimtare të projektit me shpejtësi të lartë – një ndërmjet Hirpinia dhe Orsara dhe tjetri që shkon nga Orsara në Bovino, të cilat kanë një gjatësi të kombinuar prej 40 km.

“Seksioni Hirpinia-Orsara përbëhet nga 28 kilometra linjë, nga të cilat 27 kilometra do të jenë në tunele, ndërsa seksioni Orsara-Bovino konsiston në gërmimin e një tuneli hekurudhor me dy tuba prej rreth 10 kilometrash dhe një linjë shtesë prej 2 km”, tha. Ndërtimi i faqeve.

Kontrata Palermo-Catania-Messina përfshin ndërtimin e 43 km linjë për dy seksionet e para funksionale të linjës, të cilat kalojnë midis Fiumefreddo dhe Taormina/Letojanni dhe Giampilieri-Taormina.

Me një gjatësi totale prej 28.3 km, seksioni Taormina-Giampilieri do të përfshijë ndërtimin e 25.2 km tunele. Ai do të gërmohet nga tre TBM (Tunnel Boring Machines) dhe do të përfshijë shtatë viadukte dhe dy stacione hekurudhore.

Seksioni i dytë i Webuild në projektin e përmirësimit të Palermo-Catania-Messina do ta shohë atë të ndërtojë 15 km linjë hekurudhore midis Fiumefreddo dhe Taormina/Letojanni.

Punimet në seksion, të cilat synojnë të përmirësojnë aksesin në rajon duke përshpejtuar lidhjet hekurudhore të ishullit, përfshijnë ndërtimin e ndërlidhjes Taormina-Letojanni, stacionin nëntokësor Taormina, katër tunele dhe dy viadukte.

Kontratat për linjat Napoli-Bari dhe Palermo-Catania-Messina janë pjesë e një plani më të madh për të përmirësuar dhe përmirësuar aksin hekurudhor Napoli-Benevento-Foggia-Bari të Italisë në juglindje të vendit.

Duke përfshirë 27 projekte të mëdha infrastrukturore, plani do të dyfishojë seksionet e rrjetit me një binar dhe “të shtojë variante në itinerarin ekzistues për të përmirësuar integrimin e sistemit hekurudhor juglindor me rrjetin e shpejtësisë së lartë”.

Me punimet e përhapura në katër zona – dy midis Campania dhe Puglia, dy në Siçili – Webuild tha se “seksionet e reja do të kontribuojnë në transportin hekurudhor të qëndrueshëm, të shpejtë dhe të sigurt në Italinë jugore”.

Kompania po ndërton gjithashtu seksione të tjera në rrugën Napoli-Bari. Këto përfshijnë seksionin Napoli-Cancello 15 km të gjatë dhe një seksion 18 km midis seksionit Apice dhe Hirpinia, i cili përshkon Apeninet.

Përveç kësaj, “Në linjën Palermo-Catania, Webuild tashmë po ndërton seksionin Bicocca-Catenanuova, i cili do të ndihmojë trenat të udhëtojnë midis dy qyteteve siciliane me një shpejtësi maksimale prej 200 kilometrash në orë”.

Në total, aktivitetet e kompanisë në jug të Italisë aktualisht përfshijnë 15 projekte, me punimet që përfshijnë një numër ishujsh të rajonit dhe mbi 2300 kompani, drejtpërdrejt dhe indirekt./Media Ndërtimi.

 

Ndërtim

Arabia Saudite ndërton një tjetër park të madh ujor në qytetin Qiddiya

Published

on

Fondi sovran i pasurisë së Arabisë Saudite ka njoftuar ndërtimin e një parku të dytë të madh tematik ujor për qytetin Qiddiya në jugperëndim të Riadit.

Parku Aquarabia do të ketë 22 udhëtime dhe përvoja miqësore për familjen, me bazë uji. Ai mbështetet nga Kompania e Investimeve të Qytetit Qiddiya (QIC), e cila është në pronësi të Fondit të Investimeve Publike të Arabisë Saudite (PIF).

PIF tha se parku i ri ujor do të ishte më i madhi në rajon dhe do të plotësonte Qytetin Six Flags Qiddiya prej 1 miliard dollarësh, parkun kryesor të qytetit dhe parkun e parë Six Flags që do të projektohet dhe ndërtohet jashtë Amerikës së Veriut. Kontraktorët e Përgjithshëm Almabani të Arabisë Saudite dhe Bouygues i Francës nënshkruan një marrëveshje për të ndërtuar atë park tematik ujor, i cili mbulon një sipërfaqe prej 320,000 m2, në vitin 2021.

Uji i ricikluar do të përdoret në ujitjen dhe ftohjen e Aquarabia, ndërsa PIF premtoi se mbetjet e ujit do të “uleshin deri në 90%”.

Të dy parqet janë në ndërtim dhe janë caktuar për t’u përfunduar në vitin 2025, me një datë hapjeje ende për t’u komunikuar.

Qyteti Qiddiya do të shfaqë disa atraksione argëtuese, sportive dhe kulturore, duke përfshirë një zonë lojrash dhe e-sportesh, stadiumin Mohammed bin Salman me shumë sporte, një pistë sportive motorike dhe parkun tematik të shpallur së fundmi Dragon Ball.

Argëtimi, koha e lirë dhe sportet janë një nga 13 sektorët strategjikë të PIF për investime, në përputhje me Vizionin 2030 të Arabisë Saudite, i cili synon të diversifikojë ekonominë e Mbretërisë së pasur me naftë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Kompanitë e ndërtimit shohin përfitime në efikasitet për shkak të dimrave të butë?

Published

on

Në gjithë globin, ciklet rajonale të dimrit shihen si periudha në rënie për produktivitetin e ndërtimit, por një raport i ri nga institucioni financiar holandez ING sugjeroi se tregu evropian ka rritur efikasitetin mes stinëve të ftohtë.

“Moti më i ngrohtë i dimrit do të thotë që kontraktorët evropianë të ndërtimit po përjetojnë më pak ndërprerje të biznesit ndërsa klima jonë ngrohet,” tha ekonomisti i lartë i ING Maurice van Sante në raportin e titulluar Kompanitë e ndërtimit shohin përfitime në efikasitet për shkak të dimrave më të butë.

Duke ofruar të dhëna të përpiluara nga ING Research, NASA dhe Our World in Data, van Sante vuri në dukje se anomalitë e temperaturës në hemisferën veriore arritën lartësi rreth dy gradë (Celsius) më të larta, mesatarisht, se në 1985.

“Ne donim të shihnim nëse temperaturat në rritje kanë pasur tashmë një ndikim të matshëm në ciklet vjetore të prodhimit të kompanive evropiane të ndërtimit,” tha Van Sante, duke vënë në dukje se dy tregues janë përdorur në matje:

Pjesa e kompanive që përmendin nivelet e tyre të prodhimit ishte e kufizuar gjatë periudhave të dimrit (janar dhe shkurt) dhe verës (korrik dhe gusht) për shkak të kushteve të motit.

Ndryshimi i vëllimeve aktuale të ndërtimit në këto periudha

Ajo që gjeti studimi ishte një reduktim me më shumë se 30% i kontraktorëve të BE-së, gjatë tre dekadave të fundit, të cilët thanë se aktivitetet e tyre ishin të kufizuara për shkak të motit të keq nga janari në shkurt.

Vera me vapë mbytëse nuk është problem për ndërtimin evropian!

Gjersa fitimet në produktivitet në dimër mund të shihen si pozitive, temperaturat në rritje globale – në përgjithësi – nuk janë.

Megjithatë, van Sante tha se një humbje reciproke e produktivitetit në verë (nga nxehtësia ose moti ekstrem) thjesht nuk po ndodh në një mënyrë të matshme.

Megjithatë, ai vuri në dukje se nivelet rekord në verë po rrisin shpeshtësinë e ditëve të punës të anuluara.

Përderisa mund të duket sikur se një planet në ngrohje ka krijuar një mjedis ideal për aktivitetet e ndërtimit në disa seksione të Hemisferës Veriore, van Sante paralajmëroi në raportin e tij se këto ndryshime janë ‘diamante’ në atë që është bërë një mjedis gjithnjë e më i ashpër./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Rritja e shitjeve në sektorin e ndërtimit u frenua në vitin 2023

Published

on

Pas rritjes dyshifrore në vitin 2022, ritmet e shitjeve në volum në sektorin e ndërtimit janë frenuar disi në vitin 2023, sipas të dhënave që INSTAT ka grumbulluar te kompanitë e ndërtimit.

Zakonisht në 3-mujorin e fundit të çdo viti ka një rritje të shitjeve në banesa, për shkak të blerjeve që bëjnë kryesisht emigrantët në këtë periudhë (shiko grafikun bashkëngjitur).

Në 3-mujorin e fundit të 2023, volumi i shitjeve në ndërtim u rrit me vetëm 1% nga 16.1% që ishte rritja në tremujorin e fundit 2022.

Gjatë gjithë tremujorëve të 2023, ritmet e rritjes së shitjeve në volum ishin më të ulëta se më 2022.

P.sh. në tremujorin e dytë 2023, volumi i shitjeve u rrit me vetëm 0.2%, në tremujorin e dytë rritja ishte me 5.2% nga 11.5% në të njëjtën periudhë të vitit 2022, shkruan Monitor.al

Me gjithë frenimin e ritmeve të rritjes, volumet e ndërtimit dhe shitjeve po rriten në sektorin e ndërtimit, edhe pse treguesit demografikë dhe inflacioni i lartë nuk po e frenojnë këtë trend si në Europë.

Tregu i pasurive të paluajtshme në Europë është në një fazë stanacioni nga rënia e kërkesës, teksa lufta në Ukrainë ka krijuar një efekt psikologjik negativ për investime në pasuri të paluajtshme.

Pavarësisht ngadalësimit, ndërtuesit vendas mbeten optimistë. Pas një rënie me 8 pikë në janar 2024, treguesi i besimit në ndërtim që matet nga Banka e Shqipërisë u rrit me 6.8 pikë përqindje në muajin shkurt. Ky tregues qëndron rreth 25 pikë përqindje mbi mesataren afatgjatë.

Rritja këtë muaj u përcaktua kryesisht nga vlerësimet më të mira për aktivitetin aktual ndërtues. Paralelisht me të, pritjet për punësimin dhe ato për çmimet në të ardhmen janë në rritje. Nga ana tjetër indeksi i besimit konsumator u rrit në disvarfor të blerjeve të mëdha në dy muajt e parë të vitit 2024.

Sektori i ndërtimit pësoi një rritje të vrullshme pas vitit 2016, kryesisht në sektorin e banesave. Rritja e lejeve në rekorde historike dhe sipërfaqes në ndërtim në pesë vjeçarin e fundit erdhi në një kohë që popullsia po pakësohet dhe po plaket nga rënia e lindjeve dhe emigracioni lartë të rinjve. Në kontradite më këto zhvillime çmimi i banesave është rritur me shpejtësi.

Ndërtimi është kthyer në motorin e rritjes ekonomike vitet e fundit. Në vitin 2022, sektori kontribuoi me 11.1 pikë % të vlerës së shtuar nga 9.4 pikë % që kontribuoi në vitin 2019. Ky kontribut u rrit më tej në vitin 2023, referojnë të dhënat jo përfundimtare.

Aktualisht, Shqipëria është vendi më i varfër i Europës dhe ka ekspozimin më të lartë të sektorit të ndërtimit në kontinent. Sipas Eurostat, në vitin 2022, ndërtimi kontribuoi me 11.2% të vlerës së shtuar bruto, ndërsa në BE, ky sektor kontribuoi me 5.5%./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending